Snart blöjfri

Snart har vi två blöjfria barn här hemma hoppas jag. Dagtid i alla fall. Vi kör på med Claudia nu, har låtit henne vara utan blöja större delen av den senaste veckan. Det har gått både bra och dåligt. Hon säger inte till själv men kan hålla sig, har ofta torr blöja på morgonen och när vi varit ute (då sätter vi på den för att slippa tvätta overallen stup i kvarten), och kissar ofta på toaletten.

Härom dagen fyllde hon sitt andra papper med klistermärken (hon får ett när hon kissat på toa/potta) och fick välja sig en present (från leksakshörnan på mataffären blev det den här gången). När jag frågade vad hon skulle välja svarade hon "en blå pesent!" och det gjorde hon också - hon hittade en liten blå hund som hon ville ha.

Nu har hon börjat på ännu ett klistermärkespapper och nu fylls det upp fort. Idag var också första dagen hon fick vara utan blöja på dagis. Jag frågade en av fröknarna om det var ok att hjälpa till med träningen, och det var det. Och Claudia kom hem med samma byxor hon kom dit med, så det måste ha gått bra. Bara att köra på nu då. Snart fattar hon nog grejen på allvar, hon är på god väg.

kommentarer
av: Sandra - mamma till Molly

HejaHeja Claduia!! :D
Molly hade ett litet tillbakahopp för någon vecka sedan och kissade/bajsade på sig väldigt ofta men nu äntligen är vi tillbaka till förut och nu har hon även börjat vara utan ute också både hemma och på förskolan. Går förvånats värt bra! Nu längtar jag till våren så man slipper dessa overaller! :P

2013-03-05 @ 23:16:20
URL: http://surrovich.blogg.se
av: Eva

Vad duktig hon är, håller alla tummar på att det går bra i fortsättningen.

Vi ska köra på med Alma när det fint väder ute. Hon har blöja på dagis men tränar vid varje byte på att gå på toaletten. Hemma väljer hon ofta bort blöjan =)

2013-03-06 @ 05:55:26
URL: http://taweret.blogg.se

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0