Claudia tangerar sexton


Oj vad det har hänt mycket med den här tjejen sedan sommaren. Hon har blivit så med på ett nytt sätt, ett storbarnssätt. Hon har koll på det mesta, är uppmärksam som få och vet precis hur hon vill att saker och ting ska gå till. Hon är noga med vilken ägodel som hör till vem, och hämtar och delar ut åt alla håll, nästan alltid rätt.

Imorse till exempel tog hon ett par strumpor som låg och skräpade i vardagsrummet, gick med dem till tvättstugan, öppnade dörren, öppnade tvättmaskinen, och la in strumporna. Kom ut därifrån och såg ut som att hon just utfört något mycket viktigt. Så där håller hon på.

Hon använder fortfarande inte så många ord, även om hon pratar mycket. Men det dyker upp fler och fler. Djurläten kan hon många, och hon förstår sammanhang och visar tydligt vad hon vill även när hon inte kan berätta. Jag ska försöka mig på att räkna hennes ord nu, för det gjorde jag med Vincent vid den här tiden.

På tal om honom, jag var ju tvungen att kika igenom kort från när min son var sexton månader, och hittade den här lilla lockige charmören...Alldeles på sistone har en lite mer kärvänlig syskonkärlek börjat blomma upp. Där det tidigare mest varit riv och slit och skrik och knuffar och gråt... dyker spontana kramar upp, och gemensamma skämt. Det är det här jag väntat på! Om Vincent bara kunde komma ur sin extrema bajsperiod (det enda vi hör om dagarna är "bajs... bajs... hihi, bajs-Claudia... bajs!") så känns det nästan på gränsen till trevligt hemma nu. Mer bus och mindre bråk, yes please!


Gå grattis Claudia, på din sextonmånadersdag! Njut av hemmadagen med brorsan och pappa. Imorgon ska jag lämna dig på dagis för första gången för att direkt dra vidare till jobbet. Lite nervöst, för du vill helst inte släppa taget om mitt byxben. Men det klarar vi, du och jag, eller hur?!

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0