Fingret i örat

Det är liksom så svårt att låta bli. Att peta lite här och där på sin syster alltså. I örat till exempel.Sen händer inget mer på bloggen ikväll, för jag sitter med en namntavla! Roligt!
Förresten borde jag ta en paus och gå och lägga mig. Hoppet finns om att jag ska lyckas ge mig ut i skidspåret imorgon! Blir första gången på två år isåfall. För övrigt hade jag både en bror och två kusiner som körde Vasaloppets öppet spår idag. Bror min förbättrade sitt pers med två timmar och körde in på strax under åtta. Heja!

Mina första barnkläder!

Jag kan sy barnkläder, tjohoo! Igår gjorde jag klart bodyn jag började på häromdagen, och så sydde jag ett par byxor dessutom - båda åt Claudia. Det är en hel del fel och konstigheter här och där, men för att vara de första kläder jag någonsin sytt så är jag rätt nöjd.

Halslinningen var svår. Den blev för uttänjd så förutom den knapp som jag redan hade planerat att sätta i så var jag tvungen att sätta en på andra sidan fram också. Inte så snyggt men det duger. Mönstret freestylade jag, använde en annan body som förlaga och bara körde på.

Lite tråkigt att byxorna blev för tajta över den goa bebismagen, men de fungerar ändå hyfsat. Jag ska nog sy ett nytt par rätt snart med större magmudd. Kanske mudd i bensluten också, även om det blev helt ok med bara resår. Byxorna var faktiskt riktigt lätta att sy, när jag väl lyckades tolka den danska mönsterbeskrivningen. För dessa hade jag mönster till, det underlättade.

Jag ska sy ett par byxor åt Vincent också, det är nästa projekt. Samma stuk som Claudias men i andra färger. Sen har jag diverse planer och funderingar, får se när tiden dyker upp. Ikväll ska jag sätta igång med en ny namntavla istället, det blir också roligt.

I natt har Vincent sovit över hos mormor och morfar. Han packade glatt sin resväska och åkte med dem hem igår. Ett äventyr till andra sidan staden. Om några timmar ska vi dit och hämtar upp sonen och sedan traskar vi vidare till oma och opa. Claudia, hon har dagens outfit klar:

Jag trodde inte kläderna skulle passa så bra tillsammans, tänkte inte så när jag planerade dem. Men när jag satte på dem på dottern så blev det riktigt fint ändå. Färgglatt och mysigt.

Testar actions

Nu blir det ett hastinlägg. Måste stänga av datorn för jag har lovat Pieter att få den alldeles strax. Jag vill bara säga att jag har testat att ladda ner "actions" till Photoshop. Det är som snabbredigering av bilder. Jag har bara hunnit testa helt kort, men ska ge det lite mer tid senare.

Jag har plockat fram lite niomånaderskort på Vincent. Har tänkt jämföra strax eftersom Claudia blir nio om en knapp vecka. Om ni undrar varför lilla Vincent dyker upp här rätt mycket just nu alltså.

Jag ska lägga upp lite länkar och tankar om actions en annan gång, men nu är det Pieters tur. Kanske att jag hinner klippa i lite tyg ikväll till och med!

Äta frukt the bebis way

Claudia vill så gärna äta frukt, så stora bitar det bara går. Hon får suga på apelsinklyftor ibland (t ex) men jag vågar inte riktigt det längre. Hon biter så lätt av för stora bitar (trots att hon inte har några tänder än). Men så dök plötsligt minnet upp, av den här fruktätargrejen som vi köpte när Vincent var i samma ålder, från Nuby. Den är ju klockren!


Jag öppnade ett köksskåp, rotade runt lite, och tadaa - där var den! Perfekt!

Jag är lite skraj vad gäller att låta Claudia äta mat i bitar. Hon har ju inga tänder. Fast hon behöver öva likväl, och hon gillar det ju. Mackor i minibitar får hon numera rätt ofta och det älskar hon. De holländska smörgåsgenerna är tydliga (Vincent har dem också, mackor är bäst). Små gurkbitar har hon också fått ett par gånger, och ägg. Undrar just när tänderna tänker dyka upp. Ingen brådska!

En tonåring flyttar in?

Han har börjat knappa på min mobil med riktigt viktig tonåringsmin. Hoppas det dröjer länge innan han ska ha sig en egen. Vad är åldern på mobilinnehavare nu för tiden? Min första köpte jag när jag var i runda slängar nitton år, men tiderna har ändrats. Gammal man känner sig.

Vincent: "Mamma, det är massa text där."
jag: "Ja det är det, massa siffror."
Vincent: "Siffror... Fem, fem, fem, sex, åtta..."

Det godaste

Claudia har ätit bra, fram till nyligen. Nu är det munknip som gäller. Frukt är namnam, gröt helt okej, men ingen annan fast föda går hem just nu. Välling däremot, ojoj. När man skakar Vincents kvällsvälling så hoppar Claudia upp och ner och sträcker händerna mot flaskan. När flaskan går till brorsan blir hon fly förbannad. Då är det bäst att skynda ut i köket asap, för ända sättet att få slut på skriket är en flaska.


Äntligen skid-VM!

Hellner och Kalla, och alla de andra. Äntligen har skid-VM satt igång! Gissa vem som tänker sitta klistrad. Så gott det nu går bland barn och jobb. Men alltså längdskidor. Jag verkligen älskar det! Överlägset roligaste tv-sporten. Och med hemtrevliga Vinterstudion i SVT däremellan, och Pops och allt. Och Södergren och Anna Haag och femmil och skiatlon och... Hörs det att jag är lite lyrisk?

Vad gör du den närmsta veckan? Här hemma kommer det nog mest se ut så här:


Tur jag hade som bara jobbade till 14.30 idag. Det betydde att jag hann hem precis lagom till sprintfinalerna. Och nog satt det fint med lite guld så här på torsdagseftermiddagen. Marcus Hellner alltså, jag säger bara det.

Jippitjohej!

Fågelskugga och husgottelänkar

Vad gör man för att hålla bloggen vid liv en dag som denna när man sitter på jobbet till klockan nio? Lägger upp en bild man fixade häromdagen men inte hunnit publicera än, så klart. Den riktigt starka solen har börjat leta sig in i vår lägenhet igen efter vintermattheten. Svårt att undvika att leka med ljuset och dottern då.Dessutom måste jag lägga in lite trevliga länkar till sidor där man kan prova olika golv, husutseenden och kök. Sånt jag inte hinner kolla nu (jobbar som sagt) men vill leka med senare. Klicka och kika. Och har du fler tips så JA TACK! Jag är heeelt husfixerad just nu. Mera hus, mera inredning, mera hem!

Testa massor av olika golv hos Boen

Experimentera med fasader hos SmålandsVillan


Lek med kök hos Myresjökök

Och en liten icke husrelaterad bonus:
Sök efter folk du känner som ska åka Vasaloppet och prenumerera via sms på deras åktider


Sova eller inte sova

Lillasyster är grinig, gnuggar sig i ögonen, vill inte göra något alls. Dags för förmiddagsvilan. Jag lägger henne i sängen med napp och snutte. Hon ser ut att somna. Jag går in till storebror som leker på sitt rum. Tycker jag hör något från andra rummet. Öppnar dörren, och vad får jag se?!

För den tröttaste av bebisar är det ändå smått oemotståndligt att dra sig upp till stående för att uppleva det där vidare perspektivet på saker och ting.

Sen hjälper ju en god underhållare till att hålla humöret uppe. Och därmed var den sovstunden förbi utan att ens ha börjat. Eller ja, en halvtimme senare slocknade hon ändå. Men ändå.

Och tro nu inte att hon skrattade sig igenom dagen, unga fröken. Fast det är bra mycket roligare att lägga upp de här bilderna än på den betydligt vanligare skrik och gråt-bebisen. Men för att ni inte ska tappa fokus så är det bäst att illustrera hur resten av dagen såg ut också, bara för att jag tycker lite synd om oss.

Mindre charmigt. Tur att storebror är så trevlig för tillfället. Inte hela tiden förstås, men stor del av den. Det väger upp lite. Sen är han rätt rolig också dessutom, säger roliga saker, skrattar och skojar mycket, och pratar och sjunger massor massor massor. Fin är han också, som om det inte vore nog.

Hårsvallet får leva kvar ett tag till. Jag håller fast vid att han ska få vara långhårig över sin treårsdag. Sedan kanske det blir snaggat igen, men vi får se. Kanske inte.

Sova var det ja. Det skulle i alla fall jag ha gjort. Bäst att stänga av datorn på en gång. Jag sitter och grejar med min nya bloggdesign, med en ny header. Jag har inte kommit så långt än så det dröjer nog lite innan utseendet här inne förändras. Fast inte allt för länge. Ska bli roligt! Nyfikna?

Jag gör namntavlor!

Har du sett mina namntavlor? Jag gör egna (grafiska) namntavlor med namn och födelseinfo. Håller på att bygga upp ett större urval, men redan finns ett antal att välja mellan. Om du vill sprida ordet så blir jag väldigt glad! Tänk om jag kunde få jobba lite mer med det här... Så tipsa gärna vänner och bekanta, eller ge bort själv i doppresent eller till någon litens födelsedag!

Kika in på min namntavelsida genom att klicka på bilden. Där finns all info om hur man beställer, och så kan du kika på tavlorna. Jag säljer även presentkort på namntavlor men har inte fått upp det på websidan än, så om du skulle vara intresserad, kontakta mig på namntavlor@mollybob.se


Om du vill hjälpa mig lite extra - och har en blogg - så får du gärna lägga upp den här bilden (nedan) och länka den till http://mollybob.se/namntavlor.htm. Fast det är heeelt frivilligt, så klart.

Kände för att göra lite reklam för mig själv idag. =)

Fullmåne från första parkett

Igår kväll passerade en riktigt fin fullmåne högt över staden rakt utanför vår balkong. Var ju tvungen att ta med stativet och teleobjektivet ut i minusgraderna och fota lite.

Med det säger jag slaap lekker! (Eller sov gott, för att inte vara så holländsk.)

Borsta de små vita

Nog för att minstingen ännu inte har några tänder, men hon får borsta likväl. Hon är den mest entusiastiska av oss, så hon behövs för moralens skull om inte annat. Storbarnet är inte lika impad av det hela, men just nu får vi jämförelsevis hyfsad tillgång till hans mun. Om kvällarna. Morgonborstningen får han sköta själv för husfridens skull.

Se där, en fotograf på bild. Inte så ofta jag syns. Kanske lika bra det när allt kommer omkring. Man har ju varit vackrare i sina dar. Och inte går det så bra med nyttigheterna och träningen just nu heller. Fast jag har inte fallit dit helt och hållet än så nu är det bara att hoppa upp på (tränings-)hästen igen innan den galopperar iväg.

Det låter som att det är dags för mig att sova. Lätt att börja svamla iväg när klockan närmar sig småtimmarna. Imorgon ska Vincent simma med morfar Lasse som vanligt och jag och Claudia får sällskap av mormor Annette medan Pieter våttorkar sovrumsgolv. Eller något liknande.

Hej då vaggan

Senaste tiden har den tjänstgjort som falla-ur-sängen-stopp, vaggan. Brevid vår stora säng alltså. Claudia flyttade till spjälsängen för snart ett halvår sedan, men så länge jag ammade fick vaggan stå kvar brevid mig. Med ett par kuddar i sig hindrade den ammad bebis från att rulla av. Nu är det dags att den far ner i förrådet. Gamla fina vaggan som jag själv gungat i som bebis. Claudia ståtränade lite mitt i nerplockandet - i kläder hon just fått ärva av vänner till sambons brors flickvän. Trevligt.

Man undrar när den kommer till användning nästa gång, den där vaggan.

Hus hus hus

Idag har vi varit på två husvisningar, de två enplaningarna med källare i Järlinden. Man kan väl säga så här att husen drunknade - i mängden folk. 55 anmälda på ena huset och drygt 30 på det andra. Jag tappar sugen redan i dörren när ett hus översvämmas av människor. Dessutom har både jag och Pieter blivit mer negativa till källarvåning igen.

Båda husen är i nuvarande skick för små för oss och det krävs så mycket för att de ska bli vettiga bostäder. Läget är kanon, men... Priset kommer bli för högt jämfört med vad husen är värda. Jag hörde mycket prat om läget på första visningen (gula huset), och läget gör det verkligen. Vi har inte bestämt slutgiltigt än om vi ska lägga något bud, men det lutar starkt åt inte. Och blir det så blir det ett och ett lågt sådant. Men njae. Suck och pust.


Det var som varmast fjorton minusgrader idag, och en riktigt stark och härlig sol. Vi fick oss en frisk promenad på tjugofem minuter i varje riktning. Sedan var båda barnen trötta och sov som små sälar i ett par timmar. Egentid kallas det om man är mamma eller pappa. Skönt.

Igår damp ett trevligt brev ner i brevinkastet, Slättatomterna är ute till försäljning! Ooo vad det kliar i nybyggarfingrarna. Kan någon ge mig en riktigt bra uträkning på vad månadskostnaden kan tänkas bli på ett nybyggt hus jämfört med ett bättre begagnat? Hur ska man räkna? Det är så svårt.


En liten sammanfattning om husläget då. Järlindenvisningarna känns lite som ett antiklimax. Samtidigt var det bra att få lite bättre koll på området, eftersom jag i princip aldrig har varit där. Dessutom pratade jag rätt mycket med mäklaren tidigare i veckan och har fått energideklarationer och besiktningsprotokoll att studera. Utbildning är bra, känns som det behövs om vi någonsin ska känna oss riktigt redo för husköp.

Och så fick vi hälsat på hemma hos Vincents dagiskompis Filip med familj, vilket var trevligt. Fick se en av "holkarna" (som husen visst kallas) från insidan, fick prata hus, husköp och renovering, och äta lite lunch medan smågrabbarna lekte högljutt med bilar (vad annars?).

Så vi fortsätter att vänta på det rätta huset. Någon gång måste det dyka upp, om det nu blir ett befintligt eller ett vi måste bygga själva. Nu har vi i alla fall ett datum när vi måste ha bestämt oss om vi ska ansöka om att få köpa en av tomterna eller inte. Nu blir det tänka, prata, räkna, tänka, prata.

Draken och farsan

Inspirerad av söta Luna som provade sin drakress en sista gång innan den hamnade i för-liten-lådan så fick Claudia prova sin igår. Jag ville se om den passade fortfarande och den satt kanon. Hon använde den som uteoverall i höstas innan det blev så kallt. Nu fungerar den fint som innedress kallare dagar.


Måste också passa på att säga tack för alla svar på inlägget om pappaknäppningen! Så många svar har jag nog aldrig fått på något inlägg tidigare. Det är ju hur kul som helst att det är en så vanlig företeelse. Vet inte vad det säger egentligen, men något med engagemanget är det väl som skiljer, eller? Dessutom visar det väl vilka som läser min blogg, rätt många morsor, hihi. Men farsorna är ju bra också, som när draken får sitta i knät och hjälpa pappan med datorfixandet.


Pappaknäppning

Någon mer som upptäckt detta fenomen?

Jag kallar det pappaknäppning. Fenomenet består av icke-knäppning av knappar i barnens kläder. Kan även innefatta knytning av snören i byxor, knäppning av kardborreband i skor osv. Oftast visar det sig dock som glipor på axeln, som här. Mycket intressant företeelse.

Till Pieter with love. Pöss!

Husvisning och nybyggartankar

Idag har vi varit på en husvisning. Kändes inget speciellt. Ett helt ok hus, fullt fungerande, men inget mer än så. Lite tråkigt område (Haraldsbo) på lite tråkigt avstånd från stan. Inget extra med huset heller. Bara precis det vi behöver men inte mer. Tja. Vi traskade ut från visningen och kände inte så mycket.

Men på lördag är det dags för en riktigt spännande visning, i Järlinden! Egentligen två, men det ena huset känns mycket mer möjligt än det andra. Är bara lite orolig för att jag ska bli avskräckt om det är väldigt många på visningen. Jag har en tendens att ge upp redan innan jag går in. Vill helst gå på privat visning så att jag slipper en massa folk som gör huset lite dimmigare.

Jag sneglar annars lite på nybyggen igen. Vi har väl lite gett upp de tankarna eftersom prislappen blir för hög. Samtidigt är driftskostnader och underhåll troligtvis lägre än i ett "gammalt" hus, så det där med kostnad är verkligen inte lätt. Tanken nu cirkulerar kring hus med oinredd övervåning. En tomt här i stan ligger på ca 300.000:-. Frågan är hur man får ett vettigt hus som vi kan bo i på en gång men ändå har större potential. ...till ett pris vi klarar av NU.

Efter att ha vidgat mina bygga-hus-vyer lite så har jag bland annat spana in dessa två: Sleipner från Älvsbyhus och Villa Kvick från Björklidenhus. Kanske tål att tänkas på en vända till. Så länge det finns tre sovrum, ett kök, ett vardagsrum och (minst) ett badrum + möjlighet till mer yta så kanske det är tillräckligt.

...om vi nu inte slår till på ett Järlindenhus på lördag. Chansen är väl inte jättestor (mycket med tanke på mängden husletare här i stan) men den existerar.

We will rock you

Det var stor skillnad på den Claudia som jag nattade igår kväll och den som jag kom hem till idag efter jobbet. Hon var mycket mer sitt vanliga jag. Babblade och lekte. Skönt. De trivs på Vincents rum båda två. Så här soft kan man ha det på kvällarna i väntan på välling, pyamas och tandborstning, med en Claudia som lirar tunna...


...och en Vincent som har lärt sig We will rock you medan jag slet för brödfödan. Tydligen sjunger de den gamla Queen-dängan på dagis också, fast då med Imse vimse spindel-text. Iiiimse viiiimse SPINdel... Fast Vimse själv fastnade för originalet så fort han fick höra det. Sen får ni med en Claudia som reser sig mot sängen, ramlar och blir ledsen men återhämtar sig. Och en Vincent som leker med duplo och bilar. Mycket film för lite action.


Jag borde testa igen att lägga upp något klipp från den riktiga filmkameran. Hittills har jag bara fått upp filmer från mobilen. Det är liksom enklast. Bara att ta över filen från mobilen och ladda upp på Youtube. Fast kvalitén blir därefter. Nåja, det blir ett senare projekt, att få till lite snyggare film. Inget för ikväll.

Instruktioner tack!

Än har jag inte hunnit/lyckats dra upp symaskinen och sätta nålen i tyget. Men jag får väl kalla det här för startrakan. Jag laddar! Mentalt. Haha. Inspiration finns det gott om på nätet, men jag skulle vilja ha lite fler handfasta tips, lite steg-för-steg-instruktioner och tydliga förklaringar. Som hos KarinOttilia. Hon inte bara syr fina saker, hon delar med sig också, sånt gillas. Mer tack!

Kolla in KarinOttilias blogg här, och klicka på bilden för att få hela beskrivningen till hyr man syr en mössa:


(bild från karinottilia.se)

Jag ska skriva ut instruktionerna och försöka klippa ut något som liknar en mössform i ett av mina fina tyger, och se om jag vågar sätta nålen i.


Dagens outfit goes feberbejb

Idag har Claudia stylats efter Kejsarens nya kläder-modet. Efter att sjukvårdsrådgivartanten föreslog naken med enbart strumpor så drog jag av den varma bebisen tröjan. Benen kändes kalla så hon fick behålla ett par tunna byxor på. Och strumpor och tossor på de iskalla blåskimrande små fossingarna. Mage, rygg, nacke och huvud var blossande heta. Min stackars lilla sjukling.

Nu är kaffet urdrucket, tv:n avstängd och kudden väntar på mig. Så godnatt!

Familjens klätterapa

Tja vad ska man säga, ränderna går aldrig ur. Han var överallt på alla möbler ett bra tag innan han började gå. Fönstret var tidigt en favoritplats. Han FÅR inte vara där, men han kan bara inte låta bli. Fast man skulle ju kunna skylla lite på hans mamma också, som går och hämtar kameran istället för att banna.

Det är ju dessutom så fint ljus där i fönstret. Barnaögon blir extra stora och klara och vackra. Nåja, några milda bannor fick han också. Fast jag tror inte han tog så allvarligt på dem. För det krävs det lite mer eftertryck, och det sparar jag åt verkliga no-nos.

Alla hjärtans dag, nåja

Vi är inte så där väldigt romantiska av oss. Brukar därför knappt fira Alla hjärtans dag heller. Fast vissa år mer än andra. I år var ambitionsnivån dock ytterst låg. Jag köpte i alla fall hem ett paket valentinhjärtan med texten "Kan innehålla spår av kärlek" som vi knaprade till kvällskaffet. Alltid nåt.
Men glad Alla hjärtans dag på er allesammans! Hoppas ni har firat i alla fall något lite! Varje skäl att fira är ett gott skäl. Löv!

Snöskottning på hög nivå

Jag säger det igen, vi bor på en riktigt bra plats. Det vill säga om man är knappt tre år, älskar bilar och maskiner av alla det slag, och är instängd i lägenheten med sin febersjuka syrra. (Med frisyr som bevisar till vilken grad den lilla lagt beslag på den gemensamma mamman.) Den här utsikten är det inte mycket som rår på en dag som denna:

Snöslungan var rätt kul att kika på, tyckte t o m jag. Det har varit riktigt livat idag, snöskottare och lastbilar fullastade med snö har kört fram och tillbaka utanför oss nästan konstant. Så nu är de manshöga snövallarna nermejade och bortforslade igen. Luften var full av glitter under de soliga timmarna. Vackert! Synd att man satt inne bara. Fast lite skönt också. Det ska visst bli kallare nu, som om inte minus sjutton var nog.

Bebis med feber

Jag som trodde hon var på bättringsvägen. Fast en het bebispanna mitt i natten bevisade motsatsen. Hon har pendlat mellan 38 och strax under 40 idag. Mest legat i min famn, sovit en hel del. Ätit frukt och gröt och druckit välling och vatten. Alvedonsupp någon gång emellanåt. 39,7 var febern uppe på som mest idag. Skönt att Vincent varit snäll och glad.
Hoppas hon är bättre imorgon. Då är Pieter hemma och jag ska dra igång min 2,5 dagar långa arbetsvecka. Vincent får stanna hemma från dagis de här dagarna, för vi vill inte riktigt dra ut sjuklingen i de sjutton minusgraderna (som termometern visade imorse). Krya på dig, lilla vännen!

Me&I-party (trots allt)

Jag skulle haft Me&I-träff förra söndagen, men då hade Vincent just varit magsjuk. Lyckades boka om till idag, men vad händer? Säljaren ringer på morgonen... och har fått magsjuka. Boka om igen? Frysa in allt fikabröd igen och ringa runt till alla inbjudna ytterligare en gång och skjuta på det hela? Jag hann bli ganska så matt innan räddningen kom, en ersättare. Tänk att t o m homepartysäljare har inbytare. Puh!

Så klockan tre var kläder upphängda på en klädstång och vänner från olika håll på väg ner i soffan. Rätt mycket barn var med också, högljutt och väldigt trevligt! Jag kände mig lite virrig mitt bland klädklämmande, barnpassande, fikafixande och värdinnekonverserande. Fast det gick, och jag tror alla hade trevligt. Men tänk om man var lite rik för oj vad mycket fina kläder... Då hade iofs våra garderober svällt utanför sina gränser. Så det är nog lika bra. Men barnen fick i alla fall varsitt fint:

(foton från Me&I)

Som värdinna fick jag rabatt som bonus, vilket satt fint. Kläderna skickas troligtvis ut i slutet av veckan, så snart kan man se fram emot paket igen, yey! Jag hittade förresten en artikel om de två grundarna av Me&I, lite kul att läsa: "Europa nästa för skånska barnkläder".

Nyfiken på resten av vårkollektionen från Me&I? Kika in på deras hemsida.


Förvaring för tyger och tankar

Vi är på god väg att växa ur vår lägenhet. Därav (eller bland annat därav) husletandet. Vi växer samtidigt som lägenheten krymper. Den håller inte längre riktigt för vårt liv. Inte för mitt i alla fall.

Mitt senaste (blivande) intresse med tillhörande tyginköp har bott i en fotölj i vardagsrummet hittills. Symaskinen och en påse med trådrullar och lite annat har bott bakom soffan i två år. Min lilla plåtburk med knappar och hotelltrådsamlingar står på ett hörn på en hylla i städskåpet, ytterst nära att ramla ner varje gång man öppnar dörren.

Beskåda, lösningen! Igår (för övrigt min megastorstädardag ensam i lägenheten medan familjen flytt hem till oma och opa) traskade jag till Jysk. Köpte en lådhylla som jag tänkt bära hem men gav upp och ringde min snälla pappa, aka Räddaren i nöden som körde hem oss med bil. I utbyte fick han tillbaka sitt utlånade dragspel så frigjorde jag en gnutta plats samtidigt.

Till melodifestivalen skruvade jag lådor. Tycker det är kul. Blev rätt fint. Jag ska klä insidan av lådorna med tyg (medelst häftpistol) så att det inte blir så dammigt där inne, sedan ska mina tyger och sygrejer flytta in.

Hade först tänkt trycka in den i sovrummet/kontoret men insåg sedan att det fanns en ypperlig plats för den i hallen. Så där står den nu och agerar bilgarage tills de riktiga hyresgästerna flyttar in. Och frigör lite mer yta i mitt sinne. Ordning och reda är lite frihet på något sätt.

Snora gnälla

Okej jag älskar henne ändå, men alltså. Om jag fick önska mig två saker just nu så vore det att Claudia slutar snora och sen att hon slutar gnälla. En till förresten, att hon slutar vakna hela tiden på natten. Man kan ju bryta ihop för mindre.

Dags att den där sprudlande glada lilla tjejen återvänder nu. Om jag fick önska alltså. Och så vore det toppen om man slapp gå runt med snorfläckar på högeraxeln hela tiden, fast det kanske är att önska för mycket. (Vet inte vad det är med att snyta sig i min axel, men båda barnen pysslar med det gärna och ofta.) Kan en trött mamma få lite soliga leenden så skulle hon känna sig något mindre sliten, tack!

Skulle bara...

...visa upp min fina familj.


Men så fastnade jag i mejlläsande och -svarande, försvann iväg från en blogg till en annan, kollade en sväng på hemnet, surrade runt på Facebook, satt ett tag med Photoshop och kunde inte välja bort bilder... (Den röda manchesterkjolen är f ö ett riktigt favvoplagg.)


Och så blir klockan så här mycket igen som den inte får bli när man har total sömnbrist och stapplar upp på morgonen med det största gruslasset i ögonen. Efter midnatt, inte en bra tid att ramla i säng. Fast jag kan ju passa på att skicka en spark i baken till Pieter som går på scen om sisådär en kvart. Han spelar på Klubb Hellmer ikväll. Själv är jag hemma med sovande barn. Hade gärna gått ut annars, men nästa konsert kanske. Snart borde vi kunna ha över-natten-barnvakt även åt Claudia. Om någon vågar alltså. Nattsömnen blir klart hotad. Fast en natt klarar nog våra barnvakter (aka föräldrar). Snart.

Minstingen i pyamas vid farsans förstärkare får säga godnatt åt oss.Sångstjärnan

Han kanske blir musiker, Vinceprinsen. Som han sjunger. Just nu är det en låt ur filmen Bilar som får stämbanden att vibrera. Den är på engelska och det låter så gulligt så det finns inte när Vincent tar ton... "Lajfisanaolin... awonaolin ånajt long..."  Igår ackompanjerade han sig själv med pianot på öppna förskolan. Idag var det en liten porslinsängelpingla (på väg ner i jullådan) som stod för musiken.

Skulle iofs vara konstigt om våra barn inte blev musikaliska med tanke på hur mycket musik som finns i vårt hem. Jag spelar visserligen knappast men Pieter desto mer. Och vi lyssnar, mycket. Och sjunger en del med barnen. Men jag funderar ofta på hur man bäst uppmuntrar sjungandet och spelandet - genom att klappa händerna och tjoa och heja - eller genom att låta det vara helt naturligt och inte uppmärksamma det så mycket... Lutar mer åt det första, eller något mellanting.

Jag är nyfiken på vilket/vilka instrument Vincent och Claudia kommer fastna för (om de nu vill spela något alls). Läste en artikel om Alexander Rybak i DN häromdagen och han ansåg att man alltid ska börja med piano för gehörets skull, och sedan gå vidare med andra instrument. Han ansåg också att man ska vara lyhörd mot sina barn men samtidigt inte låta dem styra musicerandet. Det ska vara en naturlig del av dagen att öva en halvtimme och inte något man kan välja bort. ...om de ska ha en möjlighet att bli riktigt duktiga vill säga.

Jag vet inte jag. Det är mycket att ta ställning till när man uppfostrar barn. Jag är nog typiskt svensk och anser att det är viktigt att vara lyhörd och lyssna till barnen, känna av deras viljor och känslor. Samtidigt gäller det att sätta upp regler och dra gränser, och det ska vara vettiga sådana. Försvarbara och respektfulla. Man stöter hela tiden på nya situationer att ta ställning till, och det är nog en lätt gissning att det där med regler och gränser blir allt svårare - och viktigare - ju äldre barnen blir. Och kräver allt mer eftertanke och samstämdhet oss föräldrar emellan.

En allt vanligare syn

Hon drar sig upp till stående allt oftare nu, och börjar se rätt nonchalant ut. Det är så gulligt när en sådan där liten plutt är lodrät. Hon ser verkligen ut som en liten minimänniska.

Inte mycket krypträning idag, men man kan ju inte göra allt på en gång. Ens om man är 8,5 månad och på god väg att erövra världen.

Dammråttor beware!

Det har blivit dags och mer än så. Ett tunt lager damm har vuxit till sig över hela lägenheten. Äntligen slog vi till med storstädning idag, och den fortsätter imorgon och säkert längre ändå. När det väl är, då är det mycket.

Och ja, det är julsaker bland annat som städats undan. I år var vi kanske sist av alla med att plocka ner stjärnorna. Till vårt försvar kan nämnas att vi i princip bara har ljuspunkter i vår juldekorering och det har varit så mörkt. Nu var det ändå tvunget att tryckas ner i lådor igen. Jag och Vincent sa godnatt åt tomtarna och så var det bra med det.


Barnen leker på köksgolvet

Jag har lagt över lite kort och filmsnuttar från mobilen så här bjuder jag på en film från häromdagen. Barnen leker på köksgolvet, spelar trummor och busar med varandra.


Mot slutet dyker hennes eviga gnäll upp. Hoppas gnällperioden går över snart. Puh säger trötta öron. Claudia har annars jobbat fram sina första ord under den senaste veckan. Både "mamma" och "pappa" står på repertoaren. Snällt av barnet att dra till med båda föräldrarna på samma gång.

Claudia tog dessutom några riktiga kryptag idag, första gången! Det var bara enstaka innan hon for ner på mage och drog sig fram på sitt vanliga sätt. Men hon gjorde det en tre-fyra gånger. Får se om hon testar mer imorgon för då kommer det nog lossna. Det krävs inte så mycket för att de små ska ta till sig nya färdigheter när de väl insett vad de kan.

Tänk att Claudias polare Molly passade på att börja krypa idag också. De är rätt bra synkade de där två: Molly kryper

Claudia vill förresten skicka en stor blöt tackpuss till sina tjejpolare Signe och Molly som grattade så fint på åttamåndersdagen. Här är Mollys hälsning, och här är Signes. Tack raringar!

Nu önskar jag bara en sak, att Claudia sover bättre än hon gjort de senaste tre nätterna. Hon har hållit oss vakna flera timmar i sträck. Både varit pigg, stått upp i spjälsängen, krälat runt i vår säng (vi växlar lite) och babblat. Och så har hon blivit allt grinigare men ändå inte velat sova. Inte ens vällingen har sövt. Till slut har hon somnat av ren utmattning. Hon har fullt upp med att testa kroppens funktioner (framförallt stå upp) samtidigt som hon är rejält snorig, hostig och rosslig. Jag kan förstå att hon inte riktigt kan sova. Fast hoppas gör jag ändå. Nej nu gör jag kväll. Godnatt!


Location location location

Jag är barnsligt förtjust i brittiska husprogram. Grand Designs är en stor favorit, och Location location location har seglat upp högt på topplistan. Kanske inte så konstigt när jag dels älskar inredningsdesign och dessutom själv är på husjakt. Serien visas på Kanal 9 och går ut på att två "husjägare" letar bostäder åt par på jakt. Jag gillar Kirstie Allsopp och Phil Spencer, programledarna aka husjägarna. Brittiskt behagliga och med den där torra humorn som sätter små leenden på mina läppar. Och så alla hus man får kika in i så klart!

(foto från Kanal 9)

Jag gillar även Kevin McCloud som leder Grand Designs. Han är lika brittiskt behaglig han. Och stilen på hans program är mil från den epileptiskt stirriga amerikanska varianten Extreme Makeover, Home Edition. Såg den serien ett tag men orkar inte med den längre. Jag blir bara stressad. Grand Designs däremot, så lugnt och behagligt. Och husbyggen är aldrig fel i min bok.

(foto från Kanal 9)

Sen finns ju alla svenska varianter av inredningsserier och jag kan ju erkänna att jag följer rätt många av dem. Fast några gillar jag bättre än andra. Bygglov (i fyran) är t ex en favorit för tillfället. Roomservice brukar vara bra också. Kikar ibland på Arga Snickaren, och Simon & Tomas kan jag inte riktigt låta bli trots att de inte gör de finaste grejerna. Sen har vi ju favoriten Erns Kirschsteiger och hans radda av program. T o m Vincent känner igen honom och kan säga hans namn, haha! Och så långköraren Äntligen hemma som jag tittar på i perioder.

Har jag glömt något program? Har du någon favorit så tipsa mig gärna! Jag kan nog inte få för mycket inrednings-tv tror jag.


Marina and the Airborn Toxic

Onsdagar jobbar jag 12-21, i alla fall just nu. Idag innebar det en halvtimmes promenad med frisk luft och sol sol sol. Härligt! Marina and the Diamonds i lurarna, skivan "The Family Jewels". Hiten "I'm not a robot" är helfin promenadmusik, liksom bland annat inledningsspåret "Are you satisfied"...Sen är det ju trevligt att ha jobbarpolare med bra musiksmak så att man hittar nya bekantskaper i musikvärlden. Dagens: The Airborne Toxic Event.Någon out there som vill dela med sig av musikaliska favoriter eller nya upptäckter? Jag tackar och tar emot så jag har något att fylla jobbdatorns Spotify med. Musik tack!


Vem som helst kan spela gitarr

Claudia hittade dagens gå-till-jobbet-skiva igår, hon drog ut den ur cd-stället och slängde den i golvet. Ibland krävs det nya metoder för att hitta tillbaka till gamla skivor, för nu var det längesedan jag lyssnade på den, Radioheads Pablo Honey. Riktig nittiotalsnostalgi det här. Hur det nu kan vara nostalgi, det var ju nittiotal alldeles alldeles precis nyss, eller som Vincent skulle säga: "i förrgår". Den mest kända kända låten från skivan är Creep, men den trängs med pärlor som denna:Det både låter och ser nittiotal ut. Jag undrar just hur tiotalet kommer låta och se ut i efterhand. Tiotalet... vad konstigt det är. Tänk när vi når det nya femtiotalet, eller åttiotalet. Om man nu får uppleva det. Tiden slår knut på sig själv. Fast nu ska jag inte tänka mer på tiden, det är alldeles för obehagligt. Avslutar istället med huvudvickarmusik som jag upptäckte genom filmen Kill Bill för några år sedan. För övrigt en favoritrulle.Jobbjobb på er!


En grej hon gör

De senaste dagarna har Claido (flickan that is) börjat hoppa upp och ner på knäna med ett stort flin i ansiktet när hon ser och hör oss skaka vällingflaskan. Hon vet vad som väntar, upprymd. Söto!

På husjakt

Vi har kikat på hus i snart två år. Inte jätteambitiöst, men dock. Gått på visningar när möjliga hus dykt upp. Varit med på en budgivning (som vi hoppade av ganska tidigt). Men än har vi inte hittat vårat hus. Det är framförallt jag som känner mig allt mer trångbodd. Trivs visserligen i vår centrala hyrestrea, men mina tankar får allt mindre plats. Jag behöver utrymme för mina saker, mina papper och mina hobbys. När jag inte har utrymme för det fysiska så får inte heller det psykiska plats.

Det är så klart inte hela anledningen. Minst lika viktigt är att hitta huset där våra barn ska få växa upp. Med utrymme att springa runt. Med trädgård. Med ett trevligt område, grannar och andra barnfamiljer nära. Ett långvarigt hem.

Men det är inte lätt. Det är högt tryck på husen i den här stan. Och det ska vara rätt hus i rätt läge till rätt pris. Hur får man till det? Vi fortsätter leta. Nästa vecka ska vi på hela tre husvisningar. Alla husen byggda runt 1960. Två av dem i ett nästintill perfekt område men husen i sig är i stort behov av renovering (och utbyggnad). Det tredje ligger i ett område som vi inte alls gillar lika mycket, men till samma pris får man ett hus som bara är att flytta in i. Sååå svårt. Det ska bli roligt att gå på visning igen, oavsett utgång.

Sen, när vi väl hittar vårt hus, då ska jag låta mig inspireras till en riktigt egen inredning. Då äntligen. Hoppas det inte dröjer flera år till, för jag vill bli med hus nu. Inspiration finns överallt, t ex här inne hos Styleroom. Tills vidare får jag fortsätta drömma.

Äntligen mormortid

Först var hon sjuk, sen var Vincent sjuk. Längesedan vi sågs (vilket i vår värld är lika med flera veckor). Men idag hade vi mormortid i några timmar. Trevligt!

Jag är nyfiken på om Claudia kommer få samma bilintresse som Vincent har. Återstår att se.

Jodå, den fungerar

Jag var ju tvungen att testa den på Claudia också, den nya tröjan. Och visst var den aningen bylsig och ärmarna fick kavlas upp, men den satt ändå rätt bra. Såg mysigt ut. Det blir delad vårdnad helt enkelt. Känns som en föraning på vad som komma skall. Claudia växer nog ifatt Vincent en bit till det kommande året, så de lär närma sig varandra än mer i storlek.

(Spana förresten in den charmigt bebisknubbiga handen, mys!)

Hon som hamnar i fokus

Vincent börjar bli stor. På många sätt är han fortfarande min lilla bebis, men t ex så känns det inte lika rätt att rikta kameran mot honom hela tiden. För han noterar den. Klart att jag fotar mycket ändå, men det blir oftare Claudia. Hon är än så länge förhållandevis stilla, och hon är inte på samma sätt medveten. Därför ser ni mer av den här tjejen i bloggen:


Nu ska jag sova. Tänk om barnen kunde vakna friska och glada imorgon. Tänk om. Godnatt!

Dumpad

Här är ett av få ställen där det kan fungera rätt bra att sätta ner henne, Claudia, just nu. Har jag sagt att hon är klängig...? Men i hörnet i vardagsrummet, vid tv-bänken bland en massa leksaker. Där kan hon sitta och pyssla ganska länge om man har tur. Pilla med stereon, lägga saker i hyllan och öva arm- och benstyrka. Tills hon inser att hon är dumpad.


Man köper en tröja

...i tron att den ska passa flickan. Fast om ett litet tag, så man tar i lite på storleken. Men så vill pojken prova tröjan, och den sitter som gjuten. Kanske att man har felbedömt storleken en aning. Eller så är vissa kläder helt enkelt kameleonter. De passar, länge.


Snygg är den oavsett vem den sitter på. Och kostade mig bara 64:- inkl frakt och allt. Ibland lyckas man reafynda så där alldeles speciellt lyckat.

Hemmamys schmemmamys

Vi börjar tröttna på att sitta inne isolerade från omvärlden. Om igår var behaglig så var idag motsatsen.


Vincent hade feber idag (38,3) och griningare än vanligt. Han fungerar inte så bra hemma heller, han blir totalt uttråkad. Det är bara tv som fungerar längre stunder. Vi har plöjt halva Ice Age 3, halva Hitta Nemo, och så lite Emil i Lönneberga på det. Med avbrott för duplobyggen och billekar.

Claudia är inne i sin charmanta gnäll-och-kläng-period. Och så är barnen på varandra och mig hela tiden vilket inte gör saken bättre. Vi är rätt frustrerade alla tre. Jag är trött, det räcker nu. Inte verkar de vilja sova heller, ingen har somnat för natten än. Och Pieter slutar halv tio. Jippi.


Tygleverans!

Nu har jag hämtat ut paket nummer två och tre med tyger! Jag beställde från tre ställen samtidigt, NeaNobelle, JNY Design och Stoff&Stil. Jag ville ha lite tyger att välja mellan, känna på olika kvalitéer och ha en hyfsad grund att stå på vad gäller material så att mitt lilla (eller ja, stora) projekt verkligen blir av. Förutom tyger har jag beställt lite tryckknappar och lite kantband. Vet inte om jag är ute och seglar eller om jag har köpt rätt. Om någon sykunnig kikar in här så ge mig alla råd du har! Jag kan behöva det.
Hos NeaNobelle kunde man beställa provbitar av tyg, så förutom min beställning där (tygerna på den undre bilden) så undrade jag om de kunde skicka med prov på några olika sorters tyger. Jag berättade vilken nybörjare jag är och att jag inte har någon vidare koll alls. Och tänk va, vilken service man kan få av vissa människor:
En alldeles egen liten fusklapp har jag fått, gillas gilllas! Den där viscosejersyn föll jag för, så lite sånt måste nog beställas hem nästa gång (vilket iofs lär dröja eftersom jag har bra med tyger nu). Annars är jag väldigt nöjd med mina beställningar, mest bara riktigt mysiga tyger.
För övrigt verkar det finnas oändligt många duktiga människor där ute som syr fina barnkläder. Det är bara att surfa runt och bli inspirerad! Till exempel av "Blomma åker vagn"s byxdressar och retrobrallor, "Makrill design"s kanonfina kläder, "Doris och Assar"s mysiga bodysuit, Mockolini"s mysdress med luva eller snuttefiltar från MammaMia. Som synes kan man försvinna in i en oändlig värld av barnkläder och tyger och modeller.

Några riktigt bra tips hittar man också emellanåt. T ex från Karinottilia. Och så måste jag ju nästan beställa lite egendesignade tyglappar från World Wide Label att sy på mina kommande alster. Om någon tycker att jag börjar bli övermodig så är det troligtvis helt korrekt. Dags att inta sängläge nu. Eller egentligen för länge sedan. Som vanligt.

Den lilla

Den lilla har mest gjort det hon brukar på en dag - ätit, sovit, skrattat, gnällt, viftat med tungan, lekt, ålat runt efter mig, och övat på balansen. Hon blir allt säkrare, men fortfarande drar hon sig sällan upp till fötterna. Desto oftare till knästående. Jag ställde henne mot gåstolen idag och där stod hon riktigt stadigt, tills hon satte sig på rumpan, blev sur och ålade till mig igen.


Imorgon är en ny dag, jag och barnen. Men först hoppas jag på sovmorgon eftersom Pieter jobbar kväll igen. Och kanske att jag lyckas ta mig iväg och träna. Man vet aldrig.


Min lilla sjukling

Imorgon ska jag ha Me&I-träff! ...trodde jag ja. Igår kväll slog käraste sonen till med en spya, och en till och en till. Och han var otröstligt ynklig. Stackars stackars liten. Han grät i princip i tre timmar tills han äntligen kunde somna. Ingenting hjälpte, han ville inte ens ha glass, inte ens den lilla monsterbilen han fick i sjuklingpresent. Det var bara sova bort sjukan som fungerade. För i morse var han bättre. Inte frisk på långa vägar, men bättre. Söta lilla blekansiktet såg rätt hängig ut på förmiddagen, men ville ändå följa med pappa ner i tvättstugan.


Pieter jobbade kväll idag, så innan han gick hemifrån passade jag och Vincent på att gå ut och få oss lite frisk luft. Vi tog en sväng till närmsta lekplatsen. Vincent fick åka bob dit och tillbaka. Och han fick leka så länge han ville. Efter en stund frågade han matt "Ska vi gå hem nu?" och då gick vi hem. Men han var ändå tapper där på den isiga snötyngda lekplatsen. Det är inte utan att man längtar så smått till våren.


Maten idag har (för sonens del) mest bestått av smörgåsrån (utan allt) och vatten. Men idag var i alla fall monstertrucken rolig, så en hel del billekar har det blivit. Varvat med mycket soffhäng. Idag om någon dag har Vincent fått titta på tv mer än vanligt. Han har plöjt två filmer, Monsters Inc och Bärgarns höjdare. Med vattenflaskan i handen. Vätska i sonen. Och inget av det har kommit upp igen. Yey!


Så ingen klädshopparfikaträff imorgon och ingen heldag med mormor. Istället en lugn helg med bara jag och barnen medan Pieter jobbar. Det gör inte så mycket. Idag har de faktiskt varit riktigt söta. Jag har lyckats både laga middag och diska och hemmet såg inte ut som ett totalt kaos när Pieter kom hem från jobbet. Det hjälpte förstås att Vincent var lite hängig, och även om jag så klart vill ha honom tillbaka till sitt vanliga jag så var han ganska behaglig idag. Min lilla sjukling.Gnäll gnäll gnäll

Hon kan hon, Claudia. Gnälla alltså. Vissa dagar är det ett konstant gnällande från hennes sida. Hon vill helst att jag ska bära runt på henne då. Vill sitta i knä men inte stilla så det är inte lätt. Helst står hon, mot eller på mig. Idag när jag stod vid spisen och fixade lunch idag så låg hon och klamrade sig fast vid mitt ben. Kära lilla gnällspik.
Mitt byxben var tydligen en trygghet, för hon pillade med tyget och var rätt lugn där nere. Jag var tvungen att sträcka mig efter kameran och fota henne efter en stund eftersom hon verkligen låg helt stilla och bara höll fast mig. Länge. En fas hoppas jag, en mammig klängperiod. Snart spricker hon nog ut i en solig period full av nya kunskaper, i alla fall om man får tolka mångas favorit-bebis-utvecklings-bok rätt, Växa och upptäcka världen...
Dags för "Kategorivärden" i så fall. Nåja, jag läser med en nypa salt. Men boken är bra och mångsidig, hjälper till att förstå och acceptera bebisars utveckling under det första året. Uppenbart är att perioder kommer och går, vissa tydligare medan andra flyter in i varandra. Jag hoppas i alla fall att det blir mindre gnäll här hemma snart, och mer skratt.

Min nya hobby...

...hoppas jag. Ända sedan Vincent var nyfödd har jag varit sugen på att testa att sy egna barnkläder. Äger en symaskin sedan ett par år tillbaka, men plockar sällan upp den. Jag saknar en plats där den kan stå uppställd alltid, eftersom det är en så stor grej att sy om man varje gång måste packa upp, koppla in, fixa och greja, sy och sedan plocka undan allt igen. Så jag kommer inte riktigt till skott. Fast nu är jag steget närmare, för jag har nämligen lagt tre beställningar. Den första hämtade jag ut häromdagen och den såg ut så här:
Jag har ungefär noll med erfarenhet av att sy, så det här blir nog intressant. Fick tipset att skaffa lite billigt tyg att provsy i och det känns som en bra plan. Men systugan, here I come! När (om...) jag får till något alster så lovar jag så klart att visa upp det här. Återstå att se om det blir applåder eller inte. Fast heja mig om jag väl sätter mig vid symaskinen och börjar trampa, det är nästa delmål. Hur jag ska hinna? Ja du, vill man så går det.

Åtta månader lillasyster


Tänkte lägga upp en liten jämförelse också, mellan Claudia fyra månader gammal och åtta månader. Hon är sig väldigt lik utseendemässigt, en bit större såklart på alla ledder, men annars. Fast till personligheten och i motorik och kunskaper har hon ju utvecklats massormassor. Tänk vad man får vara med om. Hennes och Vincents förhållande förändras hela tiden också. Hon uppskattar honom allt mer, och jag tror att han tycker hon blir roligare ju större hon blir, trots att hon tar hans saker.

Claudia fick dagen till ära en liten hälsning från sin polare Molly, kika in hos Mollys mamma Sandra! Tänk att de har varit så små, tjejerna...

Rainbow, Cornelis och Catatonia

Nu blir det musik för hela slanten!

Veckans traska-till-jobbet-musik till att börja med. Tisdagens örongodis var faktiskt ingen mindre än min egen kära sambo. Lyssnade på Red Light Shades senaste skiva. Kolla in deras Myspace-sida och lyssna på några låtar! Ikväll spelar de i Hedemora i tävlingen Rockkarusellen.

Det blir läggning av barn ensam ikväll alltså, men har jag tur (dvs de är snälla och synkade) så flyter det på utan problem. Läggdags är de faktiskt rätt bra på, oftast. När de har somnat ska jag baka morotskaka inför Me&I-träffen på söndag. Då blir det avsteg från min nyttighet, jag längtar redan. Mums! Kläderna ser jag också fram emot, och alla vänner och vänners vänner som kommer och hälsar på. Måste lyckas städa lite innan bara, inte det lättaste när Pieter jobbar hela helgen.

Mera musik var det ja. Igår hade jag Rainbow i lurarna (inspirerad av Karin) och deras - tycker jag - bästa skiva, Difficult to Cure. Jag skippar att bädda in youtubeklippen i det här inlägget, för jag har problem med text- och bildhanteringen när jag bäddar in. Tyvärr. Vet inte varför. Här är iaf en riktig rockklassiker i mina öron: I surrender

Idag hade jag ingen musik alls med mig på jobbpromenixen, för det REGNADE. Hu! Så jag struntade i att stoppa cd-spelaren (ja jag är lite omodern, så kan det gå) i jackfickan eftersom fickorna är helt öppna. Vill inte ha vatten i spelaren. Fast när jag kom till jobbet drog jag igång Spotify med Cornelis Vreeswijk, den ursvenske holländaren. Han är ett säkert kort. Deirdres samba

Blev påmind idag av min kollega Johan om ett klipp jag fick för ett tag sedan, en pappa och en dotter som sjunger en så fin låt. Och de är så söta. Titta själv: Home - Jorge & Alexa Narvaez Låten är egentligen Edward Sharpe & the Magnetic Zeroes. Måste köpa en skiva med dem tror jag, kanske Up from Below (lyssna på Spotify!).

Just det, Catatonia var det ja. Skivan jag hade tänkt lyssna på idag på morgonpromenaden, Equally Cursed and Blessed. DET om något är en klassisk skiva i min kropp. Älskar den. Jag köpte skivan när jag var i Dublin med skolan på gymnasiet. Minns inte ens hur jag hittade bandet, men jag tror det var en klasskamrat som tipsade. Bara helt underbart. Kolla in den här videon : Dead from the waist down.

Over and out. Ikväll blir det hyllningar till en månadsfirare!

Inga tänder, inga tandtroll

När den stora protesterar vilt mot borstningen i perioder (just nu är protesterna relativt milda) så älskar den lilla sin nya tuggleksak - tandborsten. Inte en enda liten tandsing har visat sig i hennes mun än, fast lika bra är det. Vi väntar så gärna ett tag till.

Hotad skivsamling

Nu var det ett tag sedan de blev tuggade på och slängda i backen, våra cd-skivor. Även om Vincents skivälskande /-förstörande period kändes väldigt långvarig så har de ändå hunnit vila upp sig. Men nu är det dags igen, nästa marodör är här. Bara att försöka organisera de minst älskade skivorna längst ner, för de som är inom bebisräckhåll kan få sig en och annan törn.


Helgprommis till Spillevinken

I lördags behövde familjen ut och få lite frisk luft. Solen sken från en klarblå himmel. Fast mitt i vintern som det är så fick vi ändå inte många solglimtar på oss förrän den sjönk ner bakom husen. Lite ljus fick vi i alla fall, en kik in på Spillevinken, och så en snabb lekstund på nya lekplatsen i Elsborg innan vinden friskade i lite för mycket och vi drog vidare.
Jo det blev lite shoppat. Jag hade en grej undanlagd och föll för ytterligare en. Vilka plagg det är får ni vara nyfikna på ett tag, visar upp dem en annan dag. På väg hemåt stannade vi till på OKQ8-macken och blev lite Järnet-nostalgiska. Vi bodde i närheten för ett par år sedan och brukade hämta våra postpaket på macken. Pieter (iklädd vårjacka eftersom temperaturen pendlar kring plusstrecket, hrm) tinade lite medan Vincent och han fikade på varmkorv. Sedan hem via mataffären. Där är vi ungefär varje dag. Sånt är livet utan bil.

Idag regnade det när jag gick mot jobbet, inte roligt. Är det vinter så ska det vara vinter, så tycker jag. Får väl hoppas att trenden vänder tillbaka och att vi får en månad eller två med sju-åtta minusgrader, massor av snö och strålande sol. Jag vill ju hinna ta den där efterlängtade skidturen innan våren kommer. Har inte åkt på två år (förra vintern var jag ju på tjocken). Att det ska vara så svårt att ge sig ut.