Marius välkomstceremoniIgår välkomnade vi Marius till världen och till vår familj med fest och vår numera traditionella ceremoni. Morfar Lasse - som är officiant - höll i det hela, och berättade bland annat om Marius namn, och presenterade gudföräldrarna (morbror Patrik och faster Karro). Vi tände ljus för namnen (opa Jan-Dirk, gudfar Patrik, och gudmor Karro fick tända varsit), det lästes dikter (morbror Emanuel) och sagor (mormor Annette), sjöngs barnramsor (oma Marilou), spelades och sjöngs fina låtar (Pieter började det hela med Led Zeppelins "Bron-Yr-Aur", och han och Karro sjöng senare "Vart du än går" av Niklas Strömstedt). Farbror Frank, moster Nina och kusin Oskar var också med, och kusinerna Filip och Melvin, och så syskonen och mamman och pappan så klart. Vi avslutade med att plantera ett fint litet persikoträd åt Marius - Nu håller vi tummarna för att det bär frukt.Efter de högtidligare inslagen var det dags att äta. Jag hade gjort smörgåstårtor á la club sandwich. Till kaffet bjöds det på omas smarriga äppelkaka och Karros delikata kakor. Det var bara läckerheter rätt igenom. 

 
Marius fick fina presenter, tack så hemskt mycket! Av oss fick han (förutom persikoträdet) en namntavla som jag gjort tidigare i veckan. 


Här är dagens charmiga lilla huvudperson, som var nöjd med sitt firande, även om han sov sig igenom delar av den (och passade på att spy hela ceremonin igenom, något mindre charmigt). Jag fotade honom även innan vi började, i de fina kläderna från Newbie.


Tack alla som var med, som gav oss ord, musik, tankar och kärlek, och alla som har skickat hälsningar av olika slag! Det här är vårt sätt att välkomna en ny liten människa till oss, ett sätt som känns fint, viktigt, och äkta.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0