Johannes dop och Junibacken med Mumin

7 maj satte vi oss i bilen, hela familjen, och körde mot Stockholm och kusin Johannes dop. Solen strålade och det blev en fin mysig dag med Emanuelfamiljens närmsta släkt. Vi sov över, och nästa morgon började med frukost ute i den ljuvliga solen. Sedan åkte vi till djurgårn med tre bilar - vi, Annette & Lasse, och Emanuel med barnen. Till Junibacken, närmare bestämt. Som har mumin som tema just nu. En av Marius stora favoriter. Och några roliga timmar fick vi. Barnen stormtrivdes. Då trivs man själv rätt fint också. =)


Mormor köpte en mumin åt Marius, som han stolt bar med sig. Och en muminbok till honom, och en till Claudia och Vincent. Så satte vi oss i bilen igen och körde hem till Falun. 
 

Fotbollspremiär

Fotbollspremiär idag för den här donnan. Hon var entusiastisk och hakade på uppvärmningen utan minsta tvekan, men när bästisen klev av så ville inte C heller. Men hon ville så gärna spela "på riktigt", så jag tror att det bara kan gå bättre. De övade boll entusiastiskt utanför gruppen, och sköt på mål gång på gång efter att träningen var slut. Roligt att se glädjen med bollen!
 
Fyra fotbollstjejer som kommer börja i samma klass efter sommaren.
Överbysommar 2015 - del 3

Äntligen sista delen av förra sommarens Överby- & Göteborgsresa. Pieter körde hem halvvägs igenom den för att börja jobba, men jag och kidsen stannade ett tag till. Med bara en bil mellan oss och Annette & Lasse så blev det att vi delade lite på oss, och testade att ta tåget till Strömstad och lite så. Härligt hade vi det, och bättre väder än många andra verkar ha haft den kalla sommaren 2015. För nog är det bra mycket sol på mina bilder, mina minnen. Snart dags att göra nya sommarminnen. Men först...

 

Göteborg, Stockholm, Fornby & Tällberg

För två veckor sedan hoppade jag, Vincent och Claudia in i bilen och styrde söderut för fyra dagar i Göteborg. Marius fick bli kvar med Pieter (två dagisdagar och två lediga). Vi anlände gammalmormors gamla lägenhet på kvällen, mötte upp med Annette som redan tillbringat en vecka där med att hjälpa mormor/gammalmormor att flytta till sin nya lägenhet på äldreboende i samma område. Vi lastade av våra grejer, och promenerade ner till mormor för kvällsmat och fika. Och så gav vi varandra presenter allihop. Fint litet firande av nya bostaden. Jag och barnen sov i gamla lägenheten, bland allt som inte mormor kunnat ta med sig. Bra för barnen kände jag, att vara med i flyttprocessen. Så blir det inte lika konstigt nästa gång vi hälsar på deras gammalmormor. Frukost åt vi vid campingbord på den inglasade balkongen, och det var lite kul att gå runt och kika på gamla saker, hitta ransoneringskort på socker, gamla foton och annat. Och barnen lärde sig gå till lekplatsen själv, en som vi kunde hålla utkik över från balkongen. Jag tillbringade en lång stund med dem där första dagen, i solen i den stora gungan. Härligt. Och vi hjälpte mormor bära ner det sista till hennes nya lägenhet, och köra grejer som skulle tillbaka till hjälpmedelscentralen.I Göteborg (som ståtade med två dagar strålande sol!) firade vi också min halvbror Patriks 50-årsdag. Trevlig fest med smarrig mat, och roligt att träffa kusiner och kusinbarn dessutom. Och så mötte jag och barnen upp med vänner i Slottsskogen på den stora lekplatsen Plikta, lunchade ihop, och lekte lite mer. På söndagen ägnade jag och Annette förmiddagen åt att packa våra två bilar fulla, medan Vincent och Claudia var hos gammalmormor. Fikade och kollade på tv (svårt att slita dem från det). Sedan körde vi hemåt, passerade otaliga hagelskurar och små oväder och soliga himlar, innan vi landade hemma i Falun igen.

Nu går vi bakåt i tiden. Dagen innan jag körde mig och kidsen till Göteborg tillbringade jag i Stockholm ihop med min konstkurs. Buss dit och tillbaka, och däremellan besök på Moderna museet, och på Nationalmuseum (för tillfället inhyst hos Konstakademien). Sol i Stockholm också, och körsbärsträden i Kungsan blommade (jag gick igenom dem tre gånger för att hinna njuta). 


Och måndag, tisdag (innan Stockholms-onsdagen) hängde jag på Fornby för att få hålla på med torrnålsgravyr och trycka i pressen..


Och ännu lite mer i backspegeln, så firade vi Jan-Dirks födelsedag med afternoon tea i Tällberg, med tillhörande promenad. 


Och där har ni en aprilvecka i backspegeln.
 

Två grabbar klippta.

För ett par veckor sedan satte jag saxen i Vincents hår, som ville ha delvis snaggat så där fick jag dessutom premiäranvända trimmer. Tycker det blev coolt, speciellt innan jag halverade längden uppepå. Men Vincent ville ha det kortare, så det fick det bli.

 
Och så idag var det Marius tur. Med vemodigt hjärta, för han var ju så fin i det långa håret. Men vägran att både borsta och sätta i tofs (vilket hade behövts när han äter) gör att det praktiska fick vinna den här gången. Dessutom har det varit ett himla tjat från olika håll, och även om jag egentligen struntar i vad andra tycker så fick åtminstone Pieters åsikt väga in. Hur som helst, Marius är fin i kort hår också, och man kommer närmre ansiktet vilket ju är mysigt. 

 
Så nu är båda grabbarna korthåriga. Claudia däremot har valt borsten i år, för hon vill spara ut sitt hår. Så då får vi ett långhårigt barn i familjen i alla fall. Tills nästa år när pojkarnas snabbväxande hår hunnit i kapp igen.