Då var Vincent nästan ett

Imorgon börjar juni, och på fredag fyller vår allra käraste lilla flicka ett år. Crazy world.


Idag efter jobbet och efter lite barnbus och en snabb middag så cyklade jag till vårt hus och provmålade fyra färger och klurade över vilken som fungerar bäst tillsammans med den tänkta sovrumstapeten. Annette (min mamma) var med och sällskapade och smakrådade. Tror det kommer bli en svagt vaniljgul nyans på de väggar som inte får tapet.

Cyklade hemåt igen och släppte iväg Pieter på en efterlängtad springtur. Jag har gjort tårtfyllningar till Claudias lilla födelsedagstårta (jag har en plan!) och bakat en till plåt småkakor, bland annat.

Måste bara visa min andra älsklingsgos alldeles precis innan han fyllde ett år. Sötungen:


Nu tänker jag hoppa i säng, klarar det nästan innan tolvslaget. Starkt jobbat. En tredygnssovning skulle jag behöva, det ligger högt upp på önskelistan...

Tävlar hos Karinottilia

Jag tävlar hos trevliga Karinottilia om ett valfritt Amy Butler inredningstyg, mönster till en weekender travel bag och passande mellanlägg. Håll tummarna för att jag vinner så att jag får ett nytt syprojekt! Kan jag behöva.


Här hittar du tävlingen. Passa på att läsa vidare på hennes blogg som är syinriktad. Karinottilia har också en webshop som är på väg att byta fokus från hemsydda barnkläder till tyger och sybehör.

Huset är vårt, kalas!

I fredags fick vi ju nycklarna till huset, skrev på kontraktet och så var det klart. Huset är vårt på alla sätt. Så i fredags kväll var vi ju tvugna att fira i huset, tillsammans med våra föräldrar. Det blev pizza på golvet eftersom vi inte har flyttat dit några möbler än. Kändes alldeles precis perfekt.


Pieters pappa kunde inte vara med, så vi tog en liten extrafirning idag på eftermiddagen. Oma och opa kom med en väldigt trevlig inflyttningspresent som skruvades ihop på stört - utemöbler! Så nu är det bara resten av bohaget kvar. =)

Kalasflickor

Igår var Pieter på svensexa hela dagen för vår kompis Tobbe. Jag tog med mig barnen och gjorde minisemester hos mormodern och morfadern = sov över. Lika trevligt (och stökigt) som vanligt. Idag har vi hunnit med en hel del, bland annat varit på Mollys ettårskalas.

Jag försökte få till något fint kort på de tre tjejpolarna Claudia, Molly och Signe. Lyckades väl så där. Inte så konstigt när man har med tre ettåringar att göra. De tre var beräknade 1, 2 & 3 juni. Signe och Claudia prickade in sina datum men Molly kikade ut lite tidigare och fyllde ju år häromdagen. Torsdag och fredag blir det mer kalas. Sånt gillar vi! Kalas kalas!



Vincent gillade fikat och att hjälpa till med paketöppningen, men lessnade ur efter en stund. Humöret återvände när hans eminenta moder vann tipspromenaden och fick bl a dessa i pris (duktig jag är, eller hur!):



Får se vilken kväll jag ska lyckas/hinna/orka baka tårtbotten så att Claudia kan få åtminstone en liten minitårta på sin födelsedag. Jag har i alla fall svängt ihop lite havreflarn idag på förmiddagen så något ska vi kunna bjuda indroppande gäster på. Vi firar för övrigt i nya huset, opretantiöst öppet hus med täckpapp på golvet och spackel på väggarna. Hoppas på strålande väder.

Göteborgsveckan del 4 - En helg på ön

Vincent och Gustav hittar varandra varje gång de ses, de är så lika på många sätt. Så roligt att se! Och så fick vi träffa Gustavs lilla lillasyster Ellen, 2,5 månad. Sötnosen! Jag har så svårt att välja bort bilder så här kommer en lång visuell utläggning om hur fint vi hade det:



Och så var den resan till ända. En vecka i Göteborg är alldeles för kort. Fast oj vad det är skönt att komma hem.

Om en vecka...

En ynka vecka kvar tills Claudia fyller ett år. Stora fina dotter. 



Någon som tänker nappa på Spillevinken-erbjudandet? Någon som ens bor här i närheten? Hur som helst, det är så trevligt så att samarbeta med dem. Kan bli mer och annat framöver.

Vi har förresten haft det sååå trevligt i vårt hus idag på kvällen. Ska visa. En annan dag.

Nyckeln

Idag har vi bytt en stor bunt pengar mot ett par små nycklar. Ikväll låser vi upp vårt nya hus och käkar pizza på parketten. 



I samarbete med Spillevinken

Nu ni! Här kommer ett kanonfint erbjudande som jag har i samarbete med Spillevinken! Det är en charmig liten barnklädesbutik på en innergård i en av Faluns gamla bevarade trästadsdelar - Elsborg. De säljer märkeskläder som bl a Småfolk, Nova Star, Molo, KikKid, Shampoodle, Gangstar, Geggamoja, Katvig, och lokala Lilla Gryn.


Ta med dig det här erbjudandet och gör ett besök, känn och kläm på allt fint! Kläderna är färgglada och spralliga, fulla av fina och roliga mönster, och håller hög kvalité. Dessutom finns det något för alla. Hörs det att jag gillar Spillevinken?!



Mina ungar har alla varianter på kläder, och en inte oansenlig del av dem kommer från Spillevinken. Mitt favoritmärke är just nu Småfolk, men även bland annat Molo och Kikkid tilltalar mig. Vincent har på sig en av sina två nyaste tröjor här ovan, brandbilströjan från Småfolk. Och här kommer Claudia som redan flyttat in i en av sommarens favoritklänningar:


Hoppas ni som inte bor i närheten av Falun inte putar för mycket läpp nu. Vi vill gärna behålla vår fina gårdsbutik så därför blir erbjudandet lokalt den här gången. Men håll ögonen öppna, nya överraskningar kan dyka upp längre fram!

Håll utkik...

Det kan löna sig att kika in här igen ikväll, någon gång efter åtta. Håll utkik! ;)


Eurovision song contest, me like

Jag gillar Eurovision song contest. Oftast är det mesta rätt kasst musikaliskt sett, men jag kan ändå inte låta bli att gilla hela grejen. Med förprogram och expertpaneler och semifinaler och allt. Att sitta tillsammans och hissa och dissa. Att så många länder samlas runt musik. Eurovision är världens största direktsända program, bara en sån sak! Vi kommer liksom aningens närmre varandra, vi små människor utspridda över så stora ytor.

I år tycker jag kvalitén på låtarna var snudd på usel, både i svenska Melodifestivalen och i den stora. Men åren som har varit har varit desto bättre. En klar favorit på sistone är Bosnien Herzegovinas bidrag 2009, Regina med låten Bistra Voda.



Just 2009 var Eurovision extra bra. Tycker jag. Den enda samlings-cd jag köpt efteråt är från det året. =) Förutom favoriten Bistra Voda så ligger de här 2009-bidragen bra till hos mig:

Sverige Malena Ernman - La Voix (Sverige i toppform!)
Portugal Flor-de-lis - Todas As Ruas Do Amor (Fin, svängigt och söt tjej)
Estland Urban Symphony - Rändajad (Tungt och vackert, språket är så häftigt)
Ryssland Anastasia Prikhodko - Mamo (Det enda bra Ryssland gjort)
Norge Alexander Rybak - Fairytale (Den uppenbara vinnaren)
Rumänien Elena - The Balkan Girls (Var det bara jag som gillade den?)

Och så var det ju isländska Yohanna och senska Arash för Azerbadjan och fler ändå. Fin årgång helt enkelt.

Kommer ni ihåg den här gamla dängan då?! Brainstorm med My star. Deras album köpte jag efteråt. Modern lettisk popmusik när den är som bäst! =)) År 2000 i Stockholm.



För övrigt blev jag grymt sugen på att baka den här pecanpajen
(från Söta Saker):


(bilden lånad från sotasaker.com)

...eller de här hasselnötsbullarna, muuhuuuums!

 

Happy listening and baking!


Grattis Molly!

Idag sjunger vi Lang zal je leven in de glooooriaaaa för Mollypolly på allra första födelsedagen! (Du får lära oss den kinesiska versionen sen!)


Lillpolarn Claudia kommer och joinar dig i ettåringsligan om sisådär en vecka. Hejdå bebisar! Hejhej goa underbara små barn!

PS. Claudia blev vägd och mätt igen igår på BVC och hade ökat ett helt kilo sedan sist och svängt uppåt på kurvorna igen. Inte så konstigt eftersom hon äter hur bra som helst nu. Det gjorde hon inte för en månad sedan. Resultatet: 77,5 cm och 10,31 kg.

PS2. Och självklart fyrfaldiga leven för mina båda vänner Anna och Milla som också fyller idag!!!


Sunday Bloody Sunday

Ikväll jobbar jag till underbara U2. Det var längesedan jag satte på en skiva med dem, men nu kände jag plötsligt så mycket för att lyssna på dem. Deras låtskatt är stooor, känslan i deras musik så gladledset fin.



Jag köpte min första U2-skiva när jag gick på gymnasiet och fortfarande letade med ljus och lykta efter bra musik. Jag kände ingen som var musikfreak, hade inte så mycket att gå på. Joshua Tree var en av de skivor jag stötte på och köpte då och en av de allra första som jag fortfarande tycker är riktigt bra.

Mitt musikliv började framförallt efter gymnasiet och utvecklades massor efter att jag blev tillsammans med Pieter år 2000. Jag köpte skivor, många skivor. Hittade stickspår inom olika genrar. Upplevde 70-talets storhet. Gav mig in på hårdrock och sedan synt och elektronika. Gick på konserter och besökte några festivaler. Pratade musik med människor. Vilket universom som öppnade sig!

Jag lyssnar på mycket olika typ av musik. Har väldigt svårt att förstå människor som bara lyssnar på radio. Lika svårt att förstå dem som fastnar i en genre. Jag behöver allt! Olika sinnesstämningar kräver olika typer av musik. Så är det bara.

Det är lite sant i mitt fall att småbarnsåren dövar musiklyssnandet. Ofta orkar jag inte sätta på musik, är trött ändå av allt ljud. Men när jag väl gör det så ångrar jag mig aldrig. Jag hoppas jag kan gå på Peace&Love i sommar och återuppliva den där känslan av musik som går rakt igenom kroppen. Om ryggen håller.

Födelsedagsfirande i dagarna tre

Grattis på födelsedagen Pieter! Älskar dig! Vi har världens finaste barn och på fredag får vi nycklarna till huset. Du och jag.

Idag har vi firat med födelsedagsfrukost, på kvällen var mina föräldrar här och grattade. Igår spenderade vi eftermiddagen hos Pieters föräldrar och blev bjudna på födelsedagsmiddag. Barnen trivdes i trädgården, rulltårtsbakelserna var smarriga, en ny barnpool skruvades ihop inför sommaren.


På hemvägen somnade den minsta i cykelvagnen. Den lite större tyckte det var gulligt. Våra sötfisar. Och imorgon kommer nästa firargäng. Trevligt.

Tapetmärken 2: DecorMaison

Dags för del två i min genomgång av tapetleverantörer. Jag går igenom deras utbud för att se vad jag gillar. Först ut var Cole&Son, nu blir det DecorMaison. Och jag har redan bestämt att jag vill ha en av dessa tapeter - den med fåglar - troligtvis i Claudias rum. Jag tycker den är heeelt överlägset snygg och fin och bra! Vet bara inte om jag vill ha vit eller vit/röd.

Här följer en lång radda tapeter. De ligger ordnade efter kollektion (jag har bara med vissa tapeter så klart och alla kollektioner är inte representerade). Så när det dyker upp en bild på en tapetbok och en text så kommer en ny kollektion.




Alla bilder från www.decormaison.se

Vissa av tapeterna är väldigt ljusa och kan vara lite svåra att se i datorn. Testa att titta på skärmen lite snett underifrån så kan de träda fram lite bättre.

Igårförmiddagens kläder

Vädret är totalt oförutsägbart just nu. Det medför att jag ofta packar vagnen full med alla varianter - jackor och mössor, solhattar och solkräm, extrakläder i form av kortärmat och påbylsat. Raggsockor, stövlar, sandaler...  Igår förmiddag var barnen hur som helst klädda så hår:


Den svartvitrandiga Katvig-tröjan är ett av mina favoritbarnplagg. Jag är lite småtrött på randigt annars (det är så fint att man lätt får alldeles för mycket) fast den här är som sagt en favvo. Köpte den åt Vincent när han var bebbe, i butiken "Tre äpplen hög" som fanns i Borlänge en kort tid. Mycket passligt samtidigt som min arbetsplats fanns i Borlänge.

Göteborgsveckan del 3 - Universeum och mammaträff

Vi gjorde Universeum en av Göteborgsdagarna. Vilket ställe! Det var lätt att fördriva en heldag där. Sedan blir det säkert roligare ju äldre barnen blir för visst uppskattade Vincent mycket av det men långt ifrån allt. Men ändå. Vincents favoriter var...

1: Polisbilen!!! En riktig polisbil där man fick sitta och låtsasköra, sätta på sirener och blåljus, fånga imaginära bovar. Han ville aldrig gå där ifrån.

2: Sågfisken i det stora akvariet, tillsammans med hajen Herman. Jag tyckte också de var riktigt häftiga (stora akvarier och hajar, ojoj!), och Vincent pratar fortfarande om sågfisken.

3: Piratskeppslekplatsen utanför. Vincent ville springa ut dit efter lunchpausen hellre än att gå vidare i museet. Så då tog vi en paus ute. En skeppslekplats skulle man ha här i stan, då skulle många fina timmar kunna fördrivas.

4: Utställningen Tittut, en enda stor lekplats enligt Vincent. Rida på robothäst, bygga en egen koja i plåt, åka rutchkana på småbarnsmattan... Roligt!



Efteråt träffade vi och fikade med min halvbror Patrik och flickvännen Line innan vi hoppade på spårvagnen igen genom berget och hem till gammalmormor och den väntande middagen.



Nästa dag var det dags att säga hejdå till gammalmormor och mormor, packa ihop vår gigantiska resväska och resten av våra saker och låsa in dem i ett skåp på centralen. Jag tog barnen med mig för att träffa en bunt väldigt trevliga mammavänner och deras barn. De flesta av dem har jag träffat några gånger tidigare. Som vanligt gick tiden alldeles för fort, ibland önskar jag på allvar att jag bodde i Göteborg.

Pieter fick en dag för sig själv på stan, han spenderade den i lugnt tempo och verkar ha haft det väldigt behagligt. Vi mötte upp på centralen på eftermiddagen, och körde upp med vagnen och picket-och-packet på en buss ut ur stan, över en färga och till en väldigt trevlig ö. Hälsade på min vän Icka med familj och sov över hos dem två nätter.

Men det får bli nästa reseinlägg. Det är ju jobbdag imorgon, godnatt!

Möhippa hela dagen

Igår var en ovanlig dag. Inget jobb. Inga måsten. Inga blöjbyten eller matkladd. Bara (eller inte så bara) en möhippa för Tobbes Lena. Bara trevlig och gravidanpassat lugn.


Mer än så här får ni inte se. Det sparas åt brudparet. ;)

Bada är livet


Modevisning på balkongen

I väntan på nästa Göteborgsladdning kommer lite kort från idag. Barnen fick modella sina nya kläder. Det gäller att vara blixtsnabb med kameran när man har med mina två att göra, för den ena far runt som en virvelvind medan den andra kryper fram och vill sätta på linsskyddet så fort hon ser kameran.

Men jag börjar med familjens femte medlem som för tillfället kräver att få spendera större delen av sina dagar på balkongen. Där sitter hon blixtstilla i någon stol och spanar på småfåglar. Ojoj, tänk henne i vårt nya hus med trädgård och allt. Hon kommer vara i paradiset.



Claudia i Beanieman (det är mössan det) från Shampoodle (köpt hos Oii barnkläder) och summersuit från Småfolk (köpt hos Spillevinken). Suiten är lite för kylig än så länge men kommer bli kanon när värmen återvänder.



Vincent i tröja från Småfolk/Spillevinken och mössa från Ebbe/Oii. Han har även fått ett par nya jeans och en långärmad tröja av märket Ebbe men de får han visa upp en annan dag. Bäst för allas humör att undvika allt för många ombyten.



Och så Claudias kanonfina traktortröja, också den Småfolk och inhandlad hos Spillevinken. I stl 80 som hon växer i allt mer. 



Vällingstunden som inträffar varje morgon och kväll i vårt hem innebär några behagliga minutrar för både föräldrar och barn. Vi gillar vällingdrickande barn vi. Dags att sussa!

Tapetprover in da house

Jag har fått hem lite tapetprover som jag skickade efter från Måleributiken nyligen. Kanon verkligen! Stora prover billigt (20:-/st), de två första gratis. Man fick bara beställa tio prover åt gången (lika bra det, annars skulle vi nog svämma över i tapeter) och en var slut så dessa nio landade här hemma:



Kreativiteten riktigt kryper i kroppen. Det är så svårt att välja vad man verkligen vill ha på väggarna, för även om det finns mängder av fina tapeter så ska det passa rummet, möblemanget och sinnesstämningen. Inte vara för rörigt och inte för tråkigt. Och ha precis rätt stil för vad man vill åstadkomma. Frågan är bara vilken stil det är jag gillar.

Sen blir jag ju toksugen på att pyssla med tapetproverna. Idéer av vad man kan ha dem till?!

Jag tror i alla fall att jag hittat rätt sovrumstapet till master bedroom. Den här gillar jag riktigt mycket, mild i färgerna, grafisk men ändå något annat än medaljonger. Lite fundersam över att den är blå bara eftersom det är den färg jag oftast väljer sist. Men jag gillar tonen, och kan dessutom se den matchas med både rosa, brunt, orange och en hel hög andra färger.

Kanske att sovrummet får bli lite 50-talspastelligt helt enkelt. Det skulle jag nog kunna gilla riktigt bra det. Här kommer den: Rowan från Villa Nova.



Till vardagsrummet letar jag efter en tapet med ett ganska litet och klassiskt mönster, men ändå med någon typ av karaktär och kanske tonad i någon färg. Kanske i vita nyanser. Den ska inte stjäla för mycket uppmärksamhet - vi kommer vara myyycket i det rummet - och den ska fungera som en bra bakgrund åt möbler och tavlor. Den måste vara ljus! Jag vägrar måla väggarna vita (oavsett vad min kära sambo säger). Jag har gjort vitt för ett bra tag framöver. Den här är en klar kandidat: Edvin från Sandberg.



Jag har även shoppat två rullar gamla originaltapeter från 70-talet från Tapetorama. Kunde faktiskt inte motstå dem. Jag är inte alls säker på att de kommer upp i huset, inte till att börja med i alla fall. Fast kanske att barnens kojor får del av dem, eller hallen ovanför trappan, eller lilla toan? En rulle räcker ju inte jättelångt.



Återstår att hitta tapeter till barnens rum, och att välja rätt till vardagsrummet så klart. Och sedan vet man ju aldrig hur en tapet ser ut i rätt rum, så innan vi bestämmer något ska vi få tillgång till huset och åka dit med lite prover.

Nästa stopp är banken, dit ska vi imorgon. Här ska lånas pengar! Hu!

Göteborgsveckan del 2 - Liseberg

Okej, beredda på Liseberg i bilder? Måååånga bilder. Men det är ju så trevligt där, på Liseberg, med mormor och gammalmormor. Och dessutom i väldigt behagligt väder och helt utan köer. Första veckan de hade öppet mer än på helgen. Vi har tur med tajmingen ibland.

Men först Claudia i gammalmormor Maj-Britts knä, och en vända till Saluhallen...



Sedan var vi trötta och sov som klubbade sälar. Fast jag sover ju alltid gott hos min mormor.


Rättelse...

Prio ett ikväll är så klart umgås maximalt med mina barn den lilla ynka timmen jag får tillsammans med dem mellan jobb och sömn. Snyft. Om jag fick önska så skulle jag vara stenrik och aldrig behöva jobba en endaste dag. Allvarligt!

Ny kategori - resor

Jag har fixat en ny kategori där jag lägger inlägg om resor (och även längre utflykter), som t ex nu Göteborgsveckan. Håll pilen över "barnliv" så dyker den här menyn upp och det går att klicka på "resor".

Ikväll blir det fortsättning på Göteborgsresan, fast prio ett är betala räkningar, skicka faktura och fixa skattepapper. Men sen.

Beställa bilder?

För ett tag sedan var en fotograf till öppna förskolan och vi passade på att fota barnen. Det var lite löpande-band-princip, och barnen var inte helt på topp. Claudia gnällde och tjöt och Vincents fina hår var väldigt mössfrisyrigt (han var väldigt duktig annars). Hur som helst, fotograferandet var gratis. Nu kan vi beställa bilder om vi vill. Vill vi?

Här är de bästa korten, ska vi beställa några av dem? Vilka isåfall? Eller ska vi strunta i det?



Om vi inte beställer något paket så kostar varje förstoring i normalformat (10x15) 59:-. För 298:- kan vi beställa paketet "Picpac" som innehåller 23 st 10x15 + en förstoring 20x30 (ord. pris är 1.492:-). Så många kort vill vi inte ha, men bara fyra enskilda kommer upp i 236:-. Drygt sådant här ju, när lite pengar till ger mycket mer som man inte vill ha. Smart försäljningsknep.

Någon familjemedlem som skulle vilja ha förstoringar (helst 10x15 då)? Om ni vill kika på alla korten så kan jag mejla inloggningsuppgifter. Det finns även andra paket att välja på + canvas och lite annat.

Potatiskexrecept

Jag känner mig opysslig som mamma, för opysslig. Men det är svårt när barnen inte kan sitta still mer än några sekunder (känns det som). Man orkar liksom inte ta fram målargrejerna när det tar fem minuter innan Vincent har hunnit måla några streck på pappret, några i ansiktet, trycka penseln i bordet så hårt att stråna börjar lossna, och hälla ut hela vattenkoppen över bordet, golvet och sig själv, och sedan hoppa ner och springa iväg för att hitta på något annat. Varför ens börja?

Men jag vill pyssla mer, göra mer tillsammans. Ibland händer det, och kanske oftare ju äldre barnen blir. En grej jag nog ska testa snart är att baka potatiskakor tillsammans med Vinnepinnen. Bra med något barnvänligt och osött, så att det inte gör så mycket om all deg hamnar i magen.

Receptet hittade jag hos Britta Bloggar:

Potatiskex
150 gr kokt, kall potatis
100 gr smör
2.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk oregano eller annan örtkrydda
0.5 dl riven ost

Blanda alla ingredienser, kavla ut ca 2 mm och tryck ut kakor (t ex med pepparkaksmått). Grädda 200 grader, ca 12 min.


Simsalabim, pyssel och mellanmål i ett!


Göteborgsveckan del 1 - tåg, gammalmormor, Slottsskogen & kusiner

Vi kör ett bildrejs om Göteborg (och galan får vänta lite till). Sovdags egentligen, men jag kan inte låta bli. =)




Fortsättning följer en annan dag. (Hoppas bilderna inte är för stora.) G'natt!

Vilodag

Skönt att ha en ledig dag hemma innan det är åter till jobbet. Vi har packat upp, lekt, tvättat, ätit, sovit, och lekt på bibblan i några timmar. Claudia var störtförtjust över att få vika tvätt tillsammans med mig...



Nu tittar jag på En unge i minuten på fyran och kollar igenom Göteborgsbilder. Ska ju skriva lite mer om mammabloggalan också. Och vad mycket mejl och fejjanmeddelanden det är att gå igenom när man missat en datorvecka. Undrar just när jag ska lyckas införa min varannan-kväll-datorfri-reform som jag planerar...

Emma är hemma

Jag har inte försvunnit från jordens yta, bara varit helt datorfri i en vecka. I måndags (efter en ynka natt i egen säng) hoppade vi på tåget mot Göteborg - min andra hemstad. Jag är född i Falun men båda sidor av släkten är från Göteborg så där känner jag mig hemma. Just nu är jag där kanske två gånger per år. Hälsar på min mormor och gör stan. Träffar vänner och en och annan släkting. Promenerar myyycket.

Den här gången regnade det inte på oss (mer än några små droppar) förrän vi klev av i Falun igen - då vräkte det ner. Jag tror det har regnat varje gång vi besökt Göteborg de senaste 3-4 åren. Det är alltid trevligt att vara där ändå, men extra trevligt när det var så behagligt att vistas ute. Och vi dessutom var där ovanligt länge (en vecka istället för 3-4 dar). Det har varit riktigt härligt trevligt!


Vi besökte bland annat goda vänner på Hönö. Trädet står på Liseberg.

Jag är tröööött efter att ha rest precis hela dagen, så jag sparar bloggning av resten av Göteborgsresan till senare. Har 820 foton att gå igenom (gaah, hjälp!) och det är sovdags. Så god natt! Och på återseende (lite oftare igen)!

Mammagala trallala



Jag är nyss hemkommen från ett riktigt trevligt dygn på Mammabloggala i Stockholm, till strålande vårväder och med eminenta reskamrater (i Sandra och Theres). Vi har ätit gott, pratat mycket, lyssnat och tittat på föreläsare, modeshow och prylar av alla de slag, tävlat, röstat, klappat händer, träffat folk vi känner och andra vi inte riktigt känner, klätt upp oss, piffat, nästan-dansat, och fått goodiebags som ökade på vårt bagage rejält.

Det var snabbversionen av min helg. Jag utlovar en längre utläggning, men den får vänta en stund. Jag håller nämligen på att packa om (och borde snabba på med det för att lyckas sova lite). Det är ett väldans flängande på mig för tillfället. För en massa kort och uppdateringar om galan så kan man alltid kika in på Mammabloggalan 2011:s facebooksida där många deltagare länkar till sina bloggar.

Om röstningen och prisutdelningen: Jag vann inte, och pustade ut där efter några hjärtbankande minuter. Lite tråkigt så klart, men lite skönt också att inte bli uppdragen framför alla. Får väl jobba på både pysslandet och modet till nästa gång.
Till packningen, adjö!

Tillbakablick


Det där var alltså jag. Dryga året gammal. Såld på godsaker redan då. =)

Nu ska jag piffa till mig och dra iväg på grillkväll och bordshockeyturnering med mina kollegor. Ska bli så trevligt så! Sedan gissar jag att natten blir rätt sen innan jag lyckats packa färdigt, för just nu står väskan knappt halvfull. Tidigt imorgon går tåget mot gaaala.

Originalritningar

Eller ja, originalbroschyr i alla fall. Min pappa köpte mitt barndomshus redan när det var på ritningsstadiet, så han har varit med ända från början. Och han har broschyren kvar! Huset vi flyttar in i om några veckor ligger i samma område. Alltså har vi tillgång till skalenliga planritningar till vårt hus, och kan läsa på om vad tanken med området var, och så där. Det är jättekul. Ska skanna in hela broschyren, men tills vidare har jag fotat av några sidor.

Claudia pekar ut var vi ska bo... så där på ett ungefär.

Vårt hus är spegelvänt jämfört med de här ritningarna, och på övervåningen är det gjort ett riktigt rum (dock utan dörr för tillfället) istället för det som kallas "hall" på ritningen. Sedan är förrådet delat i två, i övrigt ser vårt hus ut precis så här.

Vi kikade lite mer på tapeter idag. Jag är mer lyrisk än Pieter kan jag lova. Men vi ska nog komma någon vart ändå till slut. Jag är uppspelt! =)

Jag har förresten lovat tidigare att jag ska lägga upp mina kalkyler på kostnader med att köpa tomt/bygga nytt jämfört med att köpa det här huset, och det har jag fortfarande planer på att göra. Har inte hunnit än bara. Men det kommer. Någon gång. Tålamod! (Vincents hatord)

Helgens outfit

Det blir nog så här då på ett ungefär. Ormbohalsbandet har fått klart flest röster (tack för hjälpen!), och jag känner lite mer för det också så det får det bli. Det andra halsbandet var mer vad jag letade efter från början, fast trevligt när det kommer in en så stark utmanare.

Klänning tar jag troligtvis den svarta med lila-rosa blomornament. Den trivs jag bäst i. Fast den andra åker med i packningen också. Och så skorna, enough said om dem. Ovant att prata kläder - åt mig själv alltså. Det lär inte hända så ofta i den här bloggen. Skulle jag tro.



Idag somnade jag när jag läste saga för Vincent. Pieter väckte mig en timme senare, hrm. Jag som skulle färga håret, planera packning och förbereda så att det inte blir alldeles för mycket imorgon. Fast det enda jag orkat göra efter den powernapen är att släpa mig till tv-soffan. Nu blir det sängen. Allt löser sig säkert imorgon. Gäääsp. Godnatt!

Galasmyckad

Igår tog jag lunchtimmen till att ränna runt på stan. Uppdrag: Silverhalsband modell större + svarta strumpor modell finare. Lite stressigt så klart, men jag lyckades i alla fall få med mig lite prylar hem. Nu är frågan, vilket av dessa två halsband ska jag ha på galakvällen?



Ännu ett halsband blev det, men det tänker jag ha som armband. En kedja med två nycklar, jag kunde inte släppa taget om det när jag en gång höll det i handen. Det kändes så meningsfullt på något halvtöntigt sätt. Lite som en kärleksroman om hopplös förälskelse, som tonårsdrömmar inlåsta i en hemlig dagbok. Och så ännu ett armband, fint och behagligt att bära.



Märks det att jag gillar silver? Gärna oxiderat. Gärna lite grovt.

Svenska kvinnor

I musikens värld är det så mycket män, män män män, brittiska och amerikanska män. Men! Just nu är det tre svenska kvinnor jag lyssnar allra mest på, tre som är liksom nästan hur bra som helst, jag kan bara inte tröttna.

...  Lykke Li
...  Robyn 
...  Veronica Maggio

En liten hyllning till er!





>

I år kommer många band och artister som jag vill se till Peace&Love-festivalen i Borlänge. Känns ju helt kanon att grannstaden (knappa två mil bort) byggt upp en av Sveriges största festivaler. Det gör det så mycket lättare att få uppleva riktigt bra musik live - och ändå kunna åka hem och sova i sin egen säng på kvällen.

Jag vill se de här allra minst: Bob Dylan, Kings of Leon, The Strokes, Mando Diao, Oskar Linnros, Lykke Li, Veronica Maggio, Patrick Wolf, Säkert! Alla (hittills bokade) artister hittar du HÄR.


Alternativet

När min klänningsbeställning anlände i förra veckan så var inte klänningen jag mest hoppats på med, den var slutsåld. Men häromdagen kikade jag in igen och hittade den i storleken mindre. Och eftersom Bonprix verkar vara rätt stora i storlekarna så klickade jag hem den. Trodde nog inte att den skulle hinna komma innan galan, men där hade jag fel. Den kom idag! Och nu har jag problem, att välja...



Har jag sagt att man kan rösta på min blogg till Mammabloggalan en gång om dagen?! Klicka på texten ovanför Mammabloggala-logon här uppe i vänsterspalten, eller här: Rösta! Jag är lite dålig själv på att komma ihåg att rösta, men jag kan ju inte heller helt låta bli att göra reklam för mig. =) Jag (sitamoia.blogg.se) finns med i kategori 7 "Bästa pyssel/mat/bak-bloggen".

Nu är det nästan inga dagar alls kvar tills det är galatajm!!! Känner mig lagom stressad nu för jag hinner ju verkligen inte med. Har tänkt färga håret innan, och så måste jag packa, och packa inför nästa resa dessutom. Och så måste jag köpa smycken (vill ha ett nytt halsband, gärna stort och silvrigt, tips?!) och lite finare svarta strumpor eftersom jag har svarta leggings och skor utan tår. Ovanpå det är det hus- och bank- och planeringsfix, deklarationspapper måste in till min revisor. Har jag sagt att jag jobbar också? Hå hå ja ja. Tur att jag är ledig på fredag säger jag bara.

Det ska hur som helst bli riktigt trevligt att komma iväg! Jag ser fram emot en mammalyxig helg tillsammans med Sandra och Theres, vi kommer ha det sååå mysigt.

Elva månader



Jag tycker det var bara häromdagen jag skrev att hon blev tio månader, eller sex månader för den delen. Hinner inte riktigt med här känner jag, fast samtidigt är så så roligt att se henne växa och ta in världen allt mer. Just nu är Claudia väldigt trevlig, och världens sötaste tösabit så klart.



Vincent är en riktig liten treåring. Han är klok och medveten. Han kan och vet massor, och vill vara stor. Samtidigt är han litenliten ibland (ofta), vill inte borsta tänderna, vill inte byta till pyamas, vill inte äta. Han kräver ofta saker av oss, han är vår kära lilla diktator. Ett nej från en mamma eller pappa godtas inte.

Och så alla frågor. "Men varför då då? Varför är det så?". Det är härligt. Man tröttnar så klart också, fast oftast är det roligt med vetgirigheten. Roligt också att han börjat verkligen leka med andra barn. Tvååringar leker brevid varandra, men treåringar umgås på ett helt annat sätt. Blöjträningen går inte alls, jag tror vi får ge upp igen, till sommaren kanske.

Men alltså, våra barn. De finaste.

Tapetmärken 1: Cole&Son

Nu får ni ursäkta lite, men det kommer bli myhyycket tapeter framöver, för det är vad som pågår i husväg just nu. Vi flyttar in om en knapp månad och då ska slipas, spacklas, målas och tapetseras snabbt som bara den. Badrummet kommer dröja till efter semestrarna, kanske augusti, så då kan ni se fram emot att bli kakelbombade istället.

Jag måste bena upp för mig själv vilka tapeter jag gillar, så nu kör går jag igenom designers/leverantörer en efter en, de jag hittar något jag gillar hos. Först ut:



Alla bilder från www.cole-and-son.com

Det här är dyra tapeter så de kanske måste bli bortvalda därför, men alla dessa är jag riktigt förtjust i. De lite lugnare skulle vara fina i vardagsrummet - Vivienne Westwood/Squiggle, Archive Traditional/Florence och Charlie Wilson/Conway.

I master bedroom skulle jag gärna ha Contemporary III/Fan Tree, medan Fornasetti Collection/Mediterranea skulle vara riktigt häftig på en liten yta (ett hörn eller så) i Vincents rum, och Patina Collection/Magnolia (jag gillar den på både brungrå och rosa botten) gärna får fylla ett par väggar inne hos Claudia. Fast jag är lite emot att göra det för flickigt inne hos henne och för grabbigt hos Vincent. Vi får se.

Om någon undrar var barntapeterna har tagit vägen så tycker jag de flesta är rätt så förskräckliga. Jag vill göra fina och fantasieggande rum åt mina barn som lyfter deras skaparglädje och upptäckarlust. Låter högtravande, får se hur ambitiös jag är i verkligheten, haha. Men jag måste nog göra ett eget tapetinlägg om barnrummen framöver.

Den sista tapeten ja, Contemporary I/Malabar - den tycker jag bara är helt underbar. Men den är så kraftfull att jag nog inte kan placera in den någon vettig stans. Kanske i hallen uppe isåfall... hm.

Tapeter i tankarna

Idag cyklade jag till vårt hus direkt efter jobbet. Vi möttes där, familjen, för att titta på rummen igen, på väggarna framförallt. För att se vad som behöver göras och känna efter vad vi vill prioritera. Nu har vi bestämt att vi ska börja greja i vardagsrummet när vi får tillgång till huset, sedan kommer vårt sovrum, därefter Vincents och sist Claudias. Vi kör på och ser hur långt vi hinner.

Efter att ha vuxit upp i ett hem med bara vitmålade väggar, och sedan bott i ett par olika hyresrätter under flera år så har jag riktigt längtat efter att få kasta mig ut i tapetvärlden. Och oj vilken värld det är. Det finns ju huuur mycket fint som helst. Hur ska man kunna välja? Och hur lyckas man känna efter precis vilken tapet som passar var och vad man kommer trivas och inte trivas med? Roligt och svårt.



En tapet är inte hela världen om man inte trivs med, det går att tapetsera om. Men samtidigt är det inte heller något man gör bara så där. Inte med två småbarn hemma och en lockande tv-soffa. Så det får gärna bli rätt första gången.

Till saken för oss hör också att Pieters förstahandsval är vitt vitt vitt på alla väggar. Men han har lovat att jag ska få välja tapeter, och jag låter honom säga ja eller nej innan jag slår till för jag vill att han också ska trivas, så klart. Men jag vill ha tapeter. Tapeter tapeter.



Jag vet knappt vilken stil jag gillar, jag faller för ett mönster här och ett annat där. Sedan ska inredningen liksom matchas ihop och passas in också. Våra möbler har vi skaffat lite allt eftersom, inte planerats samtidigt. Men vi har väl en grundstil och den är ganska modern men samtidigt organisk. Eller något. Det ska i alla fall bli hur kul som helst att äntligen få inreda ett helt hus, ett hem som vi äger och är vårt på riktigt.

Vi har tre tapetbutiker här i stan. Känns som att man skulle behöva en hel helg, eller än hellre en vecka för att lyckas ta sig igenom alla tapetböcker. Lite fortare går det på nätet, men jag vill ändå se och känna innan jag väljer. Jag får nog välja ut ett antal nätvägen och sedan gå och leta reda på dem i tapetböckerna. Roooligt. =) Bara jag får lite tid, det är en bristvara.

Här är mina favoriter från Måleributiken.se :



Andra bra webbshoppar med en massa tapeter är Tapetorama.se, Wallstore.se och Tapetshopen.se

 

Sen råkade jag hitta en galet fin matta som jag härmed sätter upp på min mentala önskelista! Vi ska försöka hålla oss från att köpa nya möbler och prylar på ett tag och bo in oss i huset först. Men fin är den, riktigt fin (från Designers Guild):



Nu är En unge i minuten slut så nu blir det sängen. Jag har världens tyngsta förkylning i kroppen och den bara skriker efter att få sova, så nu lyder jag. God natt!


Mina

Bara lite mammakärlek så här en grå och kylig måndag.



Ikväll utlovar jag en hel massa tapeter!

Valborg betyder Maja

Igår var en riktigt händelserik dag. Saga var hos oss hela förmiddagen, efter frukost drog vi iväg till en lekplats nära oss. När barnen tröttnat passerade vi hemmet för toapaus och gick sedan ner på stan för att posta ett paket och ta en fika på Waynes coffee.



Att fika med en treåring och en snart-femåring är inte direkt avkopplande. Fast det var trevligt ändå. Och Claudia sov i vagnen under tiden så det blev en del kaffe drucket ändå. Efter en skoaffärsvända (skorna i förra inlägget!) och varsin varm korv hos Gandhis (stans korvgubbe nr 1) drog vi hemåt igen. Dags att lämna Saga hos hennes mormor och morfar, och att lägga våra små för lunchvilan.

(film från morgonens lekplatslek):


Efter ett par timmars lugn för hela familjen (jag och Pieter somnade också på soffan/i fåtöljen) tog jag med barnen och gick iväg på barnkalas för att fira Noah som fyllt fem och Sam som fyllt tre. Hade ett par kalastimmar innan vi gick vidare mot Östanfors. Vi mötte upp med Pieter och sedan med mina föräldrar och Emanuel (min bror) som spontan-hälsat på i helgen.

Dags för den här stans speciella Valborgsfirande - Maja på Gettorget. En trevlig liten tillställning där Maja får sina örhängen av färgade äggskal och reses upp i sin fulla höjd. Till det barn som sjunger, fiolmusik och vårtal. Morfar Lasse fick vara med att bära fram Maja och baxa upp henne. Vincent hittade sin kompis Gabriel och de två busarna tog varandras händer och sprang bortåt. De är så söta de där två, grabbarna grus.



Sedan var vi så genomfrusna (temperaturen låg under 10+ och det blåste brrhrr) att vi gick hemåt - mot mormors och morfars. Där åt vi god mat och hade trevligt innan vi tog Emanuel med hem till oss, la barnen för natten och satte oss att se på film. Inception blev det. Riktigt riktigt spännande! Fast Pieter och Emanuel somnade så de var nog inte lika imponerade.

Och nu har det blivit maj. Och imorgon ska vi kika på vårt hus igen och bestämma vad vill vill fixa med i de olika rummen. Vi kikade på tapeter häromdagen, ska lägga upp lite kort från mobilen när jag får tid.

Godnatt!

Skor skor

Skor inför galan är inhandlade! Jag hittade ett par som var hyfsat sköna och ganska anspråkslösa men ändå fina. Inga finfinskor men fina för att vara mina. Känner mig rätt nöjd (och så var de inte särskilt dyra heller).



Samtidigt fick Vincent ett par crocs (fula men uppenbarligen sköna och populära plasttofflor). Hade tänkt köpa sandaler åt honom egentligen, men ibland är det bara roligare att låta honom bli lite lycklig över ett par skor än att strunta i vad han tycker och köpa några som är snygga enligt mig. Alltså blev det inga fina sandaler, utan de här riktigt fula men ändå jättefina sedda genom sonens ögon:



Han gillar verkligen Batman / Läderlappen just nu, Vincent. Jag vet inte varför, men det är något med masken, dräkten och flygandet. Och Batmobilen gör ju sitt till också. Klart han ska ha ett par Batman-crocs.