Lövåsen & Grövelsjön augusti -12

Här kommer bildrapport från långweekendresan vi gjorde till Lövåsen vid Grövelsjön. Augusti i år var det, och vi hyrde stuga ihop med Pieters föräldrar. Väderleksrapporten utlovade konstant ösregnande, men det var inte mycket regn vi fick. Istället flera dagars jättefina naturupplevelser. 


Första dagen var alltså resdag, men vi hann med en liten tur på fjället eftersom stugan ligger precis mot berget. Vincent blir som en helt annan unge när han kommer ut i naturen, det är ljuvligt! Han som annars knappt orkar gå tio meter kan plötsligt springa hur långt som helst. Andra dagen körde vi en liten bit och vandrade Fäbodstigen, 2 km dit och lika långt tillbaka. Claudia fick vi mest bära (Ergoselen är toppen!) men från Vincent hördes knappt ett pip om ont i ben och slut på ork. 

Vi fick några droppar regn men mest uppehåll och t o m lite sol. Än mer sol kom fram när vi kört bort till Grövelsjöns kant (medan oma och opa åkte till stugan) och gjorde en liten extravandring upp en bit för stigen, vi och barnen. 

Tredje dagen fick barnen stanna med oma och opa så att jag och Pieter kunde ge oss ut på en lite längre tur. Vi klädde oss och packade för ösregn, och körde bort till minifärjan som var fullastad av glada vandrare över hela sjön bort till norska sidan. En toppenfin vandring fick vi, riktigt härligt att vara uppe på fjället så där. Jag hade kunnat gå lika långt till. Det får bli nästa gång.

Sedan blev det hemåkardag med ens så vi packade ihop oss, sa farväl till stuga och omgivning, och hoppade in i våra två bilar.



Ett trevligt stopp på vägen var det utanför Mora, för att hämta upp vår nya lilla kattunge hemma hos min kollega. Hennes raskatt (ragdoll) hade smitit ut och träffat en främmande katt på byn, och i våras föddes fyra olika små kattjejer. Nu blev en vår, och hon bytte namn från Märta till Fiona. Och hon sov mest hela vägen hem.


Så var den resan slut, men vi var mycket frisk luft och många kilometer i benen rikare. Och en katt, så klart.

Juldagen

Nu kör jag på med hela julhelgens foton på en gång. Julafton finns alltså längre ner, för er som inte hunnit kika på dem än. 

På juldagsmorgonen gick Pieter och Vincent upp tidigt för att åka med opa till julottan. Vincent gillade orgelmusiken (fick jag höra efteråt) men tröttnade efter en kvart och fick låna opas iphone. Praktisk liten grej. Jag och Claudia tog det lite lugnare, och promenerade upp till oma och opa (märker ni hur vi far fram och tillbaka mellan far- och morföräldrarna så här till jul, och det utan att det känns minsta stressigt!) för att äta juldagsfrukost med de andra.

Lite senare promenerade vi iväg till Östanfors för att kika på adventsluckefönstren de har varje år. Det var några år sedan jag gick runt och tittade på dem med karta så här senast. Kul! Claudia blev kall snabbt, och less, och mamma-bär-mig-ig. Men det var skönt att komma ut som ett avbrott i all julmat.



Trevlig juldag igen. Och Pieter hann träna och jag hann hem och fixa med julklappar och skinkmacksluncha med mina föräldrar, innan juldagskvällen tog vid. Senare nattade vi barnen och kunde åter igen sitta uppe och prata innan vi också somnade.

På annandagen blev det äntligen dags att flytta hem igen, efter tre nätter borta (må vara bara några minuter hemifrån). Även om lekandet med alla nya klappar fick vänta ännu en dag eftersom vi var bortbjudna, först till Vincents kompis Olof på grötlunch, och sedan till Majas familjehem ute i Sundborn för soppa och bröd och mycket därtill, och Saga var där. Får se om jag lyckas slänga upp någon bild från det också innan året är över. Inte många dagar kvar nu.



Julafton 2012

Julafton i år gick efter samma upplägg som vanligt. Vi flyttade över till mina föräldrar dagen före, sov över, och vaknade när min mamma fixat mysfrukost med levande ljus och sandbakelser medan det fortfarande var mörkt ute. I år vaknade barnen väldigt tidigt så vi väcktes inte av lyktan som smög upp för trappan, men vi lyckades hålla di små inne på vårt rum tills dess i alla fall.


Julbocken kom med några morgonklappar, och så hade även barnen lagt varsit paket under granen kvällen innan. De innehöll salt- och pepparkar i glas som barnen själva målat åt mormor & morfar resp. morbror & moster. Och så fick de lacka dem och lägga dem under granen kvällen innan.

Vid tiotiden tog vi barnen i sina pulkor och promenerade hem till oma och opa för kaffe och äppelkaka - den goda vi får varje år. Vi stannade en liten stund innan det var dags att återvända hem till de mina.



Här kommer Vincent och Claudia. Jag tog fram kameran och klickade away innan det var dags för mig att sköta mina kökssysslor, de jag alltid gör. Framförallt brysselkålen med hasselnötssmör, det är min rätt det.


Det är så gulligt med de där små tunna flätorna. Halva dagen fick de sitta i innan hon drog ur dem. Jag får nog ta och öva lite mer tror jag, flätor i en tvåårings tunna hår är inte helt lätt.

Fåglarna i granen hör till måste-dekorationerna. De och glittret som hänger. Jag måste allt ta och skaffa mig lite fåglar hem också, för där har jag inga.

Hur som helst, strax efter klockan ett var all mat framdukad på julbordet och vi dansade runt nedervåningen till tre verser av Nu är det jul igen, Claudia visste precis hur det skulle gå till, att alla måste hålla varandra i händerna. Hon ville inte sluta heller, och protesterade vilt över att vi inte dansade mer runt själva granen (som stod mot en vägg). Men det dög att hon och jag extradansade lite, och så högg vi in på julmaten. Mums, vi har så mycket hemlagad familjetraditionell mat som är så god. Inte mycket som slår ett riktigt Henning-Bromanskt julbord. 


Tomten kom ja, pulsandes genom snön med en lykta i handen. Vincent såg och hörde direkt att det var mormor, men Claudia var lite mer osäker. Hon sa när tomten gått "Det var en människotomte!" och så gick hon runt i huset med mormors paket i handen och letade efter henne.

Vi hann för ovanlighetens skull klart med paketöppningen precis innan Karl-Bertil dök upp i tv-rutan. Och bara massa fina bra grejer fick vi. Barnen lekte och lekte och lekte, och surade över de stora paket de inte fick öppna än (playmo och lego) och Vincent ville prova Claudias prinsessklänning NU PÅ EN GÅNG och så där, men mest var det glad stämning. Och de små riddarna som sprang runt var allt bra söta. Så gick vi och la oss igen, mätta, glada, trötta. Årets bästa dag, slut igen. Det går lika fort varje år.

Dan före dopparedan

Här kommer första delen av min lilla (?) sammanfattning från vår jul. Dagen före julafton brukar vi alltid flytta hem till mina föräldrar. De bor på nästa gångväg så det är alldeles lagom långt bort. I år följde Aries med men lillkatten Fiona får fortfarande inte gå ut (till våren får det bli utekatt av henne med) så vi gick hem och pysslade om henne lite då och då. 



Dan före dan ja, då pysslas det ända in på natten för att få allt iordning för julafton. Och så är min bror Emanuel alltid med, men inte fru Nina som firar med sin familj i Småland. Hur som helst, alltid lika trevligt med vår mysiga och alldeles lagom traditionsfyllda julghelg. Coming up: Julafton!

Hemfixad julklapp - kakor på burk

Jag sitter och kikar igenom alla foton från julen. Det blir ett inlägg här idag eller imorgon. Tänkte börja med en av julklapparna - som jag fixade ihop åt min bror med fru. Jag har sett lite olika varianter på "cookie in a jar" och ville göra min egen. Hittade ett lämpligt recept, köpte en lite mer praktisk burk än de vanliga fina i glas, och fyllde med massor av godsaker. 


Jag hade tänkt göra en snygg grafisk etikett att sätta på men skrivaren vår är i strejk just nu, så det fick bli en handskriven. Mer personligt så ändå. Jag dekorerade med washitejp (en ny upptäckt, tror jag börjar fastna) som är lätt att ta bort när burken ska användas för annat. Det blir nog ordentligt många kakor det här, för burken rymmer 2,4 liter. Haha. Hoppas de inte - som jag - ska börja 2013 supernyttigt.

Pris bestämt

Nu är pris bestämt på brickor och grytunderlägg. Leverans blir i månadsskiftet januari/februari någon gång, så nu kör jag specialpris på förhandsbokningar som gäller t o m sista januari.



Tre varianter på grytunderlägg och tre på brickor finns att välja på. De kommer finnas på min riktiga hemsida när jag drar igång på allvar, så se det här som en liten smygstart. 


[email protected] är mejladressen som gäller för beställningar och andra frågor och funderingar.

Katthuvud två punkt noll

Ikväll har jag suttit med mina promarkers - färgpennorna alltså. Resultatet kommer här:

Hade tänkt lägga upp en prislista på brickor och grytunderlägg ikväll men det får vänta till imorgon. Jag måste gå och lägga mig innan barnen vaknar, gäääääsp. Har i alla fall (i princip) bestämt vad allt ska kosta nu. 

Jag måste förresten visa upp förlagan också ju. Juni 2007 ritade jag det här motivet första gången, för fem år sedan. Det tog visst sin lilla tid att inse vad som är min grej, min personliga stil och det jag tycker är kul och faktiskt tycker jag är någorlunda bra på. Och bättre ska jag bli, bara att fortsätta rita nu. =) Tur också att jag äntligen har bra pennor, för det är stor skillnad i pennkvalité mellan dessa två. Jättekul i alla fall att jag hittade en gammal teckning som faktiskt var värd att göra om. Har möjligtvis en eller två till som jag ska återanvända (många fler äldre teckningar värda namnet har jag inte). 

Godnatt!

Katthuvud

Idag har det blivit ett katthuvud. Förlagan är en teckning jag gjorde för många år sedan, med dåliga pennor. Kul att hitta något gammal jag gillar, och uppdatera den. Får se om jag visar upp före-efter-teckningar sedan. =))
Den här ska färgläggas också, läskigt. Egentligen vill jag behålla den svartvit också, men jag orkar inte rita en helt ny (den är gjord på A3) bara för att färglägga så det får räcka med en inskannad svartvit variant, så blir orginalet enbart färg.

Brickor!

Här är mina första brickor och grytunderlägg! Provtryck än så länge, men beställning ska det bli. Hur kul som helst att se dem på riktigt! Jag cyklade upp så snabbt jag kunde och hämtade ut paketet idag på eftermiddagen. I Icas postutlämning var det full julrulle, jag som inte ville vänta en sekund på att få slita upp paketet. Övervägde att göra det på plats men höll mig tills jag kom hem igen. Försäljningsstart blir troligtvis i slutet av januari.

Bricka i stl 38 cm - Prickiga elefanter


Bricka i stl 38 cm - Gul katt


Grytunderlägg 21 cm - Lila trollslända

Grytunderlägg 21 cm - Brokig fjäril


Vad tycker ni?! 

Mina provbrickor är här!

Wohoo, nu har provbrickorna kommit hela vägen hem till mig! Fyra av sex produkter är det, eftersom jag inte tagit hem prov på de svartvita. 


Jag ska fota dem lite ordentligt med riktiga kameran ikväll eller imorgon så får ni komma med kritik! Detta är ju provtryck så sista chansen att påverka!

Uppdaterade önskelistor

Hej familj! Länk till önskelistorna igen efter önskemål, nu uppdaterade efter Sinterklaas (och jag ska försöka tjata på Pieter att fylla på sin lite, om det går): Emmas Pinterest

Mera pingviner

Nu har de fått lite krusiduller och några fiskar, mina pingusar.


Ikväll kanske kanske jag kan hämta ut mina provbrickor! De ska anlända stan idag men det gäller att posten sköter sig och att jag får hämta dem också. Iiiiiispännande!

Första tanden tappad

Idag tappade han den, första tanden. Lös sedan snart två veckor tillbaka. Läskigt och gråtframkallande knäsittarbehövande några gånger sedan lösheten upptäcktes, men det verkar ha gått bra idag. "Det var inte läskigt!" var hans kommentar efter dagishemkomsten. Och nu har han en cool glugg, enligt honom själv. Tidig tandtappare unge herr Vims, de flesta barn börjar tappa mjölktänderna i 5-6-årsåldern. Fast å andra sidan är han bara några månader ifrån fem. Stor grabb. Och ni i närmsta familjen - gör inte för stor grej av det här, uppmärksamma men inga jättereaktioner! Han tycker som sagt inte att det är bara jättekul.


Tanden skulle till tandfén så vi stoppade den i en liten ask under huvudkudden, och skrev för säkerhets skull ett litet brev till tandfén (Vincents idé) som jag lovade posta. Så att hon vet om att han tappat en tand. Imorgon ligger en guldtia i den där asken, och tanden är i säkert förvar i min Vincent-spara-låda.

Veckan genom mobilkameran

Det var visst en rätt trevlig vecka det här. Samtidigt som det har bråkats en hel del med barnen och varit stressigt och virrigt på alla möjliga olika sätt. Det får bli en veckan genom instagram...

JULMARKNAD (säkert Sveriges bästa!) vid Falu gruva med mor min. Kallt (en sisådär arton minus) men så fint med singlande snö och frusna kinder. 


JULMARKNADSSHOPPING - bara massa smarrigt, plus en kaffetvål och en dörrkrans. Liss-Ellas senap är ett julmåste, min vanliga grova osötade och en ny supergod med calvados och enbär. Tunnbrödschips, getost, havtornsmarmelad och torkade havtorn. Yum!


SKIDTUR - säsongens första! Bara jag och snön i Stångtjärnsskogen, sex kilometer, tre minusgrader och för små pjäxor (ajaj i tårna efteråt). Mycket mycket trevligt. Fler gånger i vinter tack!


ÖSTANFORS - som jag alltid cyklar förbi när jag ska någonstans. Så fint i vinterskrud. Solen orkar knappt över horisonten just nu, så det vill till att jag ska lyckas få någon sol om dagarna.


LUCIA på dagis. Skulle varit ute men tjugo minusgrader flyttade in tillställningen. Föräldrarna (i vårt fall jag och barnens mormor och oma) fick dela upp oss på tre rum och så tågade barnen fram och tillbaka några gånger. Claudia gick med tills hon såg mig första gången då var det bara sitta-i-knä, och Vincent gick med lite längre. Tveksamt om han sjöng något, men det gör ingenting. Han sjunger desto mer här hemma, det gör de båda.


PEPPARKAKA hade han bestämt sig för långt i förväg att han skulle vara - med ansiktsmålning! Och därmed basta. Så jag satsade på en snabb liten pepparkaka på kinden och det blev godkänt. Claudia bestämde också själv och envist att det var lucia hon skulle vara. Första året de på riktigt haft åsikter båda två, kul!


KVÄLLSJOBB blev det i fredags, med min hemsidesguru Linnea som hjälper mig få till min nya hemsida till företaget. Den kommer lanseras någon gång nästa år, i samband med nya brickor och lite sånt. Wohoo!


KATTORNA står ut med varandra, bråkar och rullar runt men kan även sova nära varandra. Det är så gott som alltid Fiona som tar steget närmare Aries, gammelkatten är fortfarande purken. Hon försöker flytta hem till mina föräldrar ibland, hon sov t om över där härom veckan. Gick dit och la sig i gästrummet och vägrade gå därifrån, så hon fick övernatta och kom hem nästa dag. Sova över hos mormor och morfar, haha! Här nedan är båda katterna sura för att vi glömt köpa kattmat...


JULGRAN köpte vi. Jag och barnen med hjälp av morfar Lasse. Claudia grät och skrek sig igenom större delen av turen "mammaaaa bäääär meeeeej!!!" men Vincent tyckte det var kul, ganska i alla fall. Det snöade massor.


DRAGHJÄLP - om än mestadels väldigt motvillig sådan fick jag av Vincent som tur var. Eftersom Claudia också åkte pulka och vi skulle hem med både vår och mormors&morfars gran. Sedan följde Vims med morfar hem och fick två kronor i granpeng. Bra granköpardag med bara ett par minusgrader.


KOLAKOK har det blivit, körde två olika varianter samtidigt. Dels en ny citronkola som blev stenhård och härmed är omdöpt till knäck, och dels min vanliga favvochokladkola men upphottad med torrostade hackade hasselnötter. Sååå gott! Sparas till julafton!


TANDLÖS, nej det är han inte, men lös tand det har han, fyraåringen. Han upptäckte det i torsdags för 1,5 vecka sedan och nu är den jättelös. Tidigt men roligt. Fast han tycker det är rätt läskigt. Tur den tar tid på sig att ramla ur för han behöver vänja sig. Har blivit jätteledsen och ynklig av det men också sagt att jag ska fota tanden när den ramlat ur, lägga in kortet i datorn och sedan skicka det till Bolibompa. Så det får jag väl ta och göra. Hoppas tanden inte bara försvinner utan att vi kan spara den. 


UTFLYKT till gatan nedanför, aka mormor och morfar. Det ägnade jag och barnen och kattsingen oss åt igår. De skulle absolut ha olika vantar båda två, och paraplyer med i snöfallet, och tomteluvor. Bara att låta dem.


PEPPARKAKSBAK stod på schemat, på min gammalmormor Daisys recept, godaste pepparkakorna utan jämförelse! Barnen var med precis lagom, tryckte ut några kakor, åt lite deg, Claudia gjorde tre små öar som vi bakade och som Vincent snodde den minsta av, och Vincent gjorde en chokladboll i pepparkaksdeg som blev platt efter baket. Och lite så.


KRISTYRÄNGLAR blev det också (fotat dem med riktiga kameran idag i granen) och därmed också kristyrbunksslickande av unge herr sockerälskare. Barnen fick själva sätta på bokmärkesänglar på mina kristyrspritsade figurer. Första gången så de blev inte så jättebra, men roligt ändå. Blir fler år helt klart!


JULGRANSPÅKLÄDNING blev det först idag på kvällen just innan läggdags. Jag har jobbat hela dagen och Pieter har hållit ungarna i någorlunda schack. De har byggt en stor snögrotta utanför oss och både bråkat och lekt fantasilekar som är helmysiga att lyssna till från nedervåningen. 


Det var väl veckan, eller i alla fall delar av den. Sedan händer så klart lika mycket till och dubbelt upp mellan bilderna, men det är rätt kul ändå att fota så mycket. Lite för mycket, men hellre det än inte alls. Imorgon jobbar jag mer hemma och Pieter återgår till sitt jobb efter sin endagshelg idag. Barnen till dagis. Oj hur ska jag orka upp och skjutsa dit dem imorgon bitti egentligen... Bums i säng med mig!

Och just det, Claudia säger numera "k" ordentligt. Hon har tidigare ofta bytt ut det mot "t" ("toja häj då" = kolla här då, "ja vij ha futtost" = jag vill ha frukost) men nu låter det "ock" om "och" och "Du fick inte ha den" och "Nähä, så äj de inte faktist!" och "Kjaodia" om sitt eget namn istället för "Taodia" som det var innan.
 

Pingvinungar


Ett par pingvinungar som jag gjort åt ett eventuellt framtida projekt som är roligt och lite hemligt fortfarande. Wohoo. Jag tror de ska få bli ifyllda med mina krusiduller så småningom dessutom, kanske redan ikväll.

Sinterklaasfirandet 2012

I lördags firade vi Sinterklaas hemma hos barnens oma och opa aka mina svärföräldrar. Mycket trevligt som vanligt, mysig stämning och massor av paket. Jag måste ju säga att jag är glad att både min och Pieters familjer är lika förtjust i paket som jag, för vad trist det hade varit om vi förhandlat bort dem och det bara låg klappar åt barnen där i högen. Och som vanligt är jag så oerhört glad åt att ha skaffat mig en holländskättling så att vi får alla de här extra traditionerna. De berikar! Och gör dessutom julplanerandet så oerhört enkelt. 


Vi sov över allesammans och när barnen somnat fortsatte vi långt in på natten med prat och godsaker och sällskapsspel. Same procedure next year I hope!

Pieter tycker att jag skulle lägga upp kort på våra klappar, men det får bli en annan dag för nu måste jag sova. Kan vara bra för Jultomten att se vad som redan fåtts. ;)

12-12-12 12:12


Ville bara säga det. =)

Mitt nya iPhoneskal

Igår låg den här fina i lådan!

Det HADE ju varit roligt att sälja sådana också, haha. Fast då måste jag leta på ett riktigt bra pris någonstans... For now är det bara jag som har ett.

V som i vinternatt

För alldeles för länge sedan påbörjade jag projekt bokstavstavlor, men hann bara med tre bokstäver innan annat tog över mina tankar och min tid. Idag blev jag inspirerad till en fjärde bokstav - V, som i vinternatt.

En tanke med dessa är att det går att byta ut ordet mot ett barns namn om man vill, eller låta det stå som det gör. Och så vill jag samla ihop till en hel bokstavsaffisch dessutom.

Edit, lite senare på kvällen: Lägger till H som i höghus. Som kontrast till den vilda naturen i vinternatten.

Kanske kökshanddukar...

Jag kan ju inte riktigt hålla mig... Igår på julmarknaden vid Falu gruva stod en tjej och sålde brickor och lite annat vid ett stånd. Hon var så trevlig och hjälpsam när jag kom med mina frågor (jag studerar numera alla brickor och brickförsäljare jag får syn på), och av henne fick jag också namnet på ett företag som trycker diskhanddukar och lite andra sådana produkter. Så nu har jag fått offert från dem också. Alldeles för roligt för att låta bli. Jag funderar på dessa två...

De screentrycker vilket innebär att startkostnaden för varje ny design och varje ny färg blir en lite större summa, så här satsar jag till att börja med på enfärgstryck och ett eller max två mönster. Tänker också att det är lite kul att fortsätta med elefanten och katten så blir det här som en hel kollektion. Vad tycks?

Ny teckning... violin


Den här fick svärfar i present igår när vi firade Sinterklaas, roligt att se tavlorna inramade, blir liksom finare så.

Tre grytunderlägg

Nu har jag nog bestämt mig för att det får bli tre grytunderlägg också (plus brickorna), men inga glasunderlägg i första beställningen. Kör på dessa tre tror jag... Vad tycker ni, rätt val? Bra färger? Och vilken form - rund eller rundat trekantig?
Jag gillar trekanten men den är lite knepigare vad gäller mönsterpassning och troligtvis måste jag ta en större modell då eftersom mittytan blir mindre än med den helrunda. Det påverkar både priset på själva produkten och på de emballage jag ska köpa in.

Tack! återigen för att ni kommenterar. Jag svarar sällan enskilt, men läser allt och tar till mig!

Finfin rea hos Pomp de lux och Blingo

Måste bara tipsa om två märken för barnkläder som har 50% rea just nu - Pomp de Lux och Blingo. Båda gör urfina kläder i bra kvalité men helt olika stilar. Kika in! Och även här gäller att det är rätt bråttom om man ska ha något, det tar slut fort i storlekarna.
 


Klicka på bilderna
för att komma till shopparna.



Nu back to work, hemmajobb i några timmar.



Lucka nr. 5 hos Oii

Har ni koll på att det finns julkalendrar och lucköppningar hos webbshopparna?! Jag följer några. Mycket barnkläder blir det så klart, bland annat Oii barnkläder som är en riktig godisbutik. Dagens lucka 5 december innehåller 30% rabatt på en hel rad underbara egensinniga märken från min andra hemstad Göteborg. Kika in! Och det är nog bäst att skynda sig lite om man ska norpa något, lucköppning är ofta = rusning.

Kläderna ovan är några av mina favoriter från Modéerska huset, Cloo Collection och Anïve for the Minors. Klicka på bilden för att komma till alla plagg i dagens lucka! Gäller idag, imorgon nytt märke. Fri frakt för övrigt, fina grejer.

Rösta på en kattbricka!

Här kommer katten också. Läs mer i inlägget om elefantbrickan här nedan (tvåan och femman leder rätt stort där). Troligtvis skickas en av dessa också på tryck:

Jag gillar visst gult, haha.




Mönster - hjärtan

Jag sitter också och testar olika mönster som ska fungera som rapporter - alltså kan repeteras oändligt för att kunna tryckas på t ex tyg. Här är den första jag är nöjd med. Vad tycker ni? Troligtvis är mönstren för detaljerade för att tryckas på tyg, så jag får klura lite mer, men första steget är iaf att få ihop mönster som ser vettiga ut att repeteras.


Det verkar inte helt lätt att få tyg upptryckt. De som är billigast trycker digitalt men vad jag har förstått så är kvalitén rätt dålig på de tygerna. Det känns inte så kul. Ska jag istället hitta något "riktigt" tygtryckeri så krävs mycket efterforskning och folk verkar inte så glada i att dela med sig av sina erfarenheter. Ett alternativ kansk vara att sälja in mina mönster till tygtryckare i Sverige, alltså företag som trycker upp och säljer tyger i egna shoppar. På det sättet skulle jag kunna få mina mönster upptryckta åt någon annan. På ett sätt lite tråkigt kanske, fast samtidigt rätt bra. Jag ska klura lite mer. Kom gärna med tips om ni har!

Rösta på en elefantbricka!

Jag behöver hjälp! Kommer trycka upp tre olika brickor varav en ska vara med den här elefanten. Rösta på din favorit av nio stycken. Skriv vilken du gillar bäst och motivera gärna. Jag har bilderna på Facebook också för den som hellre kommenterar där.


Tack! Det kommer fler omröstningar snart för att bestämma de andra två brickorna också. Jag velar dessutom mellan grytunderlägg, skärbräda och/eller glasunderlägg. Något av det ska det bli för jag vill testa någon mer produkt på samma gång, men ska nog inte ta i för mycket så här i början. 

Julmarknader och gammalmormor i Stockholm

Hej! Nu är jag och barnen hemma igen efter en helg i ett vintervackert Stockholm (Pieter var kvar i Falun). Kylan och snön kom alldeles perfekt dagen innan vi tog tåget ner tillsammans med mina föräldrar. Efter en snabblunch på centralen tog barnen och deras morfar bussen till Tekniska muséet medan jag och min mamma strosade iväg mot Gamla stan för att gå igenom julmarknaden, kika in hos den bästa leksaksaffären och fika i lugn och ro, bland annat. Vi mötte upp med resten av gänget på Åhléns där vi åt en (inte jättegod) middag och var lite tröttsega när vi passerade leksaksavdelningen och sedan tog oss hem till Emanuel och Ninas lägenhet och klockan redan var efter nio. Men trevlig dag.


Igår (lördag) körde Emanuel, Nina och Annette till stationen och hämtade upp min mormor/barnens gammalmormor vid Göteborgståget. Jag, Lasse, Vincent och Claudia tog lokaltrafiken (tunnelbana + proppfull spårvagn) till Skansen. Vi köade oss in och åkte direkt upp för rulltrappan till närmsta restaurang där vi hittade två små bord och paxade dem. Beställde in jultallrikar som dök upp alldeles samtidigt som tågstationsgänget anlände. Efter lunchen var det strosande som gällde genom ett kallt och vintrigt Skansen. Barnen var inte på topphumör, speciellt inte Vincent, men vi fick lite julmarknadsstämning och det var trevligt innan vi åter tog oss hem till bror med fru. Där bjöds det på tjuvstart på adventsfirandet (tände ljuset en dag tidigt) med lussekatter och glögg. Barnen tinade upp och blev mycket gladare än ute i det kalla (inga vinterbarn direkt, mina). En väldigt mysig stund innan det var dags att skjutsa gammalmormor till tåget igen. 


Vi sov en natt till och i morse packade vi ihop oss. Jag hade en förhoppning om att hinna till Slussen där Sinterklaas och Zwarte Piet skulle komma med Djurgårdsfärjan fem i elva. Tio tänkte jag ge mig av men en kombo av att jag missbedömde tiden (alltid morgonseg) och att planeringen var lite för ofokuserad och missriktad (alla packade madrasser och lakan istället för att skicka iväg mig och barnen) gjorde att jag och barnen kastade oss iväg först fem i halv. Jag sprang allt jag hade till tunnelbanestationen. Hade total otur med tåget och fick vänta sex minuter (= sex minuter för länge), klev av i Gamla Stan när klockan precis slagit elva och fortsatte rusa för allt vad benen bar. Hoppades in i det sista att Sinterklaas dröjt sig kvar åtminstone fem minuter, men nej, han var väck. Men jag och Vincent fick syn på några Zwarte Pieten springa långt bort och vi sprang efter, Vincent fick kuta själv när det blev uppförsbacke. Vi jagade och jagade ända fram till dörren till Holländska ambassaden. Där hann vi äntligen ifatt den alldra sista Pieten och barnen fick varsin näve pepernoten av honom innan han slank in. Jag var (och är) så arg för att vi inte kom iväg i tid. Det var ju EFTER Sinterklaas vi skulle ha bråttom. Vilket vi också hade, så det var bara att vända om och fortsätta löpturen mot stationen. Jag kom fram med goda tio minuters marginal innan vårt Falutåg lämnade perongen. Sedan var det lugnt. Och vi kom hem till nästan tretton minusgrader och tjockt snötäcke. 

En väldigt trevlig helg som hade kunnat sluta på ett bättre sätt. Men jag ska försöka fokusera på det rolig vi haft, och på vad vi faktiskt hann med. Jag har lite kort i vanliga kameran också (de ovan är instagram från mobilen) så det kan dyka upp något mer kanske när jag lagt över dem i datorn.