Upp och upp igen

 

Sprayfärg och pysselhörna

Jag ser allt fler som spraymålar olika saker - möbler, leksaker, prydnadsgrejer, allt möjligt. Samtidigt som jag är lite tveksam till miljövänligheten i sprayburkarna så kan jag inte låta bli att testa. Latmasken och den otåliga kommer-aldrig-till-skott-inredaren i mig måste prova. Så jag har beställt hem lite färger. Montana gold är märket, tydligen överlägset bra säger ryktet.Första projektet är att få iordning en pysselhörna åt barnen i vardagsrummet. Det har jag önskat mig länge, att få in ett bord där och hyllor med bra förvaring för alla pärlor, färg, papper, ja allt vad det nu kan vara som har bott utspritt över hela huset innan. Gärna undangömt i någon garderob eller högst upp på en hylla, onåbart. Så med hjälp av ett Blocketfyndat bord, Ikea, och lite gul sprayfärg så börjar jag få till något. Återkommer med fler foton när jag är klar med hörnan! Riktigt roligt att spraymåla hur som helst. Vilket otroligt bra resultat, och snabbt dessutom!
 

Äppelskörd

Sin första höst fick vårt lilla äppelträd två äpplen. Men i år, andra säsongen, wow! Tror jag räknat till 35 st på de små kämpande grenarna. Och de är dessutom riktigt goda. Heja lilla träd!

 

Vid leksakslådan

Här i vardagsrumshörnan som är Marius, ståendes mot lådan som är proppfull med bebisleksaker, trivs lillebror rätt bra. Nog för att han helst vill krypa runt och ställa sig mot allt möjligt (för att ofta ramla omkull och slå sig), men några minuter kan han i alla fall roa sig här.Han blir visst sju månader snart. Jag som går runt och säger att han är sexåenhalv. Här går det undan med veckorna. Och med bebisfärdigheterna. Marius lär sig nya grejer nästan dagligen känns det som. Det är precis som jag minns det - att bebisarna blir så roliga runt sex månader, de blir med och rörliga och aktiva på ett helt nytt sätt, och de brukar dessutom ha fått sitt egna utseende lite mer (till skillnad från nyföddlooken). 
 
 

Hej då Molly!

Ett par foton från nyligen när Vincent och Claudia vinkade hejdå till Molly från badrumsfönstret efter en alltid lika uppskattad lekdejt.

Vi ses snart igen!

Loppisfyndade stolar

Idag köpte jag två gamla slitna stolar på TaTillVara. Föll verkligen för deras form. Och så har jag varit så sugen på att hitta någon fin stol med klädd sits bara för att testa att byta tyg. De två stolarna kostade 30:-/st och behöver lite omtanke. Rejäla och stadiga, men slitna. När de kom hem rotade jag helt enkelt fram ett kraftigt tyg ur en låda, klippte det i två delar, och häftade fast runt sitsarna med häftpistol. Klart! Roligt när saker kan vara så här enkla. Den vänsta stolen är oklädd, och den högra har jag hunnit sätta nytt tyg på:


Jag har tänkt måla dem också, kanske blir sprayfärg. Frågan är bara vilken färg... Kanske vit fast kanske ändå att jag ska vara lite roligare. Vi får se.

Första skoldagen

I morse följde jag min förstfödda till sin allra första skoldag. Dags att börja förskoleklass. Jag var pirrig, han lite motvillig. Men dagen gick bra, nu är han skolbarn. Stora lilla Vincent.Vincent har inte varit jättepeppad på att börja skolan. Han liknar mig, gillar inte att lämna det gamla trygga och komma till något nytt och okänt. Men jag är övertygad om att han kommer trivas. Han är så vetgirig nu. Vill veta hur allt fungerar och varför. Hur världen, historien, och allt och alla hänger ihop. Det är skoldags alla gånger. Dessutom har han flera kompisar med sig från dagis.


Här är bara ett exempel från härom dagen när han började rita djurspår, bara sådär. 


Jag gillar grejen med förskoleklass, ett tydligt mellansteg mellan dagis och lågstadiet. En långsam tillåtande övergång. Hoppas det blir så bra som jag tror! 

Och sen är det tur att jag har två barn till som inte ska lämna dagis än på ett tag... :)

Grej of the day

Idag har lillebrorsnor ägnat sig åt att räcka ut tungan, tydligen dagens nyhet. Här trillar det in nya färdigheter på löpande band.
 
 
En annan dagens är att Marius drar sig upp till knästående mot saker - med tillhörande bakåtfall. Nu gäller det att vara nära och passa honom.
 
Och igår började han krypa istället för åla, och vips idag är det bara kryp som gäller. Ba tjoff.
 

Vilken sexåenhalvmånaders vi har va! Inte så konstigt att han är rätt grinig just nu. Visserligen snorig, men även inte så lätt att roa sig själv och helst vill han vara hos mamma mest hela tiden. Skrattar när han ser mig och gråter när jag går ur synfältet - då kryper han efter och dyker i golvet av förtvivlan. Det händer mycket i hans värld just nu.Dagens BVC-besök

Jag tänker hela tiden att jag ska skriva om Marius, hur han är som sexmånadersbebis. Ikväll tänkte jag det extra mycket, men hann ändå inte. Imorgon då! Idag har han i alla fall fått sina sexmånadersvaccinationssprutor på BVC, blivit läkarundersökt och vägd och mätt. Följer sina kurvor galant (halv över på längd, halv under på vikt) och mår allmänt bra. 

Så nu är denne lille människa 70 cm lång och väger 7,79 kg. Och vår BVC-sköterska sa att han är en sån blandning mellan sina syskon i utseende - och jag håller med. Ser både Vincent och Claudia i den här sköningen. Som för övrigt är snorig just nu för första gången och inte helt nöjd. Mycket dålig tajming samtidigt som vi ska försöka vänja honom av med att äta på nätterna och istället sova. Får se hur det går. Återkommer i ärendet.

34

Trettiofyra, är det en bra ålder? 

Härom dagen - 8/8 närmare bestämt, fyllde jag år, som jag brukar. Firade hemma med trevlig familj, paket och god mat. Plussar på min ringa ålder med en etta till. No big deal.

Mamma Kanin och sexmånadersbebisen

Hejhej! Vi har återvänt från en två veckor lång semester på västkusten. Jag har haft diverse inlägg inprogrammerade så att bloggen inte ska vara händelselös, vilket har lett till att den varit mer aktiv än på väldigt länge känns det som. Hur som helst, ska kika igenom korten någon dag snart. Idag har jag i alla fall sexmånadersfotat Marius för min jämförelse med hans gosedjur Mamma Kanin... som tydligen numera heter Hoppeskutten och är en kille, enligt storsyskonen. 

 
 Hjälp vad han har vuxit, minstingen!
 
 

Lite höstfeeling

När finvädret tog en halvpaus med något kyligare grader (och tomt på stranden!) och det kom lite skurar, så gjorde vi Stångtjärn fast annorlunda. Tog bilen upp, och Pieter sprang några varv runt medan jag och barnen plockade blåbär (fick ihop lite bottenskrap) och sökte skydd i ett vindskydd vid vattnet när regnet drog förbi. Där fickade vi sedan på medhavd lunch och hade det allmänt mysigt.


Och sedan blev det blåbärspaj enligt barnens önskemål, även om de inte tyckte min socker- och mjölfria variant var så där jättegod. Jag får väl baka en riktig åt dem nästa gång helt enkelt.
 

Vaggan i sovrummet

Det börjar bli dags att byta ut vaggan mot spjälsängen, men vi drar på det lite till. Den står ju så liten och söt där, och gunget är rätt trevligt ändå. 


Och så får man ju ta och fota sig själv ibland, så man blir med på någon bild.