Gammalmormor på besök

Efter kusinbröllopet förra helgen tog vi med oss min mormor / barnens gammalmormor upp till Falun. Det var några år sedan hon var upp senast (vi träffas oftast i Göteborg), och det jättekul att ha henne här igen. Jag jobbade måndag-tisdag men vi lunchade ihop på stan på måndagen, och träffades på eftermiddagarna och kvällarna. Claudia somnade i gammalmormors knä första kvällen när lilla C stannade hos henne och mormor och morfar medan jag, Pieter och Vincent var iväg för att hämta upp en säng till V:s rum. Mysigt att de får träffa varandra med jämna mellanrum trots att vi bor långt ifrån varandra.


dejt, höstträd och skogstur

Igår kom oma och opa och hämtade upp barnbarnen för ett dygn hos dem. Jag och Pieter blev barnfria och kunde äntligen utnyttja vårt julklappspresentkort hos restaurang Banken. Vi började dejten med en gemensam tur till gymmet. Första gången vi tränat tillsammans (förutom när vi sprang ihop för många år sedan). Det var kul (jag hittade en boxsäck till min lycka!), och efter lite piffande drog vi vidare till resturang Två rum och kök (Bankens andra kök). 


Åt riktigt smarrig fyrarättersmiddag (mina höjdpunkter var aptitretaren kantarellsoppa och blåbärssorben till efterrätten). Sällan vi får sitta så länge i lugn och ro och äta och prata, jag och Pieter. Välbehövligt och supertrevligt. Efter middagen cyklade vi hem och körde filmkväll med godis och En officer och en gentleman i tv:n. 

Idag hade vi en rejäl sovmorgon och gick inte upp förrän efter tio. Lyxigt. Solen sken och jag var ju tvungen att gå ut och fota trädet som står utanför vårt hus brevid sandlådan. Det är alldeles otroligt fint just nu. Det går fort med det trädet, om några dagar gissar jag att alla löv har ramlat av, så det gäller att illnjuta. Vi bor i huset där under trädet till höger...


Eftersom vädret var så här soligt var vi ju tvugna att utnyttja det på något sätt, så när det var dags för barnen att komma till oss så lånade vi bil och oma följde med och så körde vi upp till Lugnetområdet. Där vandrade vi en bit upp i skogen vid Sjulsarvet. Gick till stugan som finns där och packade upp macklunch vid ett av de soliga borden. Vincent njöt som alltid av att vandra i naturen och sprang runt och lekte hemlig agent. Claudia gick större delen av vägen hon med, och när hon surade så gick det oftast att avleda med blåbärsplock eller blomspaning (vi hittade bl a lilla söta Linnea). Fast lite bärande blev det också.


Fin utsikt över Falun där uppe. Efter turen tillbaka ner till bilen körde vi bort till hoppbackarna och gick runt lite där också, tittade ut över Runn och kollade in arbetet de håller på med runt skidstadion och backarna inför VM 2015. Sedan hem, handla lite, leka lite i sandlådan, äta lite middag, leka (=stöka) lite på Vincents rum, prova lite klänningar (min mammas gamla, bildbevis kommer!), och så nattning följt av kaffe och Moraeus på tv. Och så var den helgen slut.


 

På önskelistan - kläder som barnen behöver

Här kommer ett inlägg riktat mestadels till våra närstående som kan tänkas vilja ge barnen presenter (julklappar och annat). Eftersom de har så mycket kläder kan man lätt tro att de inte behöver något mer, men här kommer en del plagg som de faktiskt behöver.

Storleksguide: 
Vincent : 116 (-122) i kläder, skostorlek ca 29-30 (fötterna är ca 16,7 cm)
Claudia : 98 (-104) i kläder, skostorlek ca 25-26 (fötterna är ca 14,8 cm)


PYJAMASAR
Båda barnen behöver pyjamasar. De slits fort, speciellt byxorna, eftersom de används så otroligt mycket. Det betyder också att Claudia inte kan ärva av Vincent. De enda krav jag har är att de är mjuka och sköna och helst inga Blixten McQueen eller Hello Kitty-figurer på (men det är inte hela världen det heller). Pyjamasarna på bilderna är från Åhléns, Polarn o Pyret och H&M.



TÄCKBYXOR
Färgglada täckbyxor helst eftersom de bara haft svarta innan. De har regnbyxor och tunna skalbyxor, men skulle behöva lite rejälare fodrade för vinter. Helst blå till Vincent eftersom hans två vinterjackor är brun med blå detaljer resp. neonrosa. Jag gillar bäst (utan att ha klämt på dem live) det paret som är störst här, de är också billigast, från H&M. Till Claudia skulle det vara fint med orange, men jag har inte hittat några. Hennes vinterjacka (ärvd av Vincent) är svart med blå och orange detaljer, så blå eller egentligen alla fäger (utom svart) fungerar till henne.


HÖST- & VINTERSKOR
Barnen behöver egentligen så fort som möjligt någon typ av höstskor, gärna tunt fodrade inte så klumpiga. Jag drömmer om Kavat för de är så fina (nästan alla skor på bilderna är Kavat, ni förstår stilen jag är ute efter). Även vinterkängor behövs, men jag måste kolla upp vad vi har och vad som ev. kan fungera från tidigare år. Ska också mäta barnens fötter och uppdaterar här med mått.



STÖVLAR
Stövlar slits sönder plus att Claudias storlekar inte riktigt följer Vincents även om hon kan ärva en del. Fina färgglada stövlar kommer alltid till användning (även stövellagningskit/-hjälp emottages tacksamt). De får inte vara för trånga, det har vi haft och de var hopplösa, så det ska vara vida skaft. Både fodrade (äger vi inga än!) och ofodrade.



BUFFAR/HALSDUKAR

Barnen har lite halsdukar men det går åt till dagis och som extra. Framförallt vill jag ha enkla buffar åt dem - tubhalsdukar. De på bilderna finns hos Lager 157 i Sågmyra och är i fleece.


STRUMPOR & KALSONGER
Strumpor är en hopplös sak som försvinner och krymper och går hål på osv. De behövs alltid, framförallt till Vincent. Jag gillar t ex Polarn o Pyrets, de är oftast rätt töjbara och långa i skaftet. Vincent kan alltid behöva lite fler kalsonger. Claudia kommer också behöva mer underbyxor när vi kommer igång med potträningen igen, men just nu står det lite stilla på den fronten.



VANTAR
Vintervantar behövs till båda barnen. De ska vara vattentäta och lätta att ta på (helst med dragkedja). Även finare stickade tumvantar och fler tunna vantar skulle komma till användning.


TJOCKA TRÖJOR UTAN HUVA
Jag gillar huvtröjor. Så mycket att barnen nästan bara äger det. Men på dagis känns det otryggt, det har hänt incidenter där dagisbarn fastnat i ett träd eller en klätterställning. Så jag vill inte skicka mina barn till dagis i tröjor med huva. Enter: behov av huvlösa tjocktröjor. Alla varianter, tjockare och tunnare, finare och enklare, med eller utan dragkedja. Jag är väldigt förtjust i Molos fleecetröjor men de är dyra. Billigare varianter finns på t ex Lager 157. Polarns stickade är också riktigt fina. Ziptröjor har barnen ett par var men de är användbara och fler skulle inte skada. Bäst är tröjor som fungerar under overallerna i vinter. De har just fått varsin tröja i velour, men fler varianter behövs.

Det var väl det för nu, skulle jag tro. Jag återkommer nog med mer önskelistor framöver, med leksaker och andra grejer barnen önskar sig. Kanske även önskelistor för mig och Pieter. Ingenting behöver följas, men kan vara en hjälp för den som ändå vill ge oss något.

Letar matta till barnrummet

Vincents rum är i akut behov av en matta. Den ska vara stor och passa in i stil och färger, inte halka runt, inte vara för luddig utan väldigt lekvänlig. Tips? Jag har börjat leta...

Alla dessa kommer från Nylanders mattor, Matts mattor och Kilands mattor.

Sen är jag ju lite förtjust i Ikeas matta Triangel också, men den hör till kategorin dyrare, plus att den nog är lite för mörk för Vimses rum...


Helgresan according to instagram

Jag gillar mina instagrambilder (fotade med mobilen alltså) så mycket att jag måste lägga upp dem här med. Häng med på en liten resumé: 


Roadtrip med mina föräldrar - konstiga svampar på en rastplats - godisaffärer i Göteborg - i Haga med min mamma i regnet - middag och sömn hos min mormor - klänningsvalet - roligt te vid lunchstoppet på väg mot bröllopet - vigsel - kusinbarn - brudparet - mina orange ben - GT-dricka och festprogram - bröllopstårtan goes presskonferens - kaffestopp på vägen upp till Falun igen.

Det här med Lindex hjärta Missoni

Det råder någon typ av uppmärksamhetskrig inom klädbranschen. Vilket är kul. Det poppar upp fler och fler små fina kvalitétsmärken samtidigt som kedjorna spanar åt deras håll och gärna plockar upp trender och mönster. Och hos både mindre och större syns allt oftare gästdesigners och olika samarbeten. Jag kan ingenting om vuxenkläder men börjar ha en ganska bred bild av barnklädesmarknaden, i alla fall den svenska. Där designar Martin Melin och Anitha Schulman kläder (i höst för Me&I). Hos de större kedjorna dyker med jämna mellanrum internationella kändisar upp, Stella McCartney och Jade Jagger som exempel (båda largerthanlifemusiker-döttrar dessutom, men det visste ni).

Imorgon släpper Lindex sin kollektion i samarbete med italienska modehuset Missoni. Jag vet inte om det är den massiva reklamen från dem som gör det eller om bloggare all over the place verkligen gillar vad de ser. Jag är inte så förtjust, verkligen inte i vuxenplaggen. Det enda jag gillar är den här barnklänningen (och klänningar finns det verkligen ingen mer plats för hemma):


Jag tror jag måste blogga lite om Shampoodles nyheter istället. Om jag lyckas skramla ihop lite tid.

Kusinbröllop i helgen

Nu är jag återkommen från min yngste kusins bröllop. Väldigt trevligt och roligt, glatt och fullt av musik. Wow vilken hög musikalisk nivå på precis alla tal och uppträdanden under kvällen, det var riktig show. Men mycket inslag av gospel.

Jag och mina föräldrar bilade ner till Göteborg i fredags, och jag och Annette hann med en snabb sväng på stan. Fikade lite i Haga och kikade in hos Villervalla. Sedan hem till min mormor för middag och sova. Upp nästa morgon och på med finkläderna, och så iväg i bilen igen. Rätt skönt att inte ha med barnen den här gången, det gick liksom att ta det lugnt och ägna uppmärksamhet åt allt som hände och sas för en gångs skull. Och skönt för dem att slippa resa.


Inte det bästa kortet på mig direkt, men bäst av de få jag fastnade på, så det får duga. Natten till söndag bodde vi på samma pensionat som förra gången en av kusinerna gifte sig. Och i morse käkade vi frukost och så var det dags för bilfärd igen. Den här gången tog vi med oss min mormor upp till Falun, så nu blir hon här i några dagar. Väldigt trevligt och roligt! Önskar jag hade sluppit jobba bara, men vi hinner ses en del i alla fall. Och barnen får träffa sin gammalmormor.

Ritat en spindel

Spindeln är klar!

Lunch i skogen

Första september kände både jag och Pieter att vi behövde ut i naturen. Vi packade barn och lunch i cykelvagn och -stol och trampade upp till Bågskytteplan. Parkerade våra cyklar och traskade rätt in i skogen utefter elljusspåret och svängde av på en stig. Vi lyssnade efter fåglar, tittade på träd och myror och mossor, spanade efter björnar och älgar, åt blåbär och ett och annat lingon, och parkerade oss i blåbärsriset för att mumsa i oss den medhavda lunchen.

Det var så skönt att komma ut i skogen. Vi är inte direkt bra på att ge oss ut, inte bara så där. Det kräver ofta mycket planering och oftare blir vi bara hemma. Men jag vill ut mer, och Pieter med tror jag. Och ibland lyckas vi ju faktiskt, förhoppningsvis allt oftare. Det är en vanegrej mycket. Och något år kanske vi till och med lyckas plocka lite kantareller. Har inte hänt hittills. Inte en enda gång.

När jag fotar försöker jag knäppa av rätt många kort på kort tid, för att sedan lägga bort kameran och andas och vara och uppleva. Jag ser och tänker ofta i bilder, hittar fotoobjekt i alla riktningar, och det är svårt att inte dra upp kameran, men även de gånger när jag kommer hem med många bilder så har jag oftast tagit dem under rätt kort tid. Kan snöa in på att fota på ett visst ställe, sedan packa ner kameran igen. Jag övar på att fota ännu mindre, men det är så svårt. Jag som älskar både det konstnärliga fotograferandet och själva dokumentationen. Liksom dubbla impulser att bekämpa (eller bejaka beroende på situation).

Nyheter från Blingo

Idag släpps första vändan av säsongens nyheter från Blingo! Kolla in, jag vill bara haaa Poirot- och Dalí-muscharna till mina kiddos. Superfin gul färg dessutom.


Färgglada dagisbarn

Dagens dagisbarn i sina mysiga Molo-lurvar och mössa på, hösten till ära.

Mycket Geggamoja idag också, klädmärket alltså. Vincents byxor och mössa och Claudias klänning. Ljuvliga kläder. Rådjursmössan har jag sytt, den är Claudias favorit. Och favvogosedjuren fick följa med idag också, hoppas Pieter får med dem hem. Bäst jag ringer honom asap.

En bokhylla & en byrå

Här kommer de två möblerna jag piffat upp. Mycket nöjd med båda.



Bokhyllan var väldigt inrökt när jag köpte den på TaTillVara för ett tag sedan. är målad i barbierosa. Jag har fortfarande kunnat känna lukten (jag är rätt känslig för cigarettrök, urk). Och den var flammig i ytan. Inte jättesnygg helt enkelt. Om det varit arvegods hade jag aldrig målat den, men eftersom jag köpt den så kändes det bara kul att ge den ett nytt - rosa - liv.

Byrån köpte jag bara härom dagen. Åkte till TaTillVara igen med barnen, på vinst och förlust. Och kom hem med två byråer (den andra har blivit en lekspis med enkla medel). Ett lager vit färg - även inuti lådorna, några bitar tapet från ett tapetprov jag haft hemma länge, och så nya knoppar = helt ny byrå.



Ingen av dem är perfekt gjorda, färgen har runnit och så där. Men det gör inget, de är gamla möbler som fått ny charm. Och de piggar verkligen upp i Vincents nya rum. Roligt det här, riktigt roligt. Jag skulle gärna piffa upp fler möbler framöver. 


Tävlar om en MoodLite

Jag blev så förtjust i den här lampan att jag bara måste vara med och tävla om en. MoodLite heter den, och tävlingen finns hos Hildas hem. Klicka på bilden för att komma dit (sista chansen idag):


Mycket fin blogg för övrigt, passa på att kika runt lite vettja. =)

Renoveringshelg och äntligen ett fint barnrum

Igår morse promenerade jag med barnen bort till deras mormor och morfar. De hade packade ryggsäckar med på sin lilla minisemester med övernattning. Anledningen var den stora renoveringen av Vincents rum. Vi drog igång med slipning och spackling och målning. Lite skönt att allt det tråkiga kommer först, för ju längre in i jobbet man kommer desto roligare - när man ser resultaten växa fram. Jag har längtat efter att få göra iordning barnens rum och framför allt Vincents beige trista. Planerat och tänkt och funderat. Äntligen!



Vi höll på till en bra bit efter midnatt. Sov en stund och sedan var det bara att sätta igång igen. Vi fick förresten middag hos mina föräldrar både lördag och söndag vilket var väldans trevligt och gott, sparade oss tid och så fick vi träffa barnen lite i alla fall. Hur som helst. Söndagen började jag med mera målning medan Pieter åkte och köpte lister (och skjutsade Claudia och morfar till badet på samma gång).



Roligt att riva bort golvpappen och dammsuga så man kan börja ställa saker på sina rätta platser. De två tapetrullarna jag lite snålt beställd i hopp om att de skulle räcka - ja de räckte inte. Så nu slutar den blåvitrutiga kökshanddukstapeten mitt på en vägg. Men en till rulle ska beställas på måndag så kör vi tapetsering av det sista så fort det bara går. 

Vi ska skaffa en ny säng åt Vincent, en Hemnes bäddsoffa som vi köper av en bekant. Hon väntar dock på en annan säng hon beställt som måste dyka upp innan vi kan hämta vår, så än så länge får den gamla sängen stå kvar. Jag slängde på vårt överkast eftersom jag inte hittat något åt Vims än. Lite fina prylar som legat och väntat på att få komma upp fick äntligen sina platser i det nya rummet. Och så var det det där med monstertänderna...



Vi hann plocka in lite mer saker innan läggdags, sätta up några talvor och någon hylla. Färdigt är det inte, men roligt. Före- och efterbilder dyker upp någon gång längre fram när vi har tapetserat, fått hem sängen, köpt matta, och fått ordning på förvaringen lite mer. Ska lägga upp lite möbelomvandlingsbilder också förresten, det kommer nog rätt snart. Glad jag är, och vad skönt att äntligen få det här gjort. Nu kommer i alla fall jag trivas där inne mycket bättre, och säkerligen barnen också. Jag måste ju säga att det blev som jag tänkt mig. Så mycket färggladare och fräschare och mer inspirerande. Och då är det inte ens klart än. Yey!

Renovering pågår



Jag fotar. Rapport kommer ikväll eller så. Nu back to färgburkarna! 

Följ också Vincents rumsrenovering på instagram: http://instagrid.me/sitamoia/

Detaljer till Vincents rum

I helgen blir det barnrumsrenovering! Äntligen ska vi ta tag i Vincents beiga röriga rum, tjohoo! Detaljerna väljs ut med noggrannhet. Vi har en liten summa att spendera nu och den räcker till tapeter och färg och lite till, men inte en massa nya möbler. Lite nytt blir det dock, bland annat taklampan. Efter en hel del funderande blev det en rosa sladd och en stor glödlampa. Troligtvis får han en riktig taklampa så småningom, men vi börjar så här.



Garderobsinredning har varit en tankekrävande utmaning. Redan för ett tag sedan bestämde jag mig för att köra på lös inredning för att förenkla (och göra den utbytbar). Jag hade tänkt köpa Ikeas nya system, men de är aningen för stora för de inbyggda garderoberna vi har. Sen blev jag förtjust i tanken på riktigt bra grejer, Elfa till exempel, men om jag skulle sätta ihop exakt precis det system jag vill ha så hamnade notan på över 4000:- Här kom då lösningen, min mamma hittade ett extraerbjudande på ett visst mått av ställning med lådor, så vi slog till. 660:- för två ställningar. Den ena hade gärna fått vara högre, och trådbackarna ska nog bytas till meshbackar längre fram, men det här blir kanon för nu. Och vi kan alltid bygga in en extra hylla i garderoben.



Sen tog jag en sväng förbi tapet- och färgaffären idag på lunchen för att kolla så allt stod rätt till med vår tapetbeställning. Tur det. Den person som tog emot mitt samtal i förra veckan hade nämligen misslyckats med att beställa den ena tapeten (trots att vi var så nogranna över telefon). Suck och pust. Men det ska inte vara någon fara, tapeterna hinner komma innan helgen. Man ska alltid dubbelkolla allting. Helt enkelt.


Fiona Lady Fi


vänner

Igår på förmiddagen och över lunch hade vi besök. En kompis till mig sedan högstadietiden och hennes två barn som är precis (exakt) jämngamla med mina. Vi fikade och gravidvattenyogade och fikade och simmade och fikade tillsammans när vi väntade våra första barn (tills hennes bestämde sig för att kika ut mer än en månad för tidigt och jag fick klara slutklämmen på egen hand). Och vi fortsätter att ses rätt ofta. Våra äldstingar är ganska olika till intressen och sätt men när det är bara de och inga andra barn så trivs de utomordentligt tillsammans. 


Full rulle med fyra barn, speciellt när de två äldsta peppar varandra till stordåd. Men mycket trevligt.


Vänner, vatten, skog och grillkorv

Grilla korv är som en kod för träffas och ha trevligt i naturen med vänner. Det är vad vi gjorde idag. Vid vårt vattenhål Stångtjärn. Vincents tre bästisar med familjer från gamla dagiset tände eld, busade i skog, badade (våra barn tyckte tydligen det var en bra idé med kläder och allt), pratade och hade det så där trevligt som man gärna har fler gånger i höst. Roligt att hålla kontakten med de här barnen och familjerna, ännu mer eftersom Vincent (och Claudia) inte går med dem på dagis längre. Lite duggregn fick vi, men sedan kom solen.


Barnen hann med varsitt ombyte, och sedan satsade Vincent på att blöta ner ännu en uppsättning och då hade vi inge mer. Så det blev barbent och filt om benen om vartannat sista halvtimmen innan vi åkte hem så där härligt rökinpyrda, trötta och glada.


Morfar fyller år = kalasfina barn

Idag har vi firat min pappa Lasses födelsedag. Vid lunchtid traskade vi över i finkläder och med presenter och blev bjudna på trerätters och trevligt sällskap. Pieters föräldrar var också bjudna, och lite senare dök Emanuel och Nina upp för ännu mer firande.

Jag fotade mest barnen som vanligt. Efter att ha hållit oss mest inne under dagen så drog vi ut i dungen bakom huset för att få oss lite kvällssol innan mörkret föll.


Aries är en rätt kul katt, hon tycker mina föräldrars hus är hennes andra hem. Hon kan traska dit helt själv och sätta sig på bänken vid ytterdörren och jaaaama tills hon blir insläppt. 

Kattsingen

Katten är klar, fick äntligen en liten ritstund ikväll. 


Har redan börjat på en ny teckning. Tror det blir en spindel men den har inte visat sina karaktärsdrag än.


Barnryggsäckar från Beatrix New York

Flera har undrat över barnens ryggsäckar som syns i inlägget om de nya krokarna i hallen. De köpte jag för något år sedan hos Barnvänligt.nu som verkar ha lagt ner. Eller om det är de som blivit Familyroom.se. Hur som helst. Ryggorna är från Beatrix New York, kika in på allt fint!


Fina och roliga och glada, och bra kvalité. Hade bara önskat att det fanns någon rem att fästa mellan axelremmarna framtill så att det blev lättare för ett litet smalaxlat barn att bära på dem, fast så tycker jag om alla ryggsäckar.


Viff - den lilla hunden

Igår kväll sydde jag en hund. Vis av erfarenheten från dinosaurien jag sydde häromdagen och som inte kunde stå och vars huvud var lite konstigt - blev den här alldeles bra. Roligt! Den får heta Viff.


De här tygerna köpte jag begagnade från Myrorna när jag var dit en sväng på lunchen igår. Var ute efter lite stummare tyger i fina färger och enkla mönster. Ibland hittar man precis det man letar efter. Glad. Ska nog sy fler Viffar.

Vabbat och segat och sytt

Igår vaknade jag och barnen (Pieter hade redan försvunnit till jobbet tidigt) och alla tre var så krassliga, snoriga, hostiga och ynkliga att jag bestämde att vi skulle stanna hemma. Vab därmed. Hur skönt som helst att få vara hemma, vi behövde nog det alla tre. Det är lustigt vilken skillnad det är på att vara hemma en dag när man inte väntat att få vara det. Trots förkylningskroppen kände jag mig klart mer aktiv och produktiv - och gladare - än när jag har helg. För då sitter jag liksom där och känner att jag måste uuutnyttjaaa den lediga dagen. Men igår bara fick jag en bonusdag vips så där. Och det var sååå trevligt.

Fotade lite med mobilen.
Lite för vanligt just nu,
att storkameran får vila.
Men behagligt.

Den här lilla båtturen var ungefär så långt utanför ytterdörren vi lyckades ta oss (fram på eftermiddagen).

Mjukisdjuret sydde jag under Vincents övervakande medan Claudia tog sig en välbehövlig middagslur. Den blev lite obalanserad och jag är inte så nöjd med huvudet. Skulle hellre ha knappar eller så till ögon också, men Vincent ville ha de här "riktiga". Jag måste utveckla mönstret (som var helt improviserat med lite inspiration från ett gammal gosedjur) så jag kan sy finare djur. Blev nöjd med benen och magen i alla fall. Och så måste jag hitta billig stoppning någonstans, ett djur slukar väldigt mycket vadd.


Trycka upp och sälja brickor / skärbrädor...?!

Det skulle vara så roligt att få mina illustrationer på någon typ av produkt. Jag funderar på om det kan vara värt att trycka upp t ex ett gäng brickor i någon fin form. Eller skärbrädor, grytunderlägg, serveringsfat... Med t ex något sånt här på:



Jag vill också rita mönster, alltså flödande. Som skulle gå att trycka på t ex tyg och tapeter. Vilken dröm det skulle vara att på riktigt jobba med sådant, hur lyckas man med det?! 

Hur som helst, vilken produkt tror ni mest på? Och vilken form och storlek isåfall? Jag har hittat ett företag som trycker valfri bild/mönster på formpressad björkfanér, och det blir nog där jag satsar på någon eller ett par produkter i första hand. Ska jag trycka tyger osv. så måste jag hitta någon leverantör som inte kostar skjortan. Alla tips och åsikter är välkomna!