Sitta - ännu en milstolpe!

Idag - nu på kvällen - kunde hon plötsligt sitta! Claudia. Vi har testat lite då och då, övat lite försiktigt. Idag verkade hon fatta grejen bara så där. När hon började välta åt något håll så justerade hon själv åt motsatt håll och höll sig sittande. Riktigt rakt kom hon upp också. Duktig tjej vi har. Dagen före femmånadersdagen alltså, check!
En annan grej hon gärna pysslar med för tillfället - försöka trycka in nappen i munnen. Hon är nära att lyckas men gör det oftast inte, inte rättvänd alltså. Fast hon tycker det är rätt kul ändå och kan hålla på en bra stund att tappa och plocka upp och försöka passa in nappenpappen.
Finaste storebrorsan i världen måste få vara med på ett hörn också! Idag skrattade han gott åt den sittande Claudia som efter en stund föll och tog emot sig utan att bonka i huvudet. Igår dansade han för henne så att hon skrek av glädje. Och igår var han också katt, inspirerad av Saga som var här och hälsade på i förrgår.
När Saga var här så låtsades barnen vara sjuka, bäddade ner sig i Vincents säng med varsin bok och hostade väldigt mycket. Saga som hittade på allt så klart, och Vincent som härmade sin två år äldre idol. =)
Idag har vi lekt med Sam, Noah och Theo (som visserligen mest sov), och imorgon blir det en sväng till Bjurs för att busa med Linnéa och William, och mittemellingen Elliot. Trevliga dagar!

kommentarer
av: Sandra - mamma till Molly

Heja Claudia! :D Molly är sååå nära på att sitta själv så jag hoppas det kommer snart :) Det där med nappen kunde hon med den runda, jätteduktig att stoppa in och ut men nu när vi bytt hamnar den på sne och så ;)KattVincent var sååå söt så:)

2010-11-02 @ 22:25:12
URL: http://surrovich.blogg.se/
av: linda

vad roligt att hon sitter! det underlättar ju sysselsättandet helt klart.

vi tränar för fullt med sittandet. hon tycker det är riktigt roligt att sitta så jag tror att hon kommer fatta galoppen rätt snart, bara hon orkar fysiskt förstås. :)

nappen är hon en mästare på att dra ut, men att sätta in den är inte liiiika enkelt. då blir man arg. men ibland lyckas hon!

2010-11-02 @ 22:50:37
URL: http://lindae.se/blogg/smallfeet/
av: Linnea

Wow - hon kan sitta! Och hon är nästan 5 månader, gah - vad tiden flyger! Får komma och hälsa på och se henne sitta IRL :)

2010-11-03 @ 09:12:21
av: Emma H

Sandra: Då kommer ju Molly sitta vilken dag som helst nu! Claudia fattade verkligen från en dag till en annan hur hon skulle hålla sig uppe. Pieter berättade att han testat bara dagen innan och då då sjönk hon ihop som en potatissäck.Linda: Ja visst öppnar sig ännu en ny värld när de lär sig sitta! Nu är Claudia så ostadig än, men när hon väl kan sitta riktigt stadigt så kommer hon nog vara nöjd ännu längre än när hon bara har mag- och ryggläge att välja på. Din Luna är sååå fin, hennes ögon (och dina foton) är underbara!Linnea: Ja nu var det ju flera daaaagar sedan du såg henne, hon har nog vuxit rätt många millimeter på den tiden! Hihi... ;)

2010-11-03 @ 21:20:34
URL: http://sitamoia.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0