Sista dagisdagen

Idag var Claudias sista dagisdag. Någonsin. 


Sista dagen innan sommaren för alla tre barnen. Marius behöver verkligen sommarlov nu känns det som. Han är känslig, grinig, lättstött, och liksom trött, och har varit så i några veckor. Nu får han vara hemma, det behövs. Claudia har vi nog motsatta bekymmer för. Hon behöver så kort sommarlov som möjligt, men ska inte gå på några andra sommardagis eller fritids med okända fröknar. Så vi ska försöka träffa kompisar - och framförallt dem hon ska gå i samma klass som - regelbundet under sommaren. Vincent gick sista dagen på fritids som förstaklassare. Han är väldigt peppad på att börja tvåan, och få lära sig engelska. Han kan redan en hel del, och jag tokgillar hans glädje inför nya språk. Språk är något jag alltid tyckt varit roligt att lära mig också, plugga nya ord och förstå allt mer. Men nu är det verkligen dags för sommar, en lång sommar, fylld av en massa roligheter, och samtidigt lugn och ostressig. Det önskar jag oss.
 

Claudias Frost-kalas

Claudia har sedan länge planerat en tre-fyra kalas framåt i tiden. Det kommer bli Cirkuskalas, Halloweenkalas och allt vad det nu är för kalas. Problemet var länge att bestämma vilket av dem som skulle komma först, men för ett par månader sedan bestämde hon sig för Frost-kalas. Hon krävde också att vi gjorde inbjudningskort redan då, just efter att jag och Vincent gjort inbjudningskort åt honom. Så det gjorde vi. =) Idag var det dags att bjuda in elva kompisar från dagis, plus två bröder till en relativt prinsessig tillställning.

Vi började med "snurra flaskan", en av Claudias måsten på kalas. Sedan lekte barnen ett tag, både ute på altanen och uppe på Claudias rum. Så fort jag nämnde ordet TÅRTA kom alla rusandes med ett "JAAAAA!" Frosttårta, blå snurrsmördegskakor, Olofs näsor och armar (morötter och salta pinnar), och personliga läskflaskor med smält snö bjöds det på. Sedan for de runt igen innan vi samlades för utmaningen - pussel. Haha. Fyra team fick varsit Frost-pussel att lägga. När de var lagda - vilket tog sin tid, men alla var mycket engagerade - vann de ett metspö och alla rusade till fiskdammskön. Samtidigt anlände alla föräldrar, så vi fick skynda på med fiskandet och sedan vinkade vi adjö till alla kompisar.  Ja och sedan
däckade hon på soffan. Det är slitigt att kalasa, uppenbarligen.
 

Födelsedagen 3 juni

Här kommer Claudias födelsedag i bilder. Den varmaste dagen hittills i år, en solig och lugn och riktigt riktigt bra dag. Tror Claudia var riktigt nöjd också. Även om hon är bestämd med att hon inte fyllt sex år förrän hon också haft sitt barnkalas (vilket blir nästa helg).  

 


Jag har visst inte fotat hennes presenter (mer än de från oss) inser jag nu, kanske får försöka samla ihop dem och ta en bild. Alltid bra för minnet om inte annat. Hon blev så glad för allt hon fick, tack alla för uppvaktningen av stora lilla dottern!
 

Claudia 6 år

Det är bannemej alltid strålande fint på Claudias födelsedag, 3 juni är bästa dagen att fylla år. Och vilken ljuvlig dag vi har haft, lediga hela familjen (förutom Vincents skola på fm). Med frukostfirande, vattenplaskande i trädgården, bästisen som kom över med en grattisteckning, primiärbad i områdets pool, glass, och så långt firande hela kvällen med våra föräldrar och Pieters bror. Alla droppade in och droppade av som det passade dem. Vi fikade, köpte pizza, drack kaffe och åt tårta, och Claudia (och de andra barnen) öppnade paket utspritt under hela tiden. Bästa födelsedagen! Några kort på Claudia med nya skateboarden i nya klänningen, och några på lilla Claudia vs. stora Claudia. Mer från födelsedagen imorgon! Nu måste det sovas lite.