Andrum

En sommar som gjort mig regnarg gav efter för en stund den här eftermiddagen och kvällen. Solen kom fram, värmde, och vädret var så där harmoniskt. På hemväg från mormor och morfar, promenerandes tillsammans med mormor och en fullastad vagn, svängde barnen in på lekplatsen. Och solen sken och vi stannade till. Och jag la mig på en bänk och solvärmdes och det var alldeles välbehövligt.

Den nattjobbande pappan hade vaknat efter dagsovningen och vi bytte mormor mot far och lånade bil och körde upp till vår tjärn för att han skulle kunna springa - tre varv på under halvtimmen var visst godkänt - medan jag och barnen bara kvällssolsnjöt på bryggan. De små plaskade tills de blev för blöta och fick springa nakna istället. Och vädret tillät. Och jag bytte om till den i sista sekund medtagna baddräkten och tog ett dopp. Senaugusti bjöd på bad och nakna barn, så där alldeles nödvändigt bonussomrigt och inför-den-mörka-årshalvan-uppfyllande.


Innan solharmoniska kvällen var vi till bondens marknad på stan. Hoppade över höstmarknaden som fyllde resten av centrum med troligtvis mestadels skräp och dyra skrangliga karuseller. Bara handlade lokalodlade grönsaker, trampade minitraktorer och fikade. Barnen sprang som vanligt hit och dit och helst ner mot ån dit man minst vill dem. Men vi var tre vuxna så det blev ändå trevligare än bara barnvallande.

Och innan bondemarknad gick vi ganska morgontidigt hemifrån eftersom pappan kom hem från det där nattjobbandet och skulle sova. Så nyvakna morföräldrar fick besök och barnen lekte förtjusta i sorteringsröran, mest med det nyåterhittade dockskåpet. Claudia satt där länge länge länge.


Den där morgonpromenaden var också skön, kort men bra. Två barn som inte var arga på varandra, hade gummistövlarna på och fick plaska så mycket i pölarna de ville. Ibland hand i hand som Olle och Ellen, och ibland springandes vattenskvättandes påhejad av syskon eller mor. Ibland backandes och ibland gruskastplaskandes.

Min lördag.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0