Sagabus & Alla hjärtans dag

God kväll!

Tänkte uppdatera lite innan min överfulla arbetsvecka drar igång... I förrgår hade som sagt Vincent och jag en mycket trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med Saga och Josefin (medan Pieterpappan jobbade). Lyckades fånga de två barnen när de trivdes som mest - med varsin klubba (ojoj, Vincent var lyyyrisk) och lagom stojandes på sängen. Saga satte sig/ställde sig/la sig och Vincent härmade skrattandes. Gulliga ungar vi har!



Igår kväll skjutsade vi över Vincent till oma och opa och så hade vi vår mysiga vuxenkväll - med restaurangbesök på Hammars Restaurang och sedan bio (Josef Fares nya film Farsan). Hammars brukade vara ett café, men har de senaste åren tagits över av nya ägare och omvandlats till italiensk restaurang. Mysigt ställe med god mat! Vi hade ett presentkort att lösa ut där så vi kunde lyxa till det ordentligt med både för- och efterrätt. Som man ska när man väl lyckas ta sig iväg på restaurant. Det händer inte så där överdriet ofta direkt. Mätta och glada strosade vi hemåt för en halvtimmes melodifestivalsoftande innan vi traskade vidare mot bion med varsin bytta godis (numera kan man köpa lösgodis i runda bio-aktiga burkar istället för påsar på Hemköp... om man vill. Nu var det testdags!) Riktigt trevlig film, behagligt svensk, rolig och fin på samma gång. Som grädde på moset fick vi sova en natt utan att bli väckta halvvägs av en liten kille som ska upp, och sedan med jämna mellanrum av små fötter i ansiktet eller ett litet huvud på magen. Skönt!

Vincent, oma & opa har visst haft det hur bra som helst. Lillkillen har varit glad, ätit och sovit bra, och allting var visst tipptopp. Precis så som man önskar! Så himla skönt att Vincent trivs med sina mor- och farföräldrar och vice versa, och att de har så stor glädje av varandra. Svårt att ens tänka tanken på att flytta härifrån (vilket vi iofs inte gör för tillfället heller) när det fungerar så bra med den äldre generationen.

På eftermiddagen jobbade Pieter så då gick jag och Vincent en liten vända på stan för att handla några saker (gångjärnssmörjmedel, badkarsavkalkning och yoghurt) vilket gjorde att vi fick några minuters välbehövlig sol på oss. =) Och när Vincen ville fika (som alltid när vi ska på stan nu för tiden) och det ändå är Alla hjärtans dag så slog vi oss ner någon kvart på Waynes coffee, tog ett bord i solen och delade på en chokladcookie och en fruktsmoothie. Det blev en väldigt trevlig liten mor- och son-stund. Sedan lekte Vincent i Falangallerians lilla barnhörna medan alla affärer stängde genom att långsamt och gnisslande fälla ner alla metallportar.

Efter en vända hem och middag så körde vi bort på Promenaden för att hämta upp mormor och morfar som varit på Gotland (och lämna tillbaka deras bil). Vincent älskar tåg, och trotsade kylan för att kunna spana efter sådana hellre än att sitta och vänta inne i värmen. Och så kom tåget, och mommo och moffa! Vincent somnade klockan åtta med mig sjungandes brevid efter en händelserik men ändå lugn dag. Imorgon är det badhusdags med morfar igen!

Dagens kort är för övrigt fotade med min mobil...



Ett ordentligt godnatt säger jag nu, till Vincents gammalmormor och ni andra som kikar in här! Och önskar er en trevlig vecka!
/Emma

Snöförsök och 24 veckor

Nu är kvällen allt för sen igen, men eftersom idag är idag så kräver det ändå en liten uppdatering. Idag (fast nu slår klockan i hallen tolv slag hör jag...) har jag gjort 24 fulla graviditetsveckor och det är dessutom precis 111 dagar kvar tills beräknat datum för lillsyskonet att komma. Det krävde en liten fotosession på balkongen i det soliga vintervädret (med ett par sköna minusgrader), så enjoy...



På eftermiddagen och kvällen har jag och Vincent umgåtts med Josefin och Saga - först hos dem och sedan hos oss. Lagade korv stroganoff och fruktsallad tillsammans, barnen yrde runt som små virvelvindar och Vincent upptäckte tjusningen med klubbor (ve den som tog Vincents klubba ur munnen på honom, tur att han även fick resten av Sagas när den egna tog slut). Lyckades titta på filmen You've got mail också, trots de små marodörerna. En trevlig eftermiddag/kväll blev det, och barnen var nog rätt övertrötta när vi väl gav oss för kvällen. Tror båda somnade som stockar när de mötte kudden (och så hoppas jag de sover lääänge också). Några kort blev det, men de är kvar i kameran än så länge.

Tänkte visa hur vår lilla familjeutflykt i det vackra vintervädret igår såg ut i alla fall. INGEN hit om du frågar Vincent. Vi körde (lånad bil) upp till Stångtjärn men Vimse har visst inte fått tillräcklig utelivsuppfostran av oss, det får vi nog försöka ändra på. Han protesterade högljutt mot allt vad pulkaåkning och snölek hette. Vi hann i alla fall få en aning dagsljus och lite frisk luft innan vi vände hemåt igen, och ett par kort på badbryggan begravd i snön. Nu för tiden får den visst ligga kvar i vattnet under vintern, kanske för att de gamla fina träbryggorna har bytts ut mot en i plast. Men i vinterskrud gör det ingenting.


Nu sängen! Imorgon jobbar Pieter förmiddag medan jag och Vincent (som förhoppningsvis sover längre än normalt eftersom han var uppe så länge nu på kvällen) roa oss bäst vi kan. Sedan ska lillkillen till oma och opa där han får stanna över natt medan hans föräldrar har en riktig vuxenkväll med både restaurangbesök och bio. Det ser jag verkligen fram emot! Nu snarkar Pieter redan, bäst att borsta tänderna och krypa ner under lakanen så jag också får lite sömn.

Godnatt!
/Emma

Lugn veckostart

Igår, måndag, var jag som vanligt ledig. Pieter gick kvällsskift och började efter lunch. Efter varsin sovmorgon i helgen lyckades vi båda ta oss upp på morgonen, sonen gav oss ändå en hyfsad sovning fram till halv åtta-tiden. På förmiddagen fick vi spontanbesök av Therese och Linnéa, trevligt! Här är ett par hungriga barn som tidigt bänkade sig vid bordet i väntan på köttbullar och makaroner:

På eftermiddagen kände jag mig allt annat än frisk. Hoppas jag inte smittade gästerna med något obehagligt, men jag gissar att det var något som bara jag hade. Jag fick iaf ett paket i brevinkastet med lite kläder. Jag har haft en liten nätbeställarräd senaste veckorna, med kläder både till mig, Vincent och lillpyret. Den här fina t-shirten med katter fick Vincent, och lillsyskonet fick en färgglad sparkdräkt i stl 50/56 (reafyndat för en gångs skull!):



Kvällen var rätt slitsam eftersom jag inte alls mådde bra utan mest låg däckad i soffan. Pieter jobbade ju, men Vincent var rätt snäll mot mig. Vi tittade bland annat på filmen Min vän Totoro som jag köpte för ett tag sedan men vi inte sett än. Det är en japansk animerad film som både jag och Vincent uppskattade. Kvällens höjdpunkt var nog när barnen och Totoro i filmen dansade för att få frön att gro och Vincent dansade med, helt inne i filmen, med armarna sträckta upp i vädret... "Väx upp väx upp!" Härligt! Vinnie skrattade också åt kattbussen, den var en klar favorit.

Idag har sjukling-jag varit hemma och kurerat mig medan Pieter fick vabba eftersom dagis inte ville ha dit Vincent när jag var sjuk. Fick sova ut ordentligt och har bara lullat omkring hemma idag. Tog mig ett varmt skönt bad nu på kvällen, det blir inte så ofta men är obeskrivligt skönt när jag väl lyckas.

På lördag är det vi som har barnvakt och ska ha en riktig vuxenkväll - restaurang + bio. Det ser jag fram emot!

Sov gott
/Emma

En bunt tårtor och lite helgmys

Oj vad helgen går fort ibland, men så har jag också varit igång med tårtor ända sedan jag kom hem från jobbet i fredags. Först var det en Postentårta som stod på beställningen, åt Josefins pappa som fyllt 50, med chokladbotten, ett lager vit chokladmousse och ett lager dumlefluff:


Lördagskvällen spenderades i Slätta där det bjöds på Lasses hembakta pizzor med "show" under bakningen, som vanlig. Gott och trevligt! Och kl åtta bänkade vi oss i soffan för att titta på Melodifestivalen. Vincent fick vara vaken men bytte om till pyamas. Han låg omväxlande och såg väldigt trött ut i någons knä, och omväxlande var han uppe och dansade till låtarna. Mest ryckte det i kroppen vid första låten, Olas, då svängde det ordentligt om Vincent. När vi promenerade hemåt blev lillkillen ordentligt inpackad och somnade nästan på stört i vagnen.


Idag, söndag, var det dags för provsmakning av bröllopstårta för våra vänner Jocke och Monika som ska gifta sig i mars, och jag ska fixa bröllopstårtan. Jag gjorde tre minitårtor med lite variation i botten och fyllning. Passade också på att testa lite olika dekorationer. Vi hade en trevlig prov- prat- och planeringsstund, och nu blir det till att öva tulpanmodellering för mig. Svårt men roligt!


Resten av dagen har varit lugn. Jag fick sovmorgon (tjohoo! Pieter fick sin igår...) och Vincent var iväg och badade med moffa på förmiddagen. Efter tårtprovningen blev Vincent lite sockerspeedad och sprang fram och tillbaka genom lägenheten med böcker och mattor, skrattandes. En liten busunge hade vi på eftermiddagen, en mycket charmig sådan. Sedan krävde han att få titta på Nijntje och fick sin vilja igenom. Han satt först koncentrerat och tittade, men sjöng med och började sedan dansa...


Sedan blev det bad igen, för det ville den lille badälskaren, innan sagostunden. Pappa Pieter smet iväg på rep med bandet medan jag sjöng Vincent till sömns. Och slutligen blev det lite lugn i lägenheten och jag fick en stund till datorn, som synes. Nu är jag törstig, måste fylla på mitt vattenglas. Kanske mer grapejuice? Jag har kommit in i den törstiga graviditetsperioden, härlig jämfört med den första tredjedelen när jag knappt kunde dricka en klunk vatten ens. Sedan tror jag det är sovdags även för mig.

Trevlig kommande vecka till alla!
/Emma