Vincents Lego Movie-kalas

Vincent skulle ha Lego Movie-kalas och det var bara att acceptera. Han har inte ens sett filmen, vilket är lite lustigt, men han kan en massa om den ändå. Och så var det faktiskt lite kul med legotema. Dessutom innehåller Lego Movie alla möjliga olika figurer (batman m fl) så det fanns mycket att klä ut sig till. Han själv var riddare, och Claudia var drottning. Jag bakade en legobitstårta och legohuvuden i form av kristyrdoppade marschmallows. Doppade även en del i vit choklad och strössel. Sockret de var nedstuckna i var populärt att nalla av i förväg (Claudia kunde inte hålla fingrarna i styr), även smartiesarna som huvudena stod i. Men först bjöd vi på varmkorv från den lilla pappkiosken.


Vincent var riktigt nöjd med sitt kalas efteråt. Han fick nästan bara legopresenter dessutom. Och så hade barnen riktigt roligt. Det blev aldrig för rörigt. Barnen lekte fritt mest, både nere och uppe och ute. En liten skattjakt hade vi. Pieter hade gjort en liten film med legogubbar som i slutet berättade att de grävt ner en skatt i sandlådan, så barnen sprang ut och grävde upp den - vilket inte tog många minuter. I skatten (en plastlegolåda) låg godispåsar åt alla.

Jag klurar som bäst på hur man ska lyckas göra kalasen mindre sockerhaltiga. Det känns nästan omöjligt. Det var iaf bra att ha ett lunchkalas och börja med varmkorv så barnen får nåt annat i sig och förhoppningsvis blir aningens mätta. En månad kvar tills Claudia fyller år nu, och hon ska ha sagokalas, det har hon bestämt sedan länge.
 

kommentarer

namn:
spara mig

mejl:


blogg:


kommentar:

trackback
RSS 2.0