Kolmården dag två

Vår andra Kolmårdendag i 30-gradersvärmen började med att vi åt hotellfrukost och sedan checkade ut och körde bort bilen till den riktiga entrésidan. Så vi tog parken liksom från andra hållet den här dagen. Vi satsade lite mer på att passa tider - se lite uppvisningar (bl a rovfåglar vilket jag tyckte var häftigt!), och åka safarilinbana. Det känns verkligen som riktig sommar när man inte ens tänker tanken på att stoppa ner en tjocktröja var åt barnen i packningen - vilket jag gjort i stort sett varje dag annars den här sommaren. Det märktes på djuren också att det var varmt - väldigt många av dem låg i vattnet och svalkade sig.Första dagen lyckades vi inte få syn på några tigrar, men andra dagen gick två stycken och visade upp sig. Oerhört mäktiga djur, de där. Safarilinbanan tyckte alla barnen var riktigt skoj, speciellt Vincent och Claudia - de var alldeles uppspelta. Själv tyckte jag bäst om girafferna som vanligt. Och att se älgar bada.Sist på dagen prickade vi in sälshow i dunderhettan, med fin utsikt och söta sälar och sjölejon. Och det utlovade lördagsgodiset som absolut skulle inhandlas i Katta-Los godisaffär.

 
När vi sett alla djur och fått tillräckligt med trask i benen, druckit en massa vatten (och läsk), lekt i Bamses värld, och var alldeles klara med Kolmården - då packade vi in oss i bilen och styrde mot Stockholm och Emanuels och Ninas nya lilla radhus. Mer om det nästa gång. 
 

Vincent på gungan

Vi är nyss hemkomna från några veckor i sommarstugan i Bohuslän. Jag brukar fota Vincent varje år på gungan i plommonträdet. Barnen gungar där titt som tätt så det blir alltid tillfälle att bara lyfta kameran och knäppa ett par kort. Hur som helst, roligt att se honom växa. Även om det är lite skrämmande hur åren går. Men han är fortfarande liten, bara lite större liten.Två, tre, fyra, fem, sex, och sju år.
 Olofdagen och halvårsdagen

Marius Olof Daniel. Idag fyller du 1,5 år och idag har du namnsdag - Olof efter din biologiska gammelmorfar som varken du eller jag fick träffa. 
Kolmården dag ett

Tiiidigt tidigt på morgonen den 3 juli packade vi oss och barnen i en färdigpackad bil, med frukost i matsäcken och siktet ställt på Kolmården. Bilresan gick kanonbra, barnen var så behagliga - vilket de definitivt inte var resten av bilresorna vi gjort efter det. Morgonkörning är tydligen grejen. Måste lära oss det. Hur som helst, vi kom fram och checkade in på Vildmarkshotellet och drog sedan direkt upp för den långa backen bakvägen in i parken. Barnen fick se sälar underifrån det första, och det var fascinerande. Nästan så de inte ville gå därifrån. Jag tyckte också det var fint. Sedan vidare mot Pieters favoriter - aporna.Sist vi var här ( <-- klicka!) var Vincent två år gammal och jag var höggravid - en månad innan Claudia föddes. Och stället är sig mest likt. Men Bamses värld har blivit nytt - större och annorlunda. Väldigt fint gjort, och barnen gillade att komma dit, även om jag och Pieter nog tyckte det kändes lite onödigt med åkattraktioner när det är djuren man är där för att se. Fast å andra sidan var det Bamses värld som framförallt Vincent längtade efter allra mest, så det var kul att komma dit därför också.Det var sååå varmt de två dagarna vi tillbringade på Kolmården. Efter en riktigt kylig vår och försommar så slog värmen till med besked - 30 grader och strålande sol i dagarna två. Även om det var i varmaste laget så var det riktigt härligt. Sommaren var saknad. Vi fick se till att få i barnen ordentligt med vätska bara, och solhattar på. När benen var allt för trötta och det började bli kväll så traskade vi till hotellet och flyttade in på vårt rum med utsikt. Sedan åt vi buffémiddag av det barnvänliga slaget innan vi svidade om och tog korridorer bort och hissar ner i bara badkläderna för att hoppa i spa-äventyrsbadet som är rätt trevligt. Lite lagom stort så där. Skönt att bli rena och avsvalkade och hoppa i pyjamasarna på rummet. Barnen hade svårt att somna, mest av allt Marius - den lilla odågan. Han som bara slumrat trekvart i vagnen på dagen och hållit igång massor i värmen, dessutom badat - borde varit trött tröttelitrött. Men det barnfria vinglaset på balkongen som vi tänkt oss blev inte så barnfritt. Marius somnade till slut vid midnatt, samtidigt som vi plumsade i säng. Sövda av en dokumentär om Freddie Mercury på tv:n. Och så var första dagen slut. Fortsättning följer.