Sagabus & Alla hjärtans dag

God kväll!

Tänkte uppdatera lite innan min överfulla arbetsvecka drar igång... I förrgår hade som sagt Vincent och jag en mycket trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med Saga och Josefin (medan Pieterpappan jobbade). Lyckades fånga de två barnen när de trivdes som mest - med varsin klubba (ojoj, Vincent var lyyyrisk) och lagom stojandes på sängen. Saga satte sig/ställde sig/la sig och Vincent härmade skrattandes. Gulliga ungar vi har!Igår kväll skjutsade vi över Vincent till oma och opa och så hade vi vår mysiga vuxenkväll - med restaurangbesök på Hammars Restaurang och sedan bio (Josef Fares nya film Farsan). Hammars brukade vara ett café, men har de senaste åren tagits över av nya ägare och omvandlats till italiensk restaurang. Mysigt ställe med god mat! Vi hade ett presentkort att lösa ut där så vi kunde lyxa till det ordentligt med både för- och efterrätt. Som man ska när man väl lyckas ta sig iväg på restaurant. Det händer inte så där överdriet ofta direkt. Mätta och glada strosade vi hemåt för en halvtimmes melodifestivalsoftande innan vi traskade vidare mot bion med varsin bytta godis (numera kan man köpa lösgodis i runda bio-aktiga burkar istället för påsar på Hemköp... om man vill. Nu var det testdags!) Riktigt trevlig film, behagligt svensk, rolig och fin på samma gång. Som grädde på moset fick vi sova en natt utan att bli väckta halvvägs av en liten kille som ska upp, och sedan med jämna mellanrum av små fötter i ansiktet eller ett litet huvud på magen. Skönt!

Vincent, oma & opa har visst haft det hur bra som helst. Lillkillen har varit glad, ätit och sovit bra, och allting var visst tipptopp. Precis så som man önskar! Så himla skönt att Vincent trivs med sina mor- och farföräldrar och vice versa, och att de har så stor glädje av varandra. Svårt att ens tänka tanken på att flytta härifrån (vilket vi iofs inte gör för tillfället heller) när det fungerar så bra med den äldre generationen.

På eftermiddagen jobbade Pieter så då gick jag och Vincent en liten vända på stan för att handla några saker (gångjärnssmörjmedel, badkarsavkalkning och yoghurt) vilket gjorde att vi fick några minuters välbehövlig sol på oss. =) Och när Vincen ville fika (som alltid när vi ska på stan nu för tiden) och det ändå är Alla hjärtans dag så slog vi oss ner någon kvart på Waynes coffee, tog ett bord i solen och delade på en chokladcookie och en fruktsmoothie. Det blev en väldigt trevlig liten mor- och son-stund. Sedan lekte Vincent i Falangallerians lilla barnhörna medan alla affärer stängde genom att långsamt och gnisslande fälla ner alla metallportar.

Efter en vända hem och middag så körde vi bort på Promenaden för att hämta upp mormor och morfar som varit på Gotland (och lämna tillbaka deras bil). Vincent älskar tåg, och trotsade kylan för att kunna spana efter sådana hellre än att sitta och vänta inne i värmen. Och så kom tåget, och mommo och moffa! Vincent somnade klockan åtta med mig sjungandes brevid efter en händelserik men ändå lugn dag. Imorgon är det badhusdags med morfar igen!

Dagens kort är för övrigt fotade med min mobil...Ett ordentligt godnatt säger jag nu, till Vincents gammalmormor och ni andra som kikar in här! Och önskar er en trevlig vecka!
/Emma

kommentarer
av: Gammalmormor Maj-Britt

Göteborg den 15 febr! Hej Emma och tack för godnatt-hälsningen som jag läste i går kväll och tack för det nya inlägget som är sååå roooligt att läsa som vanligt! Kram till hela lilla familjen från Gammalmormor!

2010-02-15 @ 09:48:01
av: Malin

Tack! :D

2010-03-02 @ 20:45:48
URL: http://www.mandarinklyfta.se

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0