Stockholmshelgen

Jag tänkte inte skriva så mycket om Stockholm. Tänkte visa istället. Fast känner jag mig själv rätt så blir det väl rätt många ord ändå. Så här kommer vår helg:

Vi har alltså spenderat fyra dagar på resande fot, bodde hemma hos min bror med fästmö (kul att se deras nya lägenhet!) och ägnade oss mest åt att gå på muséer. I fredags kom vi fram vid lunchtid, åkte tunnelbana fram och tillbaka (lämnade av vår packning) och tog spårvagnen ut till Djurgården för att hinna med en timme på Junibacken innan de stängde. Vi var så sena att vi blev insläppta gratis (!) och slängde av oss alla ytterkläder i en stor hög för att hinna med sista Sagotåget fyra minuter senare.Jag har aldrig varit till Junibacken tidigare, men det ska helt klart bli fler besök! Nu är Vincent äntligen alldeles perfekt i ålder för det stället. Middagen blev thailändsk hämtmat från thaikiosken nära Emanuels och Ninas hem, vilken höjdare! Det är något annat än att ha en korvmoj runt hörnet det. Eller en halvdassig pizzeria, som vi har.

Nästa dag började vi på Wasamuséet, riktigt häftigt! Det var år och dar sedan jag var där, så det var nästan som att uppleva det för första gången. Vincent tyckte det var kul men var lite otålig och hungrig. Lunch i museirestaurangen och sedan mötte vi upp med August, Emanuel och Nina för att göra Musikmuséet - också ett kanonställe att uppleva tillsammans med barn! Där fanns mängder av instrument och annat musik- och ljudrelaterat att plinka på och uppleva.Efter en sväng på stora leksaksaffären i gallerian mittemot NK så tunnelbanade vi oss hem till lägenheten där värdparet bjöd på smarrig middag frampå kvällskvisten. Nästa dag delade vi på oss - jag och barnen drog iväg för att träffa ett par vänner med barn på nyöppnade barnbutik/caféet Baby Revolution, medan Pieter mötte upp med August på Livrustkammaren. Det var riktigt roligt att se hur de tre större barnen fann varandra och stojade runt tillsammans.Familjen sammanstrålade senare på Mongolian Barbeque nära T-centralen där också Lasse (aka morfarn) anslöt och så firade vi brodern (Emanuel alltså) några dagar i förväg med god mat och lite paket. Lasse och Emanuel drog sedan iväg till Cirkus för konsert med Woody Allen och hans jazzband. Vi hem och i säng.

Sista dagen i kungliga hufvudstaden blev det inget armémuséum eftersom de har stängt måndagar, men väl en promenix genom Gamla stan till Fotografiska på södersidan. Väl framme började vi med restaurangen där vi trivdes helfint. Goda matiga mackor, panoramavy över Stockholm, och stora ytor för Vincent att springa av sig lite energi på. Bjöd på fint fototillfälle, passande för muséet. Utställningarna spenderade vi mindre tid med, och jag var tyvärr inte så imponerad. Fast så missade vi också hela entréplan eftersom där pågick omhängning.Vincent spandandes ut från restaurangfönstren: "Titta där är stoomboot! Och där kommer nya Wasaskeppet! Det ska åka ner under vattnet, och sedan ska det bärgas, och så tar de in det i det där muséet."

På väg ut bröt Vincent ihop. Inte alls konstigt. Han som brukar sova en sisådär två timmar mitt på dagen varje dag - har fått hålla sig vaken under hela helgen. Det skulle inte fungera att lägga 3-4 timmar på att åka till bostaden, lägga barn, göra ingenting, väcka barn, åka iväg igen. Men han har varit så duktig så.

Vi tog vägen förbi stans största bokhandel på väg till Pizza Hut där vi delade på en familjepizza innan vi hoppade på tåget mot Falun.

Och under hela dagen pågick budgivning på kedjehuset (som jag envisas med att kalla radhus, vilket det egentligen inte är eftersom det är fristående) Inte förrän i samma stund som jag skulle plocka upp den sovande Vincent och bära honom av tåget i vår hemstad ringde mäklaren för sista gången och berättade att vi låg högst, att vi vunnit.

Vilken helg! Men som vanligt alltid skönt att vara hemma igen.


kommentarer
av: linda

grattis! så roligt! spännande med hus :)kul att ni varit i sthlm. babyrevolution gillar vi jättemycket också. bästa hängstället för småbarnsföräldrar. shopping, lekstuga och fika på samma ställe.

2011-03-24 @ 08:11:56
URL: http://lindae.se/blogg/smallfeet/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0