Storbarnstolen

Härom dagen plockade vi bort bebisbågen från Claudias Tripptrappstol. Hon försöker klättra i den själv hela tiden så nu känns det faktiskt säkrare utan. Hon är rätt glad kan man säga.


Och kolla vad mycket tänder hon har fått! Minst elva små sockerkorn nu, men man får ju inte riktigt kika in i den där munnen. Och vilket galet fint och varmt väder det var idag, rekordvarmt för att vara nästan oktober! Hoppas imorgon är likadan för jag är ledig och ska vara ute med barnen och vänner. Pluspoäng för en ovanligt välkommen brittsommar!

Baby on the runway

Puh vad det var slitigt att jobba idag. Tur jag har trevliga arbetskamrater och ett rätt trevligt jobb, då är det inte lika tungt att vara stentrött efter en natt med bökiga barn som kryper, klättrar och rullar runt i vår 140-säng klockan tre på natten. Dessutom har datorerna aka "nätet" toksegat sig idag = stresskänslor till max. Stress och trötthet på samma gång är ingen toppkombination.

Så jag tog kortlunch för att kunna cykla hem lite tidigare och få hänga med min familj lite längre istället. Nästan det första de gjorde när jag klev innanför dörren var att gallskrika. Inte Pieter då, men resten av ligan. Fast sedan lekte vi lite och läste böcker och då blev de glada igen.

Efter middagen (som barnen knappt petade i) var jag tvungen att prova några av senaste tidens inköp på Claudia, medan grabbsen tittade på en bit av Lejonkungen som Pieter är lycklig över att äntligen fått köpa på dvd. Hon var en riktigt medgörlig modell måste jag säga, men så gillar hon ju kläder också.


Som vanligt när man sätter något nytt plagg på något av barnen så blir det ju gärna fläckar precis på en gång. Här vid smultronplantan (den har fortfarande mognande bär!) satte sig tösen på typ en snigel eller något för hon fick slemmiga fläckar bak på klänningen. Tjohoo. =P Men sånt är livet.

Och nej, hon fick ingen kattpuss. Men Aries gick i alla fall tillräckligt nära för att Claudia skulle kunna mysa lite som hastigast med hennes lena ryggpäls.

Morgonbarn i tröjvinst vid tv:n

Jo det blir allt en stunds Bolibompa på morgonen hemma hos oss, inte alltid men ofta. Det köper loss några extra minuter för att lyckas dricka lite te eller packa sin väska eller gå på toa ifred.

Vi lever nästan morgonlyxliv den här veckan. Pieter jobbar ytterst lite, barnen börjar på dagis först kl nio, och jag har inte lämnat en enda dag. Nästa vecka blir det hårda bud. Undrar vad som ryker, min frukost, allas humör, eller tiden...

Idag har Vincent på sig en jättefin tröja (av märket Småfolk) som jag vunnit via webshoppen Kidelins facebooksida. Vunnit ja! Så den damp bara ner i brevlådan utan att det märktes på kontot. Tänk vad trevligt. Jag som inte tävlar så ofta, men ändå ibland. Kika in hos Kika in hos Kidelin och spana in allt fint!


Dinosaurietåget är en barnprogramsfavorit just nu, introlåten är kung. Hela familjen går runt och nynnar på den. Claudia stannar upp emellanåt och kollar lite, men hon är inte alls lika tv-intresserad som Vincent. Istället pysslar hon mer med att försöka klä på sig själv (som vanligt) och testa skor i hallen (som vanligt) och gärna hålla ett fast grepp om mitt byxben och gå runt så (som vanligt).

Men blir det en catchy låt på tv så skyndar hon sig dit för att hinna dansa lite.

Bokstavstavla - M som i Morotskaka

Lyckades faktiskt vara lite kreativ ikväll, så tadaa här kommer M!


Vad tycker ni?

Ett litet plagg vs. en stor gosse

Jag har snabbsorterat babykladerna igen för att få plats med lite fler plagg som har hängt med längre i garderoben. Var ju bara tvungen att plocka upp en av de aldra minsta bodysarna och visa Vincent hur liten han har varit. Han var faktiskt ganska fascinerad.



Och här är han, min lilla gostok 3 maj 2008, knappt en månad gammal...



Jag bodde i soffan de första månaderna med Vincent. Satt där och ammade, myste, lekte, tittade på mitt sovande barn. Det är något speciellt med första barnet ändå. Första tiden med första barnet. Häftigt, läskigt, svårt och underbart. 

Vi har goda vänner som fick barn häromdagen, sitt första. En liten pojke som ska heta Alexander. Jag kan riktigt känna hur stort och nytt och ändå liksom självklart på något sätt det är för dem just nu, det lilla livet som deras liv plötsligt kretsar helt och hållet kring. Jag ser så fram emot att få träffa det lilla pyret. Grattis Tobbe och Lena! Stort är vad det är! Grattis!

Bara lite headerbyte

Jag blev lite trött på min header och tyckte den kändes aningen ouppdaterad, så jag fixelixade en ny. Hoppas ni gillar den! Och om någon fortfarande ser den gamla så tryck på knappen "F5" så uppdateras sidan.

Gäääääsp! Godnatt!

Ett ord = en tröja

Jag råååkade ju svänga förbi Spillevinken i förrgår på väg hem från dagis + öppna förskolan + lekparkshäng med Sandra och Molly (allt mycket trevligt!). Vincent blev toanödig och Spillevinken låg ytterst lägligt till på promenadavstånd från lekparken. Så vi drog dit, jag och Sandra och barnen. Vincent fastnade inne hos ägarnas son med vän och en hel massa bilar, medan vi andra lekte ute / kikade på kläder.

Claudia plaskade först så mycket i Spillevinkens utelekhörna (poppis!) att hon blev blöt rakt igenom. Sedan blev hon helförtjust i några klädesplagg med apmönster. Hon både lät som en apa (ih ih oh oh ih ih oh oh) och sa sedan ordet "apa" klart och tydligt för första gången. Inte kunde jag neka henne en så här fin tröja då...


Fotade barnen idag strax efter att vi haft besök igen av våra Australienvänner. Vincent och Oskar leker så bra! Claudia är fascinerad av lilla Alexa och hon skrattar tillsammans med storgrabbarna. Både jag och barnen kommer sakna dem deras mamma när de reser hem om en vecka.

Vincent har för övrigt på sig sina fina Me&I-kläder idag. Alldeles jättemysiga och mjuka i materialet. Och de passar så fint till hans blå ögon och mahognyröda hår. Det var dagens klädprat det.

Mina helgbarn

I helgen har vi gjort så mycket att jag inte ens har hunnit blogga om det, TROTS att vi bara varit hemma. Så det kan gå. Fast å andra sidan kanske det är för att Pieter har fått ha datorn för att spela in och mixa och greja med Passion Play-låtarna. Men ikväll är datorn min. Även om jag måste stryka i en miljon namnlappar i dotterns kläder.



Nej nu ska jag gå och improvisera ihop en tacosgratäng. Har aldrig lagat det förr men det borde väl bara vara att blanda ihop lite tacosiga ingredienser. Äh, det blir nog smarrigt. På återseende!

Bohusvecka 2011 - dag 4: Gammalmormorbesök

Här kommer fortsättningen på vår semestervecka i Bohuslän. Lite lagom så här när sommaren definitivt är över.

En av dagarna kom gammalmormor upp med tåget från Göteborg och hälsade på oss i stugan. Det var en riktigt fin och mysig dag.



Framemot kvällningen körde vi söderut till Hamburgsund där Emanuel och Nina gick dykarkurs. På väg dit körde vi igenom de fina kustsamhällena och njöt av utsikten. Väl framme hade vi stämt träff vid Pipers glass (hemgjord glass) och vi njöt av solnedgången vid färgan en stund innan det var dags för mig, Annette och barnen att köra norrut igen, och för resten att köra söderut, eftersom E & N skjutsade gammalmormor hela vägen hem.


Vi stannade till i Fjällbaka och åt en varsin korv med bröd till kvällsmål. Strosade lite på bryggan, kollade på en gråtrut, och körde sedan mot stugan igen. Båda barnen somnade i bilen. Och jag fick min kvot av kustbyarna hyfsat tillfredställd.

Fortsättning följer en annan dag... =)



Villervallamorgon

Jag är inte direkt den mest morgonpigga varelsen på jorden. Snarare något av det motsatta. Vet inte hur det ska gå för mig att ställa klockan på 06 och fixa iordning båda barnen och mig själv och cykla iväg till andra sidan stan för att lämna på dagis i god tid innan klockan åtta. Det blir verklighet om någon vecka när Pieter börjat jobba, i alla fall de dagar han börjar tidigt.

Dagar som idag fungerar bättre för mig, när Pieter ska cykla med barnen till dagis som under inskolningen börjar kl 9, och allt jag behöver tänka på är att kliva ur sängen, få på mig lite kläder, pussa några gånger på barnen, slänga i mig någon godkänd frukost och cykla iväg själv. Gissar att Pieter gärna hade haft lite mer stöd, men jag gör så gott jag kan. Jag är liksom inte riktigt vaken än.

Imorse klädde jag i alla fall den yngsta, som fick sin mysiga Villervallaklänning och de nya Blingo-leggingsen som kom i brevlådan igår som en gratisbonus för att jag handlade av dem nyligen. Dagisgosig och glad, lilla tösen. Randig från topp till då.


Igår var jag med på dagis och imorgon ska jag också dit. Inskolning är trevligt, fem timmar i en soffa på dagis bland en massa söta barn. Lite småprat med trevliga fröknar, några koppar kaffe, lite pyssel (en bok med kort på Claudias familj), och deremellan kramar av min yngsting. Så kunde jag ha det fler dagar.

Min gissning är dock att jag kommer få lämna lite längre stunder imorgon. Gissar att Pieter redan gjort det idag. Läggningen för lunchsovningen (ute i vagn) verkar i alla fall gå finfint, och det mesta annat också. Hon äter väl inte så mycket, men mer än Vincent någonsin gjort ändå skulle jag tro.

Det är en klar förändring i vardagen, det här med dagisstart. Tur att jag är ledig alla fredagar så att jag får lite extra av mina barn. Skulle nog gärna ha en till dag hemma med dem så det blev mer hemma än jobba, men det kanske inte är möjligt. Får se hur framtiden blir.


Molo och Me&I

Det får allt bli en dagens outfit nu, från igår kväll när jag var tvungen att testa Claudias nya byxor som levererades från Me&I medan jag satt på jobbet. Det fick bli en extra omklädning innan pyamasen åkte på. Jag har beställt likadana byxor (fast grå) till mig själv och de är hur sköna och fina som helst, kan nog bo i dem i höst känner jag.

Anyways, jag tycker det här blev riktigt fint ihop - röda yogapants i velour från Me&I och tröja från Molo i printet "unicorn". Tröjan inköpt hos Spillevinken.


Storlek 92 på tröjan - som fortfarande är lite för stor som synes - och stl 86/92 på byxorna, vilket fungerar hur bra som helst - lång användningstid på dessa med både lång mudd och reglerbar midja.

Det dyker säkert upp lite mer Me&I framöver för det blev några plagg inhandlade på Sandras visning...

Helgen del tre - Orsa björnpark och Våmhus

Söndag förmiddag vinkade vi hejdå till Anna, drack sedan en kopp kaffe uppe hos oma och opa (opa just hemkommen från 10 dagars vandringstur i Frankrike), för att så packa in oss i två bilar och köra norrut. Målet: Orsa björnpark.

Jag, Lasse och Claudia fick i present förra året (när vi hade gemensamt 100-årskalas) en tur till björnparken och sedan middag under stjärnorna i Våmhus av och med min farbror och hans sambo. Först nu fick vi ihop en dag när alla kunde, inklusive våra indiska vänner. Äntligen! Och det var värt att vänta på, Orsa björnpark är riktigt fin. Och där finns mäktiga djur - några av de största rovdjuren i världen. Sååå vackra.


Ett djur som inte fanns att kika på just igår när vi var dit var berguven. Det var lite trist för den hade vi gärna sett, kanske framförallt Vincent som lärt sig många fågelläten (däribland berguvens) med hjälp av mormors och morfars fågelbok med inspelade ljud. Men då har vi en anledning (till) att återvända.

Efter björnparken styrde vi mot Våmhus och min farbrors med fjällas lilla gård. I en gammal lada har min farbror byggt ett planetarium där det var tänkt att vi skulle äta (=under stjärnorna!) men det satte kylan stopp för. Men tillagningen skedde i alla fall ute över öppen eld, wok innehållande bland annat dagsfärsk taggsvamp (tror jag den hette). Riktigt smarrigt!


De två hundarna är gigantiska, speciellt Roderic som är en skottsk hjorthund. Häftig är han. Fast barnen var lite skraja. Nyfikna men liksom rädda ändå. Så hundarna fick mest vara instängda. Hur som helst, efterrätten bestod av en ohemult god blåbärspaj (även den med dagsfärskt innehåll) med gräddvaniljsås. Efter den fick vi en kortare planetarievisning innan vi körde hemåt igen. Båda barnen somnade i bilen och fortsatte sova överlyfta till sina sängar.

Och så var den helgen över.

Helgen del två - besök och Stångtjärn

Fredag till söndag har min äldsta vän Anna bott hos oss. Kul, första gången någon sover över hos oss. Och väldigt trevligt att träffa Anna så klart. I lördags kom också vår gemensamma kompis Therese med dotter Linnéa in till stan och vi åkte upp till Stångtjärn. Softade runt lite i närmsta skogen och satte oss sedan vid vattnet och åt matsäckslunch.


Hem till oss och för Claudias middagssovning medan de två äldre barnen lekte i sandlådan och vi väninnor drack kaffe. Pieter kom hem från en springtur (också runt Stångtjärn, han sprang förbi oss några gånger) och satte igång med pizzabak. Första gången det blivit hemlagad pizza i vårt hus, men inte sista.

På kvällen satt jag och Anna uppe och pratade musik bland annat. Bestämde att gå på konsert tillsammans i Stockholm senare i höst. Det var längesedan jag var på konsert nu och jag saknar det. Så förhoppningsvis blir det Patrick Wolf i november. Kunde jag behöva.

Helgen del ett - Korvgrillning i Åsbo

Det har varit en trevlig helg, en riktig trevlig helg. Den började i fredags med kanonfint höstväder. Kyligt men soligt. Jag cyklade med barnen bak i cykelkärran till Åsbobacken (där man kan åka pulka på vintern) och mötte upp med några vänner och vänners vänner. Och så fem grabbar mellan 2 och 3,5 plus fem småttingar där Claudia och Molly var äldst. Åsså en hund.


Vi grillade korv, pinnbröd t o m (jag blev nostalgisk men brödet var roligare än gott), pratade, lekte och njöt av solen. Vincent och några till av de äldsta drog runt på små äventyr bland träden. Sedan ringde jag på Pieter som kom cyklandes och hämtade upp våra två medan jag for vidare för några timmars jobb.

Dags för dagis

Idag börjar Claudia på dagis! Pieter som fortfarande är föräldraledig får flest inskolningsdagar, men jag har norpat åt mig onsdag och fredag. Vill ju vara där. Mest för att jag är nyfiken på hur det går och gärna vill se minstingen i sin nya miljö. Dessutom är det ju roligt på dagis, jag kunde vara där hela dagarna och leka. =))

Här är Claudia i pyamasen hon ärvt av storebror, och just vuxit i. Texten komponerade jag själv ihop för några år sedan. Den fungerar fortfarande.


Hon är social över lag, dottern, så jag tror dagis kommer fungera finfint för henne. Lite skepsis mot nya människor som går över rätt fort. Hon har dessutom ätit själv länge och dricker ur mugg/glas och tar på sig skorna själv (iaf om det gäller stövlar). Har en hel del färdigheter som Vincent knappt hunnit testa när han började dagis. Han som för övrigt fortfarande inte är intresserad av sådana vardagligheter.

Det blir kul att höra ikväll hur dagen gått, även om jag tror svaret från sambon kommer låta ungefär "Det gick bra!", men med lite lirkande kanske jag får några fler ord. Snart blir det back to vardag här hemma, om två veckor. Då ska jag börja lämna på dagis, klara vissa morgnar helt själv med två vildingar, och cykla upp för backarna till andra sidan stan med en cykelvagn i släptåg, innan jag riktigt hunnit vakna själv ens. Kommer bli... intressant.

Bokstavstavla - T

Gjorde ett T nu på kvällen. Vad tycker ni? Vill gärna ha lite ärlig kritik. Fungerar den? Vad är bra? Vad är dåligt? Fina eller fula färger?

Eller är det bättre med den lite mildare varianten med blå bakgrund? Eller något annat? Hur känns den?

Kanske istället denna? (eller också):

Tavlan är alltså tänkt att vara 13x13 cm (men kan fås i vilken storlek som helst) och ordet "T-shirt" kan bytas ut mot valfritt namn. Jag har lite andra idéer som jag bara måste få sitta med, t ex "M som i Morotskaka" och "X som i X-box"...

Hemmabyggt garage

Här är Pieters garagebygge! Inte så konstigt att barnen älskar det. Vincent parkerar bilar både här och där, och Claudia skjutsar dem utför ramperna. Till och med jag blir nästan lite sugen på att köra med småbilarna när jag sitter brevid det här. Riktigt fint, Pieter. Du kan du! Pöss! 


Hundra gånger bättre än alla plastiga plastgarage tillsammans. Och som sagt, tillverkat bara av sådant vi hade hemma. Dä ä fint dä.

PS. åsså denna!

Missade det här mönstret & färgerna som är sååå fint! Claudia har lite för mycket klänningar, men denna finns även som tröja, tunna byxor och som strumpbyxor. Kanskekanske måste...


Många verkar tycka att det här är för ofärgglatt/för mörkt (eller vad säger du Sandra? ;) ) men I löv.

Fönstershopping - spanat på Villervalla

Jag strök namnlappar i kläder igår, massor av Vincentkläder, och är det en sak han verkligen inte behöver så är det tröjor. Så nu måste jag verkligen se till att inte köpa just tröjor. Till exempel ingen av de otroligt fina långärmade här under. Nggg. En ny pyamas däremot skulle han verkligen behöva. Hans mjuka och fina Villervalla-pj i stl 86/92 som han haft i nästan två hela år är både liten, sliten och trasig. Kanske lika bra att klicka i en till kundkorgen på en gång...

För den här veckan är det visst fri frakt hos Villervalla, farliga grejer för åh vad mycket fint de har! Jag kan inte låta bli lite mer klädspaning, det här skulle jag vilja ha om jag fick härja fritt:


Kanske något litet åt lillasyster också, som t ex den där velourklänningen...

Dagens outfits från i lördags

Längesedan jag körde en dagens outfit nu och det har att göra med två saker. Dels tycker jag det är lite fånigt och dels tycker jag samtidigt att det är jätteroligt (eftersom jag helgillar fina barnkläder) men vet inte om någon annan tycker det är kul. Så ni som uppskattar får gärna kommentera! Och gör ni det inte så fortsätter jag nog ändå då och då. För min egen skull. =)


Claudias tröja och jacka har hon ärvt av Vincent (rött hår är så fint till lila!), Vincents tröja har jag köpt i andra hand fast ny, resten är lagom nytt. Strumporna kommenterar jag inte för strumpor är tråkigt (även om jag gillar Lindex och Polarns med långa skaft). Sådär, det var det.

Garagebygge pågår

Tänk vilken lycka att ha en pappa som kan bygga hela garage åt en. Det har mina barn. Med spillbitar och sådant som fanns hemma (bland annat vår leksaksspis som Vincent trashat flera gånger om) blev det snickeriverkstad på vår altan i helgen.


Det färdiga resultatet dyker upp lite senare, urfint blev det! Lutsigt att både jag och Pieter haft planer på att snickra ihop ett eget garage rätt länge, men inte helt oväntat att det var han som lyckades få ihop det. Jag har för mycket projekt som det är. Men snickra är roligt! Och vi får nog ta och skaffa en sån där liten snickarbänk som vår granne så snällt kom över med.

Namnhalsband äntligen

Jag har länge velat skaffa ett fint halsband med mina barns namn, och när Min lilla Oliv hade kampanjpris så slog jag till. Stavar i silver med Vincents och Claudias namn på ena sidan och deras födelsedatum på andra. Alldeles jättefint i sin enkelhet.


Så kan jag bära dem med mig alltid. Tycker det här halsbandet blir en himla fin kombo med det ljuvliga armbandet av Matilda Salmén. Mina barn, alltid med mig.

Äventyrsbadning

Igår gjorde vi en familjeutflykt till äventyrsbadet Aqua Nova i Borlänge. Lånade bil och for iväg när Claudia vaknade från middagsluren. Medan hon sov hade Pieter och Vincent varit uppe vid Lugnet och promenerade i skogen och jag var sömntutevakt.

Det var några år sedan jag var till Aqua Nova och de har hänt en del. Barnvänligare badställe får man leta efter. Riktigt fint hade vi det, och barnen var sina vanliga vattenälskande djur igen när de slapp kylan ute i sjöar och hav. Claudia plumsade i vattnet och fick kallsupar och så stup i kvarten (vi var precis brevid så klart) men dök upp igen lika glad. Impad jag! 


På tal om fotograferande så skötte jag mig galant, tycker jag själv, haha. Badade och lekte med barnen ända tills vi nästan var klara. Då plockade jag fram kameran och klickade away för att få några minnen. Duktig Emma. =)

Hur som helst, efter badet åt vi middag på en pizzeria inne i stan. Snabbt och lätt om än inte så många pluspoäng på föräldrakontot. Men alla behövde mat i magen, och barnen (och sambon) var glada.

Klockan var nästan kväll men innan solen gick ner och vi drog hemåt så gjorde vi en vända i Borlänges bästa lekpark, säkert Dalarnas också. Åh vad jag önskar att vi hade en sådan i Falun, en stor och fin och bra. Och i kvällssolen och med inte så många andra där var den extra fin.

Körde hem och så var det bums i säng med barnen. Somnade något gladare än en vanlig standarddag. Fler familjeutflykter önskar jag mig, och mycket sol i höst!

Födelsedag och presenter

Igår firade vi min pappa som fyllde år, firade med blommor, hemlagade köttbullar (ála min mamma) och hempysslade presenter (bland annat).


Det är skyltar att hänga vid handdukarna på badrummet. Alla har två sidor med de närmstas namn och "gäst". Jag har gjort dem i cernitlera, ritat med permanent penna och sat i en tunn ståltråd med lite pärlor på. Värst vad pysslig man kände sig nu då. 

Aries följde med hem till mina föräldrar. Hon är allt bra rolig - och trevlig - ibland. Kul att vi bor så nära varandra nu, och det är verkligen ett helt universum som har öppnats för den lilla katten. Hon gjorde sig hemmastadd och la sig i fotöljen att sova. Följde sedan med oss hem när det var dags. Katt eller hund? Det är frågan.

Önskar

Jag vill behöva jobba mindre och jag vill orka umgås med barnen mer.


Mannheimer i min radio

Hemma lyssnar jag aldrig på radio, men på jobbet händer det inte allt för sällan. Gillar inte reklamradio, men P1 och P4 är fina kanaler. Bästa sällskapet en gråtrist jobbdag är Mannheimer och Tengby. De är så otroligt trevliga, liksom hemtrevliga, och pratar om allt och inget. Lyssna!


(foto: Sverigesradio.se)

En annan favorit är Spanarna där några kulturintelligenta människor turas om att spana kring valfritt ämne med en gnutta humor. Så trevligt så, och dessutom lärorikt emellanåt. Lyssna här!


(foto: Sverigesradio.se)

Sen gillar jag ju Annika Lantz väldigt mycket, och brukar lyssna på hennes Lantz i P1 och Lantz i P4 men just nu har hon istället radioprogrammet Sist med det senaste som jag inte tycker är alls lika bra. Inte lika klockrent som hon brukar vara annars. Även om Annika alltid är Annika. =)

En guldgruva är ju Sommar i P1, bara man råkar klicka fram rätt person. Omöjligt att på förhand veta vilket program som kommer beröra, så det är bara att testa något vilket som helst. Blunda och klicka, och lyssna! Happy listening!


Vi har inget badkar

Jag saknar verkligen badkar. Vi hade det i lägenheten och vi ska ha det igen här i huset. När badrummet blivit renoverat. Det är en grej som vi måste ta tag i nu när hösten anlänt och sommarlättjan bör vara över. Vi ska ta in hantverkare för jobbet, nu gäller det bara att ringa rätt person och att göra de rätta valen. Men ett är i alla fall klart, vi ska ha badkar.

Tills vidare har bebisbaljan plockats fram igen, den som också pappa Pieter badade i när han var liten. Visst är det lite trångt, men det går. I alla fall när man vet att det bara kan bli bättre.

För två år sedan...

För två år sedan delade vi sommaren mellan östkusten och västkusten. Det sistnämna var som vanligt mina föräldrars sommarstuga i Bohuslän. Det förstnämnda var en kortveckas semester i Öregrund med en 1,5-årig Vincent och mina svärföräldrar. Vi bodde i varsin liten stuga. Vädret var både-och och Vincent var lika stor som Claudia är nu. Jag gillar att blicka bakåt.


För att dröja kvar lite vid sommarkänslorna. =)

Fina gnälliga

Hon håller på att få rätt många tänder just nu, fast inget av barnen har reagerat på det förut så jag kan inte riktigt skylla på det. Att hon är så grinig alltså. Samtidigt är hon otroligt påhittig och uppmärksam och aktiv, och det går inte en dag utan att hon hänger vid skostället och provar stövlar och tofflor och stora skor. Helst ska alla andra också prova skor. Blivande skoförsäljare?


Och inte äter hon nå vidare heller. Bara bananer och vindruvor, och några skedar fil ibland. Men det kan man nog leva ganska länge på.

Bondens marknad

I lördags cyklade jag, barnen och deras mormor ner på stan till bondens marknad. Jag kom hem med en ljuvlig ostkaka och Annette med diverse grönsaker och surdegsbröd från Brödleva. Barnen kom hem med gräsfläckar på kläderna, kanelbulle i magen och lite mindre energi (= bra grej).


Trevligt som vanligt, och om hösten kan hålla sig så här lagom solig med bara en gnutta frisk kylighet i luften så tycker jag om den alldeles otroligt mycket. Jag är en höstmänniska egentligen, måste bara lyckas släppa taget om sommaren som tog slut bara lite för fort. Men löven singlar till marken och blåbären håller på att spricka så jag är nog redo nu. För en lång och fin höst.

Det är förresten lustigt att röra sig bland folk när man har småbarn i släptåg. Det är en evig mix av ooo-vad-gulligt-snedlagda huvuden och puh-vilka-dryga-ungar-stirrande ögon. Man får välja vilka man bryr sig om helt enkelt. Jag väljer de förstnämnda.

Blingovisning hos Sandra

Idag fick jag sovmorgon, tack kära sambo! Välbehövligt som vanligt. Efter sen frukost satte jag Vincent bak på cykeln och trampade upp för backarna till Stångtjärn. Jag och sonen promenerade en liten bit runt skogstjärnen som är vår oas, och satte oss på en brygga. Fikade på kaffe, vatten och barnvänliga kakor. Sedan strosade vi lite i skogen, åt några blåbär, tittade på flugsvampar och cyklade hemåt igen.

Hemma igen bytte jag barn, tog den lilla med mig och lånade mina föräldrars bil. På andra sidan stan hade Sandra Blingo-visning. Kul att se kläderna på riktigt, även om inte just de jag spanat in fanns att klämma på. Så det blev en annan uppsättning kläder åt Claudia, nämligen dessa, svart zebraklänning + röda prickiga leggings:


Köpte en tröja åt mig själv också för ovanlighetens skull, med samma svarta zebra som dotterns klänning. Vincent fick ingenting den här gången. Men det bryr han sig inte om. När jag frågade honom under cykelturen idag om han ville att jag skulle köpa något speciellt klädesplagg åt honom så svarade han "Ehm... en lyftkran kanske!" vilket jag helt fräckt tolkade som "nej tack".

Dags för namnlappning

Dagisstart, två barn, bara att börja stryka...

Tror jag börjar imorgon.

Frukostskålar från Broarne

Åh vad jag tycker om våra nya frukostskålar! Äntligen har jag hittat några jag verkligen verkligen gillar, dessa underbara, köpta hos Broarne.se :


Jag hämtade ut dem från ICA igår, och åt frukost ur den lila idag. Imorgon ska jag nog prova den isblå. Tillverkare är Rice, och det finns både tallrikar och muggar och en massa andra varianter av det här ljuvliga porslinet. Kika in här!

Nu till reklaminslaget (hihi)... Om du handlar något hos Broarne, så uppge min mejladress ([email protected]) så får JAG en rabattkod hos dem värd 50:- och den summan får jag för varje person som shoppar och nämner. Så nu tycker jag allt att ni får kika in och göra en beställning så jag kan shoppa lite mer. ;))

Kanske den här oemotståndliga kökshandduken, eller ett snyggt kastrullunderlägg (det här har vi!), kanske en retrobricka, eller varför inte en leksaksmotorcykel i plåt, en ljusblå strutslampa, eller en halvmeter galet fint tyg (det har jag gjort, dyker upp i bloggen någon annan dag). Happy shopping!

Öppna en sväng

Satte barnen i cykelkärran och trampade till öppna förskolan på Familjecentralen igår. Längesedan sist (innan sommaren). Trevligt så trevligt, både barnen och jag gillar det. Ni som bor i stan kan nog hitta oss där rätt många fredagar framöver. Jag jobbar inte då, och när det blir allt kallare så är det här ett riktigt trevligt ställe att hänga.


Förra gången vi var dit gick inte Claudia. Nu traskade hon runt som om hon aldrig gjort annat. Gärna med två stora Ruben-dockor i famnen. Något utympligt.

Två ettåringar i gröna byxor

Jag och hon nästan lika gamla och i samma byxor. Flugsvampen sydde min mamma på efter att korten på mig togs. Tröjan är en annan, Claudia har en nättare haka, jag har fler fjuniga lockar i nacken. Annars är det ganska likt.


Just den här jämförelsen har jag velat göra länge, glad att jag äntligen fick till det. Tack till medhjälparen Annette aka mormor som fick springa och placera tokfian på rätt fläck ett antal gånger.


Såg förresten just Sverige förlora mot Ungern i EM-kvalet. Nu är det dags att de skärper till sig för ju närmare EM de kommer desto roligare tycker jag det är att titta desto och fler matcher följer jag. Vill gärna ha ett roligt fotbolls-EM framför mig. Ett med Sveriges landslag i finform.

Barnens ryggor

Vill bara visa upp barnens fina ryggsäckar som var fyllda med leksaker och böcker under Italienresan. De blir dagisryggor nu när vardagen börjar igen. Märket är Beatrix New York, och jag har köpt dem från godisbutiken (för föräldrar) Barnvanligt.nu


Claudias inskolning börjar 19:e september. Det närmar sig snabbt nu, spännande värre.

Med fötterna i Holland

Är man så är man och då ska de va! =)

Hon har vuxit i tofflorna som Vincent fick en gång. Yeey.