Pepparkaksbak en lördagstorsdag

Först - taaack till alla som kommenterat och tyckt om mina brick-förslag! Både här och på Facebook. Jätteglad att ha fått så mycket respons. Jag tar till mig och nu planerar jag vidare. Jag har fått offert från en bricktillverkare, så nu är det bara att bestämma mig för vilka mönster jag ska satsa på. Jag återkommer så klart med hur det går! Håller även på att kolla upp möjligheten att trycka tyg, det verkar möjligt med digitaltryck som inte är allt för dyrt. Spännande. Roligt!

Idag har det känts som lördag, torsdagen till trots. För att både jag och Pieter var lediga samtidigt. Det händer sällan utanför helgtid. Förmiddagen spenderade jag och barnen dock på öppna förskolan tillsammans med Janike och barnen. Vincent och Oskar finner varandra allt bättre igen (även om det alltid fungerar bra mellan dem) efter året de inte setts. Pieter var och tränade samtidigt, och fick lite välbehövlig egentid.

Väl hemma igen drog jag igång pepparkaksbak. Vi började med vanliga figurer (bl a våra två nya kattformer från när vi var på julmarknad hos vänner i Nusnäs i helgen) och fortsatte med ett spontanstylat litet hus. Äntligen ett pepparkakshus i vårt hem. Det brukade vi ha när jag växte upp, men jag har inte gjort själv på länge. Huset är knappast det vackraste men hela familjen hjälptes åt och jag gillar det. Vi har ett pepparkakshus helt enkelt, och julen kryper sig allt mer på.

Det var några foton från kameran, och här följer lite mer från instagram (mobilfotade). Det färdiga pepparkakshuset (med aaaningen för stor skorsten...) och så vad våra barn har bestämt att de ska vara på lucia. 


Vincent har varit bestämd på att vara pepparkaksgubbe ett tag nu. Jag har väntat med att skaffa något nytt för att se om han tänkte ändra sig, men han är ihärdig så igår blev det pepparkaksdressjakt på lunchen. Kikade i alla affärerna och tyckte bäst om Lindex dress, med färgglada smartiesprickar och allt. Och bra tjocklek för att dubblera som pyjamas - han skulle absolut sova i den direkt så den är redan i användning.

Claudia sa först att hon ville vara tomte men har den senaste veckan ändrat sig till att vilja vara lucia, och det allt mer bestämt. Hon skulle absolut ha luciakläder igår när Vincent fick sin pepparkaksdress. Så jag bad min mamma plocka fram de gamla lucianattlinnena och kronan från när jag var barn (Vincent har också varit lucia tidigare år), och idag var vi förbi och hämtade upp. Så här glad blev tösabiten då. =) Luciaoutfits - check!

Måste bli en liten bonusbild, för så här tjusig var Vinnepinnen i håret när han gick till dagis igår (han bad mig göra massor med tofsar och jag gjorde så många jag lyckades med, han var nöjd):


Okej eeen tillrå, barnen på dagis i förrgår (tror jag), när de säsongsinvigde balaclavorna - aka rånarluvorna aka ninjamössorna aka riddarhjälmarna. Just här är de riddare...


Claudias är av märket Plastisock och den hade Vincent förra året. Köpt begagnad. Vincent har en ny av märket Krutter, köpt i år via en holländsk webbutik. Annars är Krutter ett danskt märke, men det är omöjligt att beställa från Danmark till vettiga priser. Jag gillar balaclavor, de är som mössa och halsduk i ett utan glipa. Och de var perfekta under cykelhjälmarna förra vintern. Båda barnen har begagnade lurvfleecetröjor från Molo.

Och medan vi ändå snackar barnkläder - Vincent zebratröja här ovan är från svenska Mini Rodini (ett av mina favvomärken). Claudias kläder på luciafotot är tröja från Moonkids, kjol från Lindex, leggings från Katvig.

Vilken bricka?

Idag har jag börjat testa mig fram till vad jag ska trycka upp för bricka. Jag vill börja med en eller ev. två. Kanske en bricka och ett grytunderlägg/skärbräda. Runda tänker jag i första hand, trevlig form. Jag ska jobba vidare, men vill gärna ha lite input nu. Vad tycker ni om dessa? Vilken stil ska jag satsa på?


Jag funderar också på vilken storlek jag ska börja med, diameter på 31 cm eller 38 cm, eller kanske t o m 45 cm? Storleken på brickan påverkar väl fraktkostnaden gissar jag. Och antalet färger påverkar styckpriset på trycket. Alla åsikter ni har är mer än välkomna! 

Hann göra två till nu också så här kommer de...


Ska leka lite mer med de tecknade mönstren också så får vi se var vi hamnar. =)

Kan inte riktigt sluta, haha. Här kommer några fler tester så här på kvällskvisten. Jag gör inget eget inlägg, det blir så rörigt då.



Dags att sova, mer än dags. Som vanligt.


 

Julgalan

Förra helgen var jag med mitt förra jobb till julbord på den stora Julgalan på Lugnet. Glad att jag fick följa med trots att jag egentligen redan slutat, och det var verkligen en otrolig show. Jättekul! Vi hade lyxbiljetter med bord precis där catwalken slutade så ofta var vi bara några meter från de som uppträdde. Det var en riktigt välplanerad kväll dessutom, aldrig trist och de hade lyckats hur bra som helst med att förvandla den gamla gymnastikhallen till en gigantisk galalokal. Glamour och julstämning på samma gång. Toppbetyg från mig!


Mobilen fångade riktigt fina foton. Efter galan fortsatte festen med dans i den lite mindre innebandyhallen (inte heller den igenkänningsbar) till liveband först och sedan DJ. Kvällen flög fram och vi traskade inte hemåt förrän stället stängde. Tack för julgalan! En bra avslutningsfest kändes det som.

Färgglad vitryggsgorilla

Gorillan är klar äntligen, tror jag. Fast nu när jag är klar så är jag inte helt nöjd ändå. Tänk om jag borde göra om den EN GÅNG TILL. Redan inne på tredje-fjärde försöket. Hm, jag ska klura...


Nu ska jag gå och bli bjuden på middag hos mina föräldrar där barnen är och sedan få med mig di små hem. Pieter är på fest med jobbet ikväll. Och jag har blivit antagen till konstkursen på Fornby folkhögskola som jag sökt. Yey!

Här är min telefon


Ikväll jobbar Pieter sent, men jag lyckades få barnen i säng och sovandes redan innan halv åtta. Mycket värre var det igår när Vincent somnade arg som ett bi (men varvade ner till Bamse på cd) och Claudia fick flytta ner i soffan med mig tills hon däckade av utmattning. Jäjä. Ikväll började jag tidigt, läste saga (om Vasagrisen) och sjöng en massa julsånger för dem, det gjorde visst susen. Nu dricker jag kaffe och scannar dittan och dattan. Imorgon blir en efterlängtad hemma-jobbar-dag. Barnen ska vara hos mina föräldrar och jag ska dra runt i långkallingar och dricka te och få jobbat. Mycket som ska fixas. Synd att jag gör det gratis (än så länge) bara.

Familjen med till dagis

Igår kväll tog jag äntligen tag i att leta fram, skriva ut och klistra upp foton på familjen och andra människor och saker och platser som Claudia tycker om och är nära. På ett grönt A4-papper som vi fått hem från dagis. Alla de andra barnen har haft sina länge, så det var ju på tiden att min stackars lilla tjej fick med sin familj till dagis hon med. Jag släppte på prestigen och lät det bli som det blev, behövde inte vara snyggt bara rätt foton och info fanns med. Så så här blev det:

Claudia var stolt när hon visade upp bilderna för sin fröken. De skulle plasta in det ordentligt så det tål att bäras runt och tuggas på och lekas med. Bra grej, roligt för barnen att få visa upp sitt hemmaliv för kompisarna.

Vacker morgon

Den här veckan jobbar jag tre dagar på mitt exjobb slash numera extrajobb, med start idag. Riktigt vacker morgon med frost och röd himmel. 


Det här fotot är rätt så ordentligt redigerat (som synes) redan i mobilen, men känslan var något hitåt. Svårt att fånga på bild så det krävs nästan lite fx love för att få fram verkligheten.

Helgen var innehållsrik, ska se om jag hinner blogga lite ikväll. Ska hämta barnen efter jobbet (slutar fem) och få hem dem och laga mat och natta, allt medan Pieter jobbar. Kan bli katastrofkaos eller riktigt trevligt, allt beror på barnens humör och små tillfälligheter som kan uppstå på vägen (som att Vincent snubblar och slår i någonstans eller att Claudia vägrar sitta i cykelvagnen). Och min ork och uppfinningsrikedom så klart. Lycka till mig!

Jul hos mormor och morfar 1982

Jag har en del gamla kort inscannade, och fler album från när jag var liten ligger och väntar på sin tur. Det närmar sig ju jul nu och jag minns så tydligt hur det brukade vara förut, när jag och Emanuel var små. När vi vaknade upp hemma hos mormor och morfar i Göteborg på julaftonsmorgonen och tassade ut i vardagsrummet. Levande ljus och sandbakelser. De står där i kortet på soffbordet med marsipantomtar på. Precis som vi fortfarande gör dem. Men numera hemma hos mina barns mormor och morfar. Och jag och min lillebror har tomteluvorna på som mina två barn numera använder.


Och julbocken kommer fortfarande med morgonklappar. De där gamla tomtarna är så fina, tar du fram dem till julaftonsmorgonen mormor? Jag älskar verkligen julafton, bästa och mysigaste dagen på hela året. Tur vi har hela adventstiden framför oss, jag ska njuta som sjutton.

Jobba, fixa, barnen och hemsidan

Ursäkta blogglösheten, men det är så spretigt i livet nu. Jag jobbar en dag i veckan (fast nästa vecka blir det tre) på mitt gamla jobb hos Annonsbladet. Pieter jobbar varannan helg, fast just nu har han jobbat åtta dagar i sträck. Jag försöker få ordning på mitt hemmajobbande, och söker samtidigt lediga tjänser som jag kan tänkas gilla. I förrgår åkte jag till Fornby folkhögskola i Borlänge för att lämna in ansökan med tillhörande arbetsprover till deras ettåriga konstkurs, och tiden därförinnan spenderades således med att få fram dessa arbetsprover. Så det är liksom körigt just nu, roligt och slitigt och lite allt möjligt på en och samma gång.

Idag har Pieter varit ledig tack och lov så han har varit iväg med barnen till lekplatser och in till stan där de fick köpa sig varsin grej på leksaksaffären för pengar de fått av gammalmormor. Det blev lego för Vincents del och Claudia valde en barbiedocka (Askungen). Min könsneutrala uppfostran har inte full genomslagskraft uppenbarligen, men barnen ska så klart få välja vad de vill. Minstingen älskar dockor (säger de även på dagis där hon har en bästis som lika mycket älskar dockor) och det är väl fint så.
Jag idag då, har hemmajobbat efter en trött morgonstart. Jag kan verkligen inte vakna ordentligt, går runt som en zombie i rätt många timmar. Men på dagsschemat står i alla fall hemsidesfix. Vid lunchtid kom kompis Linnea hit och hjälpte mig tänka och planera. Hon är haj på att bygga hemsidor så det är hon som får hjälpa mig. Jag kan koda hjälpligt (bloggen gör jag t ex helt själv), men när det kommer till mer avancerade lösningar så är hon min välbehövliga hjälpreda. Hur som helst så kommer hemsidan inom en inte allt för avlägsen framtid att se lite mer ut så här:

Det här är en ofärdig dummymodell (och detta föreställer inte förstasidan heller) som kan ändras några gånger på vägen, men det börjar likna någon typ av struktur nu i alla fall. Med mer fokus på produkterna, och där allt jag gör ska rymmas och inte bara namntavlorna. Roligt.

Önskelistor inför sinterklaas och jul

Hej familj! Jag håller på att lägga upp önskelistor åt mig, Pieter och barnen (de får en gemensam) på Pinterest. Det är som en digital anslagstavla där man samlar bilder på vad som helst, i det här fallet sådant vi önskar oss (med inbyggda länkar till sidorna/affärerna man hittat dem). 

Önskelistorna ligger kvar även framemot födelsedagar och sånt tänker jag, och så kan vi lägga till och ta bort kontinuerligt. Och så måste jag ju poängtera att det här absolut inte är några måste-önskningar, utan mer tänkta som inspiration och lite vägledning. Jag ska se om jag får till att lägga länkar till önskelistorna i sidan på bloggen här, eftersom detta inlägg kommer hamna allt längre ner i listan. Annars får de bli en egen kategori. Återkommer om det.

 Claudias & Vincents önskelista


Pieters önskelista
(han har inte börjat lägga in önskningar än, så bild saknas)


Emmas önskelista


pinterest har jag även börjat samla inredningsinspiration mest för min egen skull - till de rum jag vill göra om framöver. Och sånt.


När oma fyllde 60

I tisdags firade vi barnens farmor - eller oma som vi säger, på hennes 60-årsdag. Vi började med tårta bara närmsta familjen. Jag som bakat, missnöjd med buckligheten som blev pga avsaknaden av smörkräm under locket, men annars var den god, fylld av hemgjord vaniljkräm och färsk mango.

Sedan åkte vi till Skyttepaviljongen (Faluns mysigaste café numera), där det bjöds på lite större fest för runt 20 personer, med middag och kaffe och väldigt trevlig, familjär stämning. Jag tror oma kände sig ordentligt firad.


Barnen höll igång bra, i alla fall Claudia, vår lilla partyprinsessa. Hon blötte ner första ombytet så fick på sig en andra festblåsa, som en äkta festpingla. Hon for runt och klättrade och dansade och var mest bara glad. Vincent blev desto tröttare mot slutet och fick låna min telefon för att inte ledsna helt. Han gillar inte folksamlingar så mycket heller så jag förstår att det var utmattande med allt kalasande. Men mycket trevlig dag och kväll hade vi.

Ny logo till Mollybob.se

Jag jobbar på en ny logotyp till mitt företag, Mollybob.se. Vad tror ni om någonting sånt här?!




Nystart på mig, mitt liv och mitt företag. Välbehövligt.

Elefant version 2.0 är klar + framtidsdrömmar


Idag är första officiella jobba-hemma-dagen. Barnen är på dagis och jag har bland annat ritat klart den här elefanten, börjat planera för att göra om min hemsida, gjort en prislista till mina olika tavlor, och försökt få till att börja sammanställa arbetsprover (vagt det lät va?) för att söka till Fornby folkhögskola. Känner mig inte särskilt effektiv måste jag säga, men jobba hemma är riktigt trevligt. Skulle lätt kunna göra det hela tiden om jag lyckades tjäna tillräckligt med pengar på mina egna grejer.

Sitta och rita stora tavlor, sätta ihop några grafiska grejer i datorn, marknadsföra mig en stund, rita mönster åt brickor och kuddar, designa barnkläder, illustrera och skriva egna barnböcker, och så lite ordentlig skrivartid så jag fick jobba på den där romanen någon gång, äntligen. Det är vad jag vill. Egentligen.

Fyra års julkort

När jag fick barn blev det plötsligt väldigt roligt att skicka julkort. Och det tänker jag fortsätta med. En av få gånger på året som man använder the old fashioned way of skicka hälsningar. Dax att börja klura på var, när, hur årets fotografering ska gå till. Här är vad vi postat åt släktingar och vänner de senaste fyra åren:


Och alla kort som dimper ner i vår brevlåda när det närmar sig jul också, underbart!

Fota barn = lite svårt

För några dagar sedan försökte jag fota fina porträttbilder på barnen, men det är ju inte det lättaste man kan göra om man säger så. Fick några fina om än lite sorgsna, men mest såg det ut så här...


Nytt försök en annan dag. Sen har jag ju massor att blogga om, Halloweenfesten vi hade igår till exempel. För att inte tala om Grövelsjöresan vi gjorde i augusti och som halkat efter. Mycket just nu bara, med min framtid. Får återkomma med det också. Nu stänga av datorn och ta fram ritblocket en liten stund innan kudden.

En elefant i färg

Jag håller på med två elefanter som är likadana i form men olika i fyllning. Här kommer den första, den i färg.

Den andra satt jag med en stund igår kväll, har blivit väldigt utspritt arbete med dessa. Så här långt har den kommit, så lite jobb kvar:



Jag har tänkt söka till Fornby folkhögskola. Ska lämna in arbetsprover innan 15:e november. Och de behöver vara av lite mer olika karaktär än vad jag pysslar med för tillfället. Ska jag våga ta en pensel i handen igen? Och vad ska jag egentligen måla som kan bli något bra? Jag har inte målat på år och dar. Undrar vad de vill se...