Skolavslutning

15 juni var det dags för Claudias första skolavslutning, och Vincents andra (eftersom han hade vattkoppor i f-klass). Passade på att syskonmatcha dem, och de gick t o m med på att ställa upp på ett ordentligt kort innan vi gick iväg på avslutningen. Så länge de fick var de tre aporna. De körde sten - sax - påse om vem som skulle göra vilken min. Ibland löser sig syskonkonflikter av sig själva. Väderprognosen var högst ostadig, men vi undvek regnet och det blev en lika superfin skolavslutning som förra året. Bra tradition de fått till, andra året som hela skolan haft avslutning ihop på kullen. 

 

Det här med att odla grönsaker

Det är tredje eller fjärde året nu som jag försår grönsaker och sätter ut. För ett par år sedan växte sockerärt och tomat jättebra ute och vi fick en hel del ärtor och iaf några körsbärstomater. Men förra året blev det platt fall, allt vissnade. I år anstränger jag mig allt jag kan. Planterat om flera gånger bl a, och väntat ut temperaturen till en vecka in i juni innan utplantering. Men ändå vissnar sockerärten nu. Jag vet inte vad jag gör för fel. Tomaterna som jag satt ut lever iaf, och mycket är kvar inne i fönstren och får nog stanna där. Sedan har jag testat pumpa. Vet inte om jag lyckas få någon pumpa i slutändan även om de växer som ogräs, eller gjorde det till att börja med. Men ja, utvärdering får komma i slutet av säsongen. Här lite kort från härom veckan när sockerärten just flyttat ut och blommande pumpa med flera växter står och avhärdas dagtid.Och så Marius som flyttat ut caféet i solen.
 

Claudias cirkuskalas

Dagen efter födelsedagen var det dags för Claudias efterlängtade kalas. Cirkustema hade hon bestämt redan innan förra födelsedagen, så så skulle det vara. Vi gjorde det inte så avancerat, men fick till lite dekoration iaf, och lite roligt fika. Chokladdoppade marshmallows-tyngdlyftarstänger, hemgjorda små maränger, och cirkustårta så klart. Vi spände upp en slackline så barnen fick gå på lina, och tog ut lite jongleringsgrejer och satte upp trapetsen. Sedan skötte barnen resten själva. Claudia var akrobat, Vincent var clown och Marius som inte gillar att klä ut sig var nog också clown. säger han. 

 
Claudia, Vincent och Pieter hjälptes åt att rita teckningarna till skattjakten. Barnen delades upp i lag, och så fick de fylla i bokstäver i rätt ordning för att få ledtråden till var godispåsarna låg gömda. Claudias idé alltihop. Kul att hon ville testa något nytt efter flera år av fiskdamsmåste. Bubbelmaskinen var en av presenterna från oss, som vi tänkt ta fram på kalaset men glömde. Men brorsorna lekte iaf med den när gästerna gått hem. 
Claudia fyller sju

Igår fyllde hon äntligen år, Claudia. Sju stycken. SOM hon längtat! I år på en lördag dessutom, så perfekt. Och det kom bara lite regn. Och det blev en enda lång firardag hemma i ett alldeles lagom lugnt tempo, med presentöppning lite då och då, tårta och en massa familj. Så som man ska firas.