Bohuslänsemester 2012 - del 2

Semesterrapport del två... i vilken vi besöker ett gravfält, drar på oss målarkläder, fikar och spanar på havet.

Gravfältet ligger alldeles när man kör in till Grebbestad och man ser det från vägen. Jag har pratat i flera år om att jag skulle vilja stanna till där, i år hände det! Det var riktigt fint och barnen - framförallt Vincent - for runt och var spring-i-benen-glada. Och jag fotade gräs och barn och stenar. Och vi hade tur med vädret som skickade regnskuren på oss först när vi nästan var vid bilen.Sedan förra sommaren har det hänt att en ny liten friggebod anlänt, en som kommer fungera som gästhus, bland annat för vår familj. Och vi har därmed också lovat att hjälpa till med underhåll. Så när det nu var dags för grundmålning så doppade vi penslarna i burken och satte i gång. Även om det är en del jobb så är det ändå rätt kul att måla. Och barnen satte jag i arbete med att måla båten - med vatten. Det fungerade som avledningsmanöver en riktigt lång stund.
Det blev flera målardagar, här är det Pieter som hugger in medan Annette fixar fika i trädgården. Så idylliskt det bara kan bli. Vincent f ö i ytterst coola tröjan från Mini Rodini och leggings från Molo.För första gången på fyra år lyckades vi träffa Sofia vars familj har sommarstuga nära vår. Sist det hände (sist vi var här samtidigt) var Vincent ett par månader gammal och Klara låg i magen. Rossö är platsen, först Rossö hamn där vi lekte i sanden, några badade (Annette och Pieter) och vi träffade vännerna och åt glass, och sedan badplatsen på Västra Rossö där jag äntligen doppade mig i havet för första gången i år, och vi letade snäckor, sprang på klipporna, spanade på det vackra kalla havet och lekte Pippi som rider på Lilla Gubben aka. en stor sten (Claudias bidrag).


Semestern så långt. Fortsättning följer.

kommentarer
av: Mormor/gammalmormor Maj-Britt

måndag den 30 juli! Tack Emma för dom trevliga bilderna på din blogg och för den trevliga texten, så jätteroligt att se hur fint ni hade det!
Nu önskar jag er en bra fortsättning på sommaren det som är kvar av den även om ni nu har börjat att arbeta igen!

En stor kram till hela familjen
från mormor/gammalmormor i Göteborg

2012-07-30 @ 16:24:03
URL: http://www.sitamoia.blogg.se

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0