Fotoutmaning dag 2: favoritpryl

När jag var sex år följde jag med min pappa på en jobbresa till Gambia. Det var hur häftigt som helst att se Afrika som sexåring och jag har många tydliga minnen från den resan, både bildminnen och smak- och luktminnen.

Som t ex när vi blev bjudna på klotrunda pannkakor hemma hos en gambiansk familj. Eller när vi såg ett så enormt träd att mina armar bara räckte runt en tjugondel av stammen. Eller när en stor ödla sprang på murväggen utanför vår hotellbungalow. Eller när vi besökte en skola där min pappa visade solspisar och barnen gav mig presenter. Eller när vi var på stranden, sanden var stekande het och vi köpte färsk papaya och mango varje dag av kringpromenerande försäljare. Eller när vi åkte båt över floden och såg alla stora pråmar fyllda med jordnötter. Eller när vi var i en öppen djurpark och aporna sprang lösa runt våra fötter.

Jag köpte med mig några saker hem, bland annat den här lilla trästatyn som jag verkligen älskar. Den tappar hornen lätt så det ena har ibland varit utbytt mot en ersättare, men nu har den sina ursprungshorn igen. Den har så mjuka, ståtliga former, är så len och levande, och så fin i sin mamma-barn-närhet.


Hela fotoutmaningen hittar du här.

kommentarer
av: Carina - inspirera

Vad härligt att ha minnen knutna till ett föremål på det viset!

Kramen.

2011-07-02 @ 21:17:44
URL: http://inspirera.bloggsida.se
av: Grymet

Ett vackert minne och en vacker sak! :)

2011-07-02 @ 23:18:22

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0