Den där blöjbaken

Vi kör på nu igen med blöjfritt på dagarna för storpojken för att försöka få honom att gå på toaletten. Vi brukar lägga ner försöken rätt snabbt eftersom Vimse inte bryr sig det minsta om han sitter i en stor pöl, och inte visar något som helst intresse för att ta sitta på den där tråkiga toastolen. Han liksom bara vill fortsätta vara blöjbarn för alltid. Känns det som.


Men som sagt, nytt försök nu då när vi är hemma och det är sommar och inget dagis och allt det där. Hittills har vi varit rätt modstulna, som igår när sonen utan att överdriva kissade ner tio par kalsonger och byxor. Fast så kom också första framsteget på kvällen när Vincent satt på pottan (vi har toaring nere och potta uppe) länge medan jag läste en spännande saga för honom. Han var allt rätt stolt när han fick spola ner pottinnehållet i toaletten. Och så fick han en leopardmönstrad penna som belöning.

Fast i morse hamnade allt i byxorna igen, ett par gånger om redan innan jag hunnit iväg till jobbet.

Vi har testat rätt mycket, bland annat olika former av belöning och lockelser, försöker inte göra så stor grej av det hela, eller ATT göra en stor grej av det. Rumpan bar. Bara kallingar. Kalsonger och byxor. Kissa-på-busken-erbjudanden, sitta själv eller med sällskap. Ja... vad nu då? Det är som om han inte alls förstår att han är på väg att kissa, trots att han på andra sätt är väldigt medveten. Som att han alltid går undan för sig själv en stund när han ska bajsa.

Någon som har något tips?

kommentarer
av: Cissi

Mmm, vi har ett annat problem, tjejen vill verkligen ha blöja! Hon är helt medveten om när hon kissar och är hon då utan blöja och jag tycker hon kan gå på toa eller potta, då skriker hon tills hon får en blöja. Får hon ingen håller hon sig i det längsta, och då menar jag flera timmar. Vad gör man då liksom?Beundrar att ni orkar försöka, jag gör det inte :-)

2011-07-19 @ 16:38:41
URL: http://varldenssotaste.wordpress.com
av: Eva

Här hemma har vi också en vägrare till både potta och toa förutom nu ikväll då när han bad om att få sitta på pottan och han kissade.Cissi låt henne gå utan blöja och berätta för henne att det är ok att hämta och kissa i blöja för det är steg ett för henne. Sen så kommer detta med potta/toa för henne om ett tag. Jag tror inte på tvång nämligen vad gäller potträning.

2011-07-19 @ 18:42:13
URL: http://taweret.blogg.se/
av: Cissi

Eva, det har vi gjort i snart ett år nu :-) Och jag brukar be henne testa pottan eller toaletten först, men oftast vägrar hon. Hon kan gå utan blöja ute också, men så fort hon blir nödig ska hon ha en. Jaja, hon känner när hon behöver gå iallafall, sen ska hon bara våga släppa på trycket på pottan också!

2011-07-19 @ 19:03:45
URL: http://varldenssotaste.wordpress.com
av: Emma H

Cissi: Det låter visserligen jättejobbigt att hon hållit på med det så länge, men samtidigt väldigt bra att hon faktiskt kan hålla sig och vet när hon är kissnödig. Jag har hört tidigare om barn som inte vill släppa taget om blöjan, så det är nog inget konstigt. Fast väldigt knepigt att veta hur ni ska gå vidare. Ida kanske plötsligt bestämmer sig en dag, förhoppningsvis.Eva: Man blir lite lack på toavägrare, men sååå glad när något oväntat händer. Härligt att Oskar bad om pottan ikväll! Enstaka gånger borde ju bli till allt fler.

2011-07-20 @ 00:17:43
URL: http://sitamoia.blogg.se/
av: Sanna Hagert

Jobbigt! Det är så stressande. Jag var så orolig för Eddy pga att hans pappa, faster och kusin har fysiska besvär med detta. De saknar ett vaakum som vi "normala" har som gör att vi kan hålla oss. På dem rinner det bara igenom om de inte får gå på toa väldigt snabbt.

Men det verkar gå helt ok. Han är blöjfri nu, många dagar och nätter helt utan olyckor, och vissa dagar kan en hel del olyckor förekomma tex vid lek osv, när han är okoncentrerad.Eddy skrek också efter blöjan i början och vägrade potta och toa, men så när hans kusin blev blöjfri blev han inspirerad, även om han fick några återfall. Men det kanske är en idé? Att låta honom umgås med något barn han tycker om som är blöjfritt, kanske ett par dagar i sträck, och låta Vincent få följa med barnet på toan varje gng. Då kanske han känner sig mer manad.Kämpa på! En vacker dag ger det med sig (även om det medför en hel del bakslag i början).

2011-07-20 @ 23:46:44
URL: http://sannahagert.blogspot.com/

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0