Långhelg och fullt upp med trevligt

Precis som varje annan vecka så jobbade jag bara tisdag-onsdag den här veckan (visserligen långa skift, men ändå). Torsdagen blev full av trevliga saker. Både jag och Pieter var lediga vilket till att börja med betydde sovmorgon för mig, skööönt! Jag hann med en lång stund på gymet, vilket också var välbehövligt - måste komma igång nu efter månader av illamående/trötthet/tung förkylning.

Efter en dusch så var det dags att promenera genom det lätta snöfallet till Stenslund och visning på ett hus. Vi har gått på en hel del visningar under det senaste året, framförallt förra våren. I höstas var det riktigt dåligt med hus ute på marknaden, men hoppas på fler igen när våren kommer. Vi är antagligen inte redo för husköp än (jag ska bl a bli arbetslös vilket gör framtiden lite osäker) men dels känns det riktigt nyttigt att gå på visningar - man blir helt klart erfaren av det - och dels kanske drömkåken dyker upp till ett kanonpris och då är det bäst att vara där och så till. I vilket fall så var det är riktigt trevligt hus vi tittade på i torsdags, kanske bäst hittills. Helt klart skulle-kunna-bo-potential.

När vi klämt klart på det gula trähuset från 50-talet så gick Pieter och Vincent mot oma & opa, medan jag traskade mot stan för att möta upp arbetskamrater för after-work på mysiga nyöppnade puben Bishops Arms. Vi satt i sköna fotöljer och beställde in varsin pub-hamburgare som var mums-smarrig. Hemma igen väntade en skön kväll i soffan med fruktsallad, kaffe och Pieter.

Fredagen var lugn. Pieter skulle jobbat men blev omdirigerad till nattskift, så jag och Vincent fick sängen för oss själva. Beställde pizza på kvällen, och jag förberedde för tårtpyssel genom att baka bottnar (en stor rund, en liten rund & en avlång) och göra lockdeg (sk "mmf# av marschmallows och florsocker).

Så var det dags för stora tårtdagen. Det var några månaders senaste tårtbaket, så nu var det roligt att få sätta tänderna i en utmaning igen. På beställningssedeln: En gitarrtårta modell Epiphone Les Paul "sunburst", ett jobb som tog precis hela dagen. Vincent hann både simma med morfar och fika med opa, sova däremellan, och på eftermiddagen leka med pappa sin, och så somna för kvällen i sin egen säng. Allt medan jag tårtfejade. Timmen blev sen innan jag kom i säng, men tårtan stod kvar i kylen, redo att hämtas upp på söndagsförmiddagen av min arbetskamrat som firade 30. Tårtan fick bli till två för att få plats i kylen, det insåg jag när jag skulle sätta igång. Jag önskar mig en dubbelt så bred kyl, någon som vet var man hittar en sådan?


Min 22:a tårta (av den här typen), nu är det ganska precis ett år sedan jag gjorde min första! Denna består av sockerkaksbotten, ett lager gräddvaniljkräm, ett lager rabarbermousse med jordgubbsbitar, lock av mmf & sp, dekorationer av mmf, mp, pulverfärg & ätbart glitter.

Eftersom Pieter blev omdirigerad till nattskift så betydde det en ledig lördag för hans del. En dag helt utan planer, skönt nog. Jag sov igen några timmar från nattens tårtpysslande. Det har blivit riktigt kallt igen, temperaturen sjönk nedåt minus 17-strecket, men killarna i familjen trotsade den för en stund ute med pulkan. Vince gillar pulkan, bara han slipper åka i backar. =)) På eftermiddagen fick vi besök av söta Oscar och hans mamma Jannike. Oscar (6 mån yngre än Vincent) är barnbarn till vänner till Pieters föräldrar, och han har fått låna vinteroverall av oss som Vincent hade förra vintern. Till vardags bor familjen i Australien men varit här i några månader och hälsat på mormor och morfar. De två grabbarna verkade trivas tillsammans, och lekte glatt med bilar och helikoptrar, stereon, pulkan och vad de hittade. Både Vince och vi uppskattade lite söndagssällskap!


Nu är det, som oftast när jag skriver här på bloggen, sängdags. Det ska bli riktigt skönt att krypa ner i svala täcken, med mitt allt högre kuddberg. Det är inte helt bekvämt att ligga ner när man är gravid, jag är nere i två olika sovlägen redan, och det uppbackad av fem kuddar av varierande storlek. Bättre lär det inte bli heller de närmsta månaderna. Men annars är det toppen att vara gravid just nu, känner buffar och sparkar flera gånger om dagen och de blir allt tydligare. Och magen är alldeles lagom stor. Jag får nog se till att bli fotad lite snart, nu när man börjar få en mage att visa upp.

God natt och sov gott!
/Emma

Risk för avslöjande...

God kväll!

Jag börjar med ett OBS! Om du inte vill veta om bebisen vi väntar på är en flicka eller en pojke så läs inte det här inlägget, och bläddra inte neråt i bloggen.

Först bjuder jag på vår vackra son i dagens outfit (under västen döljer sig en Saga-lånad tröja med Bob Dylan på, eller "Bobbe Dejan" som Vimse säger), för att villa bort er som vill vara nyfikna. Som sagt, sluta läs om du inte vill veta! Efter den här bilden följer stor risk för avslöjande...



Jag tänkte nämligen visa upp vilken garderob lillpyret redan byggt upp, med hjälp av oss här på utsidan. Klart att bebben kommer få använda Vincents gamla kläder (vi har nästan bara unisexkläder, alla möjliga färger och former och mönster), men det är ändå roligt att köpa lite nytt. Och alltid roligt att få såklart.

Idag vågade jag mig på att köpa den första klänningen, när jag äntligen hittade vad jag letade efter. Det är inte lika lätt att hitta söta små klänningar som jag trodde. Iofs är jag inte så mycket för tjejtjejigt, men lite lagom sådär kan vara riktigt gulligt. Som ni förstår (ni som inte redan vet) så är det antagligen en flicka vi väntar på. Ingenting är såklart 100% säkert, men vi fick siffran 98-99% vid ultraljudet. Och bara för att ha det sagt, vem vi än får så är hon eller han lika välkommen. Men nu när vi (så gott som) vet så är det väldigt mysigt att få känna lite extra på söta klänningar, när man bara sneglat på dem tidigare.

Här följder garderoben hittills, när mamsen är inne i vecka 22 (eller på gravidspråk 21+1)...


Imorgon är det jag som får sovmorgon, uuuuunderbart och välbehövligt! Pieters tur att ta morgonen, och kl nio kommer morfar och hämtar för veckans simma/bada/plaska/bada bastu på simhallen. Om nu inte Vincent har feber på morgonen. Han har varit omväxlande sprudlande och väldigt grinig idag och jag gissar att det är andra dosen av svininfluensavaccinet som spökar. Han fick sprutan i tisdags, och det tar visst ofta uppemot en vecka för barnen att reagera på den. Hoppas han är frisk imorgon, för badet är en favorit för både Vimse och morfar.

Sov gott!
/Emma

Vildingar och favoriter

Tänkte uppdatera lite så här på söndagseftermiddagen. Busen är hos oma och opa och röjer runt lite, och Pieter är på jobbet. Jag ska nog göra mig lite mellanmål tror jag, det börjar kurra i magen. Slår mig nog ner i soffan också och läser någon tidning eller bläddrar i en barnbok. -en sådan om barn alltså, inte för.

I fredags var jag halvvägs i graviditeten, det går ju rätt fort det här ändå. Lagom tror jag, som sist. Man behöver de månader man får för att ställa in hjärnan och resten på att få barn.

Inget nytt att rapportera egentligen. Emanuel och Nina (min bror och hans tjej alltså) var här en sväng i helgen och vi var i Slätta och åt god middag igår. Vincent har haft en släng av mild magsjuka för några dagar sedan, men verkar hyfsat frisk nu. Och Pieter har varit på en liten utbildning i Lund. Själv har jag varit ledig från i torsdags vilket är skönt eftersom jag är så otroligt trött fortfarande. Får se imorgon på MVC-besöket om jag ska börja med järntabletter, jag gissar på absolut.

Lite bilder såklart. Jag har varit tråkig och inte fotat annat än hemma, vi har lite väl mycket kort från vår inte allt för spännande lägenhet. Men det är så lätt att knäppa av några bilder när kameran bara ligger här och man dessutom inte kan låta bli att tycka sonen är den finaste i världen. Ni får iaf några av Vincents favoritprylar för tillfället. Han har iofs många och det växlar från dag till dag, men dessa är återkommande just nu...


Vi har ju även en katt i huset, bengalen Aries - en riktig galning. Det kan gå ganska vilt till när hon och Vincent rusar runt i lägenheten. Och hon vill vara med precis överallt och bara måste kolla in vad vi andra håller på med, fast hon vill inte bli petad på ändå. Hon vill vara en decimeter från Vincent, men protesterar högljutt när han kramar henne eller lägger sig på henne. Ibland har de ändå riktigt roligt tillsammans, som när de leker med kartonger, eller cat-fightas genom något, t ex en spjälsängsvägg...


Dags för mackor och soffläge innan vildingen hinner hem igen.

Hörs & ses!
/Emma

Ett litet syskon på bild

I morse var vi på ultraljud! Det är en så häftig grej att jag gärna skulle gå dit en gång om dagen, om man bara fick. Den lilla bebisen var frisk och allt såg bra ut, och den vinkade lite med händerna och rörde sig. Jag minns det som att Vincent sov när vi var på ultraljud med honom i magen, så det var roligt att se en lite livligare krabat nu.

Det beräknade födelsedatumet är 3 juni! Så då har ni ett riktmärke att hålla utkik efter. Några bilder också såklart, sedan ska jag fortsätta göra annonser. Jag jobbar första dagen idag efter en lång och skön julledighet. Vincent är hemma hos mormor och morfar idag, och imorgon blir det dagispremiär för året för honom.









Hoppas ni alla har en lika fin vinterdag som vi har! Idag är en väldans glad dag på alla sätt.

/Emma


Vincents nya rum

Nu har Vincent flyttat hemifrån! Eller ja, ut ur vårt sovrum och in i sitt eget. Tredje natten han sover där nu och än så länge går det över förväntan. Han har somnat bra på kvällarna (och på dagarna för middagsvilan) även om han kommit över till oss ganska tidigt på nätterna. Men jag hade nog förväntat mig att det skulle vara svårare. Det lär jag väl få äta upp om han får bakslag om några dagar.

Jag är riktigt dunderförkyld och ligger mest i soffan hela dagarna. Skönt att Pieter varit hemma några dagar och kunnat styra upp hemmet. Imorgon har vi ultraljud på morgonen (jättenervös är jag) och sedan får vi se om jag lyckas ta mig till jobbet. Känner mig verkligen totaldäckad.

Jaja, jag har pysslat ihop lite bilder från Vincents rum, så här kommer lite klipp från vårt något överfyllda hem. Trots att vi flyttat ut skrivbord, dator, ett par hyllor och rätt mycket böcker så får sonen fortfarande samsas med flera bokhyllor. Men jag tycker ändå Vimses rum är riktigt mysigt, och han verkar trivas:




Dags att sova, spännande dag imorgon...

Godnatt! /Emma

Nytt år nya möjligheter!

Tänkte mest lägga upp lite kort. Alla foton i det här inlägget kommer från min nya mobil, därav den sämre kvalitén. Men jag tyckte det var kul att testa hur bildkvalitén blir. Nu är dessa kort tagna inomhus när det är mörkt ute, så det är ett verkligt test på kameran. Jaja, nog om det.

Dagen innan nyårsafton var vi och fikade hos Josefin och Saga. Köpte med bakelser och smaskade på, och sedan gick vi allihop på pizzeria (första bilden är från hissen när båda tokarna la sig raklånga på golvet). Det blev som ett litet avslut på 2009 för att kunna börja 2010 lite nyttigare. Gott var det iaf. Och barnen levde glatt rövare på pizzerian och for som skottspolar fram och tillbaka över golv och under bord.


Nyårsafton firade vi hos Tobbe och Lena. Väldigt god mat och med trevligt sällskap (om 10 personer). Jag firade in tolvslaget med mycket god alkoholfri champagne. Vi fick bussreflexer av busschaffisen Robin, om någon undrar vad som glänser på bilderna... Sjönsången stod barbershopkvartetten för. Vincent sov över hos mormor och morfar, och mamma och pappa fick välbehövlig sovmorgon på årets första dag.

Så gott nytt år alla! Jag avslutar med en av Vimses favoritsysselsättningar, pyssla med handfatet. Han spolar vatten, tar en mugg och fyller och dricker, sätter i proppen, fyller handfatet, plaskar, tömmer... osv. Dags att skaffa en pall åt honom kanske, det ser inte helt oriskabelt ut när han balanserar på toalockets kant hängandes över handfatet.

Det kommer bli ett helt fantastiskt år förutspår jag, med lillsyskon och allt. Minst två bröllop är vi bjudna på också. Nu börjar vi som vanligt genom att vara nyttiga och börja träna igen. Önska oss lycka till!

God kväll och god fortsättning på det nya året!
/Emma

Julaftonsmys and beyond

Ojoj vad dagarna går.

Jag är ledig fram till 11 januari och försöker njuta allt jag kan av vila, lugn och julmys. Det innebär bl a att jag inte riktigt orkar sätta mig vid datorn, som ju är min arbetsplats. Men jag vill samtidigt väldigt mycket berätta om Julafton här på bloggen, årets allra bästa dag om ni frågar mig. Vi börjar få in en väldigt trevlig tradition kring julen nu, och jag hoppas den fungerar i många år framöver.

Dan före dopparedan tog Vincent och jag oss till Slätta lagom till lunch. Pieter jobbade och anslöt till middagen som blev lite provsmak av hemlagad julbordsmat. Dagen och kvällen var matlagning och julpyssel, godistillverkning och mys. På juldagsmorgonen väcktes vi i julmörkret av en mormor med lykta och pingla, och vi masade oss sömndruckna och jultindrande ner för trappan tillsammans med morbror Emanuel. I soffan väntade mackor och sandbakelser (ett måste på julaftonsmorgonen!) och te. Mysigaste starten på morgonen. Mobbo Manel och Vincent fick uppdraget att gå till granen där julbocken väntade med en liten säck paket. Julbockens morgonklapp är en mysig tradition som lever kvar minst sedan Annette var liten tror jag, gammalmormor vet säkert mer!

Vid tio promenerade vi över till Södra backen för att dricka julkaffe och äta äppelkaka med Vincents oma & opa, och så öppna några julklappar. Det var ljuvligt vinterväder ute, precis som det ska på julafton.

Väl tillbaka i Slätta var det julmatslagning som pågick och vi hjälpte till så gott vi kunde, jag fixade brysselkålen som jag brukar. =) Klockan ett var det dags för jullunchen och min farbror Peller och hans Eva var gäster under lunchen (sedan skulle Eva iväg och jobba, stackars alla som jobbar julafton). Vincent fick ett fint troll i julklapp! Lillkillen åt lite julbord innan vi la honom för middagsvilan, duktigt att han varit vaken så länge, han som annars somnar kl tolv senast. Och så fick vi andra lite lugn och ro tillsammans med all den goda maten. Mums vad vårt julbord är gott, godare går inte att hitta! Måste-rätter är allt hemlagat: köttbullar, julkorv, potatisbullar, långkål, brysselkål med hasselnötssmör. Och så sylta, vörtbröd med julskinka och LissEllas grov osötad senap, tomatsallad, färsk rödkålssallad, och gravad lax såklart.


Förutom Annette som fixade i köket och Emanuel som fixade med julklappar så somnade resten av oss till Kalle Ankas jul. Framemot femtiden började vi vänta på tomten, och så dök han upp - kom pulsandes genom snön med en lykta i handen och pälsrock på. Fast Vincent genomskådade morfar och ville fortsätta vänta på tomten, hihi. Vi fick varsin julklapp, och sedan plockade vi med oss allt som låg under granen och spenderade resten av kvällen med julklappsöppning, rim, julgodis (våra vanliga hemgjorda marsipangodisar, två sortes hemlagad Emma-kola, geléhallon som är en måste-tradition, marsipangris från Bräutigams, Alladinask, och så frukt - klementiner framför allt) med avbrott för Karl Bertil Jonssons Jul.



Vincent öppnade glatt alla paket, även om det nästan blev lite mycket ett tag. Han blev i alla fall väldigt glad för det mesta, som leksaksdammsugaren från Emanuel och Nina, och den blå mjukiselefanten från gammalmormor (som han gick runt med resten av kvällen och som nu har fått flytta in i hans säng). Vincent fick lägga sig några timmar innan vi andra var klara med jul-, godis- och paketmys, och när timmen blivit sen så lyfte vi över honom i vagnen och packade in det sovande barnet för en promenad till Södra Backen där vi sov nästa natt. På juldagsmorgonen var det dags för Kooistra-traditionell julfrukost och resten av Juldagen spenderade vi där med god middag som avslut tillsammans med Frank och hans tjej Karro ("Fank å Kajo").

En väldans trevlig jul kan man sammanfatta det med, och tack för alla fina julklappar och all den goda maten!
Jag återkommer med lite kort från Nyår, för nu är det ofattbara 2010 - nytt år och nya möjligheter. Jag tror det kommer bli ett fantastiskt år.

/Emma