Betongvecka

Jag har inte rapporterat så mycket från skolan på sistone, men vi har målat för det vilda. Skönt att få göra något helt annat då den här veckan (även om det är jättekul att måla), vi har jobbat med betong! Samtidigt har jag blivit knockad av en rejäl förkylning, och känt mig rätt vimmelkantig. Har inte velat missa betongen bara så jag har släpat mig till skolan, men imorgon tar jag sjukledigt. Har hunnit med en hel del ändå på de här tre dagarna (tis-tors). Veckan började i måndags med att jag hade sjukling-Claudia med mig för att sitta utställningsvakter tillsammans med min kurskompis Emma (den förste). Det gick jättebra, Claudia var så bra att ha med som jag hade hoppats. Och betongen då, här kommer instagramrapport från mitt gjutande:


Jag gick lite tidigare en dag när inte orkade mer, köpte lite nya skor (även åt barnen) och satte mig sedan på Waynes och drack den största latten jag kunde hitta medan jag väntade på att Annette skulle jobba klart. En hel timme hade jag framför mig och ingenting som tvingade mig att resa på rumpan, sååå skönt. Och imorgon tar jag sjukledigt och hoppas hinna vila upp mig ordentligt, och nu måste jag gå och lägga mig och imorgon ska jag bara ta det luuuuuugnt. Tokvälbehövligt.



helgen

Trevlig helg, med vernissage igår för vår konstkurs - tillsammans med både mormor och oma, och fika. Solig promenad runt Ornässtugan. Sandlådelek i massor. Firande av opa. Besök till Plantagen (köpte kompostbyggsatser, hittade äntligen i trä!). Och en hel del däremellan.


lördag ovan, söndag nedan

Imorgon (måndag) sitter jag utställningsvakt mellan 10 och 14 för den som vill kika förbi och säga hej. Claudia får följa med. Hon är fortfarande inte helt kry så det blir lugnare för henne att vara med mig än att röja runt en hel dag på dagis. 

Göteborgsdagarna - del 3

Fjärde dagen på vår femdagars påsksemester i götet var full av trevligheter. Först bussen hem till min kusin med fru och dotter - som skulle fylla ett år några dagar senare. Så vi kom med present, och fick gott fika med kaffe och mackor och bullar. Kul att se hur de bor, första gången vi hälsade på. Och roligt att träffa lilla Lovisa igen som hunnit växa otroligt mycket sedan vi såg henne sist.

Därefter åkte vi vidare åt olika håll - jag och barnen tog bussen till Slottskogen där vi mötte upp med några vänner med barn i samma ålder. Vi håller kontakt via nätet, och börjar ha känt varandra riktigt länge vid det här laget. Försöker ses när jag är i Göteborg. Vi är ett rätt stort gäng så oftast passar det för några att ses när jag är på plats.

Efter några soliga mysiga timmar i Slottskogen (grabbarna hittade varandra jättesnabbt, det var så kul att se), åkte vi hem till mormor/gammalmormor där hon, Annette och Pieter redan befann sig. Barnen fick middag och jag gjorde mig redo för att åka ner på stan. Restaurangbesök med tre andra vänner från samma mammagrupp var inbokat, och ytterligare jättetrevliga timmar för mig. Sedan var det bara sova kvar innan resdagen hem stod för dörren.


Vi kom hem efter fem dagar fulla av trevligheter, och hade helgen på oss att varva ner innan allvaret tog vid igen. Vi ses snart igen mormor! Vincent och Claudia pratar mycket om sin gammalmormor, och tyckte det var riktigt roligt att hälsa på dig! 

Göteborgsdagarna - del 2

Fortsättning på vår Göteborgsresa under påsklovsveckan kommer här, dags för dag tre.

På onsdagsförmiddagen promenerade vi iväg till spårvagnen allesammans. Solen strålade och vi njöt. Hoppade av i höjd med trädgårdsföreningen där vi gick in och styrde stegen mot palmhuset med paus på lekplatsen halvvägs dit. Inne i det enorma växthuset var växtligheten för stunden extra pyntad med stickade figurer. Mysigt över huvud taget där inne, som en liten djungel, med vatten och allt. När vi kom ut igen gick vi bort till rosencaféet för lunch och fika, innan vi vinkade av gammalmormor. Vi var ute en stund till och lekte, och sedan mötte vi upp med min halvsyster och hennes son (barnens kusin) inne i det nya Alfons Åbergs kulturhus med uppbyggda lekvänliga miljöer ur Alfons Åbergs värld.

Sedan kunde vi inte med att inte njuta av det fina våriga (helt blomfria men välsopade) vädret, så vi promenerade hela vägen tillbaka hem till mormor/gammalmormor. Och hittade den här fina stubbtronen vid Floras kulle.

febertös

Idag vabbade jag för första gången i år med en febrig liten jänta. Hon var omväxlande däckad och på topp, och ville t ex ut och testhoppa sina nya stövlar i vår egen lilla pöl, den regniga dagen till ära. Men hon sov också i två timmar och ville inte göra mycket annat än att sitta i soffan, se på film och på sin höjd rita lite.


Nu sover hon natt, hoppas hon vaknar något friskare imorgon. 

Barnkläder till salu!

Jag är mitt inne i en räd för att rensa ut urvuxna barnkläder. Jag har så svårt att skiljas från plagg, men nu har jag i alla fall lyckats rensa ut så att fyra att-spara-flyttlådor blev till två. Resten är till salu. Kika in på min Facebooksida (klicka på bilden) för att se vad jag säljer! (Eller hör av dig på annat sätt om du inte vill dit.)



Det mesta är inte märkesplagg, men jag har en hel del sådant också. Bara att titta in! =)


Kalas med spindelmannar

Idag har Vincent haft sitt superhjälte-sjörövar-kalas. Jag var uppe halva natten (till kl tre) och gjorde tårtan. Nackdelen med mina specialtårtor, men det gick och jag lyckades gå upp på morgonen. Nåja, ganska tidigt iaf. Vi förberedde det sista på förmiddagen - fixade skattjakt och fiskdam, dukade, röjde, jag allt sånt där. Klockan elva tågade gästerna in och det dök upp spindelman efter spindelman. Sex stycken blev de till slut! Jättelustigt och kul. En ninja fick vi också, och tre pirater och så ett par småsyskon till det. Och visst blev det stojigt, mycket spring och hög ljudnivå - och inte kunde vi vara ute heller som vi haft funderingar på eftersom det spöregnade. Men oj så bra det blev, roligt, trevligt, och det flöt liksom på. Tror alla barnen hade kul.


Lyckat kalas, och nu har kalassäsongen dragit igång på alvar. Nästan alla barn vi känner fyller år på våren/försommaren. Pieter fyller 30 i maj, och Claudia fyller 3 i juni. Och så skulle det ju sitta fint med lite vårvärme också.

När Vincent fyllde fem

Igår var Vincents födelsedag, fem år fyllde min lilla pojk. Vi firade på morgonen med en hel hög paket (från oss och från gammalmormor) och med tårta (en enkel smarrig gräddtårta). Pieter jobbade natt så jag förberedde kvällen innan och när barnen vaknade (för tidigt som vanligt) nämnde jag inte födelsedagen utan satte igång dem att leka på Claudias rum medan jag tog en dusch och gick ner och fixade det sista. Samtidigt kom Pieter hem, och så kunde vi frukostfira innan det var dags för mig att åka till min skola, och för Pieter att skjutsa barnen till dagis innan han fick sova. 



På dagis firar de den som fyller år genom att sätta upp ett kort på dörren, flagga, bjuda på frukttårta och låta födelsedagsbarnet välja sånger på sångsamlingen (allt enligt Vincent, så vi får väl tro honom). 

På kvällen kom mormor, morfar, oma och opa och kalasade med sitt barnbarn. Det blev fler paket (alltihop poppis och en väldigt bra blandning), och en middag som båda barnen gillade (spagetti och gudfadergryta med korv och köttbullar). Lite sång, lite lek, mycket trevligt. Tror lilla stora grabben hade en alldeles kanonfin dag. Och på lördag blir det sjörövar-superhjälte-kalas för kompisarna.

Göteborgsdagarna - del 1

Här kommer våra två första Göteborgsdagar i ett litet sammandrag. Tågresan tog som vanligt dryga sex timmar men den var trevlig. Barnen har äntligen blivit så stora att det inte känns som ett jätteprojekt att åka tåg med dem längre. Och det var som vanligt väldigt trevligt att komma hem till gammalmormor som barnen pratat om ett tag. Och Göteborg var så där soligt och vårigt med rensopade gator som vi hade hoppats på. 



Tisdagen tog jag, Pieter och barnen spårvagnen till Stigbergstorget för att börja dagen med ett besök på Bengans skivaffär. Sedan traskade vi inåt stan, strosade och lunchade i Haga och avslutade på en bokhandel inne i stan innan vi vände mot gammalmormor igen. Det var så skönt väder så det var riktigt trevligt att promenera runt. På kvällen blev vi upphämtade och for ut till min halvbror och hans familj för middag och trevligt umgänge.


Toppentrevligt alltihop. Fortsättning följer en annan dag. =)

Tillbaka från Göteborg

Hejhej! Vi har tillbringat några dagar i min andra hemstad, Göteborg that is. Väldigt trevligt har vi haft, tillsammans med min mormor / barnens gammalmormor som vi bodde hos som vanligt. Och så har vi träffat både halvsyskon och kusiner till mig och kusiner och sysslingar till barnen, plus en hel hög vänner. Utförlig bildrapport kommer nog imorgon, jag håller på att lägga ihop foton. Så får du se dem också, mormor! Tack för fina dagar i vackert soliga för-våriga Göteborg!


Påsk påsk påsk

I år blev påsken solig och fin, men ovanligt kall och snöig = mest firad inomhus. Det kändes som att jag inte hann förbereda mig riktigt inför påsken, men jag lyckades i alla fall med två påskpyssliga grejer ihop med barnen - plocka och klä påskris, och göra egna marsipankycklingar. Och så var ju barnen påskkärringar på dagis på skärtorsdagen dessutom. Tur att vi fick till lite stämning i alla fall.



Påskafton traskade vi som vanligt bort till mormor och morfar, med en låda marsipankycklingar i näven. Vi färgade ägg ihop på vårt gamla vanliga vis - med lökskal, ris och persilja. Annette hade Gullefjun-föreställning, barnen lekte med kycklingar och höns, och så åt vi god påsklunch med varm lax och ägg och diverse tillbehör, med Lasses petit chouxer som efterrätt. Och godisägg så klart - som barnen längtat efter hela dagen.



På Påskdagen var det dags för vår sedvanliga påskfrukost hos opa och oma, så redan på morgonen traskade vi åt andra hållet för att hälsa på dem, med fler marsipankycklingar i bagaget. Vi började med att leta ägg i trädgården - en massa kokta ägg i klara färger (i år glittriga och fina) som påskharen gömt under natten. Sedan frukost, följt av en behaglig dag med bl a lek i snöborgen som fortfarande står stadig på grannens tomt. Och så kom min kompis Lisa förbi, mycket trevligt. Vi ses inte så ofta eftersom vi bor på olika håll så det var dags för en ordentlig uppdaterings-pratstund över en kopp te och lite legobygge. Sedan dukades det upp till påskmiddag innan vi drog oss hemåt igen.

Jag somnade (ingen ovanlighet) när jag nattade barnen och sedan var jag alldeles groggy och satt i soffan och frös bra länge innan jag äntligen tog mig för att fixa det jag hade tänkt - lägga över kort från kameran och sätta ihop det här inlägget. Så nu är klockan så där ohemult mycket igen och jag bara måste stänga av datorn ögona böj. Nattinatt!