Lussebak, Linnea x2, Sinterklaas och Advent.

Som vanligt sitter jag en sen måndagskväll och gääääspar. Imorgon jobb igen efter en skön femdagarsledighet. Vi har hunnit med en hel del, inklusive att slappa = Sköööönt! Pieter och jag har varit lediga samtidigt idag, vilket inte händer så där väldigt ofta. Men nu tar jag de senaste dagarna i lite ordning...

I torsdags kom (stora) Linnea över på middag och film, vi spurtade igenom Twilight och hann precis klart för att hinna skynda ner till bion och se tvåan i samma serie - New Moon. En riktig filmkväll alltså, och trevligt att komma iväg en sväng på bio. Det lyckas man inte så ofta med så tack för att du drog med mig Linnea!

På fredagen blev det lussebak och Vincent fick hjälpa mamma att baka. Han var intresserad korta stunder och slickade gärna på degen även om ingenting åkte in i munnen. Klättrade dessutom helst upp på bordet för att sätta sig i degen med sin blöjrumpa, tok! Gossen fick även prova nya tomtestrumporna och min tomteluva, och för att göra outfiten något mer komplett kläddes rumpan i kilt. Den fick Vimse av morbror Emanuel för rätt längesedan nu (från Indien har jag för mig), men jag upptäckte precis att den är lagom nu. Så nu blir det kilt ett tag framöver! ...fast kanske inte på dagis, haha.Vincent skulle absolut ha på sig tomteluvan när Pieter tog med honom in för saga innan middagssovningen. På eftermiddagen gick pappan till jobbet medan vi andra tog lånad bil och körde mot Bjursås för att hälsa på Vincents polare Linnéa och hennes mamma Therese (som är Vincents mammas polare). Hade en trevlig eftermiddag-kväll med två busiga barn som så småningom blev väldigt trötta. Vincent somnade direkt i bilen hem, han som sällan sover i bil annars. Det är så roligt att se Vincent och Linnéa växa upp tillsammans, så väldigt jämngamla som de är. Linnéa har för övrigt min benvärma på huvudet, tokfian... =) Hon är bäst på att ta på sig skor och mössor, där ligger Vincent i lä.Lördagen var en hemmadag för mig och Vimse (med lite strosande på stan) medan Pieter jobbade för brödfödan. Efter sonens läggdags snodde vi föräldrar åt oss en liten filmkväll och såg klassikern Rainman. Söndagsförmiddagen ägnade vi åt att förbereda inför Sint Nikolaas, och lagom till eftermiddagsteet blev vi upphämtade av opa och tog oss till Södra Backen. Där väntade oma, Sinterklaas och Zwarte Piet, holländskt godis och typiska kakor, Vincents farbror Frank och hans tjej Karro, och så ett telefonsamtal från självaste Sinterklaas som talade om att det fanns paket att hämta i källaren. Vi drog upp med säckarna och sedan blev det paketöppning resten av kvällen med avbrott för en god middag. En och annan surpris fick vi uppleva också, och sjöng såklart några holländska sinterklaaslåtar för att förtjäna våra presenter.


Det blev en lagom sen kväll för Vincent och vi somnade allesammans med leenden på läpparna. Idag har vi lekt med våra nya "leksaker" och Vincent har varit lyrisk över både det ena och det andra. Idag har vi dessutom firat ett försenat advent tillsammans med Vincents mormor och morfar som kom över på brunch. Vi åt bacon, äggröra och mer som hör till (mums!) och sedan tände vi första ljuset till den vanliga dikten. Det är alltid lite svårt att minnas den precis från år till år, men så här går den på ett ungefär:

Så tänder vi ett ljus ikväll, vi tänder det för glädje.
Det står och lyser vårat ljus, för alla hemma i vårt hus.
Så tänder vi ett ljus ikväll, vi tänder det för glädje.
Det är inte en lång stund man kan ha levande ljus tända med en 1,5-åring i rummet, men en liten stund räcker för att börja bygga upp julkänslan. Idag har vi också fått upp lite stjärnor och ljusstakar, så nu börjar mystiden på året på allvar. Julmys, here we come! Vincent ville som vanligt prova mormors glasögon. Han skulle passa bra som glasögonprydd, men det är ändå skönt att han bara är hobbybärare än så länge. Och så fick han prova tomterocken som jag funderade på om jag skulle lämna tillbaka eller inte (har mixat ihop en annan mystomtedress som han ska ha på julafton bland annat) men bestämde mig för att behålla den. En tomterock i stl 98 kommer räcka minst över nästa jul också, kanske även om två år. Vilken storlek har en 3,5-åring? =)

Goderafton!
/Emma

kommentarer
av: Emanuel

Vad fin han var i sin kilt! (Men jag hade visst lite dålig koll på barnstorlekar när jag köpte den för två år sedan.)

2009-12-01 @ 16:40:22

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0