En rolig upptäckt

Claudia har just (igår eller så) upptäckt att hon har en tunga och att den är väldigt rolig. Hon sticker ut den låter lite roligt lälälamla. Mycket gulligt. Omöjligt att inte skratta tillsammans med henne.
Annars, Pieter har några semesterdagar så den här veckan har vi lite tid till fix inför Sinterklaas på söndag, och inför julen. Stjärnor och julljusstakar ska upp från förrådet, klappar shoppas, högar sorteras, fix, pyssel och städande. Och så två småbarn på det. Och så lite huvudont, ryggont och halsont att kurera. Mycket kaffe och te! Och choklad, mycket choklad.

Idag har jag ägnat all ledig tid åt att välja ut och fixa och beställa kort till "familjeväggen". Har tänkt göra det länge och nu blev det äntligen av. Vi har några förstoringar hängandes på väggen bakom/brevid tv:n, lite lagom snett och vint, med foton som inte matchar ramarna, och Claudia saknas fortfarande. Men nu är det uppstyrt, och tavellister ska införskaffat för att få till något vettigt. Väggen är nämligen den hårdaste jag träffat på, knappt så att bovärdens värstingslagborr tar sig igenom. Det ska bli riktigt kul att se resultatet!

Läggdags


Skorna satta igen

Inatt sover Vincent borta, hos opa och oma. Vi var där nu på kvällen, åt middag och satte våra skor vid eldstaden. Sjöng sinterklaaslåtar och Vincent sjöng högt och glatt, otroligt vad han har lärt sig bra. Och så kikade vi på Sint Nikolaas ankomst i Holland på Sinterklaas Journaal, den officiella Sinterklaas-sajten (som visserligen är på holländska men rätt rolig att leka runt på!). Sedan förvandlades Vincent till Sinterklaas, en återkommande lek för tillfället. Med staaf och mijter och baard, ibland med stoomboot.


Imorgon bitti promenerar vi tillbaka genom den knarrsnöiga minusgradiga staden och kollar om Swarte Piet varit framme i natt och lämnat något i våra skor. Sedan blir det första adventsfirande resten av dagen, med tillhörande skyltsöndag. Trevligt.

Aries fyller 4 år

Idag blir vår galna bengalkatt fyra år. Och inte har vi firat henne alls. Hade tänkt köpa någon god mat åt henne men istället har vi knappt varit hemma och ännu mindre hunnit till någon affär. Jag har sagt grattis och kliat henne lite på huvudet i alla fall. Vi är ändå inte vänner just nu, hon driver mig till vansinne. Egensinniga galna elaka dumma katt. Hoppas hon blir snällare igen när jag slutat amma. Hon håller på och retar mig och drygar sig heeeela tiden. Jag fattar inte att katter kan vara sådana planerade retstickor. Fast nu skulle jag ju skriva ett snällt inlägg. Får nog återkomma när hon fyller fem. Eller femton. =)

Anyway, jag gillar att ha djur hemma. Är egentligen mer en hundmänniska, fast för min lathets skull passar katt mycket bättre, i alla fall just nu. Tycker inte om tomma hus. Jag mår bra av att ha ett djur som sitter i fönstret och spanar, strosar runt, kommer och kelar lite ibland, hälsar välkommen vid dörren, rymmer och kommer tillbaka, ligger och sussar sött i någon fotölj, helt enkelt finns här.
Grattis på fyraårsdagen kära drygskåp till katt! Du var inte stor när vi hämtade dig, men egensinnig och livlig redan då. Vi visste nog på ett ungefär vad vi gav oss in på, men inte fullt ut. Nu får vi dras med dig. Ibland är du väldigt billig, men andra gånger är du rätt så fantastisk. Kanske att jag kan rota fram någon godsak ur skåpet ikväll ändå. Trots att du just nu bökar runt under pulkan som ligger ovanpå barnvagnen och drämmer till den gamla klockans kedjor.

Undervisning i holländska traditioner

Den här veckan har brevbäraren plingat på dörren fyra dagar på raken och räckt över paket. Tänk va! Det fick jag visserligen igen idag när allt som damp ner genom brevinkastet var ett företagsreklamblad från Dell som åkte rätt ner i soporna. Vi har "ingen reklam tack" på vår dörr, men eftersom jag har företag så slipper jag inte undan helt.

Fast nu var det paketen det skulle handla om, och framför allt det vi fick igår. Det var nämligen en leverans från holländska sajten Bol.com som är ungefär som vårt cdon.se - alltså en webbshop där man kan beställa musik, filmer och böcker. Jag som älskar alla mysiga traditioner tyckte det var dags att vi fyller hemmet med lite mer Sint Nikolaas. Alltså klickade jag hem inte mindre än fyra filmer och en cd med sinterklaaslåtar. Ett paket helt i Vincents smak.
Så nu blir det Sinterklaas för hela slanten i en dryg vecka fram till 5:e december när vi ska fira ordentligt hemma hos oma och opa. Tur man har som har dubbla traditioner!

Bakat en tårta

Pieter har varit ledig i tre dagar, tre väldigt passande dagar. Jag hade nämligen en tårtbeställning till öppna förskolan idag. Och slapp nattmanglande som jag alltid brukar behöva för att få till mina tårtor. Underbart skönt! Jag tror inte jag skulle hålla ihop så bra om jag behövde vara uppe och tårtmaka en hel natt för tillfället. I alla fall, skönt som vanligt att tårtan är klar och levererad och uppäten. Det roligaste med den här hobbyn är faktiskt när tårtan är färdig. Det är först då jag egentligen njuter av det. Lustigt nog.
Femman (i form av en väg) på tårtan står för de fem år som de kört öppna förskolan i Centrumkyrkan. Och jag ville göra en hyfsat enkel och lite kalasig tårta med ett lite barnsligt tema. Det fick bli bilar och en nallehund. Vincent hann tröttna nitton gånger om innan han äntligen fick smaka. Han störtgrät mot min hals. Men tillslut så högg vi in. Och alla andra på Öppna också. Riktigt god tårta tycker jag själv, inte för söt och rätt saftig. Vincent fick hela hundhuvudet att tugga i sig, det blev han lycklig över. Jag hade förresten moraliskt stöd när jag tårtpysslade, en liten stund i alla fall. Det såg ut så här:
Om du vill läsa mer om den här och andra tårtor jag bakat så kika in på min tårtblogg hos Pralin: Tårthumlan.

Lydiga barn - olydiga barn

Idag fotade jag barnen i kläder de fick av Tara för ett litet tag sedan. Tara är en vän till min pappa, eller numera till hela familjen. Han bor i Indien och kommer hit en eller ett par gånger per år för att vara gästprofessor på Högskolan Dalarna. Och han har alltid med sig presenter. Så trevligt så. Den här gången fick barnen alltså kläder, och jag lovade fota dem och mejla över för att visa Taras fru som är den som brukar shoppa. Alltså, projekt fota-fina-barn. Inte helt lätt, som vanligt. Men jag fick ändå till rätt fina kort:
Å andra sidan så är rullen... jag menar minneskortet fullt av lite mer verklighetstrogna bilder:
De är rätt söta, mina två.

Projektet går inge vidare

Nej det här går verkligen inte särskilt bra för tillfället. Förkylningarna (med tillhörande ont i halsen) avlöser varandra och jag hinner liksom aldrig komma in i någon träningsrutin. Och så kommer godisbegäret och kryper på mig. Jag tror det hänger ihop. Lite hopplöshet över att jag inte kan träna och den stora tröttheten som kommer från förkylningarna i kombination med den knappa sömn jag får. Jag behöver lite seriös uppbackning. Men jag tror den måste komma i januari. Det får bli min supermånad, ska bli totalt nyttig och träna massor och kanske slå till med en buy-nothing-month dessutom - en månad utan att shoppa. Kan vara nyttigt att sanera både kroppen och plånboken lite. December är nog kört på förhand för jag vill äta hembakta pepparkakor och min egen julkola och dricka julmust och köpa julklappar och... Men ett nyårslöfte ska jag knåpa ihop. Även om det lär vara trångt på gymmet i januari. =)

Godnatt!


Nu börjas det...

Ja nu börjas det. Och roligt är det. Claudia har nämligen hittat tv-bänken. Än så länge tar hon sig ju inte framåt, även om hon försökte idag så det är verkligen inte långt borta. Men hon roterar snabbt och lätt när hon vill åt något håll. Och ligger hon i vardagsrummet så rullar och roterar hon ofta mot tv-bänken. Idag tog hon tag i den. Undrar när hon börjar dra sig upp? Vincent var inte så mycket äldre än sex månader när han drog sig upp till sittande med hjälp av just tv-bänken, och när han var sju så drog han sig upp till stående. Kolla in här:
Kanske är Claudia också där om en månad?! Jag slutar aldrig fascineras av utvecklingen ett barn går igenom under sitt första år, det är så häftigt. Och roligt att följa. Jag vill sällan, som många andra pratar om, stoppa tiden. Inte det här första året. Jag njuter av framstegen och av att se en individ växa fram.

Världens godaste pepparkakor

Igår (söndag) jobbade Pieter och jag och barnen promenerade genom snömodden hem till mina föräldrar. På schemat: pepparkaksbak! Och inte vilka pepparkakor som helst, världens godaste, så det så. Daisys.


Vincent var riktigt duktig, kavlade med sin lilla kavel i sitt fina bakförkläde, och tryckte ut små pepparkakor i form av ånglok och granar. Med en del hjälp visserligen, och han orkade inte så länge. Men mums vilka smarriga kakor det blev! Och medan vi höll på singlade snöflingor långsamt från himlen. Stämning.

Sätta skon en lördag

Vi kör ju med lite holländska traditioner här hemma, och i lördags var det dags att "sätta skon" för första gången i år. Vi som inte har någon öppen spis ställde våra skor vid balkongdörren på lördagskvällen, och så sjöng vi några sinterklaaslåtar. Josefin och Saga var med, och sov sedan över så att de kunde se vad Swarte Piet hittat på under natten. Varsit paket hade han lämnat i våra skor, och kastat pepernoten på golvet. Hästen hade knaprat i sig det mesta av morötterna och knäckebrödet och sörplat upp vattnet. Tänk att de hittar ända hit till oss, tur vi har! ;)

En sång till Claudia

Vår kassa filmkamera la av efter fem minuter av Claudias välkomstceremoni. Jag var och är rätt ledsen för det, även om det inte är hela världen. Men jag ville verkligen spara ögonblicket, stunden, känslan. En av grejerna jag var mest ledsen för var Pieters sång, för det var höjdpunkten för mig. Värme och kärlek! Men så var ju Tobbe med där på stranden i höstsolen, räddaren i nöden - och filmade med sin mobil. Så tusen tack till dig Tobbe, för att jag nu kan titta på det här om och om igen:

Vi står med ryggen mot en skogstjärn - Stångtjärn - jag, Claudia, Pieter och min pappa Lasse (som är officiant). Det är tidig höst, solen glittrar i vattnet och högt ovanför oss cirkulerar en mäktig fiskljuse. Runt oss står vänner och släktingar i en halvcirkel på den gräsklädda stranden. Det är kärlek i luften.

Originalet heter "Anne" och är en låt av holländske Herman van Veen, skriven om och till hans egen dotter. Om du vill kika på hur den låter så finns den här: Anne - Herman van Veen.

Så texten. Önskas översättning? Då kallar jag in Pieter. Jag kan holländska hyfsat, men när det blir poetiskt så blir det svårare. Tills vidare, njut av det vackra språket. Jag har ändrat "Anne" i texten till "Claudia" som Pieter sjunger...

Claudia

Er waren mooie baby's bij, maar niet zo lief als jij, Claudia.
Van al dat wit en zoveel licht gingen van schrik je oogjes dicht, Claudia.
Even kreeg ik kriebels in mijn keel maar je had geen pink teveel, Claudia.
Ik stond te blozen, was zo blij, jij moest er haast van lachen, Claudia.

Claudia, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.
Claudia, je hebt nog heel wat voor de boeg,
maak je geen zorgen, Daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg.

De wijzers van de klok gaan snel, dat merk je later wel, Claudia.
Van de pot naar de w.c. gaat een, twee, huppekee, Claudia.
Je hebt net je bromtol uitgepakt of je bent alweer een jaar ouder.
Voor ik goeiemorgen zeg, ben jij op je brommer weg, Claudia.

Claudia, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren.
Claudia, je hebt nog heel wat voor de boeg,
maak je geen zorgen, Daarvoor is het nog te vroeg, veel te vroeg.

Er waren mooie baby's bij, Maar niet zo lief als jij, Claudia.
Alleen de ogen van je moeder waren net zo mooi als jij, Claudia.

Tillbaka till verkligheten. Båda mina fina barn sover, snälla som de är. Hade tänkt lägga upp något kort från gårdagens juligt doftande projekt, men kamerabatteriet är på laddning. Därför vill jag dela med mig av det här minnet från en vacker septemberdag vid Stångtjärns strand.

Och till mormor, barnens gammalmormor: Du ska få titta och lyssna på det här när du kommer hit i jul, om du inte får något ljud i din dator!


Kommunikation och sångnummer

Filmtajm! Så här söta var mina barn igår:


Det är så roligt att se hur Claudia iaktar Vincent, hon liksom uppslukas av honom, idolen. Vincent vill gärna få henne att skratta också, och vill gärna leka med henne. De kommer ha roligt om något halvår skulle jag tro, när Claudisen kryper och börjar gå, och kan interagera lite mer. Annars är hennes senaste upptäckt "slå saker i bordet/golvet" och "rassla med skallror". Kolla in fokuseringen:Och så skallran...Vincent sjunger ofta och gärna. Tidigare har han tystnat när man plockat fram kameran men för tillfället vill han att jag ska filma honom hela tiden så att han kan kolla på det själv sedan. Djungelboken är en av filmerna som går varm här hemma för tillfället, både i tv:n och stereon (cd med musiken alltså). Här ville han först att jag skulle filma när bilarna pratade med varandra, därav mitt tjat om det, men sedan blev det show istället. Kolla in mooovsen:Om filmerna hackar så pausa dem en stund så att de hinner ladda. Klicka sedan på play igen. Jag sitter i min soffhörna med vinterstudion på i tv:n. Älskar att kolla på längdskidor! Båda barnen sover som små björnar i ide, de har sovit i 1,5 ungefär. Andningspaus!

Goda fossingar

Hon hittade dem för några veckor sedan, och nu åker de hela vägen till munnen. Goda små bebisfötter.

Sorteringspiff och kaninbarn

Jag sitter i min soffhörna och kollar på Idol. Pieter sitter i fåtöljen några meter bort. Jag slösurfar lite samtidigt, och lägger över bilder från kameran. Tänkte visa upp min snabba budgetpiffning av köket. Jag har haft en sorterardag, försökt plöja igenom en del av alla högar som ligger överallt i lägenheten (Pieter var ledig idag, bara så ingen misstar mig för en supermorsa, haha). Och hittade bland annat de här nytryckta gamla affischerna som jag köpte i Nusnäs i somras. De satt rätt bra på våra tråkiga hyresrättsluckor.
Piffade till Claudia lite också. Det var en mössa som jag hittade i en låda, och som jag köpte på Tradera åt Vincent till hans första vinter. Mitt bästa Tradera-fynd, för jag fick den för 20:-! Rätt charmig och aningen fånig, men den sitter väldigt bra om öronen och kinderna!
Vincent till vänster (oktober 2008) och Claudia till höger (idag, november 2010) alltså. Söta små kaninbarn jag har. För övrigt tycker jag att Linnea och Olle är överlägset bäst i Idol. De är personliga och grymt duktiga, och väljer dessutom bra låtar. Så nu vet ni det också.

Vaccinerad och måttad igen

Idag har vi varit snörvliga hela familjen. Pieter har varit på temadag med jobbet med middag och allt. Så ingen pappa hemma alltså. Vi andra ringde på backup från morfar Lasse i ett par timmar på förmiddagen, och på eftermiddagen var det dags att traska mot BVC. Sexmånaderskollen stod på schemat, ett par veckor tidigt. Med vaccination (en spruta i varje lår) och läkarundersökning. Claudisen passerade UA som vanligt.
Oj, nu sjöng Vincent Blinka lilla stjärna på engelska! Ordagrant! Det har jag inte hört förut, och inte sjungit själv heller. Dagis är lite smått magiskt ibland. Han äter t o m gröt när han är där. Jag håller som bäst på att byta om barnen till pyamasar, kollar datorn i ena ögonvrån och tv:n i den andra. Än så länge är humöret på topp hos alla, får se hur jag lyckas med nattningen. Tandborstningen återstår för Vimse (som hoppar upp och ner från fotöljen iklädd blöja) och själva sovandet är det största problemet för Claudisen (som sitter i gåstolen och spanar på brorsan). Bäst att jag ägnar dem lite mer handfast uppmärksamhet nu.

Ett paket med dregglisar

Jag gillar när det dimper ner paket på hallmattan, bland alla räkningar (som jag gillar desto mindre). Idag såg det ut så här i brevhögen:
I paketet låg alltså de fyra dregellapparna som jag beställde häromdagen. Snabb leverans! Och kanonfina dregglisar! Vincent ville hjälpa Claudia att manekänga dem, och valde själv ut den med bilarna, såklart. Kika in på www.dregellappar.se - de säljer en rad olika märken, och har över 100 produkter. Jag blir i alla fall lite glad, för dregglisar kan man aldrig få för många av. Det är sanning. Konstigt att vi inte hade en enda en i gömmorna från när Vincent var bebis, han var visst en väldigt okladdig bebis. Till skillnad från "Kladdisen" som hon kallas här hemma. =)

Nygammal kärra

Den gamla vagnen, vår äldsta, har gjort sitt återintåg i familjen! Claudia får inte riktigt plats i liggdelen på syskonvagnen när hon är påbylsad med overall och allt. Dessutom somnar hon ofta när hon ligger i vagnen, vilket man inte alltid vill. Därför har vi hämtat hem vår gamla begagnade Emmaljunga som bott hos mina föräldrar. Och jag har köpt en ståbräda (fick ett visningsex till halva priset!). Så nu har vi ett alternativ på promenaderna. Och fullt i hallen, tur att den är stor.
Så vi har kört ståbräda med sittande bebis till dagis i ett par dagar. Vincent klarar det riktigt bra för att vara ovan, även om han vill gå en hel del. Vilket egentligen är bra om han får göra. Det gäller bara att vara ute i god tid dit man ska. Fast Claudia somnar ändå. En fråga bara: Är det fler som har två-tre-åringar som fortfarande stoppar allt i munnen? Var ligger tjusningen? Vackert vinterväder har vi i alla fall, brrr.

Kvällshälsning från Claudia


En smygkik på gårdagens svåraste projekt

Ja, igår hade vi en liten fotosession här hemma. Två ambitiösa vuxna (nåja, en amitiös och en något mindre), och två omedgörliga barn. Inte att de var på dåligt humör eller så, de bara hade ingen lust att göra som morsan ville. Här kommer en liten smygkik på vad vi egentligen pysslade med:
Några gissningar? =) Nu har minstingen ätit klart och snarkar i mitt knä och lite störringen börjar snart riva stället. Dags att traska iväg mot mataffären i snöregnet. Hu!

Hjälpreda i tvättstugan

Vincent vill alltid följa med ner till tvättstugan. Vi har en riktigt kanonbra tvättstuga som ligger i entréplanet. Den har fönster ut, är ljus och trevlig (om än lite liten kanske) och det finns tvättider nästan när som helst. Vi är inte så många som bor i trappuppgången, och dessutom gissar jag att många har egen maskin i lägenheten. Inte en enda arg eller ens småbutter lapp har jag stött på sedan vi flyttade hit för tre år sedan. Jag kan säga att det här är mil från den mörka och ständigt upptagna källartvättstuga vi hade till förra lägenheten. Dit gick jag inte själv många gånger, hu. Hur som helst, Vincent är numera värdsvan tvättare, och han vet var alla borstar och moppar finns och "hjälper" ofta till att feja. Nyckelbärare är han också, så klart.
Bara för att jag är glad att jag löst problemet med bilderna så kommer här lite bonus i form av... tada: mina barn. =))
Vincent är mycket koncentrerad vid tv:n, och Claudia har upptäckt hur roligt det kan vara att slå saker mot golv eller bord. Här dunkar hon en lila plastleksak (del av en tornbyggsats) i golvet gång på gång, och kollar däremellan in storebrors ansikte för eventuella reaktioner. Han är den stora idolen.
Hon blir allt mer rörlig. Undrar just när hon övergår från att rotera i olika ledder till att faktiskt ta sig framåt? Några gissningar? Det märks förresten att jag gillar rosa för tillfället, på båda barnen.

Det var CMYK som var boven!

Felet hittat! Och jag kan ju säga att blogg.se:s support är snudd på värdelös. Felet med de osynliga bilderna är att jag på något sätt råkat spara de senaste bilderna i CMYK istället för RGB. För vissa av er låter det här nog som kodspråk, men det har i alla fall med färginställningarna i bilderna att göra. Men nu håller jag på att fixa till bilderna som inte fungerat så strax kan ni scrolla neråt och kika!

Finklädda för dop

Idag har vi varit på dop för William, min kompis son. Väldigt fint och lagom kort. Tur det eftersom Vincent har en tendens att spåra ur i kyrkor - myror i brallan på den grabben. Vincent sjöng med i storasyster Linnéas låtval: Bä bä vita lamm. Goda kakor och kaffe efteråt. Och så en chans att klä upp sina guldklimpar i fina kläder. Kort sagt, en trevlig eftermiddag.
Det verkar som att alla kunde se bilden i förra blogginlägget, vad kul! Jag förstår fortfarande inte vad problemet varit, men jag hoppas ni kan se bilderna i fortsättningen. Annars är det bara att hojta till så får jag lägga min panna i djupa veck igen. Jag ska se om jag kan spara om bilderna i de inlägg som inte syns också...

Halvpaus och snö

Eftersom det är problem med bilderna här på bloggen (att vissa av er inte kan se dem) så bloggpausar jag lite. Fast bara lite. Försöker lösa problemet under tiden. Idag har jag och barnen har bakat lussekatter hos mormor Annette. Mums! Den smarriga årstiden har kommit. På kvällen spelade Pieter med Red Light Shades på Arenan/Garage och jag, Claudia och Lasse var dit och kikade. Claudisen somnade i bärselen och sina stora neongröna hörselkåpor. Jag kan förresten bjuda (er som nu kan se bilder) på första snödagen i Falun, nämligen i onsdags. Min tok till son fortsatte precis där han slutade när snön försvann förra vintern, med tungan i snön...
Nu sängdags. Vincent sover hos mormor och morfar och Pieter är fortfarande ute med grabbarna i bandet. Bäst att jag lägger huvudet på kudden så jag får mig lite sömn innan det är matdags igen för minstingen i familjen. Imorgon är det först morfarsimning för Vincent, och på eftermiddagen ska hela familjen på dop! Polaren William som ska döpas, det blir trevligt. Får hoppas på någorlunda snälla barn i kyrkan.

test


OriginaletÄndrade inställningar


Det ska börjas i tid (och lite film)

Tjohoo, Claudia gillar duplo! Om man ska fostra legoälskande barn så ska det börjas i tid. =) Hon är så söt nu, håller på och viftar med händerna, lyfter upp saker i luften och tittar på dem, snurrar lite och så in i munnen. Jag och Vincent håller på att lära henne vinka, får se när vi lyckas. Hon vinkar, men än så länge är det omöjligt att avgöra om det är med flit eller inte.
Eftersom det är problem för vissa att se bilderna för tillfället (Internet Explorer verkar vara boven... Hoppas få hjälp med en lösning snart) så tänkte lägga upp ett par filmer. Det borde gå bättre hoppas jag. Här kommer Claudia som äter majs och Vincent som sprallar runt:Nu skriker barnet, igen. Hon är inte alls med på våra sova-längre-i-sträck-på-natten-noter. Suck och pust.

Bildproblem?

Flera av er har problem med att se bilder i mina senaste inlägg. Jag gör precis som jag brukar, men något måste ju ha ändrats. Jag har frågat hjälplinjen på Blogg.se vad problemet kan vara och fått till svar en fråga: Vilken webbläsare använder ni som inte ser bilderna?

Rosa

Jag har köpt rätt grabbiga kläder åt Claudia på sistone (eller hur man nu ska beskriva dem). Dessutom packat upp lådan med nästa storlek på gamla Vincent-kläder. Resultat: Brist på tjejiga kläder. Jag gillar unisexkläder, gillar att sätta rosa på sonen och traktormönster på dottern, och gillar att klä Vincent riktigt grabbigt och Claudia i tjejtjejigt. Jag gillar allt det där, och tycker helt enkelt att alla varianter är roliga. Och vettiga. I alla fall, helt plötsligt uppstod ett behov av rosa i mig. Så jag traskade ner på stan med båda barnen och skaffade lite.

Två par byxor på rean - åt Claudia med rosa vägar och stadsmönster, och åt Vincent med rosa stora prickar. Dessutom fick Claudia en body med svampar (långärmade bodys är mitt favoritplagg på henne just nu, helt klart!) och en lila lurvfleecetröja med huva för att matcha Vincents. "Pacifist"-bodyn hade hon redan, present från mormor och morfar sedan innan hon föddes - personligt importerad från USA. Och fin. Och passande. =)

(Och jaaa, tjaaata inte, jag skaaa gå och lägga mig... aaalldeles strax...)

Räddningen stavas Småfolk

När jag hämtar Vincent efter en full-rulle-förmiddag på dagis så är han trött och hungrig, och inte så lite heller. Det är en omöjlighet att promenera hem utan att proppa i honom något ätbart samtidigt. Han bryter ihop redan innan vi hunnit halvvägs hem, oavsett hur mycket jag kämpar för att hålla hans tankar på olika trevliga saker. Men med en liten russinask, sedan en "sista ask" (han vet att jag brukar ha två med mig), en smoothie och en liten burk havrefras så hinner vi hem. Och han håller humöret uppe tillräckligt länge för att få av sig ytterkläderna och krypa ner i sängen för lunchvilan. Själva lunchen får ofta vänta tills han är utsövd.

En del av räddningen stavas Småfolk. De små russinaskarna är kanon, perfekt storlek! Så fort vi lämnar dagis ropar Vincent numera "Kan jag få småfolkrussin?!!" En smoothie på det som en perfekt orkesförlängare och vi är hemma. Därför vill jag och Vinnepinnen gärna vara testpiloter åt Småfolk, och få prova några av deras produkter gratis. Kika in här om du också är intresserad: Testpilot Semper Småfolk
Vincent slurpar glatt i sig fruktsmoothies, han som annars måste trugas för att några bitar äpple eller banan ska gå ner. Förutom det så gillar jag "No junk!"-grejen med Småfolks produkter. De är bara just det de utger sig för att vara, och innehåller varken tillsatt socker eller några aromer eller konserveringsmedel.

Räcker det med reklam för idag? Haha, okej. Men när det finns något man verkligen gillar så sprider man det gärna vidare. Nu tar vi kväll här hemma, jag är visst sist uppe som vanligt. Godnatt!

Claudia fem månader

Måste ju bara göra ett hipp-hipp-hurra-inlägg för min dotter som idag är precis fem månader gammal. Sötfian. Älskade. Kläderna har hon fått av sin gammelmoster (omas syster), present från Holland alltså, i stl 74.
Och så har jag ju en charmknutte till son också. Han är rätt snorig för tillfället (tack dagis...) och tycker det är roligast i världen att snyta sig i mina byxor... Hrm. Nåja, han är söt ändå. Idag struntade vi i dagis: "Mamma, jag vill strunta!"
Annars hör vi mest "Var glad och... nöjd för vet du vad... en björntjänst gör ju ingen glad..." och "Ooobidooo... jag vill ju va som duuu..." trallas här hemma. Vincent är inne på Djungelboken, har både filmen och musiken (tack och lov så att det ofta räcker med att knäppa på cd-spelaren istället för att få ett konstant tv-tjat). Nej, sovdags! Ooobidoo...

Sitta - ännu en milstolpe!

Idag - nu på kvällen - kunde hon plötsligt sitta! Claudia. Vi har testat lite då och då, övat lite försiktigt. Idag verkade hon fatta grejen bara så där. När hon började välta åt något håll så justerade hon själv åt motsatt håll och höll sig sittande. Riktigt rakt kom hon upp också. Duktig tjej vi har. Dagen före femmånadersdagen alltså, check!
En annan grej hon gärna pysslar med för tillfället - försöka trycka in nappen i munnen. Hon är nära att lyckas men gör det oftast inte, inte rättvänd alltså. Fast hon tycker det är rätt kul ändå och kan hålla på en bra stund att tappa och plocka upp och försöka passa in nappenpappen.
Finaste storebrorsan i världen måste få vara med på ett hörn också! Idag skrattade han gott åt den sittande Claudia som efter en stund föll och tog emot sig utan att bonka i huvudet. Igår dansade han för henne så att hon skrek av glädje. Och igår var han också katt, inspirerad av Saga som var här och hälsade på i förrgår.
När Saga var här så låtsades barnen vara sjuka, bäddade ner sig i Vincents säng med varsin bok och hostade väldigt mycket. Saga som hittade på allt så klart, och Vincent som härmade sin två år äldre idol. =)
Idag har vi lekt med Sam, Noah och Theo (som visserligen mest sov), och imorgon blir det en sväng till Bjurs för att busa med Linnéa och William, och mittemellingen Elliot. Trevliga dagar!