På Brylla

Väldigt lustigt namn på en barnfestival - Brylla. Det är tydligen älvdalsmål och betyder ungefär "vara nyfiken". Läs mer om Brylla på deras hemsida här: Brylla.se

Vi var dit idag, jag och barnen. Vi började med hästarna för det såg både barnen och jag mest fram emot. Vincent har ridigt några gånger och brukar alltid tycka om det. Alltid lika allvarlig och fokuserad när han sitter på hästen, och alltid de där glädjeglittrande ögonen och lilla kindhöjarleendet när han klivit av. Idag fick han rida på en av de stora hästarna, efter eget val.

Och Claudia red för första gången. Hon brukar vara lite försiktig när det kommer till närkontakt. Ville inte provsitta en arbetshäst vi träffade på i Ystad, bara klappa försiktigt. Och inte krama om Pippi Långstrump på Astrid Lindgrens värld, men gärna stå nära och titta. Men idag ville hon verkligen rida och berättade vilken häst hon ville ha, och hade sån tur att hon fick just den. En liten mörkbrun ponny som hette Markus. Och hon betedde sig precis som Vincent brukar, satt allvarligt stilla och avgav bara en vag känsla av förtjusthet. Och nog tror jag hon tyckte det var häftigt.

Vi tyckte nog det var lite för mycket folk, både barnen och jag, för vi visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Men gosedjurstältet fick fullt godkänt (Claudia fick ta med sig en Teletubbie som hon fastnade väldigt för, och Vincent hittade en rolig tygbok med Sesame Street som han fick). Och så skulle Vims absolut få en ansiktsmålning. Han köade mycket tålmodigt. Lillasyster inte lika tålmodigt men vi kom fram. Och Vincent fick sig en fjäril (efter att ha sagt ja till i princip alla förslag på figurer och färger så kom han fram till blå fjäril). Och Claudia ändrade sitt "nej" till "ja vij ha en sääjna däj!" dvs hon ville ha en stjärna på kinden. En silverstjärna fick hon och båda barnen var nöjda och vi åt korv och hamburgare och sedan cyklade vi hem och pustade ut. Och avslutade kvällen med grillat (mums!) tillsammans med kompis August som är i stan för några dagar.

Jag är f ö väldigt nöjd med barnens nya supermjuka och fina shorts från Geggamoja. Inhandlade hos Spillevinken när de hade halva-priset-på-shorts-erbjudande häromdagen.


Bilderna föreställer två leverpastejmackefrukostätande barn idag morse. Båda med plåster på knä/ben. Vincent för att han skrapade sig igår på stan, och Claudia för att hon också ansåg att hon behövde ett. Limetröjan är från Plastisock och köpt begagnad via en facebooksida för danska barnkläder, och Vincent har den där elefantröjan från Småfolk på sig. Galet fin!

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0