solig höstig utehelg

Förra helgen var en sådan där alldeles ljuvlig hösthelg med klarblå himmel och tillräckligt hög temperatur för att tjocktröjan åkte av med jämna mellanrum. Lördagen lånade vi bil och åkte upp till Stångtjärn - jag, Pieter och barnen, för att bara strosa och leka. Vi var på stranden en lång stund, barnen gungade och lekte vid vattnet med pinnar, bark och näckrosblad. Sedan gick vi bortåt en bit runt tjärnen, och Vincent hittade "hemliga stigar" som han tog mid med på. Vi hade inte med mer matsäck än lite frukt, vilket gjorde Vincent superbesviken. Man ska ha matsäck när man är ute i naturen! Och jag ville inte åka därifrån, så jag ringde mina föräldrar och hörde om inte de ville komma upp med lite matsäckslunch (det tar bara fem minuter att köra), och det ville de! Så vi avslutade på en bänk i solen med mackor. Njöt lite till innan vi for hemåt.



När vi kom hem for Pieter iväg för att handla och hjälpa Annette och Lasse att köra grejer. Jag och barnen fortsatte på picknick-temat. Jag tog ut filtar och kuddar, vattenflaskor och bokstavskex, och så lördagsfikade vi där ute på gatan. Och barnen plockade fram sina sparkcyklar (Claudia åker fortfarande inte många meter, men hon tycker mycket om sina cyklar). Vinterhjälmarna fick de syn på i förrådet dessutom, så de åkte också fram. Och så hjälptes vi åt att tvätta alla sandlådeleksaker, med tillhörande fors över gatan bort till brunnen, inför vintern. De fick stå på parad i solen för att torka, och Claudia som blev lite blöt om strumpbyxorna ställde sig också där brevid på tork. På kvällen bakade Pieter egen pizza och mina föräldrar kom och åt med oss.



Söndagen var lika fin den. Det var städdag i samfälligheten, och när pensionärerna fyllt upp området med sina sopkvastar gav vi oss också ut och sopade och krattade. Dimman som så sakteliga lättade gjorde världen vacker, och när den försvann kom den där värmande solen fram. Höststädningen går snabbare än den på våren, så grannarna var klara snabbt och försvann in till sig för ett tag innan det var dags för kaffe och hembakt fikabröd vid det lilla bordet vid sandlådan. Vincent konstaterade det när han kikade upp från sin kratta och alla plötsligt var borta - "Vart gick alla?!" 



Jag fick en trevlig pratstund med Andreas (en gammal klasskompis från låg- & mellanstadiet) och hans Emma när de kom förbipromenerandes med barnvagnen. De bor i en annan stad, men var i området för att hälsa på familj. Kul att ses på riktigt, och inte bara via nätet. Klockan tolv var det korvgrillning på grusplan med hela områdets barn, som det alltid har varit (även när jag var liten). Vincent hittade kompisar direkt, medan Claudia mest hängde med mig. Och där fick jag ännu mer trevligt prat med trevliga grannar (som bor aningen längre bort). Skönt det är att bara vara så där, strosa runt i solen bland höstlöv och socialisera lite lagom. På kvällen blev vi bjudna på söndagsmiddag hos Pieters föräldrar, och sedan spenderade jag bra många timmar till en bit in på natten med ett kurbits- och kafferelaterat uppdrag jag har fått. Ont i fogar och rygg. Och gäsp på måndagsmorgonen i skolan, men det var det värt. Jag önskar jag kunde vara ute så här mycket varje helg. 
 

kommentarer
av: mormor/gammalmormor Maj-Britt

söndag den 20 oktober
Tack för det fina reportaget med underbara bilder och intressant text,så jätteroligt att få ta del av

Stor kram till hela familjen
från mormor/gammalmormor i Göteborg

2013-10-20 @ 16:40:10
URL: http://www.sitamoia.blogg.se

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0