Kosläpp och hästgård

Idag sken solen på våra utflyktsplaner. Efter en tidig morgon (runt femsnåret som tyvärr är Marius vanliga vaknatid) så segade vi oss på morgonen fram tills klockan slog tio. Då kom mormodern och hämtade upp oss, och så åkte vi iväg mot Sundborn och Bröderna Bengtssons ekologiska gård (som levererar till Gefleortens). Vi var lite sena och aningen stressade, och när vi kom fram så stod bilarna uppradade utefter vägen eftersom parkeringsåkern redan fyllts upp. Men vi klev ur och kom snabbt fram till en äng som sluttade nedåt mot gården och alla människor. Och med tio minuter till godo kunde vi stressa av och njuta av solen och utflykten. Barnen gillade nog bullarna och kakorna allra mest, men de verkade trivas över lag. Vi såg ystra kor kila ut i hagen, rulla sig i höhögar, göra glädjeskutt, och stångas lite lagom vänligt med varandra. Vi kikade på kalvar i olika åldrar som man kom riktigt nära, och just som vi traskade tillbaka mot bilen så somnade Marius och sov den lilla bilresan mot nästa mål, och fortsatte sova någon timme till i vagnen.

Vi körde den lilla biten till Svedens hästgård - där Claudia normalt går på ridskola på måndagar - för att vara med på Svedendagen. Vi hann fram till ridhuset just som den sista hästen presenterades. Tror vi missade någon uppvisning där, men det gjorde inte så mycket. Vi satte oss utanför och fikade lite mer och köpte varmkorv. Såg hästar galoppera fram och tillbaka i hagen nedanför. Sedan blev det barnridning och Vincent ville rida och såg så glad ut på hästen. Claudia ville inte däremot, eftersom inte jag ledde hästen. Så vaknade Marius alldeles lagom för att få hälsa hönsen, tuppen, och de två kaninerna (andra varvet för oss andra). Vi kikade på den lilla bäcken med minibro över, och barnen plockade maskrosbuketter på väg mot parkeringen. 

Vi stannade till på Ica på hemvägen för att köpa lördagsgodis, och sedan var vi hemma hos Annette ett tag medan Pieter sov färdigt efter nattjobb därhemma. Barnen målade, Marius också (han krävde det). Och det blev fina målningar, men även fina ansikten och fina kläder... Hem till en vaknad pappa sedan, och vi beställde pizza till middag, sedan i säng med barnen. Och här sitter jag och det är sovdags för mig med. Bra lördag! Imorgon nya äventyr (hem till Claudias dagiskompis Kasper och lillebror Elton). Godnatt!
 

Skateparkspremiär

I morse testade vi skateparken för första gången. Kul, och skönt att vara där tidigt - och tillsammans med vänner - innan resten av stan ramlade in.


Fotboll, fest, vänner och äventyr

Idag mutade vi en mycket ovillig sjuåring att göra premiär på fotbollsplanen - tillsammans med stans alla 08-or och 09-or. Under protest och efter legomuta gick han dit, och det visade sig vara minst lika tråkigt som han trodde. Han ville gå hem halvvägs, trots kompisarna, men stannade tiden ut (och såg visserligen inte ut att ha jättetråkigt). Bollkille är det sista han är, men tanken var dels att han skulle få mer tid med sina kompisar (de flesta går på fotbollen), och dels att han verkligen behöver röra på sig. Men det lär bli svårt (eller dyrt) att få dit honom även nästa söndag. Småsyskonen verkade desto mer sugna på att kicka boll, så imorgon ska Pieter ta dem till fotbollsplanen medan Vincent är i skolan. Claudia får börja fotbollsskola nästa år, så hoppas hon kommer vilja det fortfarande då. 

Tidigare idag hade vi städdag i samfälligheten, och pensionärerna var ute och tjuvstädade långt innan utsatt tid som vanligt. Inte mig emot. Sedan sedvanlig fika, paus, och därefter korvgrillning med hela området.Tidigare i veckan har jag - förutom att vara riktigt dunderförkyld - varit på 30-årsfest hos en vän med utgång (det var länge sedan sist), och haft besök av Sandra, Molly och Milla. Jag tillbringade en eftermiddag och kväll, medan Pieter jobbade, själv med tre kids på City Gross (utan regnskursblöt kundvagn) och middag på Sibylla (utan bälte och haklapp). Modigt eller korkat, det är frågan. Och så har jag pimpat bilen med rosa ryggstödsfickor åt de två stora barnen, och en mycket efterlängtad spegel så att jag kan se Marius i baksätet. En sådan har jag önskat mig sedan Vincent föddes för sju år sedan. Vi har ju lånat bilar fram tills nu i år, och inte haft riktiga incitament att köpa attiraljer eller koppla bort framsäteskrockkudde (för att kunna ha bebis i framsäte). Så det här känns skönt. Förbereder för sommarens längre bilresor.

Nu är helgen slut och det är jobbdags igen. Jag är fortfarande lite för förkyld, men inte tillräckligt för att avstå ännu fler jobbdagar, så imorgon blir det dags att vara dagisfröken igen. Hej måndag!
 
 

Hela familjen i plurret

Vincent och Claudia har länge velat åka och bada med hela familjen. Igår blev det äntligen av. Vi åkte till Lugnet och hoppade i - hela familjen. Roligt.


Typisk sak som man sällan hinner med - en riktig familjeutflykt. Vi ska också försöka få till att få egentid med de två stora barnen, både jag och Pieter. Värdefullt att hinna med att umgås med bara ett av barnen.