En sång till Claudia

Vår kassa filmkamera la av efter fem minuter av Claudias välkomstceremoni. Jag var och är rätt ledsen för det, även om det inte är hela världen. Men jag ville verkligen spara ögonblicket, stunden, känslan. En av grejerna jag var mest ledsen för var Pieters sång, för det var höjdpunkten för mig. Värme och kärlek! Men så var ju Tobbe med där på stranden i höstsolen, räddaren i nöden - och filmade med sin mobil. Så tusen tack till dig Tobbe, för att jag nu kan titta på det här om och om igen:

Vi står med ryggen mot en skogstjärn - Stångtjärn - jag, Claudia, Pieter och min pappa Lasse (som är officiant). Det är tidig höst, solen glittrar i vattnet och högt ovanför oss cirkulerar en mäktig fiskljuse. Runt oss står vänner och släktingar i en halvcirkel på den gräsklädda stranden. Det är kärlek i luften.

Originalet heter "Anne" och är en låt av holländske Herman van Veen, skriven om och till hans egen dotter. Om du vill kika på hur den låter så finns den här: Anne - Herman van Veen.

Så texten. Önskas översättning? Då kallar jag in Pieter. Jag kan holländska hyfsat, men när det blir poetiskt så blir det svårare. Tills vidare, njut av det vackra språket. Jag har ändrat "Anne" i texten till "Claudia" som Pieter sjunger...

Claudia

Er waren mooie baby's bij, maar niet zo lief als jij, Claudia.
Van al dat wit en zoveel licht gingen van schrik je oogjes dicht, Claudia.
Even kreeg ik kriebels in mijn keel maar je had geen pink teveel, Claudia.
Ik stond te blozen, was zo blij, jij moest er haast van lachen, Claudia.

Claudia, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.
Claudia, je hebt nog heel wat voor de boeg,
maak je geen zorgen, Daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg.

De wijzers van de klok gaan snel, dat merk je later wel, Claudia.
Van de pot naar de w.c. gaat een, twee, huppekee, Claudia.
Je hebt net je bromtol uitgepakt of je bent alweer een jaar ouder.
Voor ik goeiemorgen zeg, ben jij op je brommer weg, Claudia.

Claudia, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.
Claudia, je hebt nog heel wat voor de boeg,
maak je geen zorgen, Daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg.

Er waren mooie baby's bij, Maar niet zo lief als jij, Claudia.
Alleen de ogen van je moeder waren net zo mooi als jij, Claudia.

Tillbaka till verkligheten. Båda mina fina barn sover, snälla som de är. Hade tänkt lägga upp något kort från gårdagens juligt doftande projekt, men kamerabatteriet är på laddning. Därför vill jag dela med mig av det här minnet från en vacker septemberdag vid Stångtjärns strand.

Och till mormor, barnens gammalmormor: Du ska få titta och lyssna på det här när du kommer hit i jul, om du inte får något ljud i din dator!


kommentarer
av: Sandra - mamma till Molly

Otroligt vackert! Jag blir alldeles tårögd :´)

2010-11-22 @ 13:19:02
URL: http://surrovich.blogg.se/
av: Theres

Åh vad fint det var! :)Jag får inte mitt klipp att fungera. Eller jo, men jag kan inte trimma det.Ja dumma utslag alltså... Ska ringa till bvc imorgon eftersom jag uppenbarligen glömde det idag!Jo vi har provat med en haklapp med ärmar men den går det inte bättre med. Hon försöker äta upp HELA haklappen. Likaså med de hårda. Allt ska in i munnen och det är helt hopplöst angående kladdandet ;)

2010-11-22 @ 13:24:04
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres
av: Sigrid

Jättefint! Pratar han holländska med barnen? :)

2010-11-22 @ 13:39:42
av: lovisa

grymt söt header!

2010-11-22 @ 14:40:29
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
av: Gammalmormor Maj-Britt

Hej Emma! Jag kan inte höra när Pieter sjunger och spelar för Claudia men det är så gulligt att bara se på er när ni står där vid den lilla sjön, men nu ser jag fram emot att få lyssna också när jag kommer till Falun över Julhelgen! Men jag såg i går på alla vackra bilder från 100-årsfesten på facebook,jätteroligt att få se!

En stor kram från Mormor/gammalmormor! Må så gott!

2010-11-22 @ 22:09:49
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Emma H

Visst är det fint! Jag blir helt glad och varm. =)Sigrid: Njae, inte så ofta men det händer. Han läser en hel del på holländska för dem, och så har vi holländska skivor. Och deras farmor pratar nästan bara holländska med dem och henne träffar de någon gång i veckan oftast.Tack lovisa!

2010-11-22 @ 22:44:19
URL: http://sitamoia.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0