Astrid Lindgrens värld

När vi ändå skulle ner hela vägen till Småland för att gå på Emanuels och Ninas bröllop så passade vi på att bo två nätter i en campingstuga på Astrid Lindgrens värld. Det gav oss en heldag där på fredagen, och innan det dessutom några timmar på torsdag kväll efter vår 7-8 timmars bilresa (barnen klarade det otroligt bra!). Då såg vi Pippi och Villa Villerkulla för första gången och barnen var fascinerade. Vi träffade Emil i Lönneberga och skrattade åt Karlsson på taket. På kvällen åkte vi in till Vimmerby och åt pizza, och såg den där gulliga lilla lilla staden på riktigt...


Fredagen började med god frukostbuffé i restaurangen som bara kunde bokas för campinggäster, och som lät oss komma in i parken när vi ätit klart, redan vid halv nio-tiden (parken öppnar annars 10). Vi hade planerat för regn men fick inte en droppe på hela dagen, inte förrän vi satte oss i bilen på kvällen. Vi började med att gunga på en hel hjord Lilla gubben-gunghästar, gå inte-nudda-mark-bana, prova styltor, käpphästhoppning, labyrint och fota oss som en massa olika Astrid Lindgren-figurer.


Sedan följde en riktigt rolig dag fylld av möten med kända figurer och charmiga välbyggda miljöer att utforska. Nästan överallt kunde man gå in, i Mattisborgen (som klövs itu i en mäktig smäll), små minihus, Villa Villerkulla, upp på Karlssons tak osv. Kling och Klang cyklade förbi, stannade och småpratade med några barn, Jonatan Lejonhjärta stod och smög på en skogsstig. Det poppade upp skådespel lite här och var. Vi satte oss och åt glass på en liten gård där Rasmus på Luffen uppträdde med ett luffarband, och Madicken, Lisabet och Abbe gästspelade. Allting var så där mysigt och vältajmat och kul.


Innan vi lämnade parken valde vi oss varsin grej i butiken. Vincent ville ha en sjörövarhatt och sabel (som sjörövar-Fabbe), Claudia ville ha nya små Pippi-figurer (Pippi, Tommy och Annika) till hennes Villa Villekulla, Pieter ville ha filmen Pippi på de sju haven, och jag ville ha sexton guldmynt i metall, Pippimynt. Sedan satte vi oss i bilen (i samma stund kom första droppen) och körde söderut, passerade Kalmar och lite till och anlände bröllopsplatsen med två sovande barn i bilen. Redo för nästa äventyr.
trackback
RSS 2.0