mäta, titta, rita

Idag drog hela familjen till Familjecentralen. BVC-besök stod på schemat, men först en timmes lek och fika. Mycket trevligt att ha öppna förskolan (en riktigt bra sådan dessutom) och BVC i samma lokaler.


Vincent var på återbesök efter fyraårskontrollen eftersom han var rätt motvillig sist. Han klarade inte syntestet då (ville inte se de minsta figurerna), men idag gick det galant. Klart lillsyrran skulle testa också, med piratlapp och allt. Vincent gick dessutom med på att rita en gubbe (det blev ett ansikte med påskkärringsjalett enligt honom själv) och ett kryss - det vägrade han sist. Med beröm godkänt nu alltså.

Båda barnen blev vägda och mätta och resultaten lyder C: 88 cm och 13,6 kg. V: 106,5 cm och 18 kg. Båda ligger precis på eller något lite över medelkurvan överallt. Sen konstaterade bvc-tanten att Claudia redan pratar klart bättre än barn förväntas vid 2,5-årskollen. Känns mycket trevligt att ha två ungar som båda är tidiga med talet. Mycket blir så mycket enklare om man kan resonera med dem.

Och på tal om kläderna... Claudia i Lindex-tröja, Kappahl-jeans och Pop-strumpor. Vincent i Nova Star-tröja, Mini Rodini-manchesterbyxor och Pop-strumpor. Polarn och pyret har de klart bästa strumporna, love'em.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0