Vincent 8 år

10 april, en söndag i år, blev det äntligen födelsedag på riktigt för vår äldsting. Vincent fyllde åtta år. Jag och Pieter gick upp vid kl sex redan för att fixa tårta och förbereda det sista. Alltid lika morgonpigga Vincent vaknade så klart ändå och kom ner för trappan för att berätta något han kommit på. Men kilade upp igen och la sig i sängen. Både han, Claudia och Saga sov i rummet den natten. Så gick vi sjungandes upp för trappan med tårta med åtta ljus. Sedan ner till dukat kalasbord. Den största presenten var tv-spelet (ett nintendo WiiU till hela familjen) som invigdes under förmiddagen. 


Mitt på dagen var det dags att fira med våra familjer. Den här gången anslöt allihop upp, även morbror och farbror med familjer. Det var kyligt ute, men ändå tillräckligt varmt för att vi skulle våga oss ut på altanen för fika och presentöppning. Vincent var i sitt esse när han lyckligt öppnade paket efter paket. Han blir verkligen glad för allt han får, och det syns och hörs på honom. Marängtårta var beställd, så det fick han både till frukost och till kalaset på dagen.Simskolan hanns med den också, han blir allt bättre på djupt vatten. Och sedan slocknade vår stora lilla grabb glad efter en hel helg av kalasande. Åtta är en fin siffra, min bästa. Hoppas det ska bli ett bra år för Vincent, som börjar tvåan efter sommaren. Tokiga känsliga gnälliga spralliga fantasirika fina barn.

Vincents Minecraftkalas

Dagen före sin födelsedag bjöd Vincent en hel massa kompisar till sitt Minecraftkalas. Jag bakade innan, och sedan gjorde vi ungefär som vi brukar. Mest fri lek, med presentöppning och skattjakt. Pieter hade dessutom fixat en Minecraft-tipspromenad i huset. Det var intressant, uppenbart att de flesta aldrig gått tipspromenad förut. Det blev många frågor om hur man gör, var man skriver vad osv. Men uppskattat. Vincent var i sitt esse och plöjde på genom kalaset. Det var skönt när solen kom fram och vi kunde skicka ut alla barn, för i år var det stojigare än på länge av någon anledning. De lekte i skogen och utanför huset, och några var uppe med Claudia på hennes rum. Vims var himla nöjd med sitt kalas.

 
Saga stannade kvar och sov över vilket var planerat sedan länge. Det var kul och fungerade riktigt bra, trots att hon inte sovit hos oss sedan hon var bebis. Det betydde också att hon fick vara med om födelsedagsmorgonen nästa morgon, när vi väckte Vincent med tårta och paket på sängen. Men det får bli ett eget inlägg.

Överbysommar 2015 - del 2

Här kommer andra delen av tre med bilder från Bohuslänsemestern i somras. Jag fotar alltid som mest där, och det är minnen jag vill bevara, så jag vill gärna ha upp dem här på bloggen, men som vanligt dröjer det innan jag får ihop dem. Men nu så. Varsågod och njut av lite sommar!

 
 
 Ses snart igen med sista bildkavalkaden från Bohuslän 2015.