Projekt Pepparkakshus

Igår bakade jag och barnen pepparkakshus. Dvs vi kavlade allihop, och jag skar ut delar efter mallar jag klippt till i förväg, sedan bakade vi dem. Och så tryckte vi ut en massa små pepparkaksgubbar av degen som blev över. På eftermiddagen satte jag och Vincent ihop huset, och idag var det dags att utsmycka. Jag kristyrade det mesta och barnen tryckte dit godisar. Blev ett rätt mysigt lite småfult, enkelt pepparkakshus, ungefär så där som de ska vara. Jag limmade gelatinblad på insidan av fönstren, och satte in ett led-värmeljus som flackar där inne, så nu står det och är mysigt på en liten byrå i vardagsrummet.


Tröjorna på översta bilderna - Claudias med snögubbar och Vincents med fantasidjur - fick de i jullovspresent igår när lovet startade. De fick även varsin lysande granlampa från Ikea som jag fyndade på reastarten. De lyser mysigt och kommer fungera även resten av året eftersom de är stilrena och inte nödvändigtvis ser ut som granar.

Idag har jag handlat och slagit in de sista julklapparna, gravat lax för första gången, och kokat ännu en omgång kola. Klockan tickar på snabbt, nu är det bäst jag får lite sömn. Som vanligt. Jag märker att kroppen inte orkar på samma sätt och att jag inte har någon buffert, jag blir urtrött när jag gjort för mycket och sovit för lite. Tur att jag har jullov nu så förhoppningsvis får jag sova lite mer, även om Pieter jobbar mest hela lovet.
 
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0