Lek i Borlänge

Igår fredag vaknade Vincent som vanligt (nu för tiden) klockan fem. Inte konstigt att han blir trött tidigt - Han som aldrig somnar någon annan stans eller någon annan tid än i sin säng vid sovdags somnade helt av sig själv på vår säng redan kl tio på förmiddagen. Och Claudia somnade hon med, så vi föräldrar fick en stunds lugn medan båda barnen sov samtidigt. Det händer inte så där väldigt ofta...



Det var rätt dåligt väder, mulet och regn, så vi planerade att åka till Borlänge och leklandet som ska finnas där. Vi har inte lyckats ta oss dit tidigare, men nu var det dags. Vi packade in båda barnen i bilen och körde iväg. Men när vi väl hittade fram så såg det inte alls ut som vi tänkt oss...



Det skulle uppenbarligen inte bli något lekland för oss. Istället körde vi till leksaksaffären Barnens Hus där Vincent stortrivdes. Att leka i leksaksaffärer utan att köpa något är ett bra budgettips för regniga dagar. =) Vi gick också in en sväng på affären brevid där en bekant jobbar, och hon berättade att det var alldeles nyss - kanske ett par veckor sedan - som leklandet brann. Vi har då ingen vidare tajming vi.

Nästa stopp blev lekparken i Borlänge centrum - en riktig kanonlekplats! En sådan som man önskar att det fanns i Falun. Vi hade tur med vädret och solen sken när vi var där. Fem sekunder efter att vi satt oss i bilen kom nästa skur. Claudia sov gott i bärselen hela tiden (förutom för en amningsstund i bilen). Vi har köpt en spädbarnsinsats till vår Ergo-sele så att hon sitter bra och ombonat. Ergon är kanon, i den kan vi fortfarande bära Vincent om det behövs (man kan bära på magen, höften eller ryggen med den) i ett par år till.


På väg till bilen plockade Vincent en blomma... en tulpan lika hög som honom själv. Inte direkt tillåtet att plocka blommor i rabatter, men kanske tänkte han på gammalmormors födelsedag idag den nittonde?!



I eftermiddag, efter den (nästan) dagliga vändan till mataffären, slår vi på tv:n och följer det kungliga bröllopet. Jag gillar bröllopsyran! Det är charmigt och roligt och folkligt storslaget med kronprinsessan Victorias bröllop. Vi behöver lite saga som bryter av verkligheten.

/Emma

kommentarer
av: Isabell

Jag älskar att läsa dina blogginlägg! Härligt skrivet, kanonfina bilder... jag sitter liksom och myser varje gång du laggt upp något : )



2010-06-19 @ 13:59:18
URL: http://[email protected]
av: Emma

Tack Isabell, glad jag blir! =) Jag gillar själv personliga bloggar med mycket bilder, så det försöker jag med på min egen också. Jag är väl inte så regelbunden i mina uppdateringar bara.

2010-06-22 @ 23:41:41
URL: http://sitamoia.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0