Undervisning i holländska traditioner

Den här veckan har brevbäraren plingat på dörren fyra dagar på raken och räckt över paket. Tänk va! Det fick jag visserligen igen idag när allt som damp ner genom brevinkastet var ett företagsreklamblad från Dell som åkte rätt ner i soporna. Vi har "ingen reklam tack" på vår dörr, men eftersom jag har företag så slipper jag inte undan helt.

Fast nu var det paketen det skulle handla om, och framför allt det vi fick igår. Det var nämligen en leverans från holländska sajten Bol.com som är ungefär som vårt cdon.se - alltså en webbshop där man kan beställa musik, filmer och böcker. Jag som älskar alla mysiga traditioner tyckte det var dags att vi fyller hemmet med lite mer Sint Nikolaas. Alltså klickade jag hem inte mindre än fyra filmer och en cd med sinterklaaslåtar. Ett paket helt i Vincents smak.
Så nu blir det Sinterklaas för hela slanten i en dryg vecka fram till 5:e december när vi ska fira ordentligt hemma hos oma och opa. Tur man har som har dubbla traditioner!

kommentarer
av: Isabell

Men, bra där, jag hade nog också behövt ett sådant paket! Vi firar också Nicolaus. (Tysk familj) Minns att det var svårt att förklara riktigt för mina kompisar och klasskamrater när jag var liten vad det var, vem han var, och nog den ända som firade det som jag visste om. Men, stöveln åker nog fram i år igen ; ) Hur holler ni traditionerna vid liv? Kanske får läsa om det när det är dags...? : )

2010-11-27 @ 22:08:09
URL: http://bellatrixofix.blogg.se/
av: Emma H

Kikade in på din blogg och svarade. =)

2010-11-29 @ 22:22:46
URL: http://sitamoia.blogg.se/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0