Julen 2015

Här kommer julaftonsbilder. Som vanligt firade vi hos mina föräldrar, sov över natten före och natten efter, och hade mysigast tänkbara jul. Gick upp innan ljuset till ljusfylld frukost. Barnen for runt medan pappan spelade fiol på sjukhuset, och Annette och Lasse fixade med julmaten. Godaste julbordet intogs, sedan soffläge till Kalle, och så tomteväntan. Marius första tomte (som han kunde uppleva). Han var förtjust! Inte alls rädd. Men han sa allt doonde till morfar efteråt, så han hade koll på läget. 


Claudias bästa var Annaklänningen och Elsadockan med mikrofon. Och Vincents bästa var lite otippat den lilla mjukis-chihuauan som fick heta Pogo. Han blev alldeles mysig, Vincent alltså, när han fick den. Han fick bland annat en riktig 3/4-gitarr också. Det kommer bli toppen att ha den hemma så att han (och efter hand de andra barnen) kan lära sig spela. Vi måste ju utnyttja att far i huset är finfin gitarrist.

På Juldagen promenerade vi upp till frukost hos oma & opa, och förberedde oss för finjul. I år var det plusgrader och barmark, sällan har julen varit så ojulig. Utomhus vill säga. Inne var det jul för det vilda.


Så var det jullov och jag var mest själv med barnen de veckorna. Pieter var ledig runt nyår. Vi krashade pepparkakshus och så åkte vi ut till Torsång för nyårsfirande hos goda vänner. Lite snö var det på marken, och när januari kom så snöade det ännu mer. Vi gjorde i alla fall vinterns skridskopremiär redan årets sista dag. Marius premiär i livet. Superdupervingligt, men han tyckte om det ändå. Vi delade på matlagandet och njöt av god mat och att barnen lekte så bra, deras tre och våra tre. När alla små somnat satt vi uppe och lyssnade på musik, tog Spotifyturordning, så där som man gör nu för tiden. Och innan vi åkte hem nästa dag hann vi med både minisnögubbsbygge och massa turer i den pyttelilla pulkabacken i trädgården. 


Vi åkte hem och Claudia skulle ta av sig vantarna, tjoff åkte första tanden ut. Hon blev chockad men samlade sig när hon insåg att den faktiskt skulle ut och att hon inte bara bitit ut den av misstag. Sedan kom vintern på allvar, äntligen. Januari och massor av minusgrader. Fina grejer det. 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0