Årets Bohusvecka nr ett - del två

Här kommer andra (och sista) biten av min och barnens vecka på västkusten.

Tur jag har som ska till sommarstugan en vända till i sommar, en (knapp) vecka är klart för lite.

Ny hemsida och nya posters

Kika in på min nya hemsida! Den finns på sama adress som tidigare - Mollybob.se - men med nytt utseende och med alla produkter inlagda - brickor, grytunderlägg, mobilskal och tavlor av olika slag. Klicka på bilden för att komma dit:


Bara att mejla in en beställning!
 
Idag har jag lagt upp några nya tavor som går att beställa posters av:


 

Jag kommer trycka upp en vända på måndag och sedan dröjer det ett par veckor, så den vill som beställa ett tryck gör bäst i att göra det nu i helgen.

Årets Bohusvecka nr ett - del ett

Här kommer fotodagbok från när jag och barnen åkte med mormor och morfar ner till sommarstugan i Bohuslän, och sedan gammalmormors 85-årsfirande. Jag har inte fotat varje dag, men som vanligt tar jag rätt många kort när kameran väl är framme. Tycker det är kul att få lite sammanhang i bilderna.


Fortsättning följer imorgon!
 
 
 

Försemester

Igår kväll kom jag och barnen hem från en vecka på västkusten. Pieter var hemma och jobbade (och var ledig från barnlivet), och vi andra körde ner till sommarstugan ihop med mina föräldrar. Vi hade fyra heldagar i Överby (strax söder om Strömstad), för att sedan ta tåget ner till Göteborg och barnens gammalmormors 85-årskalas.

Fler bilder kommer, när tiden finns. Imorgon börjar jag sommarjobba. Lustigt det är att vara student, ha sommarlov och sommarjobba. Det var inte igår.

Klippt

Härom dagen var det dags för mig att plocka fram saxen. Precis som varje år fick Vincent bli korthårig inför sommaren.


Säkert väldigt skönt för Vincent med sommarfrilla, mycket svalare. Och som vanligt gillar jag förändringen, från kort till långt och allting däremellan, och så från långt till kort i ett nafs. Claudias hår är mycket svårare att veta vad jag ska göra med, låta växa (jag tycker det är fint med naturligt utvuxet hår), eller klippa på något sätt, toppa? Klippa mer? Vi avvaktar.Trädgårdsfixardag

För precis en månad sedan, 9 maj, hade vi en riktig fixardag på tomten. Flyttade massor med grus från framsidan till baksidan, planterade vit syrénhäck längs båda staketlängderna, och satte humle närmast huset (där det även kom upp spaljéer någon vecka senare), satte en rosa luktpion i hörnet bakom trädet, och planterade jordgubbar i en stor kruka. Claudia var ivrig medhjälpare ett litet tag, medan Vincent provflög plastpåsen som växterna transporterats i.


På den här månaden har en hel del hänt, syrénerna är fulla med blad, humlen är på väg uppåt väggarna - den ena på väg att återhämta sig efter att jag råkat bryta av den. Luktpionen växte men blev även den avbruten när Fiona trasslade in sitt koppel i den, men en liten bit finns kvar så vi får se om jag köper en ny eller låter den stackars lilla kvisten kämpa på själv. Sittplatsen på baksidan har vi inte hunnit göra mer med, men där ska läggas någon typ av plattor, ev. blir det schiffer. Och för att fortsätta oturen i trädgården så har båda mina små bärbuskar som jag tog som sticklingar från mina föräldrar och drev fram rötter och sedan planterade förra året - också dött - den ena blev massakrerad av gräsklipparen och den andra mystiskt avbruten (kanske Fiona även det, eller om något barn sprungit över den). Jag ska driva upp nya sticklingar, skam den som ger sig. Även om jag gärna skulle ha lite trädgårdsflyt framöver.

Kalas för treåringen

Idag stod barnkalas på schemat. Äntligen fick Claudia bjuda hem sina kompisar, som hon pratat om så länge, så som storebror brukar göra. Vädret som lovat regn struntade i det och vi fick soligt istället, var ute och lekte, fikade på Pippi Långstrump-tårta och annat hembakt, öppnade paket, lekte mer och gick på skattjakt i skogsdungen med hjälp av ett väldigt långt snöre. Lyckad eftermiddag på ett lugnt och trevligt sätt. Kul att träffa vänner, och kul att lära känna några nya dagisföräldrar.


Claudia lyckades för övrigt skaffa sig en fläskläpp en stund innan kalaset. Hon ramlade pladask på ansiktet. Jag kylde länge och det hjälpte svullnaden från att bli så stor, nu syns mest några små skråmor. Hur som helst, kalasbarnet (som absolut ville ha sin prinsesskrona på kalaset) sover som en stock efter en full dag.
 
 

Claudias treårsdag

Idag fyllde vår lilltös tre år. För några veckor sedan var det bara två år hon skulle vara och fylla, men de senaste dagarna har hon längtat efter att få fylla tre år och få paket. Min skola har slutat för terminen och Pieter hade en ledig dag så vi har varit hemma hela dagen hela familjen, måndagen till trots. Lugnt och skönt. Vi började med födelsedagsfrukost när barnen vaknat. Efter nattjobb med tårta och docksängklädessyende och paketinslagande ställer man ingen klocka för att hinna först upp. Så när de slog upp sina blå drog vi ner för trappan alla fyra och såg Claudias glädje över pakethögen (och Vincents över sin lilla trösthög!).


Claudia fick en docka från gammalmormor som hon blev väldigt förtjust i, och en säng från mig som jag målat och sytt lakan till - som hon bäddade ner dockan i. Och hon fick en doktor-barbie som hon själv valt i affären, och kritor och ett stort vägpussel. Vincent fick bokstavsstämplar, en batman-monstertruck och en skateboard-playmogubbe (den sista från gammalmormor). Och sist fick Claudia en koja! Igår fixade jag till hennes kattvind, spikade för skivor på sidorna där det varit mörka gångar utefter hela husväggen, la in en spillbit av heltäckningsmatta, skruvade fast en led-vägg-lampa och la in kuddar och gosedjur. Hadet tänkt måla och tapetsera väggarna men inte hunnit, får bli ett senare projekt. Nu har hon ett supermysigt litet krypin! Och poppis blev det, båda barnen drog in en massa böcker i kojan och la sig att läsa. Sedan bakade vi syltkakor.

Efter kakbaket fyllde vi två poolar utomhus så barnen fick bada. Det är så skönt när de kan utebada! Så kan man hålla ett öga på dem i trädgården istället för att sitta instängd i badrummet. Gillar sommaren. Speciellt efter en lång vinter (utan vinter vore det inte alls lika njutbart). Och efter badet - finkläder i väntan på att mor- och farföräldrarna skulle dyka upp vid tretiden. 


Kläderna lite kort: Claudia har Pomp de Lux (älskar den där klänningen!) och Vincent har tröja från Maxomorra och hängsleshorts från H&M som han har vuxit i sedan förra året. 

Vid tretiden kom mormor och morfar strosandes i finkläder och med presenter i famnen. Och strax därefter kom oma promenerandes. Opa som var den enda som jobbade den här måndagen dök upp lite senare. Vi fikade på tårta och kakor och drack te och saft. Solen kom och gick under hela dagen, men inget ösregn som yr förutspådde för några dagar sedan. Så vi kunde vara ute, och Claudia öppnade paket efter paket. Hon fick bland annat en gigantisk mjukisdinosaurie och en humlekuddemjukis, en dockvagn, kassaapparat och affärsprylar, indiandräkt (Vincent fick också en), badsköldpadda, block och kritor, och en sparkcykel (en av få saker hon önskat sig på förhand)! Jag har fotat allt, det kommer längst ner i bildregnet:

Och nu har det visserligen hunnit bli tisdag, men jag postar det här inlägget ändå som om det vore igår. Nu är barnen på dagis och jag tror Claudia blir firad där med. Jag sitter hemma och försöker förstå mig på min webshop som inte riktigt fungerar än, och har några timmar till på mig att få en del jobb avklarat. Ska bl a teckna en grej på uppdrag som jag skjutit upp lite för länge. Så back to work. Så har man då en femåring och en treåring i familjen, tänka sig.