Mer från Vincents födelsedag

I fredags när stora lilla Vincent fyllde sju år sa han åt oss dan innan att "Ni vet att ni ska väcka mig och sjunga va?!". Jajjemen, så blev det. Vi lyckades till och med faktiskt väcka honom, trots att han brukar vara så morgonpigg. Han blåste alla sju ljusen i ett andetag, och öppnade presenten som var med upp till sängen innan vi alla traskade ner för trappan. Där väntade pakethögen och kalasfrukostdukning. Vi äter inte frukost ihop hela familjen så ofta, så då känns det extra högtidligt att göra det just en föllseda.  


Till lunch ville Vincent äta på Max (mycket för att äntligen få leka i klätterställningen där vilket han tjatat länge om), så dit åkte vi hela familjen. Käkade hamburgare och lekte. Sedan hem och så sov Pieter några timmar inför nattjobb. Marius sov också ett tag, och vi kunde ta det rätt lugnt. Vädret var verkligen på Vincents sida. Härligt soligt var det, och efter ett tag tillräckligt varmt för att gå i kortärmat. Det kördes radiostyrd bil för det vilda, och så spelade barnen det nya spelet "Vem där". Bra åldersmässigt åt både Vincent och Claudia. De verkade tycka det var rätt kul.



Framemot kvällen dök släkten upp med glada miner och fler presenter. Vincent öppnade allt rekordsnabbt. I vanliga fall är han väldigt metodisk och öppnar ett åt gången för att leka ett tag med det innan han tar nästa. Men nu rök det papper åt alla håll. Förväntning blandades med glädjetjut och ett och annat lyckligt "Lägg aaav!!!", haha. Sist var det dags för mormor, morfar, oma och opa att plocka fram guldpaketet - innehållande en cykelkorg och med ett kort som sa "Titta i förrådet!". Vincent for ut och vad hittade han där...



Just det, en splitterny fin grön cykel! Det var verkligen dags och lägligt och Vincent for runt vår lilla sandlådeplätt med en väldans fart, och drog iväg några längre rundor också. Nu ska vi nog höja sadeln och styret aningen när han vant sig vid en högre cykel och större hjul, för han har bra långa ben, Vims den förstfödde. Kvällsmaten blev som önskat, hämtpizza. Vilket de här två föräldrarna tyckte var en mycket bra idé, lagom lite slit i köket. Nu finns det roliga legobyggen, nya böcker och en rad andra uppskattade presenter att ägna sig åt ett tag framöver. Tack alla som firat, både här och på distans!

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0