Julkort och poster med min kurbitsgran

Idag hämtade jag upp mina fina julkort och postrar med kurbitsgranen. Supernöjd!


De här ska jag sälja på julmarknaden vid Falu gruva söndag 8 december, tillsammans med hemkokt honungskola och hemgjorda tomtar i sugarpaste. Välkommen!

Vill du beställa julkort och postrar så går det bra efter den 8:e, mejla bara info@mollybob.se (dessa måste jag ha med mig till marknaden). Enkla julkort/vykort (10,5x14,8 cm) 15:-/st eller 100:-/8 st. Dubbla julkort (15x15 cm) 25:-/st inkl. kuvert. Poster A4 210:-. Poster A3 290:-.

Bröllopsbricka

Tänkte visa en specialbricka som jag gjorde tidigare i år inför att en av mina kusiner skulle gifta sig. De fick den och det matchande grytunderlägget i bröllopspresent.


Jag sitter hemma och jobbar idag inför julmarknaden jag ska stå på 8 december. Har en rätt stor beställning inskickad för tryck - julkort och postrar. När jag fått hem allt lovar jag att visa upp här på bloggen, med priser och allt. Håll utkik!
 
 

Oskars dag

Söndag för en vecka sedan spenderade vi i Stockholm för att fira min brorson Oskar för borgerligt dop, ihop med hans närmsta familj på båda sidor. Det blev en riktigt trevlig och fin dag, dessutom kyligt solig med klarblå himmel. Vi började med finbrunsch på Ulfsunda slott där vi alla mötte upp, och avslutade med ceremoni hemma hos Nina, Emanuel och Oskar. Här kommer en hel radda bilder, varsågoda:

En riktigt lyckad dag helt klart, trots att Oskar inte var helt förtjust i att visa upp sig.

Ett par tavlor

Jag har inte lagt upp mycket alls från konstkursen den här terminen, och det är för att jag helt enkelt inte hunnit. En del har jag postat på instagram och fejjan, men jag har tänkt lägga in här med. Jag har kommit så långt att jag plockat ut bilder från mobilkameran och lagt de från kursen i en egen mapp, så det är inte jättelångt borta nu i alla fall.

Men här kommer iaf de två målningar jag är mest nöjd med hittills. Båda har jag spänt upp på (egentillverkade) spännramar och de sitter just nu på våra väggar hemma. Känns kul att sätta upp lite egna riktiga målningar och inte bara teckningar.

Den övre är större än den undre i verkligheten, men formatet är ju till nackdel i bloggsammanhang. Båda är målade med akryl på duk, och båda har jag börjat på helt förutsättningslöst med lite färgklickar och improviserat tills jag hittat något i dem att bygga vidare på. Den övre (Broarna) är den jag jobbat klart mest på, den har sett ut på många sätt innan den landade i detta. Claudia fastnade framför den igår, och kommenterade: "Däj äj vatten! Med en bjo övej. Och däj borta äj en tijj bjo!"

17 maj kommer jag vara med på en liten utställning i Linghed, mer info om den kommer när det närmar sig. Innan dess tänker jag inte heller sälja några målningar eftersom jag målat så lite och vill hinna göra mer först, känna efter vad jag tycker är kul och hitta min stil. Eller vad man ska säga. 

 
 
 

Två nya namntavlor

Lördag och söndag var vi på två olika dop. Det första för vänners dotter, och det andra (borgerligt) för min brors son. Dags för ett par nya namntavlor helt enkelt, och det var på tiden. Eftersom mottagarna har sett sina tavlor så kan jag visa upp dem. Kommer även upp på hemsidan när tiden finns. Om någon är intresserad av att beställa så kostar dessa (30x30 cm) 290:- (plus frakt 50:-). Kika in på mollybob.se för mer info.

Mer om Oskars dop med en bunt bilder kommer dyka upp om inte allt för länge. Ska sova och jobba och måla och så där lite först bara.

Bröllopsteckning

I helgen gifte sig min vän Sandras bror. Som present specialbeställde hon en teckning av mig, med brudparet som ko och gris (efter de kinesiska tecknen). Så här blev resultatet:


Hoppas brudparet blev glada, och att de hade en riktig toppendag!

Det verkar vara tid för festligheter just nu, nästa helg har vi två fina dop inbokade. Och så drar Sinterklaas-säsongen igång och snart är det dags för glögg och pepparkakor. Inte har vi det speciellt dåligt här i den mörkaste senhösten direkt. Nu fattas väl bara lite snö. Och att min sega förkylning försvinner.
 

Hej då nappen!

Förra torsdagen (28 okt) var sista kvällen Claudia somnade med napp. Efter en del prat de senaste månaderna för att få in tanken i hennes huvud, och lite extra pepp mot slutet, så har det gått alldeles galant. Jag tänkte först att hon kanske ville lämna nappen till tomten, men nej inte ge bort den. Och inte ville hon hänga den i nappträdet heller (vi har ett rätt så i närheten av där vi bor). Så jag föreslog att hon kunde ha sina nappar i en liten låda på sitt rum, Spara dem utan att använda dem, och det tyckte hon lät helt okej. Pieter har pratat lite med henne om att hon får sluta innan bebisen kommer eftersom då ska ju den lille ha napp, och Claudia blir storasyster. Det var hon också helt med på.

Det slutade i en liten trenattsprocedur med de tre nappar hon hade kvar (de vi hittat). Jag ritade upp tre nappar på ett papper, och när hon sovit med en napp en natt fick hon lägga den i den lilla asken och kryssa över en napp. När hon sovit den tredje natten la hon den tredje nappen i asken, kryssade den sista bilden, and that was that. Clauds har någon gång sett en mjukishund på leksaksaffären (troligtvis när hon var där med Pieter och Vincent), så den blev hon lovad när hon sovit utan napp. I måndags tog jag med barnen på stan för några ärenden - bland annat för att låta Claudia välja sin sluta-med-napp-present. Vi hittade inte den där hunden, men Claudia föll för en katt istället, en som spinner, jamar och pussas när man klappar den. En dryg vecka utan napp nu då, inga problem för min kloka, stora lilla tös.


Det var lite liknande för Vincent när han slutade. Han bröt ihop om vi pratade om att ge bort napparna. Men när vi helt enkelt lät bli att ge honom den automatiskt om kvällarna, och bara lät dem ligga kvar i skåpet, då slutade han helt utan problem. Han var också närmare 3,5, som Claudia nu. Känns som en bra ålder. Båda barnen har haft en sådan trygghet i napparna och verkligen kommit till ro av dem - och båda har bara haft dem just när de sovit (och som bebisar även som tröst). Men i den här åldern börjar det bli mer av en vana, och en som inte betyder lika mycket som gosedjur och snuttefiltar. 

Så nu är alla bebisband klippta. Inga blöjor (båda slutade med nattblöja i våras, samtidigt som Claudia slutade på dagen och 1,5 år efter att Vincent slutat dagtid), ingen välling (den slutade båda barnen med redan för två år sedan när Claudia var 1 - 1,5 och Vincent skulle försöka sluta med nattblöja första gången), och inga nappar. Känns bra. Vi har en liten lagom vilopaus nu innan bebistiden tar vid igen. Tummen upp på den!