Chokladfudge

Igår blev det ett nästintill-spontankok. Mums!



Chokladfudge

1,5 dl kakao
500 g socker
2 msk sirap
2 dl grädde
4 msk smör
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
50 g lagom mörk choklad

- Koka upp kakao, socker, sirap, grädde och salt till ca 120 grader (fast kula med kulprovet).

- Tillsätt smör, vaniljsocker och choklad.

- Rör kraftigt med visp en stund.

- Häll i bakplåtspapperklädd form och låt stelna.

- Skär upp i lagom stora bitar och njut.

Det blir lite mer blogganden senare, men jag organiserar tyger och barnkläder och fixar med lite annat samtidigt. Jag njuter för mycket av att vara uppe så här på senkvällen, när jag äntligen kan få saker gjorda. Men lite sömn skulle ju inte sitta fel det heller. En annan vecka kanske.

PS. Kika in till Sharas smarriga blogg Bakmani för recept på chokladtryffel med lakrits!

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0