Studenternas stora varma dag

I fredags togs studenten för fulla muggar här i stan. Vi passerade centrum på väg mot Slätta och njöt av vädret, folket, stämningen, glädjen och bilarna. Bilarna står uppställda på Stora Torget (som annars är bilfritt) för att köra hem studenterna efter att de först anlänt i stora vagnar, klass för klass, och sedan gått i parad genom hela staden.

Tidigare under dagen hinns med både champagnefrukost med den egna klassen, diplomutdelning i kyrkan, bussning ner och upp igen till skolan (bussarna är prydda med flaggor och björkris dagen till ära), och utspring från skolan till väntande familjer och vänner där blommor och studentskyltar hittar sina rätta ägare.

Det var tolv år sedan jag tog studenten och själv var med om allt det här från den allra lyckligaste sidan. Det är en häftig dag. Efter firandet i centrum åker alla hem till sina egna mottagningar i hemmen bland björkris, framtidsglädje och en massa god mat. Det är verkligen fest hela dagen.

Vi passerade förbi. Och jag berättade för Vincent att när han är arton år och har gått alla år i skola så får han också ta studenten och åka vagn bakom traktor. Han såg glad ut. =)


Vi gick vidare och jag hoppades att mina barn ska vara små läääänge till. Samtidigt som det kommer bli underbart att fira deras studenter om många många år.

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0