Fyraårskalas

Förra helgen körde vi mot Stockholm för att fira fyraårskalas, dvs två små kusiner som fyllde ett och tre. Vi mötte upp med närmsta släkten där som vanligt. Det blev sedvanlig paketöppning och plankor kallskuret. Så tårta och kaffe och mycket lek kusinerna emellan. Mycket trevlig dag.Vi sov över en natt, och efter en lugn förmiddag och tidig lunch drog vi till Historiska museet. Premiär för oss där, och det var en trevlig bekantskap. Det är kul att göra museer med barnen. Man hinner visserligen inte fokusera på allt som man kanske gjort om man gått själv, men man får istället uppleva utställningarna genom deras ögon och fånga upp vad de fastnar för. 


Sedan körde vi hemåt. Tog vägen över Gävle hem (körde Salavägen dit) och åt middag på Max vid Uppsala. Kom hem i lagom tid för att hinna med lite barn-tv innan läggdags. Familjeutflykter gillar man. 


 

Lofsdalen i mitten av september

Härom veckan drog vi till fjälls igen. Det har blivit en tradition vi inte gärna avviker från om höstarna. Men i år blev det inte Lövåsen/Grövelsjön som vi brukar, utan Lofsdalen. Och ihop med vänner. Kul att testa något nytt! Vi hade trevliga dagar. Skön fjälluft, och rätt upp i hösten kom vi. Från ett rätt grönt Falun till ett helt gulorange Lofsdalen. Solen som strålat nästan oavbrutet veckorna innan, den bestämde sig för att gömma sig just våra två fjällvandrardagar. Första dagen gick vi i tjock dimma. Det var rätt mysigt, och riktigt fint, även om vi inte såg minsta skymt av någon utsikt (tydligen kan man se ända till Norge i vanliga fall). Andra dagen lite mindre dimma men fortfarande inte klart. Fast riktigt skönt vandrarväder. Och barnen, de knatade på. Förutom lite gnäll här och där kunde vi traska på, ca 5,5 km första dagen, och 8,5 km den andra. Det är alltid imponerande hur de kan gå långa sträckor på ett sätt de aldrig gör hemma, bara för att de är ute i naturen och har en stig att följa. Vi såg vacker fjällnatur, och stugan vi bodde i var perfekt. Barnen älskade sovloftet och bubbelbadet. Vi njöt av ett rejält middagsbord som rymde oss alla tio, en stor soffa, många rum, fina badrum och en bastu som eldades på varje kväll. Och barnen hade varandra, välmatchade som de är i åldrar och antal.