En dag på Tomteland

I tisdags gjorde vi en heldagsutflykt runt Siljan tillsammans med Marilou och Jan-Dirk (oma och opa alltså). Större delen av dagen spenderade vi på Tomteland. Riktigt trevligt var det, och trots den regniga väderprognosen fick vi kanonväder förutom lite stänk precis när vi kom fram.

Under dagen får man följa ett skådespel i återkommande akter. Vi satt med på introduktionspjäsen, men struntade i de flesta av de andra. Kul att höra vad historien gick ut på, men eftersom Vincent är lite för liten för att hänga med så strosade vi mest runt själva. Kollade in trollens hus, kikade in hos tomten och tittade till postkontoret där det hängde girlanger av nappar i taket och en hylla var full av brev från barn i olika länder. Vincent var förtjust i butiken också, där hittade han massor av fina bilar. Och så red han på en häst för första gången. Jag höll honom i handen, men riktigt duktig var han. Han kallade den vita hästen för Lilla Gubben, sig själv för Pippi Långstrump och så nynnade han på Pippis sommarvisa nästan hela vägen runt.

Vincent satt en lång stund i tomtens knä. Han tyckte det var lite nervöst men rätt roligt också, och pratade en hel massa med tomten. Pekade på allt möjligt runt omkring sig och sa "där är en nalle... där är nappar... där är en häst... där är häxan..." Typiskt Vincent-beteende för tillfället när han är lite smånervös. Om han är snäppet blygare så blir han istället knäpptyst.

På hemväg från Tomteland stannade vi till i Nusnäs och kollade in dalahästtillverkningen och åt glass. När vi klivit innanför dörrarna kom en ordentlig regnskur. Tur man har med vädret ibland.

En riktigt trevlig dag! Claudia sov sig igenom större delen av den. Hon verkar gilla att vara ute på äventyr - då sover hon som bäst.kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0