Gott nytt år!


Idag firar vi lite lugnt hemma med August som gäst. Jag tassar runt i mina nya rödvitrandiga raggsockor och vi har ätit vår traditionella Mulligatawny soup (samma som grevinnan och betjänten äter) och annat gott. Vid tolvslaget blir det champagne och oliebollen (holländsk tradition). Just nu glögg, pepparkakor, musik i stereon, levande ljus, sovande barn, soffprat och pangande från fyrverkerier utanför fönstren.

(Och jag har fotoredigerat hjälpligt med hjälp av en testversion av Elements.)

Gott nytt år! En sammanfattning av året till bloggen ligger i planerna för de kommande dagarna. Och förhoppningar om vackert vinterväder. Och imorgon börjar min fem dagar långa fasta som följs av ganska extrem diet. Lovar att uppdatera mer om det. Stötta mig nu! Inga sötsaker my way. God afton!

Photoshop-kris

Åh nej!!! Mitt CS har slutat fungera. Varken Photoshop eller InDesign vill längre, och jag är beroende av båda. Tänkte just fixa ett par fakturor. =( Måste lösa det här på något sätt. Snyyyyyft. Kanske kan installera en gammal version imorgon. Ååååh vad jag hatar datorkrångel...

Så bloggen blir lidande. Testar att ladda upp ett kort i original, som är gigantiskt och totalt oredigerat. Fotat igår när barnen gjorde räd på dvd-skåpen för att hitta Batman-filmer. Claudia: "Bataan dä inne!!!"


Suck och snyft och suck.

Julafton från frukost till julklappar

Julafton, åh mysiga julafton. =)


Vi har allt en himlans fin julafton vi.

Badrummet har anlänt. Typ.

Så här ser det ut i hallen uppe just nu, vi har fått toastol, dusch och lite annat kul. Och badkaret står på altanen, inplastat och förväntansfullt. Vi är också lite förväntansfulla, lite så där avslaget. Får se om någon snickare eller målare eller rörmokare dyker upp i mellandagarna. Vi gissar på inte. Men januari är väl en fin månad för ett nytt badrum! Det är redan betalt och klart dessutom, för att hinna med ROT-avdraget. Så har man utnyttjat det för första gången också.


Här sitter jag en ledig måndagskväll och dricker te och äter godsaker. För på tal om januari så kommer jag satsa på en mer strikt diet än någonsin under januari månad. Måste gå ner de här ca 12 extrakilona som jag släpat runt på de senaste åren (både mellan graviditeterna och efter senaste). Så jag frossar lite slutgiltigt de här dagarna. Första januari är det allvar, och jag hoppas på att alla stöttar mig. En tuff månad. Uppföljning kommer.

Julaftonsbarn

Efter fyra nätters bortasovning några minuters promenadväg hemifrån (tre nätter hos mina föräldrar och en hos Pieters) så är vi tillbaka på 151:an igen. Har packat upp alla våra fina och roliga julklappar och röjt lite. Barnen har lekt, lekt och lekt lite mer. 

Nu har jag och Pieter däckat i soffan med ostbågar och Friends i dvd:n, och jag kikar igenom korten från kameran. Kommer lite mer uppdatering senare, men här är i alla fall barnen i sina julaftonskläder, mina finingar. =)


Claudia vid omas och opas gran, i Polarn & Pyret-tröjan som också Vincent hade på sin andra julafton. Hon gillar alla små figurer i granarna, speciellt när det är fåglar. Och Vincent gillade sin nya pepparkakströja. Och ville absolut ha tomteluva på sig. Den här har hans mormor sytt när mamman hans var barn.

God jul!


Dan före dopparedan

Idag har varit och är precis en sådan dag man vill att det ska vara dan före julafton. Vi har pysslat och lekt, klätt julgran och gjort allt möjligt julgodis. Allt i ett lagom tempo hemma hos mina föräldrar. Och inifrån ser snön fortfarande vit ut där ute även om det är plusgrader (grrr). Just nu är jag hem en sväng för att slå in de sista klapparna, tömma kamera och mobil på kort, och se de fyra senaste avsnitten av julkalendern (på svtplay) som jag missat.


Rätt stolt blev jag över min ingivelse för stunden när jag satt där med pepparkaksdeg och marsipangodistillverkning. Jag dekorerade några hjärtan med mandelmassa, och tänk det blev ju helt kanon! Tror en ny tradition är född. Dessa ska upp med röda sidenband i något fönster.

We've got mosaik!

I morse blev jag väckt av ett telefonsamtal som sa att vår mosaik skulle komma idag vid lunchtid. Tjohoo! Så nu är vår plattsättare Isabell uppe och fejar igen. Hon ska foga imorgon och det kommer snickare och gör klart runt dörren och lite sånt småpyssel. Kanske kommer målarna och gör det sista också. Så har vi liksom ett klart badrum! Förutom alla möbler och lampor, men dock.


Mosaik mosaiiiik!

Tavlan i sovrummet

Nu har vi äntligen fått upp "the tavla" på sin plats i sovrummet. Dumt att ha den ihoprullad i ett papprör hur länge som helst ju. Den här tipsade en av Vincents förskollärare mig om, hon tyckte det påminde om några. Gissa vilka? ;)

Tavlan gjorde faktiskt att överkastet plötsligt passade in i rummet. Jag hade någon typ av 50-talsflirtande vision av vårt sovrum med pastelliga rosa och grönblå färger, men samtidigt lite elegant och quirky. Överkastet beställde jag från Ikea men när det kom så kändes färgen helt fel. Fast så kom tavlan upp och färgen blev rätt. Nu kan jag sluta gå och klämma på svindyra vita broderade överkast, ett litet tag i alla fall. Kuddarna sen är totalfel, men de får möta sitt öde en annan dag.

Isak heter märket som säljer affischen, och fler produkter därifrån finns hos Broarne.se Hög köpvarningsfaktor för den som klickar in sig dit!

Tillbakablickar och jobbar klart

Medan jag jobbar sista dagen innan jul tjohoo (blir hemma imorgon med mina sjuka barn medan Pieter sover efter nattjobbandet) och blinkar bort ögoninflammationen så måste jag bara slänga upp ett par gamla kort igen. Vincent dryga året, sommaren 2009, på vår gamla balkong.


Längst ner är Claudia lika gammal och sitter vid matbordet i vårt kök i huset.

Ikväll ska jag julklappspyssla men mer än så säger jag inte. *Hemligstämplat*

Ajabaja - shoppingtips!

Visst är det väl dags att den arma modern köper något fint klädesplagg åt sig själv för en gångs skull? Det tycker allt jag. Och speciellt när det är rea på dyrkläder. Efter att ha kikat runt lite hos AjaBaja Fashion som säljer både vuxen- och barnkläder så fastnade jag för den här mysiga:


En fin kofta är precis vad jag behöver för mina gamla tjocktröjetrasor ser inte längre så mycket ut för världen. Hoppas den är mjuk och go också. Märket Odd Molly figurerar lite här och där numera, men jag har hittills inte lagt några slantar på deras plagg, för även om de är riktigt fina så är prislappen oftast lite för hög. Men inte idag.

AjaBaja slår igen sin webbshop så det är kanonläge att fynda kläder åt både sig själv och barnen (och mannen!) till 30-50% rea. Bland annat finns mycket av just Odd Molly. Även en hel massa fina barnklädesmärken som Molo, Mini A Ture, och ett av mina favoritmärken Småfolk. Kika in och kika runt! (klicka här)


Min syhörna

I två kvällar/nätter har jag varit uppe ännu mer för sent än jag brukar. Anledningen är att jag röjt och organiserat och sorterat och grejat i min syhörna. Den del av kontoret som jag vill få till en plats där det är lätt att bara sätta sig vid symaskinen eller något annat pyssel. Utan att behöva plocka fram och plocka bort, utan att det behöver vara en så stor grej. Där har varit superrörigt men äntligen börjar jag få till det!


Visst ser väl det ut som en plats med klar potential för fina projekt?! Jag är så nöjd. Inte färdig, men nästan där. Borde ju så klart ha tagit en före-bild också så det märks hur mycket jag jobbat här. Menmen. JAG vet i alla fall hur skönt det börjar kännas. Jag gillar förresten själva organiserandet också, älskar att sortera när jag har rätt redskap/rätt förvaring.

Den vita "dokumentbyrån" är till för att jag ska kunna få till någon vettig ordning på alla mina (mer eller mindre viktiga) papper. De hamnar lätt i högar överallt och driver Pieter till vansinne. Den andra vita framför är till för tyger. Jag ska klä insidan av lådorna med med hjälp av häftpistolen (som jag är lite skraj för) så att det inte blir så dammigt inuti dem. Har gjort översta lådan hittills, klätt den med samma tyg som jag gjort med den stora träkuben. 

Den i sin tur innehåller overlock-symaskinen som jag köpt av en kollega men inte hunnit/vågat/lyckats testa än. Ska bli roligt! Där finns plats för mer men jag vet inte vad än. Plastbackarna innehåller tyger + kläder som ska namnas. I korgarna på väggen och på hyllorna ovanför skrivbordet (där min vanliga symaskin står) håller jag på att organisera för syböcker- och tidningar, mönster, knappar och annat smått. I skrivbordslådan ryms pennor, saxar, nålar och annat som jag använder mycket.

Vårt kontor var förra husägarens sovrum, därav garderoberna. Vi har våra kläder där nu med för att slippa trycka in någon garderob på vårt sovrum. Det fungerar.

Nu god natt!

Uppfödd på musik (och ps till tomten)

Med musiken i blodet. Och i huset.


PS till Tomten: Jag önskar mig nästan vad fint som helst från Mokkasin.com, helst obegränsat med pengar. Jag har varit ganska så snäll i år, jag lovar.

DS.

Måndagslistan 19/12


Mina gullungar igår. Kärlek.

Och så en måndagslista på det! Idag är jag glad över...

... att julafton snart är här, så klart. Mysgladdagen framför alla andra.
... att det snartsnart är "jullov", oj vad det känns välbehövligt i år.
... att just mina barn är just mina barn, mina finingar.
... att jag äntligen bokat in förra årets julklappsmassage, tisdag lunch!
... allt julmys, jag är verkligen en julälskare på det ostressade sättet.
... vintervädret, det verkar ju bli kanon lagom till julafton!
... att jag håller på att organisera min syhörna, snart fullt fungerande.
... min Pieter. <3
... nämnde jag julen? ;)

Villervallaväninnor

Claudia och Molly matchade varandra i fina klänningar från Villervalla när de var två månader gamla. Jag och Mollys mamma Sandra (som tycker det är lika roligt med barnkläder som jag gör) var ju bara tvugna att hitta likadana klänningar igen till våra tjejer, i några storlekar större. Fint med Facebook-köp&sälj-grupperna som finns, där kan man hitta det mesta.


Fina barn vi har. Och vilken bebisnostalgi med de här kläderna.

Fjärde adventshelgen


Chokladfudge

Igår blev det ett nästintill-spontankok. Mums!



Chokladfudge

1,5 dl kakao
500 g socker
2 msk sirap
2 dl grädde
4 msk smör
1 msk vaniljsocker
en nypa salt
50 g lagom mörk choklad

- Koka upp kakao, socker, sirap, grädde och salt till ca 120 grader (fast kula med kulprovet).

- Tillsätt smör, vaniljsocker och choklad.

- Rör kraftigt med visp en stund.

- Häll i bakplåtspapperklädd form och låt stelna.

- Skär upp i lagom stora bitar och njut.

Det blir lite mer blogganden senare, men jag organiserar tyger och barnkläder och fixar med lite annat samtidigt. Jag njuter för mycket av att vara uppe så här på senkvällen, när jag äntligen kan få saker gjorda. Men lite sömn skulle ju inte sitta fel det heller. En annan vecka kanske.

PS. Kika in till Sharas smarriga blogg Bakmani för recept på chokladtryffel med lakrits!

Skickar vidare

Men åh, ni måste kika in på Sandras blogg för en bild på hur Claudia och Molly såg ut på fjärde advent för ett år sedan! Vi väntar dem hit även idag, när som helst. Kanske lyckas ta en uppföljarbild, men bara kanske. =) Jag utlovar i alla fall någon typ av julig bloggning ikväll, troligtvis en smarrig sådan.

Profilerna

Och så gillar jag det här självfallet som båda har. Och virveln de ärvt efter mormor (och morbror) som gör att deras luggar faller åt sidan av sig själva, så att jag slipper klippa lugg. Aldrig gillat klippta luggar. Troligtvis för att mitt hår var likadant (det blir helt enkelt inte snyggt). Och så har vi höga pannor dessutom allihop. Nej lugg, isch. Men lockar, ja tack!


Det här är två barn som kommer få bli riktigt långhåriga innan jag tar fram saxen nästa gång. Gillar frisyrvariation jag. Och lite vildvuxet.

Mina grävlingar

Jag skrev om de fina kläderna från Cloo Collection nyligen. Idag fotade jag Claudia i samma badger suit som Vincent blev så förtjust i. Så här sitter stl 86/92 på en 1,5-åring resp. en 3,5-åring...



Nu i helgen har de 20% rabatt på hela kollektionen på sin hemsida. Beställ senast söndag kl 12 för att säkert få hem paketet innan julafton. Klicka på bilden:


Jag gör lite extra reklam för Cloo Collection för att jag dels verkligen gillar kläderna, och dels för att det är ett nytt och litet företag startat av en tjej under hennes föräldraledighet. Och jag är hennes kompis kompis kompis. Haha. Och så vad företaget står för då så klart: Bra kvalité, könsneutrala modeller och ekologiska material. Därför.

PompDeLux

Ett lite annorlunda sätt att shoppa barnkläder är via homepartyn. Som tupperware men med kläder. Inte för att jag någonsin varit på ett tupperware-party, men ja. Jag har visat upp Me&I och Blingo här tidigare. Båda har massor av rea på det sista av säsongens kollektioner just nu, så värt att kika in! 

Det finns ännu ett som jag gillar och det är PompDeLux. Funderar på att ordna ett homeparty till våren. Jag hade hittills inte sett kläderna live, men när de nu har 50% på hela sortimentet (alltså det finns kvar av höstens kollektion) så slog jag och Sandra till (och delade på frakten). Fick hem kläderna igår och de är så fina! Tänk dessutom att det här setet med byxor, tröja och blus bara kostade 238:- sammanlagt:


Och mysiga tröjan (med tillhörande dagens outfit, hehe) är i storlek 98 så den är att växa i, men fungerar ju fint även nu. 89:- för den. =)

Fyra tyger

Jag har tvättat några av mina second hand-fyndade tyger så nu passar jag på att visa upp dem här. Jag syr ju inte alls mycket men det finns både planer och bergochdalbaneaktig inspiration. Tid och ork är det sämre med. Men nästa steg i att göra min syhörna lättillgänglig är att få en bra förvaring för alla tyger. Och styra upp sorteringen av dem. Därmed också denna tygtvätt.

Vincent ville spela schack på det schackrutiga tyget, så det fick han. Claudia övade på att säga "bonde".

Superfina tyger, tycker jag. Minns inte var jag köpt vad men det är Myrornas i Falun och TaTillVara-verkstan på Ingarvet som är fyndplatserna. Det rutiga utvikta är lite som en tunn tätstickad filt. Tyget nere till vänster (finast!) känns som lakan i kvalitén. Mittentyget har nog varit en gardin, och tyget nere till höger har lite byxkänsla i sig. Något eller några får nog bli mjukisdjur tror jag. Måste nog göra byxor av det högra, eller en väst...

Till Göteborg och tillbaka med min son

Vi var i Göteborg ja, jag och Vincent, och hade det alldeles utomordentligt trevligt. Det här att resa själva bara han och jag var en riktigt bra grej. Första gången jag reser med barn som det inte känns jobbigt utan bara kul. Första gången utan ett litet barn som bara vill springa runt i tåggångarna.

Vi fick verkligen den där egentiden tillsammans som vi så mycket behöver. Och så fick vi umgås med min mormor, Vincents gammelmormor och det tyckte vi båda mycket om. Vi trivs verkligen där, så mycket att Vincent när vi nästan var hemma i Falun igen sa med lite gråtig röst: "Nu vill jag åka tillbaka till gammalmormor!"

Nu blire bilder!


Vädret var ju knappast på vår sida med storm (vinden nådde vist orkanstyrkor på vissa håll i Göteborg under fredagen) och hällregn. Men vi trivdes ändå. Liseberg i regnet var kanonfint! Vi sprang runt och bara njöt av stämningen och Vincent älskade att få hälsa på Lisebergskaniner och åka roliga karuseller. Och jag njöt av att kunna följa honom helt och fullt. Förutom när vi skulle gå hem. Jag fick nästan släpa iväg honom mitt i skridskoföreställningen. Vi hade varit där i tre timmar, var kalla och blöta (men glada!) och klockan närmade sig åtta. Och Vincent ville bara stanna. Jag förstår honom.

Och den trevliga förmiddagen med mormor var också så fin, med besök i saluhallen och lunch på Kronhusbodarna där vi också kikade in i glasblåsarverkstan, den underbara godisaffären och julmarknaden. Söndagen träffade vi först vänner med barn, pratade, lekte och lunchade. Sedan åkte vi till Haga där vi fikade med min halvbror Patrik. Allting väldigt trevligt.  

Vad stolt jag är över min son, hur han orkade med allting, hur han gick långt och sällan gnällde, somnade lätt om kvällarna och trivdes. Och vad jag är glad att vi kom iväg. Det här får vi göra om!

Luciahälsning


Småbarnsavdelningen får inte vara med på lussefirandet numera (det fick de när Vincent började som tur var, första barnet, första lucian...) men det var lika bra eftersom Claudia hade ögoninflammation och inte skulle vara allt för nära de andra barnen. Men en luva fick hon i alla fall som satt på i flera minuter...

Vincent sjöng för första året. Tidigare har han varit för blyg, men inte nu. Han var så söt. Jag skulle gärna slå ett litet slag för stjärngossarna för övrigt, tycker de har blivit alldeles för få. Bara två stycken på hela vårt dagis i år, det är väl ändå lite för få?!

Shopping och vabbing

När jag och Vincent var i Haga för att fika tillsammans med min halvbror (på en gigantisk Haga-kanelbulle, yum!) så hann jag med liiitelite gå-i-affärer. Det var ju knappast läge för shopping annars. Och visserligen hann vi inte mer än in i Villervallas butik innan Vincent ville ut igen så det var inte lätt, men det gick. Kawaii-shop med japansk kitsch gillade han mer, och där hittade vi fyndet, en liten Totoro-väska!


Den gula tröjan och mörka hängslejeanskjolen kunde jag bara inte motstå när jag såg dem hänga bland allt det färgglada inne hos Villervalla. Och visst är det väl okej att shoppa några plagg när man är ute och reser, trots att barnens garderober är fulla?! Vincent fick också en tröja i mina favorit-Villervalla-ränder. Den får ni se senare.

Idag är jag hemma och vabbar eftersom Claudia har fått ögoninflammation. Stackarn. Visserligen lite skönt att dra runt här, men inte helt lätt med hantverkare i huset. Claudia vaknade just från middagssovningen som hon fick avnjuta på en madrass på kontorsgolvet. Det gick. 


Dagens outfit var det, som redan har hunnit ändras ett par gånger. Nu drar vi till affären, sjuklingen och jag. Sedan förbi mina föräldrars hus så att jag kan duscha, och så vidare till dagis för att kika på Vincents luciatåg. Med tillhörande lussefika.

11.12.13.14.15

11.12.13.14.15 Jag bara måste tidsinställa ett litet miniinlägg den här minuten till ära. Kl 14.15 13/12 2011, eller hellre, som sagt, 11 12 13 14 15. Hipp hipp!

Och där kom bakslaget...

Just nu är två hantverkare uppe i vårt badrum och skruvar tak. Så långt allting gott. Problemet är bara att vi skulle fått mosaiken levererad idag eller imorgon. Den är vad som saknas för att kunna bygga klart. Men är det någon mosaik på väg tror ni?

Nej. Lastbilschaffisen som skulle köra hit våra 9 kvm grönturkos mosaik från spanien orkade inte flytta om sin last så han lät helt enkelt bli att plocka upp vår låda, ville inte ta med den. Va??? Eh okej. Så nu får jag höra att badrummet inte kan bli klart förrän efter nyår någon gång. Och ska jag vara ärlig så är jag inte förvånad och nästan inte ens arg. För jag har gått in i det här med inställningen att hantverkare är opålitliga, byggfirmor gör en massa fel och ingenting någonsin blir som man tänkt sig, allting blir dyrare och tar längre tid. Och någon gång skulle ju också vårt bakslag komma.

Så jag är ändå rätt lugn. Har sagt åt dem jag kan säga åt att vi ska ha den mosaiken och ingen annan och de får helt enkelt ta och fixa hit den så snabbt de kan. Just nu skruvas det som sagt tak i badrummet för att förbereda för elektrikern som ska sätta in spotarna. Och rummet ser ut så här (fotat igår kväll):


Bara att sätta sig ner och rulla tummarna igen då, och fortsätta leta tillfälliga duschmöjligheter på andra håll.

Tillbaka i stan + måndagslista

Igår kväll anlände vi stan igen, jag plus son, efter en lååång tågresa. Vi var trötta men väldigt nöjda med vår Göteborgsweekend. Lovar uppdatering om helgen och även om badrummet. Men först sömn, jobb, luciaförberedelser, uppackning och återhämtning. Det är mycket nu.


Kortet föreställer Creutz lave vid Falu gruva och jag fotade vid julmarknaden härom veckan. Det är en del av Faluns silhuett som är väldigt tydlig och ständigt dyker upp på näthinnan. Jag målade av den första gången i lågstadiet i något projekt.


Tänkte köra en liten måndagslist också, för det behövs. Idag är jag glad över...

... att det blev en så lyckad helg trots ösregn och storm med orkanvindar.
... att allt i badrummet är färdigkaklat förutom delarna som ska vara mosaik.
... att det är lucia imorgon (bara jag orkar upp för morgonlussandet).
... att jag mår skit idag, det betyder att resten av veckan bara kan bli bättre.
... att julkorten har kommit och de är så fina! Bara det stora jobbet kvar. ;)

Tidsinställd tillbakablick

Hej! Det här inlägget gjorde jag i onsdags kväll. Tänkte att det inte skulle bli helt tomt på bloggen ändå medan jag är borta. Så vassego, ett kort på Pieter från hans andra jul 1984 (om jag räknar rätt), när han var nästan precis lika gammal som Claudia är nu.


Igår var vi nog på Liseberg om planen har hållit, och njöt av de upplysta träden, den varma glöggen och de snurrande helikoptrarna. Och idag är vi och träffar mammavänner till mig. Hälsningar från för ett par dagar sedan!

Vi reser bort en sväng!

Jag och min allra käraste son lämnar pappan och systern hemma och drar iväg på egna äventyr. Det känns spännande och lite läskigt att åka själv med ett barn men jättekul samtidigt. Äntligen lite rejäl mamma-son-tid, och det behöver vi så otroligt mycket! Pappiga Vincent och mammiga Claudia blir tvugna att byta favoritförälder för några dagar. 


Så här på bloggen blir det tomt i några dagar, medan vi roar oss kungligt. På att-göra-listan står umgås med gammalmormor (som vi också bor hos), julmarknad (med barnkaruseller!) på Liseberg, hälsa på vänner med barn, kanske träffa en eller båda av mina halvsyskon och deras barn, och vad mer trevligt vi nu kan tänkas hitta på. Göteborg är staden! 50 mil bort med tåg.

Hoppas på att vädret inte faller allt för tungt från skyn, och att Vincent inte bryter ihop någonstans utefter någon lång väg. Vi reser nämligen utan barnvagn. Jag har tvekat lite men det känns som ett ganska självklart val ändå. Han är närmare fyra år än tre och borde klara sig utan att sitta vagn. Den blir bara en stor sak för mycket för mig att släpa på. Ingen napp följer heller med, och bara några nattblöjor som kanske inte ens behövs. Stor pojke han börjar bli, min Vincent. 

Vi ses snart mormor, det ser vi fram emot!

Här kommer kaklet!

Efter en veckas badrumsbyggarpaus på grund av den långa leveranstiden på delar av kaklet så kändes det jättekul när vår plattsättartjej dök upp igår igen. Hon gjorde fuktspärren på alla väggar och golvet igår, och idag släpade hon in de vita väggplattorna och började sätta! Så nu är vi på banan igen, tjohoo!


Det kommer bli sååå spännande att komma hem från Göteborg på söndag kväll, för det är ju två hela arbetsdagar kvar att sätta plattor. Yey!

BVC-häng

Cyklade iväg från jobbet en stund för att möta upp med familjen på BVC för Claudias 1,5-årskoll. Fick komma in till läkaren en halvtimme för sent. Vad är det med vårdapparaten egentligen? Vänta är det enda man får göra.

Hur som helst, barnen var glada och lekte runt så dem gick det ingen nöd på. Värre var det när Claudia blev stucken i armen och gallskrek och tårarna sprutade. Vincent tyckte också det var lite läskigt. Men han fick i alla fall vara med och titta på när doktorn klämde på Claudia, och fick lyssna på hennes hjärta i stetoskopet. Vet inte hur mycket han tog in, båda barnen var lite paffa av alla främlingar tror jag. BVC-sköterskan + läkaren + läkarstuderande.

Fick lite mått på båda, alltid kul:
Claudia : 12,56 kg & 85 cm
Vincent : 17,3 kg & 103 cm

Och vet ni vad, igår satte "vår" plattsättare igång med badrummet igen efter en veckas vila!!! Nu är jag såååå nyfiken på att se hur det ser ut hemma, för igår gjorde hon hela våtspärren och idag skulle hon börja sätta plattor! Iiii! Ska fota ikväll och lägga upp om jag hinner mellan packandet.

Sinterklaas avond hos oma & opa

Så, i söndags (egentligen en dag för tidigt) avslutades Sint Nikolaas-tiden med den stora paketkvällen. Tänk att det blir en så stor hög varje gång trots att man tycker att man inte alls överdriver paketen.

Fast samtidigt var det en väldigt lagom hög, för alla såg riktigt upprymda där ett tag när Sint och Piet hade bankat på dörren och kastat in pepernoten och ett brev om att de hade bråttom och att de lämnat några säckar nere vid gästrumsdörren. Vi kilade ner och kånkade upp alla säckarna och strödde ut de fina paketen över golvet, och satte igång.


Vi fick så fina saker allihop, så nu har vi att leka med ända till Julafton! Minst. =)) Pieter och barnen hade tur som var lediga på måndagen medan jag fick gå till jobbet. Barnen höll förresten ut genom hela paketöppnandet, nästan i alla fall. Claudia tröttnade lite på slutet, medan Vincent för första året faktiskt tyckte att varenda paket var spännande. Men vi har allt tur ändå, som har paketkvällarna i våra familjer med några veckors mellanrum. Det förlänger högtidssäsongen.

Jag hade förresten packat med finkläder åt barnen men det hanns aldrig med att byta om för dem (vi kom direkt från julmarknaden vid gruvan), så de hade på sig delar av sina julkorts-outfits (fotade på morgonen). Claudia fick i alla fall tofsar i håret för andra gången någonsin.

Besöksstatistik

Tänkte bara visa hur det ser ut med min besöksstatistik. Det blå strecket är faktiska besökare (ett per IP-nummer) och det röda strecket visar totala antalet besökare (så om jag går in fyra gånger på min sida så räknas jag som fyra)


Jag har en rätt liten blogg med ett besöksantal som oftast ligger mellan ca 40 och 80 unika per dag. Just igår kom jag upp i 127! Jag har varit över hundra några enstaka gånger tidigare, men det här var nog rekord tror jag. Gissar att länkningen till mig från Cloo Collections blogg kan ha med saken att göra. Jättekul hur som helst.

Statistik spelar inte någon roll alls egentligen, och jag bloggar inte för att få många läsare utan av helt andra skäl. Ändå är det svårt att låta bli att tycka det är lite kul. Det har nog med mitt förtjusning över listor och jämförelser att göra. Det är bara något oerhört roligt över det.  

Ett par andra siffror kommer jag få imorgon som jag är väldigt nyfiken på, då ska Claudia på 1,5-årskoll och bli vägd och mätt, och vi ska passa på att mäta Vincent också. Det blir roligt att veta igen precis hur långa de är. Av någon anledning. Gissar att Claudia vuxit av mätbordet och får stå för första gången. Joolit.

Fötter

Jag sitter och rensar bärbara datorns skrivbord/hårddisk för att få mer plats (sparar över till en av våra externa hårddiskar). Måste dela med mig av de här korten som vi har som förstoringar i vår trapp...


Där var Claudia bara en månad gammal och Vincent var så söt när han jämförde deras fötter. Tänk att en liten tvååringsfot kan se så stor ut.

Och så de här två alldeles underbara korten, båda är från BB. Det första från april 2008 och det andra från juni 2010. Mina små minisar...




Riktiga pluttar trots sina 4620 respektive 4340 gram. Mina älsklingar. Jag blir varm i hjärtat varje gång jag går i trappen och sneglar på de här korten.

Stor och liten är tillbaka!

När jag var liten var det i leksaksaffären Stor och Liten man hängde. Jag minns fortfarande hur affären såg ut på insidan, var det fanns barbies, var uteleksakerna stod, hur den stora playmobilhyllan lockade och var det fanns alla varianter på flygplansmodeller och andra byggsatser.

Numera är det Gina Tricot i de lokalerna och de är totalt utblåsta och omgjorda så jag känner inte igen mig alls. Leksaksaffären bytte namn till Lekis, som sedan flyttade till gallerian och blev Stor&Liten och numera är BR. Och inte alls fylld av samma magi som då. Om det nu har med min ålder att göra eller något annat kan vi väl strunta i att ta reda på. Men hur som helst...

Stor och Liten har återkommit! På webben! Bara loggan sätter igång den där känslan av total glädje när leksakskatalogen damp ner i brevlådan och man kunde sätta sig och kryssa i allt man önskade sig i julklapp (i princip allt). Det är så klart inte alls samma sak som min barndoms leksaksaffär, men dock. Klicka på bilden för att komma till den nya webbshopen:



En intervju med Sebastian Schröder som fått Stor och Liten att återuppstå finns hos Loppi.se (Jag visste t ex inte innan att det är Lasse Åberg som ritat logon). Och här finns lite mer info om företaget. Det låter lovande!

Måndagslistan 5/12

Idag får det bli en måndagslista tror jag allt.

Idag är jag glad över...

... att jag och Cloo Collection tycker så bra om varandra, wihii.
... det trevliga Sint Nikolaas-firandet igår, ikväll ska jag leka med mina presenter.
... att jag och Vincent reser själva med tåg till Göteborg i helgen (100 mil t/rt)!
... att jag ska gå och träna nu på lunchen och det SKA kännas bra, pepp
... Claudias ursöta små minipippilotter igår (hon är Pippi då)
... Vincents glada ansikte från framsidan av veckans Annonsbladet Dalarna


Alla måndagslistor samlas hos Jennyn.


Julmarknad vid Falu Gruva

Vi gick dit i år igen, så klart, jag och Annette. Och till skillnad från förra årets sköna barnfria stund så bestämde vi oss i år för att ta med dem. Trevligt på ett annat, lite rörigare vis. De uppskattade korvburgarna och mötet med gruvtomten mest. Jag uppskattade fikat, stämningen och att jag hittade den godaste senapen i år igen (LissEllas grov osötad). Mormor Annette köpte ett par fina speglar i fönsterramar till sommarstugan bland annat.


Claudia fick ha sin middagssovning i vagnen, och hon vaknade lagom till fikastunden på Bagarstugan. När vi kände oss klara hade klockan blivit två och det var dags för mig och barnen att dra oss mot opa och oma för att fira Sinterklaas avond, men det får bli ett eget inlägg. =)

Over and out för idag!

Cloo Collection har anlänt!

Det finns ett nytt klädmärke (snackar barnkläder nu, som vanligt) som är helt to die får. Det heter Cloo Collection (och här är deras blogg). Jag hittade dem bloggvägen, grundaren är en kompis kompis kompis. Haha. Jag har försökt hålla i pengarna, men när Oii barnkläder (första återförsäljaren för Cloo) körde 30% rabatt på märket härom dagen så var jag ju bara tvungen...

Jag vill egentligen ha alla plagg, men det fick bli "hamster dress" och "badger suit" som kom hem till oss. Eftersom de bara går upp till storlek 86/92 så klickade jag hem största storleken på båda. När Vincent såg overallen så ville han prova den på en gång. Jag ögonmåttade lite och det såg ut som att den skulle passa (grabben kör annars stl 104 i snitt). Och visst, kolla bara! De långa muddarna gjorde att min smalis kunde ha den åtrådda overallen. Sedan ville han inte hoppa ur den på hela kvällen, sötnos.


Claudia myste runt i klänningen. Otroligt fint sydd och så skönt material, och de där stora fickorna på det. Lite lyrisk jag? Oh yes! Kika in: Cloo.

Dotter på ett år och ett halvt

Tredje december idag och Claudias ettochetthalvtårsdag. Vi har inte firat så mycket, mer än att jag satte på henne en fin klänning på eftermiddagen, och att hon fick ett litet paket av mormor och morfar med en bok i. Jag tittade nyss på film från när Vincent blev 1,5 och det var nästan ett riktigt kalas då. Första barnet, första barnbarnet. =) Tvåan får mindre men ändå mycket. Mycket kärlek.


Hur sammanfattar man ett barn? Ja det går ju inte. Men ändå. Det här en mycket bestämd liten donna. Hon vet vad hon vill och blir en liten blöt pöl på golvet om något går fel. Hon har alla humör, kan kikna av busigt skratt eller skrika av ursinnig ilska. Hon leker gärna med storebror, men kan också sitta själv långa stunder och pyssla. Lego, briotåg, dockor, bilar, det mesta upptar henne. På dagis säger de att hon är harmonisk och bara leker och leker.

Språket utvecklas i en farlig fart sedan ett par månader tillbaka. Det kommer många nya ord varje dag, hon härmar och försöker, och här och där kommer treordsmeningar som "titta dä mamma" eller "doddan itta tojen" (dockan sitta stolen). Min favorit just nu är ett ord hon just kommit på: "BAMM!" som betyder kram. Hon ropar bamm och slår upp armarna och anfaller mig med en stor härlig kram. Det är glädje om något.


Vi bakade pepparkakor idag hos mina föräldrar, världens godaste pepparkakor som vanligt. Min gammelmormor Daisys. Och båda barnen hann med minst ett klädbyte, haha.

Claudia igen då, hennes sömn är i princip oförändrad, dvs hon somnar bra men vaknar mitt i inatten och ger sig inte förrän hon får sova hos oss. Hon äter dåligt men älskar fortfarande bananer (kan man växa upp på enbart banan?). Dansa är roligt och spelas det musik på tvn eller stereon och den tar slut så protesterar hon med ett "Meeeja!"

Imorgon blir det julmarknad och Sinterklaasfirande för hela slanten. Bäst jag avlöser Pieter med paketinslagningen. Sömn har det blivit otroligt lite av på sistone, så jag skulle verkligen behöva möta kudden snart. Gääääsp.

Oh Boy är nya favoriten (film)

Det har dykt upp en ny favoritlåt på Vincents reportoar. Pieter har spelat Peps Persson för honom och via Robert Gustafssons Skansen-uppträdanden har den blivit starkare. Oh Boy.


Idag var det många konserter på pallarna i hörnet hos Annette och Lasse. Och jag var ju tvungen att filma också, lyssna på den vackra skånskan:



Svårt att sluta filma den grabben.

Doptårtor till Liv

Veckans tårtor är tre doptårtor åt en gammal klasskamrats (och numera kompis kompis) dotter. Jag höll på med dem rätt länge igår kväll, men det är den tid jag har till tårtmakeri, kvällar (och nätter) efter att barnen somnat.


Den största tårtan, den med klossar och nalle, är fylld med vit chokladmousse och jordgubbsmousse, och de två med rosetter har vit choklad och hallon i sig.

Jag är nöjd med rosetterna (har bara gjort rosett en gång förut tror jag), men klossarna inte lika. undrar hur jag ska göra dem bättre till nästa gång? När jag egentligen kände mig färdig så fick det ändå bli en nalle också, som kändes som någon typ av pricken över i. Nallen över i. =)

Jul i fönstret

Det blev jul i vårt köksfönster, och vi som inte är så mycket för småplotterpynt fick ändå upp lite tomtar. Några måste man ju ha. Amaryllisarna (har två) har börjat öppna sina första knoppar (gissar att tvåorna står fin på julafton). Någon som ser en frusen katt som vill in?


Och där utanför har Pieter satt upp en ljusslinga i trädet. Myspysmys i vårt bullerbyområde. Och nu kan snön komma på riktigt för jag har fått vinterdäck på cykelns framhjul. Vinter, jag är redo!