En liten utställning

I två veckor har jag haft utställning i den lilla hörnan i konstnärsbutiken Aqua i Borlänge. Första gången jag hänger tavlor, så det var kul. Hon som äger butiken frågade mig tidigare i år om jag ville stå på reservlistan (hon har fullbokat hela året på folk som vill ställa ut sina grejer), eftersom hon gärna ville ha med tuschteckningar. Det har alltså enbart varit mina teckningar från utanför skolan. Skolgrejer får stanna på skolan tills vidare. Jag tackade ju ja som synes, och fick hjälp av min pappa att hänga.

Imorgon förmiddag ska jag ta med barnen till Borlänge för att plocka ner bilderna igen, och samtidigt skicka med butiksägaren lite prints, brickor och mobilskal som hon erbjudit sig att se om hon kan sälja. Hon ska stå på Solvarbo marknad i helgen. 

Nu faller mina ögon ihop. Jag skulla ha lagt mig efter förra blogginlägget. Men nu är det dags i alla fall.

Sconesfredag

Idag for Pieter iväg på kryssning med jobbet. Han kommer tillbaka imorgon kväll, rätt in i coctailpartyt hos våra vänner. Partyhelg för halvan min. Jag gick i skolan till två idag, som vanligt, och cyklade till dagis för att hämta barnen. Himlen släppte ner några små droppar regn (vad ovant det känns med regn efter det här soliga halvåret!) och det var brrrkallt. 

När jag är själv med barnen på kvällarna (när Pieter jobbar kväll oftast) så känns det sällan värt att laga någon vidare middag. Kidsen äter inte så där väldans bra. De gillar falukorv och pannkakor och sånt där barnvänligt, men jag vill ju laga soppor och grönsakspajer och så helst. Vilket är osäkra kort att bjuda di små på, och därför tar jag ofta en enklare väg. Som idag. Vincent frågade igår när vi kan baka scones, så idag slog jag till - scones till middag! Ivriga medhjälpare hade jag i baket, och när de var gräddade slängde jag helt enkelt fram lite pålägg och grönsaker och mjölk och så käkade vi mackor. Mums.

Alla djuren då... Claudia är väldigt förtjust i sina gosedjur. Just nu när hon kommer in till oss på natten (hon brukar komma vid fyratiden någon gång och sover en stund till brevid mig) så har hon famnen full. De får ofta följa med runt i huset också, som i morse när hela det här gänget flyttade med ner.

Hur som helst, fredagskväll idag ju, lika med fredagsmys. Det har blivit lika mycket "JAAAA!!!" när barnen hör att det är fredag, som när det är lördag. Fredagsmys är popcorn och tv-kväll. Ikväll poppade jag popcorn och mixade smoothie, och så hade Vincent önskat Radioapan (spel på Bolibompawebben). Så vi bänkade oss i soffan med popcornskålarna. Vi har datorn kopplad till tv:n vilket är väldigt smidigt. Dock är datorn superseg för tillfället, den behöver pysslas om lite, så det gick hackigt med spelandet. Vims höll ut en lång stund ändå, och Claudia fick testa lite också, även om hon snabbt tröttnade på hur svårstyrd musen var.

Planen var att läsa nya Bamsetidningarna till godnattsaga, men klockan var redan åtta och vi växlade över till Idol istället. Barnen fick pyjamasar och tänderna borstade, och somnade efter ett tag på var sin sida om mig. Vincent först för en gångs skull. Claudia mitt bland sina gosedjur. Jag satt med ena handen på Vincents bröstkorg och den andra på Claudias huvud och myste en stund innan jag bar upp dem. De är rätt tunga nu för tiden, en sovande Vincent inte minst.

Jag tittar på Skavlan i efterhand (bra med digital-tv och SVT), skriver det här, tänker att jag måste skriva i dagboken om barnen (gör det alldeles för lite), och inser att jag måste sova. Vincent vaknar väl tidigt som vanligt. Godnatt! 

Dagisfotade, fast hemma

I förra veckan var det dagisfotografering inplanerad. Eftersom Pieter var ledig så tog han med barnen dit bara för själva fotograferingen, som gjordes utomhus. I bylsiga höstjackor och allt. Jag har ingen aning om hur korten blev, de kanske är fina (det är ändå gruppbilden som är roligast att ha), men eftersom jag valt ut kläder tänkta för bilderna på morgonen, så var jag ju tvungen att plocka fram min egen kamera när jag kom hem och fota lite själv. Ibland har man tur och charmtrollen ställer upp, de hade t o m riktigt roligt. Det syns.Notera temat: elefanter! Klänningen har min bekant Linda sytt, hon har ett märke som heter Chocolate Monkey (vars logo jag utformat). Tröjan är från Småfolk. Båda plaggen hör till mina absoluta favoriter i barnens garderober. Byxorna får också vara med på ett hörn: strumpbyxor från Polarn o pyret, och orange velour från Me&I.
 

Trädgårdspyssel i lilla landet

Jag har varit ordentligt förkyld i några veckor, men mår bättre nu som tur är. Var riktigt däckad och hemma rätt många dagar från skolan. Men jag var tvungen att pyssla om vårt lilla trädgårdsland ändå, så det blev små korta stunder någon dag här och någon dag där. Jag har grävt om hela landet och fyllt på med ny jord. Planterat en rosa magnolia (jag hoppas verkligen den klarar sig, då är så otroligt fina). Har även fyllt på med grus in mot husväggen så det inte ska ligga jord precis emot (vilket det gjort i 30+ år). Fått en del hjälp av barnen också, trevligt med trädgårdspyssel.

Vi har också planterat vårlökar. Claudia var med mig och valde i affären, och Vincent var aktiv (sjungandes *stooora maskiiiner...*) med planterandet. Den orkar de ju inte hålla på så länge, men lite hjälp är klart bättre än ingen hjälp, och ooo så mycket trevligare. Och så är det bara för barnen att fortsätta leken ute.

Det enda som fick stanna från innan var smultronplantorna, så de fick flytta ut tillfälligt (till krukor och i häcken) och så tillbaka igen lite mer utspritt.

Skönt att får bort allt grönt risigt ur landet, och så hoppas jag att jag kommer ägna än mer tid åt trädgården framöver. Det är ju roligt och mysigt, och trevligt när det är fint. Det är bara orken att ge sig utomhus som inte är så där jättestark hos mig, när soffan lockar.
 

Claudias första gympapass

I onsdags började Claudia på gympa! Familjegympa var det som gällde, så jag var med och höll igång också, bland en massa treåringar och deras mammor och pappor. Jag har börjat två gånger med Vincent på samma sak, när han var 2,5 och 3,5, men båda gångerna gick det likadant - han sprang runt och klättrade och tyckte det var jättekul... tills hallen fylldes av folk. Då klamrade han sig fast vid mig och vägrade göra något alls. Så vi slutade, båda gångerna. Får se hur det går för Claudia, men hon visar klart större tendenser att tycka det är riktigt kul. T o m de gemensamma grejerna vi gjorde (uppvärmningsspringa och Under hökens vingar efteråt). Hon ville knappt gå hem dessutom. Så hon får fortsätta! Kul också att kompisen Molly hamnat i samma grupp! Vi sökte utan att vara riktigt medvetna om varandra. 


Ringarna var klara favoriter, dem ville Claudia hänga i mest hela tiden. Man skulle ta små sandsäckar mellan fötterna och släppa ner i en rockring en bit bort.

Förutom att Claudia tycker det är roligt, och att hon och jag får en stund tillsammans, så tror jag redskapsgymnastik kan vara väldigt bra för den här unga damen. Hon är nämligen lite smårädd av sig när det kommer till cyklande och annat fysiskt. Här får hon en chans att träna upp hoppa, skutta, klättra, kullerbytta osv på sina egna villkor. Hon gör det hon tycker är kul helt enkelt.