Pyssel med virkade dukar

Jag ser allt oftare olika varianter på pyssel med gamla virkade dukar. Jag tycker det mesta blir väldigt fint och ville testa själv. Den lilla vita duken hittade jag på Myrorna i förra veckan, precis vad jag var ute efter. Och den gröna hade jag sedan innan just med någonting sådant här i tanken. Resultaten blev en snöflinga och en skål...


Både flingan och skålen är doppade i florsockerlösning - 3 dl florsocker blandat med 6 msk vatten var en lagom sats för dessa två ihop. Skålen la jag över en uppochnervänd glasskål klädd med plastfolie, och flingan fick helt enkelt ligga plant och jag drog ut den för att den skulle bli fin i formen. Två dygn behövde de torka sedan var de hårda. 


Jag vet inte om jag tycker skålen är så där väldans fin egentligen, men väldigt rolig att göra, att det fungerar! Snöflingan kommer få sällskap av fler inför jul, jag måste bara jaga rätt på fler dukar på loppisar. Och nästa gång får barnen vara med och kladda.

kommentarer
av: linda

vad kul! såna saker hade vi hemma kommer jag ohåg. sen vet jag inte om det var mamma som gjort dem eller någon innan henne :)

2012-10-23 @ 01:44:46
av: Sofia

Så roligt! Snöflingor skulle nog ungarna gilla att göra till jul! Vi har garanterat ett överflöd av virkade dukar. :-)

2012-10-23 @ 07:50:10
URL: http://lifeintheslowlane.se

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0