Skoshopping


Idag har Vincent varit på dagis för sista gången på flera veckor. Nästa vecka jobbar jag och Pieter omlott så någon av oss är hemma varje dag och därmet också Vincent. Och de två följande veckorna har Pieter semester, så då blir det också hemmatid för Vimsekillen. Det är samtidigt mina två sista veckor på jobbet, så räknat från nu har jag tre veckor kvar. Känns oöverstigligt mycket och futtigt lite på samma gång. Jag har börjat få mer problem med fogarna nu, sträckte till dem häromdagen så att det har börjat hugga till allt oftare när jag går. Både promenader och stillasittande gör det värre. Men det är ju inte så himla långt kvar nu, så jag klarar mig. Bara det inte blir så mycket värre.

Jag har idag hunnit med att gå till frisören vilket var väldigt välbehövligt och känns såå skönt. Behagligt med kort frilla när våren och sommaren kommer och bebisen med dem. Hann också med kaffe latte (hemma gör jag alltid mitt kaffe med minst hälften mjölk som jag värmer och vispar) och ett par munkar (dalavarianten alltså, även kända som flottyrringar söderöver) som jag inhandlade på stan. Det är visst någon typ av marknad i helgen, men än så länge är det mest små fåniga karuseller uppställda på Stora torget + munkvagnen. Sedan var det dags att cykla upp och hämta sonen på dagis. Härligt att se hans glädje när han upptäcker att man kommit in på avdelningen! Mindre härligt att klä på honom ytterkläderna, idag var det under ordentlig protest.

Vi cyklade ner för backen och hem och bytte till vagn - enklare att ta sig runt med på stan med egensinnige Vincent som oftast springer åt alla andra håll än dit man ska. Så spenderade vi ett antal timmar med att gå i skoaffärer, fyra stycken närmare bestämt. I tre av dem shoppade vi, först sandaler, sedan vår-/höstskor, och så stövlar. Vincent har nämligen vuxit ur alla skor under vintern. Bara vinterkängorna som fortfarande passar (med någon liten halvcentimeters marginal) och de kommer snart bli för varma. Vår- och höstskorna satsade jag på bra kvalité eftersom de kommer användas så mycket, medan sandalerna fick bli billiga och stövlarna valdes med Vincents Blixten McQueen-intresse i tanken. Jag hittade inga snygga stövlar så då fick det bli Vincentvänliga istället. Och här kommer bilder på inköpen:


I helgen är Pieter ledig och vi har inte allt för mycket inplanerat, och det som vi väl har planerat är bara trevligt. Imorgon ska vi ta det lugnt fram till klockan tre då vi ska på husvisning! Vi har letat hus i ett år ungefär, och gör det utan stress. Vi är inte tvugna att flytta än på ett tag, även om lägenheten känns lite trång redan nu och snart kommer bli ännu trängre. Men det gäller att hitta rätt hus på rätt plats till rätt pris. Och så är ju ett husköp ingenting man ska hasta igenom. Men nog är jag allt bra sugen på att slå till snart... I alla fall så får vi se hur detta huset känns imorgon, här kan man spana in det på Hemnet (ända tills de tar bort det från sidan, jag gissar att det sker när huset är sålt):

http://www.hemnet.se/beskrivning/638518?r=3

Efter husvisningen cyklar vi till Slätta för middag hos mormor och morfar. På söndag ska Pieter repa med ett av banden och sedan ska Vincent spendera lite tid med opa och oma. Själv hoppas jag på att kunna vila upp mig, sova mycket och inte sitta så mycket vid datorn (jag fastnar lätt här).

Nej nu är det nog alldeles strax läggdags. *gäääsp*
/Emma

Bildkavalkad

Dagens inlägg får bli ett bildinlägg. Det är mycket just nu, Vincent har varit sjuk och fyllt år, jag gör tårtor, går fotokurs och blir allt tyngre. Skönt att det är cykelföre igen nu för gå gör jag inte så långt helst. Pieter spelar in med ena bandet och repar med det andra, vi jobbar rätt mycket, tränar (Pieter springer och jag gravidyogar), och så försöker vi få lite sömn mellan varven, och en och annan middag hos våra föräldrar. Och så träffa vänner dessutom, det blir nästan för sällan men så roligt när man lyckas. Här följer den senaste veckan i bilder, minus allt tråkigt och jobbigt. =)





Gäääääsp. Godnatt!
/Emma

En tvååring i familjen!


I lördags fyllde Vincent två år! Vi började firandet på morgonen med födelsedagsfrukost tillsammans och paket från oss, gammelfaster och gammalmormor. Nu har Vincent verkligen förstått tjusningen i paket och tyckte det var jättekul att få öppna och hitta roliga grejer i dem.

På förmiddagen pysslade vi klart hemma, röjde lite och jag gjorde små Totoro-figurer att ha på kakorna jag bakat. Tårtan gjorde jag klart kvällen innan. Den föreställde Blixten McQueen - en röd racerbil från den animerade Disney/Pixarfilmen "Bilar" som Vincent älskar. "Bilar" och "Totoro" (en tecknad japansk film från 80-talet) är de två favoritfilmerna. Han har visserligen inte sett så många filmer, men sätter vi på en som han tycker är tråkig så säger han det och tillägger t ex "De hääär va inte Totooojo!".

Efter middagsvilan var det kalasdags. Klockan två började vi och det vällde in trevliga vänner och familjemedlemmar i den ballongpyntade lägenheten. Vincent var ett under av glädje under hela kalaset. Alltid svårt att veta hur han ska reagera på nya/ovana situationer, men det gick hur bra som helst att ha så mycket folk hemma. Det bidrog nog att han fick en massa paket såklart, och att hans kära mor- och farföräldrar var där, och polaren Saga. Och att mamma bakat "Bisten Kiiim-tåååta" dessutom.



Vincent öppnade glatt alla fina paket och lekte med dem tills vi tvingade honom att öppna nästa, haha. Tack alla för ett riktigt ordentligt firande av vår goa tvååring Vincent!

Idag måndag har jag och Vincent haft en riktigt härlig dag. Det var underbart soligt vårigt väder och vi var i en lekpark länge där Vincent sprang runt och jag växlade mellan att vara med honom och att sitta på en bänk brevid och titta på. Sedan lunchade vi tillsammans, jag och lillkillen, på Cafe Vi3 i stan. Vi delade på en lasagne, lite gurka och bröd som lunchtillbehör, och en jättekanelbulle. Det var helt toppen! Nu på kvällen har jag varit på fotokurs, vi var ute vid Slussen och Roxnäs för att fota vatten i rörelse och solnedgång. Roligt!

Nu sovdags så jag orkar upp imorgon för att cykla Vincent till dagis och mig själv till jobbet. Var ett tag sedan vi var på våra respektive arbetsplatser nu, jag och Vimse, eftersom han varit sjuk och jag vabbade hela förra veckan. Hur ska man orka sig upp?

/Emma

Påsk och snörvel

Det blev en riktigt trevlig påskhelg, med sol och allt! På påskaftonsförmiddagen var August och hälsade på och hade med sig smarriga jordnötskakor. Vi var hemma allesammans och jag pysslade med påsktårtan medan de andra drack kaffe. På eftermiddagen cyklade vi - lilla familjen alltså - till Slätta för påskmiddag med alla föräldrar. Vincent fick ett påskägg som han gladeligen tuggade i sig (fyllt av torkad frukt, müslihjärtan och påskgodis), och vi färgade ägg på äkta Henning-Broman-maner (med lökskal, persilja och ris). Sedan dök Marilou och Jan-Dirk upp och Annette och Lasse bjöd på massa god mat (mums!). Till efterrätt blev det min påsktårta och Lasses petit choux-krans. Solen letade sig in i huset och höjde påskhumöret, och Vincent trivdes i sin storfamilj. Bara gökuret var lite läskigt som vanligt. Vincent blir väldigt gullig och mild när göken drar igång, gullunge!

På påskdagen var det dags för påskfrukost hos fam. Kooistra och Frank och Karro var med. Efter att ha letat ägg i trädgården - Vincent var riktigt duktig i år! - satte vi oss vid bordet och njöt återigen av solen utanför fönstren. Vincent knackade ägg med opa (och vi andra knackade också). Ägg är goooott, tycker Vimse.



Efter frukosten stannade sonen kvar hos opa och oma medan fadern begav sig för att spela in gitarr till Red Light Shades nya skiva, medan jag cyklade hem för att bygga tårta igen. Nu stod det gitarr-tårta på schemat. Efter ett antal hårt arbetande timmar mötte vi upp på S:a backen igen för mera påskmiddag, grillen invigdes med kycklingfiléer - gott! Så hem igen för färdigställande av tårtan, som blev klar lagom till midnatt. Skönt att slippa längre nattpass, och så fick jag sovmorgon på måndagen dessutom. Här kommer helgens två tårtor:



Nu är det dags för tredje tårtan på kort tid, nämligen den till Vincents kalas - såklart! På lördag fyller finaste sonen två år och ska få en Blixten McQueentårta. En rejäl utmaning, och jag undrar lite hur jag ska hinna... men än så länge känns det bara roligt.

I övrigt är det ganska sjukt här hemma. Jag hostar och snörvlar och är rätt däckad, och Vincent äter penicillin mot sin öroninflammation. Det är en uschlig flytande medicin som Vincent totalratat och dessutom kräkts av de två första försöken. Nu får han den i Coca Cola - det enda som fungerar (efter att ha testat ett par varianter). Det känns ju inte särskilt nyttigt med Cola morgon, middag & kväll, men vad ska man göra. Och i fem dagar ska det väl gå bra. Jag har för övrigt varit hemma och vabbat precis hela veckan p g a Vincents feber. Den här månaden känns det som att vi varit mer hemma än på jobbet, men snart ska väl ändå Vimse bli frisk och kry. Han är i alla fall pigg och mest på bra humör, alltid något!

/Emma


Påskkärring varje dag

Igår på Skärtorsdagen bjöd dagis in påskutklädda barn, och såklart fick Vincent bli påskkärring. Vi har väldigt dåligt med påskutstyrslar här hemma, men fick akutlåna ett förkläde och en schalett av Annette kvällen innan. Och så fick Vincent röda kinder och fräknar. Han tyckte att "pickana" (prickarna alltså) var väldans fina. "De e fiiint!" sa han och gick och kollade i spegeln lite då och då. Och han gillade sminkningen så mycket att han ville ha samma igen idag, på Långfredagen. Så första kortet som kommer är från igår morse innan vi gick till dagis, och det andra är från idag. Och så fick Aries smita med på ett hörn också.



Och så kommer en liten hyllning till Vincents stora favvo, Koko! Koko är nummer ett, på god andraplats kommer elefanten som Vincent fått av gammalmormor, och fin trea är hunden som han fått av mormor. Ett djur som däremot blivit ratad för länge sedan är den blå katten som jag gett Vincent. Den var en favorit ett tag i början, men sedan blev lappen så bortpillad att katten tappat sin mening. Det är nämligen i lappen det sitter...



Vad vi ska ta oss till när Kokos lappar är sönderpillade det har jag ingen aning om, kanske kan man sy i nya lappar? Bäst att göra det i tid isåfall så att de nya hinner bli lite lagom pillade på så att övergången inte blir för traumatisk.

Imorgon är det Påskafton, och om jag får gissa så tror jag att Vimse gärna blir påskkärringssminkad för tredje dagen på raken! =)

/Emma