Pepparkaksbak en lördagstorsdag

Först - taaack till alla som kommenterat och tyckt om mina brick-förslag! Både här och på Facebook. Jätteglad att ha fått så mycket respons. Jag tar till mig och nu planerar jag vidare. Jag har fått offert från en bricktillverkare, så nu är det bara att bestämma mig för vilka mönster jag ska satsa på. Jag återkommer så klart med hur det går! Håller även på att kolla upp möjligheten att trycka tyg, det verkar möjligt med digitaltryck som inte är allt för dyrt. Spännande. Roligt!

Idag har det känts som lördag, torsdagen till trots. För att både jag och Pieter var lediga samtidigt. Det händer sällan utanför helgtid. Förmiddagen spenderade jag och barnen dock på öppna förskolan tillsammans med Janike och barnen. Vincent och Oskar finner varandra allt bättre igen (även om det alltid fungerar bra mellan dem) efter året de inte setts. Pieter var och tränade samtidigt, och fick lite välbehövlig egentid.

Väl hemma igen drog jag igång pepparkaksbak. Vi började med vanliga figurer (bl a våra två nya kattformer från när vi var på julmarknad hos vänner i Nusnäs i helgen) och fortsatte med ett spontanstylat litet hus. Äntligen ett pepparkakshus i vårt hem. Det brukade vi ha när jag växte upp, men jag har inte gjort själv på länge. Huset är knappast det vackraste men hela familjen hjälptes åt och jag gillar det. Vi har ett pepparkakshus helt enkelt, och julen kryper sig allt mer på.

Det var några foton från kameran, och här följer lite mer från instagram (mobilfotade). Det färdiga pepparkakshuset (med aaaningen för stor skorsten...) och så vad våra barn har bestämt att de ska vara på lucia. 


Vincent har varit bestämd på att vara pepparkaksgubbe ett tag nu. Jag har väntat med att skaffa något nytt för att se om han tänkte ändra sig, men han är ihärdig så igår blev det pepparkaksdressjakt på lunchen. Kikade i alla affärerna och tyckte bäst om Lindex dress, med färgglada smartiesprickar och allt. Och bra tjocklek för att dubblera som pyjamas - han skulle absolut sova i den direkt så den är redan i användning.

Claudia sa först att hon ville vara tomte men har den senaste veckan ändrat sig till att vilja vara lucia, och det allt mer bestämt. Hon skulle absolut ha luciakläder igår när Vincent fick sin pepparkaksdress. Så jag bad min mamma plocka fram de gamla lucianattlinnena och kronan från när jag var barn (Vincent har också varit lucia tidigare år), och idag var vi förbi och hämtade upp. Så här glad blev tösabiten då. =) Luciaoutfits - check!

Måste bli en liten bonusbild, för så här tjusig var Vinnepinnen i håret när han gick till dagis igår (han bad mig göra massor med tofsar och jag gjorde så många jag lyckades med, han var nöjd):


Okej eeen tillrå, barnen på dagis i förrgår (tror jag), när de säsongsinvigde balaclavorna - aka rånarluvorna aka ninjamössorna aka riddarhjälmarna. Just här är de riddare...


Claudias är av märket Plastisock och den hade Vincent förra året. Köpt begagnad. Vincent har en ny av märket Krutter, köpt i år via en holländsk webbutik. Annars är Krutter ett danskt märke, men det är omöjligt att beställa från Danmark till vettiga priser. Jag gillar balaclavor, de är som mössa och halsduk i ett utan glipa. Och de var perfekta under cykelhjälmarna förra vintern. Båda barnen har begagnade lurvfleecetröjor från Molo.

Och medan vi ändå snackar barnkläder - Vincent zebratröja här ovan är från svenska Mini Rodini (ett av mina favvomärken). Claudias kläder på luciafotot är tröja från Moonkids, kjol från Lindex, leggings från Katvig.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0